Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 στις 20.00

Εκδήλωση-παρουσίαση: Η αυτόνομη διοίκηση της Σενγκάλ

Εκδήλωση-συζήτηση: Η Αυτόνομη Διοίκηση της Σενγκάλ (η ιστορία & η κοινωνική οργάνωση των Κούρδων-ισσών Γεζίντι του Ιράκ)

Μετά την επιστροφή του από τη Σενγκάλ στο βόρειο Ιράκ, ένας Βέλγος ανεξάρτητος ερευνητής-δημοσιογράφος έρχεται στην Αθήνα και μας παρουσίαζει αυτοπροσώπως την πραγματικότητα που έζησε εκεί*. Μας περιγράφει την ιστορία και την οργάνωση των εκεί Κούρδων-ισσών Γεζίντι που έχουν καταφέρει να ανακηρύξουν την Αυτονομία τους, παρότι υποφέρουν τεράστια καταστροφή από το ισλαμικό κράτος.

Αυτή την περίοδο, οι επαναστάτες του Απελευθερωτικού Κινήματος του Κουρδιστάν έχουν βοηθήσει στην οργάνωση της αυτοάμυνας των εκεί πληθυσμών. Παράλληλα, ξεκίνησαν μια πολιτική και κοινωνική διαδικασία εκδημοκρατισμού και ελευθερίας, αναπτύσσοντας την κοινωνική τους οργάνωση ως μια Αυτόνομη Διοίκηση, ένα παράδειγμα παρόμοιο με αυτό που εξελίσσεται στον βορρά της Συρίας, στη Ροζάβα.

Σήμερα, οι Κούρδοι Γεζίντι του Ιράκ & η Αυτονομία της Σενγκάλ αποτελούν μία ελπίδα για την άνθηση της ελευθερίας στην περιοχή και μία έμπνευση για τον κόσμο. Η μακρά πορεία του λαού των Γεζίντι για την ελευθερία είναι ένας αιώνιος δρόμος γεμάτος, όμως, με εμπόδια, πόνο και γενοκτονίες.

Πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια ένοπλη διαμάχη· αυτό το κίνημα στοχεύει στην υπέρβαση του καπιταλιστικού συστήματος και στην οικοδόμηση μιας απελευθερωμένης κοινωνίας που βασίζεται στις αρχές του πολιτεύματος του Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού, της οικολογίας και του φεμινισμού.

Πρόκειται για το ερώτημα που τίθεται ολοένα και πιο επιτακτικά στις κοινωνίες σήμερα: αυτονομία ή βαρβαρότητα.

》Μαζί μας θα βρίσκονται μέλη της Πρωτοβουλίας RiseUp4Rojava Athens τα οποία θα συνδράμουν στη συζήτηση.

》Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

ΠΕΜΠΤΗ 06/10 στις 20.00
στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Τρισέ (Κολοκοτρώνη 31, Σύνταγμα)

* The speech will be in ENG with GR translation! *

https://www.facebook.com/events/8794516696935…

πηγή : https://www.facebook.com/events/8794516696935…
πηγή : email που λάβαμε στις 30 Σεπτεμβρίου 00h