Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21.00

Προβολή ταινίας "Athena"

Ο Abdel είναι στρατιώτης στον Γαλλικό στρατό και καλείται να επιστρέψει από το μέτωπο, μετά το θάνατο του μικρού του αδερφού. Καθώς επιστρέφει, μαθαίνει ότι ο θάνατος του αδερφού του ήταν αποτέλεσμα συμπλοκής με την αστυνομία.

Η οικογένεια του δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτή την απώλεια κι έτσι καταρρέει. Από τη μία βρίσκεται ο άλλος μικρός αδερφός του, ο Karim, ο οποίος διψά για εκδίκηση για όσα υπέστη ο αδερφός τους. Από την άλλη, ο μεγάλος τους αδερφός, ο Moktar, είναι εκείνος που προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα και να βοηθήσει την οικογένεια να πάει ένα βήμα παρακάτω.

Όσο όμως η ένταση μεγαλώνει και η επαναστατική διάθεση αμβλύνεται, η κοινότητα τους "Athena" μοιάζει με μέτωπο πολέμου. Η εξέγερση είναι ήδη εδώ και η "Athena" γίνεται ο χώρος όπου θα εξελιχθεί μία νέα τραγωδία, αυτή τη φορά ίσως με περισσότερα θύματα».

Το κατειλημμένο αναψυκτήριο της ανάληψης βρίσκεται εντός του πάρκου της αναλήψης στον Βύρωνα. Η πρόσβαση είναι εφικτή με το λεωφορείο 214 (9η στάση Φορμίωνος), το τρόλεϊ 11 (24ωρο) στην στάση αγορά και τα λεωφορεία 203, 211 (στάση αγορά επίσης).

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88648/