Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στις 20.00

ΑντεGALA the bar

Μετά από ένα καυτό καλοκαίρι με ανεπανάληπτες στιγμές, ο κομήτης του δικτύου καλλιτεχνών επιστρέφει στα λημέρια του- στην αγαπημένη μας αυλή με τα κουνούπια- Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα έχουν σοβαρέψει. Γιατί ήρθε η ώρα να παρευρεθείτε στο πρώτο Αντε-Gala της χρονιάς σε μια έκθεση τέχνης που όμοια της μπορεί να έχετε συναντήσει έξω από τις απαστραπτουσές αίθουσες. Το ερώτημα είναι απλό:

Ποιά τέχνη είναι Αρκετά Καλή;

Υπό ένα πρίσμα, είναι η τέχνη η οποία βραβεύεται, αυτή που παίρνει 5/5 αστεράκια, που μπαίνει σε μουσεία και φεστιβάλ και θέατρα: 'Όταν επιλέγεται μέσα από το βουνό της καλλιτεχνικής παραγωγής και βρίσκεται επιτέλους μπροστά σε κοινό, συχνά υπό την συνοδεία κρασιού και σαμπάνιας.

Έτσι κι εμείς εμπνευσμένοι-νες από τον κόσμο της τέχνης, βάζουμε μπροστά σας μια σειρά από έργα, και δίπλα τους μια σειρά από απορρίψεις και ιστορίες, τόσο καλλιτεχνικής κριτικής, όσο και θεσμικών φορέων τέχνης. Μαζί με μπύρες, φυσικά.

Από απαντήσεις αιτήσεων που ξεκινάνε με "Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον" και τελειώνουν σε "Δυστυχώς", μέχρι την βαθμολογία εργαστηρίου που βρίσκει ένα έργο μόνο 5/10, μοιραζόμαστε εδώ δημιουργικά αποτελέσματα τα οποία έχουν θεωρηθεί ανάξια από ειδικούς, μαζί με ένα κομμάτι από την εμπειρία της απόρριψης και τα κλισέ που αυτή περιλαμβάνει.

Πέρα από απλή παράθεση, ελπίζουμε να γίνει έναυσμα για σκέψη πάνω στην προβολή της τέχνης μέσω καθιερωμένων δομών, τους μηχανισμούς που ορίζουν αξία σε ένα έργο, την Τέχνη η οποία είναι Καλή, και την τέχνη που δεν είναι.

Είναι τα έργα Καλά; Δεν ξέρουμε. Είναι Γκαλά; Σίγουρα.

++ dress code για πιο τολμηρα παιδια: φόρμες εργασίας (ό,τι σημαίνει για εσας αυτό) ή τα gala σας....
Σας περιμένουμε!!!

πηγή : https://www.facebook.com/events/1451438108688…
πηγή : email που λάβαμε στις 27 Σεπτεμβρίου 16h