τι; : πορεία θεματική : Β. Μάγγος

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 στις 12.00

30 καλέσματα : 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23 25 27 29

[Βόλος] Πορεία για την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

Στις 21 Οκτώβρη θα διεξαχθεί η δίκη τριών αστυνομικών του Βόλου, για τον ξυλοδαρμό (πριν απο δυόμιση χρόνια) του συντρόφου Βασίλειου Μάγγου έξω απο τα τοπικά δικαστήρια. Ο Βασίλης ξυλοκοπήθηκε και προσήχθη απο ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες κατά την διάρκεια επίθεσης των μπάτσων στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της μεγάλης πορείας της προηγούμενης μέρας, ενάντια στην καύση σκουπιδιών απο την ΑΓΕΤ. Στην συνέχεια, μεταφέρθηκε στον αστυνομικό τμήμα Βόλου όπου υπέστη προσβολές, εξευτελισμούς και βασανιστήρια από τους προστάτες του νόμου, οι οποίοι αργά το βράδυ τον πέταξαν έξω σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και με 6 πλευρά σπασμένα καταλήγοντας εν τέλει στο νοσοκομείο. Μέσα από το νοσοκομείο έπειτα απο τρεις μέρες κατήγγειλε με κείμενο το βασανισμό και τον ξυλοδαρμό του, που τον σημάδεψαν ανεξίτηλα και οδήγησαν στον θάνατό του ένα μήνα μετά.

Η τοπική δικαστική εξουσία έπειτα απο δυόμιση χρόνια, αποφάσισε εν τέλει να στείλει στο δικαστήριο 3 αστυνομικούς κατηγορούμενους με μια μόνο κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος, αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επίσης πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την μήνυση που άσκησαν οι γονείς του Βασίλη στην οποία υπήρχαν και κατέθεταν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες. Τα παραπάνω δηλώνουν οτι πρόκειται για μια δίκη παρωδία που ο μόνος της σκοπός είναι να ρίξει στα μαλακά κάποιους μόνο απο τους υπεύθυνους του ξυλοδαρμού του Βασίλη, και να συγκαλύψει τον βασανισμό του. Πρόκειται για ένα ακόμα πλυντήριο της δικαστικής μαφίας προς τους δικούς της ανθρώπους ξεπλένοντας συνάμα τα αποικιοκρατικά σχέδια της LaFarge -ΑΓΕΤ και τον πόλεμο που έχει αυτή ανοίξει προς την κοινωνία του Βόλου. Ένα πόλεμο που αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης επίθεσης των ενεργειακών κολοσσών απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, με το επιχείρημα της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, την ίδια ώρα που εντάσσει την ενέργεια και άλλα βασικά αγαθά στο χρηματιστήριο (όπως το νερό) και τα ιδιωτικοποιεί.

Σε τοπικό επίπεδο γίνεται ξεκάθαρη η επιβολή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εις βάρος του ανθρώπου και της φύσης, με την δημοτική αρχή Μπέου αλλά και με τις εκάστοτε κυβερνήσεις να υποτάσσονται στις προσταγές του κεφαλαίου. Η ιδιωτικοποίηση δημοσίων κοινωνικών αγαθών όπως αυτό του νερού των Σταγιατων, είναι μια από τις μεγάλες πληγές της περιοχής μας. Οι αιρετοί αγκαλιά με μπράβους και επιχειρηματίες αλλά και με τις πλάτες της δικαστικής εξουσίας με κάθε μέσο υπονομεύουν και υποβαθμίζουν το νερό της περιοχής με σκοπό να το πουλήσουν σε ιδιώτες εργολάβους και σε μονοπωλιακούς κολοσσούς. Με μαφιόζικες πρακτικές η δημοτική αρχή προσπαθεί να καταστείλει των αγώνα της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Αγκάθι στα σχέδια τους είναι η οργανωμένη αντίσταση των κατοίκων.

Ο σχεδιασμός για εγκατάσταση πλωτής εξέδρας χιλιάδων κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο λιμάνι του Βόλου έρχεται να προσθέσει στην υπονόμευση του περιβάλλοντος τοποθετώντας μια βόμβα λίγα μέτρα από το κέντρο της πόλης μας.

Ταυτόχρονα στην περιοχή του νοτίου Πηλίου μπαίνει σε τροχιά η εγκατάσταση αιολικών πάρκων χρησιμοποιώντας πάλι την καραμέλα του ενεργειακού οφέλους ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας συμπληρώνοντας την συνολική περιβαλλοντική υπονόμευση και μελλοντική καταστροφή της ευρύτερης περιοχής μέσα από την λεηλασία των φυσικών αγαθών και του περιβάλλοντος.

Τοπική κοινωνία και συλλογικότητες παλεύουνε για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής, αγωνιστές και αγωνίστριες έχουν απέναντι τους όλο τον κρατικό μηχανισμό καταστολής, την δικαστική εξουσία και το τοπικό παρακράτος. Από μαφιόζικους τραμπουκισμούς, στημένες δίκες και αστυνομικές επιχειρήσεις η τοπική κοινωνία βιώνει μια τρομοκρατία, ενδεικτικό της οποίας είναι και μια σειρά δικών που αφορούν ενεργά μέτωπα αγώνα και που έχουν οριστεί να γίνουν τον Οκτώβρη. (Σταγιάτες, καύση σκουπιδιών, ανεμογεννήτριες).

Ανέκαθεν το φίδι της αστικής δικαιοσύνης τσιμπούσε μόνο τους αδύναμους, τους φτωχούς, τους καταπιεσμένους και κυρίως όσους επιλέγουν να σταθούν ανάχωμα στο υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης. Μια δικαιοσύνη που δείχνει την μεγαλύτερη της πυγμή όταν αντιμετωπίζει αγωνιστές προχωρώντας σε δικαστικά πραξικοπήματα, σκορπώντας κατά το δοκούν κατηγορίες και χρόνια φυλακής, επιβάλλοντας ακραίους περιοριστικούς όρους, στερώντας άδειες και αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, αποφυλακίζει βιαστές, ένστολους δολοφόνους, φασίστες, μαφιόζους και λοιπούς που έχουν κονέ με την εξουσία (λοιπά εξουσιαστικά σκουπίδια), την ώρα που κάνει τα κλειστά μάτια στα δεκάδες σκάνδαλα και οικονομικά εγκλήματα των εκάστοτε κυβερνόντων. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ψευδαίσθηση για τον ταξικό χαρακτήρα της ελληνικής δικαιοσύνης και τον ρόλο της, που είναι η διαιώνιση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Σε μια περίοδο σαν την τωρινή όπου η επίθεση προς την κοινωνία γιγαντώνεται, που βασικές κοινωνικές κατακτήσεις & δικαιώματα ποδοπατιούνται, που η φτώχεια αγγίζει όλο και περισσότερους, και η νομιμοποιήση του καθεστώτος κλονίζεται, οι αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης επιβεβαιώνουν την δομική της χρησιμότητα για το σύστημα. Το δόγμα νόμος και τάξη, η αυταρχικότητα, η γιγάντωση της καταστολής, η αστυνομική αυθαιρεσία και η μονιμοποιήση ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, θα ήταν αδύνατες χωρίς τα κρατικοδίαιτα δικαστικά κοράκια. Όλα τα παραπάνω μαζί θωρακίζουν ένα σύστημα όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, εν καιρό κλιμακούμενων και αλυσιδωτών καπιταλιστικών κρίσεων (οικονομικών, περιβαλλοντικών,ενεργειακών, γεωπολιτικών κλπ).

Τον τελευταίο καιρό , απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς και σε διάφορα κοινωνικά πεδία, δημιουργούνται εστίες αντίστασης. Παρά την οργανωμένη προσπάθεια απόκρυψης και συκοφάντησης των συστημικών μέσων πληροφόρησης, τα διάφορα μέτωπα αγώνα που έχουν δημιουργηθεί προσπαθούν να στήσουν αναχώματα στον ακροδεξιό κατήφορο της νεοφιλελεύθερης επέλασης. Ένα μωσαϊκό αντίστασης βρίσκεται σε εξέλιξη, απο τους λιμενεργάτες της COSCO, τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και της Μαλαματίνα, μέχρι τους αγώνες για την υπεράσπιση περιοχών από επιχειρηματικά σχέδια, και από τις κινητοποιήσεις της φοιτητικής κοινότητας για ελεύθερα πανεπιστήμια και τα κινήματα υπεράσπισης του περιβάλλοντος (Σκουριές, Αγραφα, Μεσοχώρα κλπ) ως τους αγώνες των πολιτικών κρατουμένων. Η σύνδεση όλων των αγώνων πέρα απο αυτονόητη είναι και αναγκαία, οι περιβαλλοντικές διεκδικήσεις οι ταξικές συγκρούσεις, οι αντιπατριαρχικοί και αντιπολεμικοί-αντιμπεριαλιστικοι αγώνες ξεχωριστά και όλοι μαζί αποτελούν κρίσιμο ανάχωμα στην κρατική και καπιταλιστική επέλαση στην εξαθλίωση και την εκμετάλλευση.

Απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα που μας επιφυλάσσουν παράγοντες της νύχτας, επιχειρηματικοί όμιλοι, βιομήχανοι, τοπικοί άρχοντες και κεντρική εξουσία υπηρετώντας το διεθνές κεφάλαιο, να αντιπαρατάξουμε την δίψα για ζωή. Να οργανωθούμε οριζόντια και αντιεραρχικά σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο με σωματεία βάσης, και σε κάθε έκφανση και τομέα της ζωής μας, ενισχύοντας την έννοια της αλληλεγγύης, επανοικειοποιόντας τους δημόσιους χώρους, αποκρούοντας την κρατική βία ενώνοντας τις φωνές μας με κοινό στόχο να βάλουμε ένα τέλος στην ατέρμονη δίψα για κέρδη από τα κράτη και τους καπιταλιστές.

Η δίκη των τριών αστυνομικών που ξεκινάει στις 21 Οκτωβρη και η μεθόδευση που την συνοδεύει αποτελούν κομβικό κομμάτι της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους. Μια πολιτική που στοχεύει τον εσωτερικό εχθρό, τον κόσμο του αγώνα και οποιονδήποτε προσπαθεί να ανατρέψει το ισχύον σύστημα εκμετάλλευσης. Έχουμε χρέος απέναντι στην μνήμη του Βασίλη, να ξεσκεπάσουμε την αλήθεια από το ψέμα, να μην αφήσουμε την λήθη να κυριαρχήσει. Έχουμε υποχρέωση ως αγωνιστές αγωνίστριες να παλέψουμε για αυτά που πάλευε ο Βασίλης και του στοίχησαν την ζωή. Σε καιρούς όπου φαίνεται να κυριαρχεί η παραίτηση, όπου τα δυσεπίλυτα προβλήματα στις πλάτες του λαού για την επιβίωση του τρέφουν την απογοήτευση και την τάση για ατομικές λύσεις, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η πόλη που ζούμε έχει ιστορία αγώνων που η παρακαταθήκη και η εμπειρία τους δεν είναι αμελητέες. Ο ντόπιος πληθυσμός ξέρει να αγωνίζεται και το χει αποδείξει κόντρα στους καιρούς.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΌ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Πανελλαδική πορεία, Σάββατο 15 Οκτώβρη, 12:00 στην πλατεία ελευθερίας.

Συγκέντρωση, Παρασκευή 21 Οκτώβρη στις 9:00 στα δικαστήρια Βόλου.

Πρωτοβουλία αναρχικών και κομμουνιστών Βόλου

ενάντια στη συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλειου Μάγγου

akpvex_vm@protexon.me

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Σεπτεμβρίου 12h


Δεν ξεχνάμε - Δεν συγχωρούμε τον δολοφονικό βασανισμό και τον θάνατο του Β.Μάγγου.

Η αστυνομία βασανίζει και δολοφονεί - η δικαιοσύνη συγκαλύπτει.

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη.

Τρίτη 11/10, 19.00 στον Αυτοδιαχειριζόμενο Χώρο «Επί Τα Πρόσω»

Εκδήλωση-ενημέρωση: Για τον αγώνα ενάντια στην καύση σκουπιδιών και τη δίκη των βασανιστών του Β. Μάγγου την Παρασκευή 21/10 στα δικαστήρια του Βόλου.

*τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γ. Μάγγο και συντρόφους-ισσες από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Βόλου

Σάββατο 15/10, 12.00 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ,

ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ/ΒΟΛΟΣ

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος"

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88743/


post image

Δύο χρόνια πριν, μετά από τις διαμαρτυρίες κατά της ΑΓΕΤ/LAFARGE για την καύση των σκουπιδιών στον Βόλο, ο Βασίλης Μάγγος δέχεται άγρια κακοποίηση και βασανισμό από αστυνομικούς, που του αφήνουν βαριές κακώσεις. Ένα μήνα μετά, στις 13 Ιούλιου 2020 και αφού έχει χτυπηθεί βάναυσα από τους πραιτοριανούς της ΕΛ.ΑΣ, βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιό του. Στηρίζουμε το πανελλαδικό κάλεσμα στις 15/10 στην πλ. Ελευθερίας στον Βόλο.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ, ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ.

κάλεσμα : Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Λαμίας (Α.Σ.Λ)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1621033/


Όλοι/ες στη πανελλαδική πορεία για την υπόθεση του συντρόφου Βασίλη Μάγγου στο Βόλο

Έχουν περάσει κάτι περισσότερα από δύο χρόνια που ο Βασίλης Μάγγος λείπει από κοντά μας. Δύο χρόνια όπου οι ένστολοι δολοφόνοι του συγκαλύπτονται συστηματικά με σκοπό στο τέλος να παραμείνουν ατιμώρητοι και να συνεχίσουν το έργο τους, όπως επανειλημμένα συμβαίνει σε όλες τις υποθέσεις κρατικών δολοφονιών.

Ο Βασίλης βασανίστηκε από τα καθάρματα της ελληνικής αστυνομίας γιατί ύψωσε το ανάστημα του απέναντι στην μόλυνση και τον καρκίνο που σπέρνουν τα φουγάρα της πολυεθνικής εταιρίας La Farge στην τοπική κοινωνία του Βόλου. Έδωσε την ζωή του στον αγώνα που γίνεται για να ξεριζωθεί ένα από τα δολοφονικά πλοκάμια του κεφαλαίου στην περιοχή.

Το ελληνικό κράτος έχει ανάγει σε τέχνη την συγκάλυψη των βασανιστηρίων και των δολοφονιών που διαπράττει η αστυνομία. Είναι πραγματικά αμέτρητα τα παραδείγματα όπου αστυνομικοί εκτελούν εν ψυχρώ ή τραυματίζουν ανθρώπους και τους βασανίζουν μέσα στα αστυνομικά τμήματα.

Όμως όλα αυτά τα ξέρουμε, τα έχουμε ζήσει και δυστυχώς θα κληθούμε να τα ξαναζήσουμε. Όσο ο δημόσιος διάλογος γύρω από τις κρατικές δολοφονίες ανοίγει ζυγίζοντας διαθέσεις είμαστε καταδικασμένοι να παραδινόμαστε αμαχητί. Ο δημόσιος διάλογος είναι ουσιαστικός όταν ανοίγει αφού το αναρχικό κίνημα έχει πυροδοτήσει κοινωνικές εντάσεις, έχει καταγράψει δραστηριότητα που θα πολώσει και θα διχάσει σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, έχει αναπτύξει την πρακτική του ώστε να κερδίσει έδαφος στον κοινωνικό ανταγωνισμό, έχει χαράξει γραμμές στα μέτωπα του κοινωνικού - ταξικού πολέμου. Δεν πρέπει να είμαστε από αυτούς που αναζητάνε πάντα να επιρρίψουν ευθύνες σε άλλους για να μην αναλάβουν τις δικές τους. Το να αγαπάμε τις ευθύνες και να είμαστε σε θέση να τις αναλάβουμε σημαίνει ότι αναζητάμε το κίνητρο να εξελίξουμε τις σκέψεις και τις πράξεις μας. Σημαίνει ότι θέλουμε να εξελίξουμε τον αγώνα. Οι αναπάντητες κρατικές δολοφονίες παραμένουν μια ανοιχτή πληγή για το αναρχικό/αντικαπιταλιστικό κίνημα και το φορτίο της ευθύνης βαραίνει τον καθένα και την καθεμιά που αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως κομμάτι τους. Εύκολες απαντήσεις δεν υπάρχουν, υπάρχει μόνο η αναζήτηση των αιτιών και η προσπάθεια αντιστροφής τους, ώστε να μην μεγαλώνουν οι λίστες των νεκρών μας από τα χέρια της αστυνομίας κοιτώντας με σταυρωμένα τα χέρια.

Ο Βασίλης ήταν ένας από εμάς. Ήταν το ευγενικό πρόσωπο γεμάτο προσμονή πριν ξεκινήσει μια διαδήλωση, ήταν τα μάτια που θα συναντηθούν πετώντας σπίθες πίσω από μια κουκούλα, ήταν ένας από όλους όσους έχουν αποφασίσει ότι το σύστημα σε πετάει στον γκρεμό αν δεν υποταχτείς στις διαταγές του. Η μνήμη του Βασίλη πρέπει να παραμείνει ζωντανή και να αποτελεί εφαλτήριο για αγώνα. Εφαλτήριο για να διώξει ο κόσμος του αγώνα τους εγκληματίες της La Farge που έχουν στα χέρια τους το αίμα του Βασίλη. Εφαλτήριο για να μην ζήσουμε με σκυμμένα κεφάλια αλλά να ζήσουμε με ένα πλατύ χαμόγελο ενάντια στην εποχή μας.

Δύο χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε τίποτα. Δεν ξεχνάμε τον ρόλο της Lafarge-ΑΓΕΤ που από κοινού με τις μαφίες δήμου/αστυνομίας/δικαιοσύνης σπέρνει θάνατο, καρκίνο και φυσική καταστροφή στην πόλη του Βόλου. Δεν ξεχνάμε πως οι κρατικές δολοφονίες έχουν συνέχεια, και πως η αντιμετώπισή τους απ' τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό έχει διαχρονικά ίδια και απαράλλαχτη μεθοδολογία: συγκάλυψη, επικοινωνιακή κατασκευή του θύματος ως θύτη, επιτηδευμένα ανεπαρκής έρευνα, ξέπλυμα των δολοφόνων και τοποθέτησή τους στη θέση του αμυνόμενου. Έχουμε διαλέξει πλευρά, συντασσόμαστε με τον αδιάκοπο αγώνα για τη διατήρηση της μνήμης, για τη συνέχιση του αντικαπιταλιστικού και αντικρατικού πολέμου, για την έφοδο στον ουρανό. Συντασσόμαστε με τη "δικαιοσύνη του δρόμου". Τη δικαιοσύνη εκείνη που δίνει απαντήσεις σαφέστατες και ξεκάθαρες απέναντι στους δημίους μας, τη δικαιοσύνη που αναποδογυρίζει πολιτείες και που γκρεμίζει Βαστίλες, τη δικαιοσύνη που πάντα και παντού, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, σε όλες τις εποχές, είναι η μόνη που όσο κι αν υποτιμούν οι κάθε λογής τύραννοι, είναι αυτή που φοβούνται.

Μπροστά στην αστική δικαιοσύνη από την άλλη, η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Δεν περιμένουμε τίποτα. Ο ιστορικός της ρόλος είναι συγκεκριμένος. Οι νόμοι της είναι ένας ιστός αράχνης πάνω στον οποίο τυλίγονται οι φτωχοί και οι αδύναμοι. Μόνη μας προοπτική είναι η δικαιοσύνη του δρόμου. Ο αγώνας του Βασίλη Μάγγου δεν ήταν μάταιος ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Οι προσωπικές και συλλογικές του μάχες αποτελούν παράδειγμα λαμπρό. Το χαμόγελο και το άστρο του είναι ακόμα εδώ, να θυμίζουν σε καθέναν και καθεμιά από εμάς πως χανόμαστε πραγματικά αν παραδοθούμε στη λήθη και την παραίτηση. Καμιά και κανένας απ' τους πεσόντες μας δε χάθηκε από δίπλα μας. Συνεχίζουμε τον κοινό μας βηματισμό και οι πατημασιές μας αγκαλιάζονται και γίνονται ένα, θρέφοντας τον σπόρο της κοινωνικής αμφισβήτησης, της υλικής ανατροπής κράτους και κεφαλαίου. Ταξιδεύουν στα μυαλά μας σε κάθε μικρή ή μεγάλη μας απόφαση, σε κάθε μας υπόσχεση να νικήσουμε τον θάνατο, να ανθίσει αιώνια η Ζωή, να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, πολεμώντας ως το τέλος.

Σε αυτή τη κατεύθυνση στηρίζουμε το κάλεσμα του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Βόλου Ενάντια στη Καύση Σκουπιδιών και καλούμε τον κάθε ένα και τη κάθε μια να συμμετάσχει στη πανελλαδική διαδήλωση τιμής και μνήμης στον Βασίλη Μάγγο, στον Βόλο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 12.00 στη πλατεία Ελευθερίας. Εκείνη τη μέρα πρέπει να γεμίσουν οι δρόμοι από όσους και όσες θεωρούν πως ο αγώνας για να έχει προοπτική πρέπει να έχει ριζώματα, πρέπει να έχει μνήμη. Για να δηλώσουμε πως δεν θα επιτρέψουμε τη συγκάλυψη άλλης μιας κρατικής δολοφονίας. Για να φωνάξουμε πως ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΙ 'ΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ.

Ενάντια στη Lafarge-ΑΓΕΤ, ενάντια στην καύση σκουπιδιών στον Βόλο.

Ενάντια στις κρατικές δολοφονίες και τον συστημικό μηχανισμό που τις νομιμοποιεί.

Το αγωνιστικό πάθος και η ανιδιοτέλεια του Βασίλη: φάρος για τις μάχες που έπονται.

Κι ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΡΩΝ

κάλεσμα : Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ Σάββατο 15/10, 12.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΛΟΥ Παρασκευή 21/10, 9.00

"Για να δούμε τώρα… 7 σπασμένα πλευρά πόσο θα κοστίσουνε;"

Γιάννης Μάγγος, Σεπτέμβρης 2022

13 Ιούλη 2020 στα 26 του χρόνια ο Βασίλης Μάγγος αφήνει την τελευταία του πνοή. Ένα μήνα νωρίτερα θα υποστεί άγριο ξυλοδαρμό, εξευτελισμό και βασανιστήρια από την αστυνομία στο Βόλο. Από κείνη τη στιγμή και έπειτα τοπικοί άρχοντες και δικαστική μαφία φροντίζουν το ξέπλυμα και τη συγκάλυψη της κρατικής δολοφονίας του Βασίλη. Έτσι, σήμερα οι βασανιστές του Βασίλη οδηγούνται σε δίκη με… ένα πλημμέλημα! Ενόψει του δικαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτώβρη στο Βόλο, επιλέγουμε να μιλήσουμε αρχικά για τα γεγονότα και τους υπεύθυνους.

13 Ιούνη 2020 πραγματοποιείται μεγαλειώδης διαδήλωση στο εργοστάσιο της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ του ομίλου γαλλο-ελβετικών συμφερόντων «Lafarge-Holcim» ενάντια στην καύση σκουπιδιών SRF που χρησιμοποιεί το εργοστάσιο από το 2015. Η διαδήλωση με σύνθημα "Στον Καπιταλισμό Ανάπτυξη Σημαίνει 10ωρή Δουλειά και Φύση Ρημαγμένη" χτυπιέται από τις δυνάμεις καταστολής και ακολουθούν συλλήψεις. Την επόμενη μέρα στις 14 Ιούνη πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια Βόλου.

Εκεί ο Βασίλης ζητά εξηγήσεις για τις συλλήψεις των συντρόφων του και η απάντηση έρχεται με τον άγριο ξυλοδαρμό του από τις ομάδες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες. Βασανιστήρια και εξευτελισμοί συνεχίστηκαν κατά τη μεταφορά του στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας, όπου λίγες ώρες μετά θα πεταχτεί στο δρόμο… με 7 σπασμένα πλευρά, κακώσεις στη χοληδόχο κύστη και θλάση στο συκώτι. Ένα μήνα μετά ο Βασίλης βρίσκεται στο σπίτι του νεκρός.

Σε τρεις μόνο από τους βασανιστές-δολοφόνους του Βασίλη έχει ασκηθεί δίωξη με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για επικίνδυνη σωματική βλάβη! Μία ακόμα υπόθεση κρατικής δολοφονίας με μεγάλες αντιφάσεις και κενά, παραλείποντας προκλητικά τις μαρτυρίες των ανθρώπων που ήταν παρόντες στον ξυλοδαρμό και της οικογένειας του Βασίλη, φανερώνοντας πως η πολυενθική Lafarge, ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, η αστυνομία, δικαστικές αρχές και τα τοπικά παπαγαλάκια λειτουργούν ως μία καλά οργανωμένη και συντονισμένη μαφία.

Η εν λόγω δίκη εργαλοιοποίεται από την αστική δικαιοσύνη αφενός για να «ρίξει» στα μαλακά τους βασανιστές του Βασίλη και αφετέρου να ξεπλύνει τα σχέδια της ΑΓΕΤ-Lafarge και τον πόλεμο που έχει ανοίξει με την τοπική κοινωνία. Ένα πόλεμο που εντάσσεται στην ευρύτερη επίθεση των ενεργειακών πολυεθνικών απέναντι στο λαό και το φυσικό πλούτο. Ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία εξελίσσεται μια γιγαντιαία ενεργειακή επίθεση από την καύση σκουπιδιών στο Βόλο, μέχρι τις ανεμογεννήτριες στα Άγραφα και τις εξορύξεις σε διάφορες περιοχές απέναντι σε κάθε πτυχή της κοινωνικής και οικονομικής μας ζωής.

Τοπική κοινωνία και συλλογικότητες παλεύουνε για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής απέναντι στις μαφιόζικες πρακτικές της δημοτικής αρχής, τον κρατικό μηχανισμό καταστολής και τη δικαστική εξουσία. Η υπόθεση του Βασίλη Μάγγου είναι συνδεδεμένη με τους αγώνες αυτούς και την εξέλιξή τους.

Δεν έχουμε αυταπάτες για την αστική δικαιοσύνη. Η αστική δικαιοσύνη «τυφλώνεται» όταν πρόκειται για δολοφονίες εργατών, μετατοπίζοντας τις ευθύνες σταθερά στην απροσεξία των εργατών, την εποχή που μετράμε 1 νεκρό ανά 3 μέρες, ενώ οι υπεύθυνοι πέφτουν πάντα στα πούπουλα. Η αστική δικαιοσύνη δείχνει το σκληρό της πρόσωπο όταν πρόκειται για εργατικές διεκδικήσεις, σέρνοντάς τες για χρόνια από αναβολή σε αναβολή, ποινικοποιώντας διαδηλώσεις και απεργίες, διώκοντας συνδικαλιστές και μέλη σωματείων.

Η αστική δικαιοσύνη «τυφλώνεται» ακόμα και όταν ξεψυχούν χιλιάδες σειρές ασθενών εκτός ΜΕΘ και περιμένουν 3.000 παιδιά για χειρουργείο και επιλέγει να διώξει την ίδια στιγμή του γιατρούς που αγωνίζονται για τη Ζωή ενάντια στο Θάνατο.

«Μαγειρεύει» μελέτες και συμβούλια σε ζητήματα που αφορούν τη φύση και τη ζωή εκτοπίζοντας ολόκληρους πληθυσμούς από γειτονιές και χωριά στο όνομα της εξυγίανσης και της ανάπτυξης, ολοκληρώνοντας τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν να κάνουν η αύξηση των ενοικίων, οι μαφίες και οι πυρκαγιές.

Η αστική δικαιοσύνη, όταν πρόκειται για τοξικοεξαρτημένους, τρανς άτομα, απόκληρους και μετανάστριες, τους στέλνει στα κολαστήρια φυλακών και ψυχιατρείων με ποινή «αργού θανάτου». Κρατά όμηρους τους πρόσφυγες χωρίς χαρτιά και δικαιώματα για δεκαετίες και συγκαλύπτει συστηματικά τα push-backs και τις δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα. Κρατά αιχμαλώτους στις συμπληγάδες της δικαστικής εξουσίας τις φυλακισμένες και την ώρα που κάνουν απεργία πείνας ζητώντας τα προβλεπόμενα από τους ίδιους τους τους νόμους δικαιώματά, τους βασανίζει ενώπιον όλων και σακατεύει τα σώματά τους.

Η αστική δικαιοσύνη «τυφλώνεται» την ώρα που παιδιά και γυναίκες εξαφανίζονται, απαγάγονται, κακοποιούνται, βιάζονται και δολοφονούνται, φροντίζοντας είτε να τους στέλνει πίσω στους βασανιστές τους και σε ιδρύματα τραγοπαπάδων-βιαστών, είτε να διώκει τα ίδια τα θύματα!

Αλλά «κλείνει ζεστά το μάτι» αποφυλακίζοντας, συγκαλύπτοντας, ευνοώντας και υποστηρίζοντας ανοιχτά κυκλώματα παιδοβιαστών, τραμπούκους επιχειρηματίες, ρουφιάνους, φασίστες, βιαστές, νταβατζίδες, βασανιστές και κακοποιητές, αφεντικά, πολιτικούς, επενδυτές, τράπεζες, βιομηχάνους, εταιρίες και πολυεθνικές, μεγαλοπαράγοντες του ελλ.ποδοσφαίρου, πρεζέμπορους και λοιπά κατακάθια του καπιταλιστικού βόθρου.

Η λίστα των νεκρών μας μεγαλώνει…

Βασίλης Μάγγος, Ιάσωνας. Νίκος Σαμπάνης, Έρρικα, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, Σατζάτ Λουκμάν, Παύλος Φύσσας, Ζακ…

Μεγαλώνει και το μίσος μας...

Από ποιόν θα ζητήσουμε το λογαριασμό για τα βασανιστήρια, τους ξυλοδαρμούς, τις εξαφανίσεις, τις αυτοκτονίες και τις δολοφονίες του Λαού και της Τάξης μας;

Το Δίκιο Δε Θα Μας Χαριστεί - ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ

Γιατί το ξέρουμε καλά. Γιατί μετράμε τις λίστες των νεκρών μας κάθε βράδυ.

Γιατί οι καρδιές εκείνων που αντιστέκονται για το Δίκιο βαρούν στον ίδιο ρυθμό.

Γιατί ξυπνάμε με γροθιές σφιχτές από οργή και το βλέμμα στραμμένο στη Νίκη.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ψευδαίσθηση για τον ταξικό χαρακτήρα της αστικής δικαιοσύνης και τον ρόλο της. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι-ες στο πλευρό της οικογένειας του Βασίλη Μάγγου που εδώ και δυόμιση χρόνια έχει ξεκινήσει μία μακροχρόνια μάχη ενάντια στη Συγκάλυψη.

Μέσα σε μία περίοδο βαθιάς και εκτεταμένης παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, μέσα σε χρόνια άγριας φτωχοποίησης και καταστολής, ο ίδιος ο καπιταλισμός μας δείχνει το ταβάνι του. Στην Υγεία, στο Περιβάλλον, στην Οικονομία είναι ένα σύστημα το οποίο αδυνατεί και αρνείται με εμφατικό τρόπο να δώσει λύσεις ακόμα και σε στοιχειώδη προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι λαοί του πλανήτη.

Να γίνουμε ανάχωμα στους σχεδιασμούς και τον πόλεμο που έχουν κηρύξει στην τοπική κοινωνία η πολυεθνική Lafarge και ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος σε αγαστή συνεργασία με τη δικαστική (και μη) μαφία και τις δυνάμεις καταστολής στοχοποιώντας, τραμπουκίζοντας και δολοφονώντας. Να μπλοκάρουμε τη γενικευμένη επίθεση των ενεργειακών πολυεθνικών απέναντι στους λαούς και τον φυσικό πλούτο.

Με ενότητα στην πράξη και οργάνωση στη βάση, να ενώσουμε το κόκκινο νήμα των αγώνων από τις περιβαλλοντολογικές διεκδικήσεις μέχρι τις εργατικές αναμετρήσεις, από τις ταξικές συγκρούσεις μέχρι τους αντιαπατριαρχικούς αγώνες, από τις αντιστάσεις για τη Δικαιοσύνη μέχρι τους αγώνες για Ψωμί, Παιδεία, Στέγη και Υγεία.

Και θυμόμαστε τη φράση του İlerli Kızılaltun, απεργού πείνας μέχρι θανάτου για τη Δικαιοσύνη, στην Τουρκία: "η δικαιοσύνη είναι σαν το νερό για τον άνθρωπο. Μπορείς να απαγορέψεις το νερό, μα τη δίψα ούτε να την απαγορέψεις, ούτε να την ανατρέψεις μπορείς".

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ

Συμμετέχουμε στο μπλοκ του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Σάββατο 15/10, 12.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΛΟΥ

Παρασκευή 21/10, 9.00

Κι ας μη Νικήσουμε ποτέ, Θα Πολεμάμε Πάντα.

Βασίλης Μάγγος

κάλεσμα : Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1621079/


Έχουμε χρέος απέναντι στο σύντροφο και φίλο μας, να μην ξεχάσουμε τί του έκαναν και να διατηρούμε την μνήμη του αντάξια του αγώνα για την κοινωνική και ταξική απελευθέρωση.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

Τον Ιούνιο του 2020 (14/6) οι μπάτσοι συνέλαβαν, χτύπησαν και βασάνισαν το σύντροφο και φίλο Βασίλη Μάγγο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της μεγάλης πορείας της προηγούμενης μέρας ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Ο Βασίλης Μάγγος ως αγωνιστής και ενεργό υποκείμενο στα κινήματα της πόλης διαμαρτυρήθηκε για τους συλληφθέντες συντρόφους του και βασανίστηκε από τους μπάτσους της ΟΠΚΕ και ασφαλίτες καταλήγοντας με σπασμένα πλευρά και θλάσεις στο συκώτι και τη χοληδόχο κύστη.

Ένα μήνα μετά (13/7/2020) ο Βασίλης πέθανε υπό το ψυχικό βάρος των βασανιστηρίων και μέχρι σήμερα οι βασανιστές του απολαμβάνουν την πλήρη κάλυψη της δικαστικής εξουσίας και μπορούν απρόσκοπτα να συνεχίζουν το εγκληματικό τους έργο.

Η τοπική δικαστική αρχή αποφάσισε να αποσύρει και να βάλει στο αρχείο τη μήνυση της οικογένειας και να ρίξει στα μαλακά την υπόθεση με το να στείλει σε δίκη 3 αστυνομικούς κατηγορούμενους με το μοναδικό πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Μόνο η λαϊκή - προλεταριακή δικαιοσύνη μπορεί να αποδώσει αυτό που αντιστοιχεί στους βασανιστές του Βασίλη και σε όλους τους δολοφόνους/βασανιστές του Νίκου Σαμπάνη (δολοφονημένου στο Πέραμα με 38 κάλυκες), του Ζακ Κωστόπωλου, του Ουκατσούκου Έμπουκα (δολοφονημένου μέσα στο Α.Τ. Ομονοίας) και μόνο το κίνημα μπορεί να σταθεί εμπόδιο με τη συνεπή και τη συνεχή παρουσία στο δρόμο ενάντια στις μεθοδεύσεις της συγκάλυψης της υπόθεσης.

Ενάντια στο σύστημα εκμετάλλευσης και την θανατοπολιτική κράτους, αφεντικών και φασιστών να αγωνιστούμε συλλογικά και οργανωμένα, κάτι που ήξερε πολύ καλά ο Βασίλης Μάγγος με τη θαρραλέα και αγωνιστική του στάση σε οτιδήποτε αφορούσε την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου του.

Έχουμε χρέος απέναντι στο σύντροφο και φίλο μας, να μην ξεχάσουμε τί του έκαναν και να διατηρούμε την μνήμη του αντάξια του αγώνα για την κοινωνική και ταξική απελευθέρωση. Όπως αναφέρει και ο πατέρας του Βασίλη, ο αγωνιστής Γιάννης Μάγγος: «…κουβαλάω την ιδέα του παιδιού μου και από εδώ και πέρα την ιδέα αυτή θα τη συναντάμε στα οδοφράγματα, στις πορείες, στις διαδηλώσεις, παντού…»

ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ

ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΙ 'ΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ

Καλούμε και στηρίζουμε:

  • Πανελλαδική πορεία, Σάββατο 15 Οκτώβρη, 12:00 στην πλατεία ελευθερίας, Βόλου.Συγκέντρωση
  • Παρασκευή 21 Οκτώβρη στις 9:00 στα δικαστήρια Βόλου.

κάλεσμα : Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1621063/


ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ-ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

O εργαζόμενος λαός και η νεολαία του Βόλου έδωσαν και δίνουν μαζικούς-δυναμικούς-ταξικούς-λαϊκούς αγώνες για να υπερασπιστούν την υγεία και την αξιοπρέπεια τους.

Σήκωσαν το ταξικό τους ανάστημα απέναντι στην αντιλαϊκή σύμπραξη δημοτικής αρχής-κυβερνήσεων-ντόπιου κεφαλαίου που μετέτρεψε την πόλη του Βόλου σε φέουδο της ΑΓΕΤ-lafarge.

Τα κέρδη της AΓΕΤ-Lafarge χτίστηκαν πάνω στην καταστροφή της υγείας του λαού του Βόλου, μέσα από την ανθρωποκτόνα καύση σκουπιδιών.

Το κράτος χωροφύλακας που έχει οικοδομηθεί για τις ανάγκες ντόπιου και ξένου κεφαλαίου έβαψε τα χέρια του με το αίμα του αγωνιστή Βασίλη Μάγγου.

Σαν γνήσιος στρατός κατοχής αντιμετώπισε με κρατική-κατασταλτική βία τον εχθρό λαό που διαδήλωνε την 13/06/2020 και την επόμενη μέρα, στοχοποίησε, επιτέθηκε δολοφονικά και βασάνισε τον Βασίλη Μάγγο ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων-αγωνιστών κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης της 14 Ιούνη του 2020, οδηγώντας στον θάνατό του ακριβώς ένα μήνα μετά τον βασανισμό του.

Η αστική δικαιοσύνη, υπηρετώντας τον βαθιά ταξικό ρόλο της, ξεπλένει και συγκαλύπτει τους μπάτσους-βασανιστές-δολοφόνους της υπόθεσης Μάγγου, μετατρέπουν τον αγωνιστή Βασίλη Μαγγο σε θύτη μέσα από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί δημιουργώντας το αστικό αφήγημα που εξυπηρετεί το ξέπλυμα των μπάτσων-βασανιστων του. Το παραπάνω αποδεικνύει πως η αστική δικαιοσυνη αποτελεί πλυντήριο της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας, βιαστών-παιδοβιαστών και όσων δολοφονούν για τα συμφέροντα του καπιταλιστικού συστήματος.

Έχουμε ιστορικό χρέος να σταθούμε στο πλάι των αγωνιστών και των αγωνιστριών, των εργατών-εργατριών και του λαού του Βόλου, να δηλώσουμε εκκωφαντικά πως το αίμα των νεκρών μας θα τους πνίξει και πως η οργανωμένη-μετωπική-δυναμική πάλη των δυνάμεων του κινήματος έχει την ικανότητα να βάλει φραγμό στην κρατική τρομοκρατία.

Καλούμε σε πλατιά συμμετοχή στην Πανελλαδική διαδήλωση στον Βόλο την 15 Οκτώβρη στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Απέναντι στην συγκάλυψη των μπάτσων-βασανιστών του αγωνιστή Βασίλη Μάγγου, πλατιά-μαζικά και οργανωμένα να βρεθούμε στον δρόμο του αγώνα και να βροντοφωνάξουμε πως «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ».

Υ.Γ.1 Όποιοι αγωνιστές-αγωνίστριες επιθυμούν να ανέβουν στην διαδήλωση και δεν έχουν μέσο μεταφοράς, να έρθουν σε επικοινωνία με την διοργάνωση της πρωτοβουλίας.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 14ης ΙΟΥΝΗ 2020

Πρωτοβουλία αγωνιστών-αγωνιστριων από την Αθήνα απέναντι στη συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλη Μάγγου

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…


Πανελλαδική πορεία ενάντια στη συγκάλυψη των βασανιστών του Β. Μάγγου

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ από Θεσ/νίκη για την πανελλαδική πορεία στο Βόλο, για την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου, 15/10 στις 8:30 Άγαλμα Βενιζέλου

ΔΕ ΞΕΧΝΆΜΕ- ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Τη φρικτή κακοποίηση και βασανισμό του Β. Μάγγου από τα ΜΑΤ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ.

Πανελλαδική Πορεία:

Σάββατο 15/10, 12:00 στην πλ. Ελευθερίας (Βόλος)

-αναχώρηση από Θεσσαλονίκη 15/10 στις 08:30, Άγαλμα Βενιζέλου, τιμή 10 ευρώ το άτομο

Τηλέφωνο επικοινωνίας για κρατήσεις θέσεων 690 777 9013

Συγκέντρωση:

Παρασκευή 21/10, 9:00 στα δικαστήρια Βόλου

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : http://apo.squathost.com/afisa-panelladiki-po…


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΜΟΝΗ ΔΙΑΚΙΟΣΥΝΗ Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΡΩΝ

Πορεία 15/10, 12.00 Πλατεία Ελευθερίας - Βόλος

Αναρχικοί/ες - Συντρόφισσες/φοι από Σαλονίκη

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Οκτωβρίου 14h


Πανελλαδική πορεία, 15/10 12:00 - Πλατεία ελευθερίας - Βόλος

ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ

ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

Πριν από δυόμισι χρόνια ο Βασίλειος Μάγγος ξυλοκοπήθηκε έξω από τα τοπικά δικαστήρια του Βόλου κατά την διάρκεια της επίθεσης μπάτσων στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα της πορείας ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ που είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη μέρα. Ο Βασίλης μετά τον ξυλοδαρμό του μπροστά από τα δικαστήρια προσήχθη από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Βόλου οπού υπέστη εξευτελισμό και βασανιστήρια από τους μπάτσους. Αργά το βράδυ τον πετάνε εξω από το τμήμα σε άθλια κατάσταση με 6 σπασμένα πλευρά και κατά τύχη τον βρίσκουν και τον μεταφέρουν αλληλέγγυοι στο νοσοκομείο. Ο βασανισμός αυτός τον σημαδεύει ανεπανόρθωτα και οδηγεί στον θάνατο του ένα μήνα μετά. Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΡΩΝ

Τέρμινο - Ελευθεριακό Φοιτητικό Σχήμα Βόλου

πηγή : https://www.facebook.com/story.php?story_fbid…


Στις 13 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε στον Βόλο πανελλαδική πορεία ενάντια στην καύση σκουπιδιών από το εργοστάσιο της εταιρείας ΑΓΕΤ-LAFARGE. Οι συνέπειες της καύσης σκουπιδιών από το εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό, είναι καταστροφικές τόσο για το περιβάλλον όσο και για την υγεία των κατοίκων, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να αναπνέουν διοξίνες και καρκινογόνες ουσίες. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, τα ποσοστά του καρκίνου στον Βόλο έχουν τετραπλασιαστεί. Πάνω από 5.000 άνθρωποι, λοιπόν, από όλη την Ελλάδα, ανάμεσα τους και ο Βασίλης Μάγγος, ενώθηκαν στην περιοχή του Βόλου, για να δώσουν δυναμική απάντηση στα επιχειρηματικά σχέδια του κεφαλαίου εις βάρος των ανθρώπων και της φύσης. Το κράτος, υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ήταν αποφασισμένο να εμποδίσει τη συσπείρωση της τοπικής κοινωνίας και την αλληλεγγύη σε αυτή που εκφραζόταν σε πανελλαδικό επίπεδο γύρω από ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Έτσι, με εντολή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου κατέφθασαν στον Βόλο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις. Οι μπάτσοι δε δίστασαν να χτυπήσουν με μένος την πορεία, παρόλο που συμμετείχαν σε αυτήν ηλικιωμένοι και ανήλικα παιδιά, μετατρέποντας την πόλη του Βόλου σε εμπόλεμη ζώνη. Σύμφωνα με μαρτυρίες, διαδηλωτές κείτονταν στην άσφαλτο εξουθενωμένοι από τα δακρυγόνα, ενώ άλλοι βουτούσαν στη θάλασσα, για να τα αποφύγουν, με την αστυνομία να κυνηγάει, να χτυπάει και να συλλαμβάνει διαδηλωτές κατά μήκος δύο χιλιομέτρων εθνικής οδού.

Την επόμενη μέρα οι συλληφθέντες πέρασαν ανακριτή, ενώ πλήθος κόσμου βρέθηκε έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Ο Βασίλης Μάγγος, καθώς είδε τον συλληφθέντα φίλο του, έτρεξε προς το μέρος των αστυνομικών, για να διαμαρτυρηθεί. Σε αυτό το σημείο ξεκίνησε η δολοφονική επίθεση εναντίον του. Μια διμοιρία ΟΠΚΕ και μία διμοιρία ΜΑΤ όρμησαν κατά πάνω του και άρχισαν να τον χτυπούν αλύπητα. Παρόλο που δεν μπορούσε να πάρει ανάσα από τα χτυπήματα που δεχόταν στα πλευρά, οι μπάτσοι τού πέρασαν χειροπέδες και τον πήραν σηκωτό στο περιπολικό. Το ξύλο συνεχίστηκε τόσο κατά τη διάρκεια της διαδρομής όσο και στο αστυνομικό τμήμα. Ταυτόχρονα, οι μπάτσοι αρνήθηκαν να του δώσουν νερό και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, παρότι ήταν βαριά τραυματίας και επανειλημμένα το ζήτησε. Συνέχισαν να βιαιοπραγούν εναντίον του επί ώρες, ώσπου τον άφησαν να φύγει, πετώντας τον σε ημιθανή κατάσταση έξω από το αστυνομικό τμήμα, παρότι εκείνος δεν ήταν καν σε θέση να περπατήσει. Εκεί, στο δρόμο τον εντόπισαν και των περισυνέλλεξαν κάποιοι γνωστοί του που τυχαία πήγαιναν φαγητό σε κρατούμενους και τον πήγαν στο σπίτι του. Στη συνέχεια, οι γονείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο ο Βασίλης Μάγγος έλαβε ισχυρά αναλγητικά για τα 7 κατάγματα στα πλευρά, τη θλάση στο συκώτι και τη χολή. Η δολοφονική επίθεση που δέχθηκε εκτός από σωματικά, του δημιούργησε και ψυχολογικά τραύματα. Είχε μετατραυματικό σοκ, τον έπιανε άγχος και δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Ένα μήνα μετά, το βράδυ της Τρίτης 14 Ιουλίου, ο Βασίλης Μάγγος πέθανε.

Μετά τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου το υπουργείο πολιτικής προστασίας έσπευσε από την πρώτη στιγμή να συγκαλύψει την υπόθεση και να προστατέψει τους μπάτσους. Παρά τις πιέσεις της οικογένειας του Βασίλη Μάγγου και της δικηγόρου τους, στην ΕΔΕ που διενεργήθηκε εις βάρος των αστυνομικών δεν τηρήθηκε καμία δικονομική αρχή. Εξετάστηκαν μόνο αστυνομικοί που ήταν παρόντες στον ξυλοδαρμό και όχι μάρτυρες, ενώ η κατηγορία ήταν προκαθορισμένη και δε διαμορφώθηκε στην πορεία με βάση τα στοιχεία που θα προέκυπταν κατά την έρευνα, όπως θα έπρεπε. Με βάση αυτήν τη διαδικασία συγκροτήθηκε δικογραφία εις βάρος μόνο τριών αστυνομικών, δηλαδή αυτών που φαίνεται να τον χτυπούν τον Βασίλη Μάγγο έξω από το δικαστήριο, όχι όμως και για τους υπόλοιπους που τον βασάνισαν τόσο στο αστυνομικό τμήμα όσο και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του σε αυτό. Ακόμα, όμως, και οι τρεις αυτοί αστυνομικοί "έπεσαν στα μαλακά", καθώς κατηγορούνται μόνο για το πλημμεληματικού τύπου αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και όχι για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα των βασανιστηρίων. Η δίκη των τριών αστυνομικών θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου στα δικαστήρια του Βόλου.

Η επίθεση των αστυνομικών στον Βασίλη Μάγγο δεν ήταν τυχαία. Ξεκίνησε εντελώς απρόκλητα, επειδή τον γνώριζαν. Τον αποκαλούσαν, άλλωστε, με το επίθετό του καθ'όλη τη διάρκεια των βασανιστηρίων που πέρασε από τη στιγμή της σύλληψής του, μέχρι να αφεθεί ελεύθερος. Ο Βασίλης Μάγγος ήταν γνωστός στον Βόλο για τη συμμετοχή του σε κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Ήταν άνθρωπος της τάξης μας και από μικρή ηλικία επέλεξε τον δρόμο της αντίστασης. Ήταν πάντα παρών σε μαθητικούς και φοιτητικούς αγώνες, πάλευε ενάντια στον φασισμό και το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει, ενάντια στην εκμετάλλευση και τη λεηλασία της φύσης από την αδηφαγία του κεφαλαίου. Επομένως, η επίθεση στον Βασίλη Μάγγο ήταν σίγουρα στοχευμένη.

Δε μας εκπλήσσει, λοιπόν, που οι μπάτσοι, ως πιστοί εντολοδόχοι της κρατικής εξουσίας και του κεφαλαίου, επέλεξαν να επιτεθούν απρόκλητα στον Βασίλη Μάγγο, μπροστά στα μάτια άλλων διαδηλωτών και δημοσιογράφων. Άλλωστε, δεν είναι λίγα τα περιστατικά αναίτιων συλλήψεων, ξυλοδαρμών, βασανιστηρίων, απαγωγών σε όσους και όσες υψώνουν το ανάστημά τους ενάντια στην εξουσία. Το κράτος χτυπάει παραδειγματικά, προκειμένου να τρομοκρατήσει και να κάμψει τις αντιστάσεις όσων τολμούν και αγωνίζονται ενάντια στην ανισότητα, τη λεηλασία της φύσης, τον φασισμό και το σάπιο, καπιταλιστικό σύστημα εν γένει.

Δεν εκπλησσόμαστε πως μετά από δυόμισι χρόνια η αστική δικαιοσύνη δεν έχει κάνει το παραμικρό για την τιμωρία των μπάτσων-βασανιστών. Ο ταξικός χαρακτήρας της "δικαιοσύνης" πλέον είναι προφανής σε όλους. Λειτουργεί προς το συμφέρον των ισχυρών και των πλουσίων, τσακίζοντας τους φτωχούς, τους αποκλεισμένους και τους αγωνιζόμενους. Το δίκαιο, άλλωστε, αποτελεί αποτέλεσμα του εκάστοτε συσχετισμού ισχύος μέσα στην κοινωνία. Συνεπώς, το παρόν σύστημα δικαιοσύνης αποτελεί εργαλείο της κρατικής και καπιταλιστικής εξουσίας. Μόνο η μαζική και δυναμική κοινωνική αντίσταση μπορούν να ασκήσουν επί του παρόντος ουσιαστική πίεση στον δικαστικό θεσμό, που ελέγχεται από το κράτος. Παρ' όλα αυτά, πολλές φορές το κράτος υποχωρεί φαινομενικά μπροστά σε τέτοιες κινήσεις, για να ανακάμψει και να αντεπιτεθεί σε δεύτερο χρόνο, αφού παρέλθει ένα εύλογο χρονικό διάστημα και κοπάσουν οι φωνές αγανάκτησης και οργής, αφού το κράτος προσπαθήσει ήδη να αντιστρέψει το κλίμα μέσω της κατευθυνόμενης "ενημέρωσης". Πρόσφατα είναι, άλλωστε, τα παραδείγματα του κουκουλώματος υποθέσεων και των αποφυλακίσεων σειράς επιφανών βιαστών και παιδοβιαστών (Λεβέντης, Λιγνάδης, Φιλιππίδης) . Επιπλέον, όπως δεν τιμωρήθηκαν ο Αθανάσιος Μελίστας, οι μπάτσοι που συνέδραμαν στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλο και οι μπάτσοι δολοφόνοι του Νίκου Σαμπάνη, οι μπάτσοι που παρέσυραν με όχημα και σκότωσαν τον Ιάσωνα έξω από τη Βουλή, οι μπάτσοι που επίσης παρέσυραν με όχημα και σκότωσαν ένα 16χρονο παιδί πριν μερικές βδομάδες στη Θεσσαλονίκη, το κράτος επιχειρεί τώρα να γλιτώσει και τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στον βασανισμό του Βασίλη Μάγγο.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μείνει ατιμώρητος ο βασανισμός του Βασίλη Μάγγου, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξεχαστούν οι περιπτώσεις των αγωνιστών που βασανίστηκαν ή δολοφονήθηκαν από τους ένστολους φρουρούς του κράτους. Ο καλύτερος τρόπος, για να τιμήσουμε τη μνήμη τους, είναι να συνεχίσουμε τους αγώνες για την κοινωνική και ταξική απελευθέρωση. Τιμούμε τη μνήμη του Βασίλη Μάγγου στηρίζοντας τον αγώνα της τοπικής κοινωνίας της Μαγνησίας ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Οφείλουμε, όμως, να δώσουμε συλλογικά ένα σαφές μήνυμα αντίστασης απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύουν ενάντια στην κοινωνική βάση και τον κόσμο του αγώνα το κράτος και τα αφεντικά. Να μην επιτρέψουμε να γίνει αποδεκτή η βαρβαρότητα του κρατικού και καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού. Να οργανώσουμε την ευθεία σύγκρουση των από τα κάτω με τους κάθε λογής δυνάστες των ζωών μας.

Η απάντηση για τον βασανισμό του Βασίλη Μάγγου δε θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Θα δοθεί στους δρόμους.

ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟ

ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10, 12:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ [ΒΟΛΟΣ]

Στηρίζουμε το μπλοκ του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου

κάλεσμα : Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

blog: libertasalonica.wordpress.com

mail: lib_exthess@hoextmail.coexm


ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

Από το 2015 στην πόλη του Βόλου, συντελείται ένα έγκλημα εις βάρος του λαού,της εργατικής τάξης και των κατοίκων του Βόλου. Η καύση των σκουπιδιών αποτελεί μια νέα κερδοφόρα επιχείρηση για την πολυεθνική ΑΓΕΤ-Lafarge καθώς και για τους ντόπιους υπηρέτες τους.

Σύσσωμη η εξαρτημένη άρχουσα τάξη, χέρι χέρι με τη Δημοτική Αρχή προωθούν την καύση των σκουπιδιών υποβαθμίζοντας την ήδη υποβαθμισμένη υγεία της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας που έχει τσακιστεί ολοκληρωτικά από τις επιλογές του διεθνούς ιμπεριαλισμού, του κεφαλαίου και των αστικών κυβερνήσεων.

Κόντρα σε περιβαλλοντικούς κανόνες, κόντρα στην απαίτηση του λαού και των κατοίκων για καθαρό αέρα,υγεία και ελευθερίες, μετατρέπουν σαν πιστά σκυλιά των ιμπεριαλιστών την περιοχή σε μια Ευρωπαϊκή Χωματερή, κερδοφορώντας πάνω στις πλάτες του εργαζόμενου λαού του Βόλου.

Η λαϊκή αντίσταση εκφράστηκε με τη μεγαλειώδη πορεία στις 13/6 2020, η οποία έφτασε έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Στο τέλος της διαδήλωσης ξεκίνησε ένα όργιο καταστολής με επιθέσεις στον κόσμο του κινήματος και ακολούθησε κυνηγητό από τις κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις σε μεγάλο μέρος της πόλης.

Τις επόμενες μέρες στήθηκε κρατική-κατασταλτική επιχείρηση με εισβολές σε σπίτια αγωνιστών με σκοπό την τρομοκράτηση του αγωνιζόμενου λαό.

Την 14η Ιουνίου 2020 οι μπάτσοι επιτέθηκαν στον αγωνιστή Βασίλη Μάγγο έξω από τα δικαστήρια του Βόλου - στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους κρατούμενους αγωνιστές για την υπόθεση της ΑΓΕΤ-lafarge - τον στοχοποίησαν και τον βασάνισαν ανηλεώς οδηγώντας τον στο θάνατο ακριβώς ένα μήνα μετά.

Για πολλοστή φορά το Κράτος Χωροφύλακας της άρχουσας τάξης, με αιχμή του δόρατος την αστική δικαιοσύνη, πιστό στις εντολές του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, βγάζει λάδι τους εκτελεστές του Βασίλη Μάγγου.

Η φασιστικοποίηση της πολιτικής και δημόσιας ζωής του συστήματος κάθε μέρα αποκαλύπτεται ακόμη περισσότερο, βιαστές-παιδοβιαστές ξεπλένονται, φοιτητές και αγωνιστές στοχοποιούνται με πολιτικές διώξεις, τα σωματεία βγαίνουν στην παρανομία και οι απεργοί χτυπιούνται όπως συμβαίνει στη «Μαλαματίνα».

Έχουμε χρέος να σταθούμε στο πλάι των αγωνιστών και των αγωνιστριών, των εργατών-εργατριών και του λαού του Βόλου, να δηλώσουμε εκκωφαντικά πως το αίμα των νεκρών μας θα τους πνίξει και πως πλατιά-μαζικά και οργανωμένα με όπλο την Μαζική Λαϊκή Αυτοάμυνα θα ζητήσουμε λογαριασμό από τους κρατικούς και παρακρατικούς φονιάδες της τάξης και του λαού μας.

Καλούμε σε πλατιά συμμετοχή στην Πανελλαδική διαδήλωση στον Βόλο την 15 Οκτώβρη στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Απέναντι στην συγκάλυψη των μπάτσων-βασανιστών του αγωνιστή Βασίλη Μάγγου, να βρεθούμε στον δρόμο του αγώνα και να βροντοφωνάξουμε πως «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ».

Στηρίζουμε-Συμμετέχουμε στο μπλοκ της Πρωτοβουλίας Αγωνιστών/Αγωνιστριών από την Αθήνα απέναντι στην συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλη Μάγγου.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 14ης ΙΟΥΝΗ 2020

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

κάλεσμα : Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Οκτωβρίου 18h


Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ | ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 15/10 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Πριν δυόμιση χρόνια, έξω από τις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ- Lafarge, λαός και νεολαία του Βόλου μαζικά και αποφασιστικά έκαναν σαφές ότι δεν μπορεί μία εταιρεία να αποφασίζει του όρους ζωής μιας ολόκληρης πόλης. Το μήνυμα αυτό ήταν αρκετά ηχηρό και απασχόλησε όλα τα αστικά επιτελεία που λογοδοτούν αποκλειστικά στα πλούσια αφεντικά τους, αφού απέτυχαν μετά από δέκα χρόνια κρίσης να εγγυηθούν έστω και την παραμικρή βελτίωση στην ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας. Μετά από δηλώσεις του δημάρχου Βόλου ότι έχει χάσει τον έλεγχο, η κυβέρνηση στέλνοντας τα ΜΑΤ και τα ΟΠΚΕ, με ορμητήριο τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, έκαναν σαφές ότι ο εχθρός τους είναι η αγωνιζόμενη κοινωνία.

Η οικονομική και κοινωνική επιρροή του πολυεθνικού κολοσσού έπρεπε να μεταφραστεί σε ιδιοκτησιακά δικαιώματα στην γη και στον αέρα της πόλης ώστε να διατηρηθούν οι ρυθμοί κερδοφορίας της εταιρίας. Η καύση σκουπιδιών έπρεπε να περιφρουρηθεί και η κοινωνία μοιρολατρικά να αποδεχτεί τις επιπτώσεις της ανθυγιεινής, αντιπεριβαλλοντικής και αντεργατικής δραστηριότητας της εταιρίας που ανακηρύχθηκε τοποτηρητής. Μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ και η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση να προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι και να μετατοπίσει την στόχευση του κινήματος στους όρους διεξαγωγής τους εγκλήματος της καύσης σκουπιδιών.

Η πορεία της 13ης Ιούνη του 2020 αποτέλεσε μία ρωγμή στην βιτρίνα της συναίνεσης και της αυταρχική θωράκιση του κράτους απέναντι στον εχθρό λαό. Ο Βασίλης ήταν ένας από εμάς, άλλος ένας εκείνη την ημέρα μαζί με τους χιλιάδες που απαίτησαν να εκδιωχθεί η πολυεθνική και το εργοστάσιο να περάσει στον έλεγχο της κοινωνίας και να απομακρυνθεί από τον ιστό της πόλης. Ήταν ένας ακόμη από τους εκατοντάδες που δέχτηκαν τα χημικά των σωμάτων ασφαλείας της εργοδοσίας. Αλλά δεν έφτανε αυτό για να μπορέσει να αποκατασταθεί προσωρινά το κατακρημνισμένο κύρος της εξουσίας.

Οι κρατικοί σχεδιασμοί χρειάζονταν για παραδειγματισμό και ένα βασανισμένο σώμα, έναν νεκρό. Ο Βασίλης δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Επιλέχθηκε όπως και άλλοι τα τελευταία χρόνια για να υποστεί αυτή την παραδειγματική τιμωρία. Επιλέχθηκε από το κράτος ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι έξω από τις νόρμες της καπιταλιστικής ανάπτυξης θα βρούμε το αποκλειστικό δικαίωμα της αστυνομίας να ορίζει μόνη της την νομιμότητα πάνω στις ζωές και τα σώματα των υποτελών.

Δυόμιση χρόνια μετά, η δικαστική εξουσία θα προσπαθήσει να πράξει το γνωστό της έργο. Ένα έργο που δεν είναι άλλο από το να υποβαθμίσει και να δικαιολογήσει τον βασανισμό και την δολοφονία του Βασίλη Μάγγου, να προστατεύσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, να εναρμονίσει τα πλαίσια της νομιμότητας και της κοινωνικής ειρήνης με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Όλες οι μεθοδεύσεις πριν την δίκη αποκαλύπτουν τελικά αυτό. Ότι η μάχη που έδωσε το κράτος για την προστασία με κάθε μέσο των επιδιώξεων της εταιρίας ορίζει την κανονικότητα που θέλουν να επιβάλλουν. Η εισαγγελικές αρχές βέβαια έκαναν τα πάντα ώστε όλα αυτά να μην αποτελέσουν αντικείμενο της διαδικασίας, η οποία περιορίστηκε σε αόριστες πλημεληματικές πράξεις των αστυνομικών οργάνων, μεθοδεύοντας την αθώωσή τους.

Η πανελλαδική κινητοποίηση στις 15 του Οκτώβρη στοχεύει ώστε να ορίσουμε εμείς το περιεχόμενο αυτής της μάχης. Καταρχήν έμπρακτα να αναδείξουμε το γεγονός στην πλήρη έκταση του. Ενάντια στην επίθεση που κάνει το κράτος απέναντι σε όλα τα κινήματα για γη και ελευθερία, ενάντια σε πράσινη και μαύρη ανάπτυξη, στην βιομηχανία διώξεων και στους βασανισμούς και την κρατική βία. Ενάντια στο κεφάλαιο και στα σχέδια του. Να γίνει σαφές ότι για μας δικάζεται όλο το καθεστώς και δεν θέλουμε τίποτε λιγότερο από την παραδειγματική τιμωρία κάθε πράξης βίας απέναντι στο κίνημα και συγκεκριμένα των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου. Την παύση κάθε δίωξης αγωνιστή και τον αφοπλισμό και κατάργηση των σωμάτων ασφαλείας που έχουν γίνει φωλιές φασιστών και βασανιστών.

Θέλουμε να ορίζει μαζικά και συλλογικά ο ίδιος ο λαός πως θα ζει και θα δουλεύει, το ποιος θα δραστηριοποιείται στον τόπο του και το περιεχόμενο κάθε οικονομικής δραστηριότητας. Καθώς και το δικαίωμα του να αμύνεται αποφασιστικά και οργανωμένα απέναντι στους κρατικούς μηχανισμούς, να ορίζει μόνος του το δίκιο. Μπροστά στην καθολική κρίση του συστήματος που εκδηλώνεται μπροστά μας, απέναντι στις πολεμικές ιαχές του συστήματος, ενάντια στην συστηματική εκμετάλλευση και φτώχια να συγκροτήσουμε το αντίπαλο δέος.

Όλες/οι στην πανελλαδική κινητοποίηση το Σάββατο 15/10 στις 12:00 στην πλ. Ελευθερίας

Όλες/οι στις 21/10 στη δίκη των βασανιστών του Βασίλη

κάλεσμα : Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου

πηγή : https://lesxivolou.wordpress.com/2022/10/13/η…


Όλοι/ες στην πανελλαδική διαδήλωση απέναντι στη συγκάλυψη των μπάτσων-βασανιστών του Βασίλη Μάγγου

Η τοπική δημοτική αρχή- με το μαφιόζικο κεφάλαιο να κυριαρχεί- η εξαρτημένη άρχουσα τάξη και οι αστικές κυβερνήσεις λειτουργούν σαν υποτακτικοί της ξένης κεφαλαιοκρατίας, και συγκεκριμένα της Γαλλικής Πολυεθνικής ΑΓΕΤ-Lafarge.

H πόλη του Βόλου, με την τεράστια ιστορία ταξικών-λαϊκών αγώνων, μετατράπηκε σε ένα φέουδο κερδοφορίας για την πολυεθνική της ΑΓΕΤ-Lafarge.

Η υγεία του εργαζόμενου λαού του Βόλου, τέθηκε και τίθεται σε κίνδυνο από την καρκινογόνα καύση σκουπιδιών, και σαν απάντηση σε αυτή την συνθήκη καταστροφής της ποιότητας ζωής της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας , ο λαός βγήκε στον δρόμο και αντιστάθηκε.

Στις 13 Ιούνη του 2020 πραγματοποιείται παλλαϊκό συλλαλητήριο στον Βόλο με κατεύθυνση την LAFARGE-ΑΓΕΤ.

Ένας αστυνομικός στρατός επιτίθεται στο εργατικό-λαϊκό κίνημα και το πνίγει στο αίμα.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της παλλαϊκής διαδήλωσης.

Ένας ανθρωποκτόνος αστυνομικός στρατός κατοχής, ανεξέλεγκτος και αποθρασυμμένος από την ασυλία που απολαμβάνει από την αστική δικαιοσύνη και συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα, επιτίθεται στον αγωνιστή Βασίλη Μάγγο και ασκεί βασανιστήρια πάνω του.

Ένα μήνα μετά, σαν αποτέλεσμα της κρατικής τρομοκρατικής βίας, ο αγωνιστής Βασίλης Μάγγος χάνει την ζωή του και εισέρχεται στο μεγάλο εικονοστάσι των δολοφονημένων από την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία αγωνιστών της ταξικής- λαϊκής πάλης.

Μέσα σε μια περίοδο δομικής κρίσης του συστήματος, η φασιστικοποίηση της πολιτικής και δημόσιας ζωής οξύνεται, όπως και η συντριπτική επίθεση απέναντι στην εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία.

Το σύστημα παραδοσιακά προστατεύει τους κρατικούς φονιάδες του. Το Κράτος Χωροφύλακα που έχει απλωθεί σε κάθε πτυχή της κοινωνικής και ταξικής ζωής, είναι το μέσο για την κατάπνιξη της εργατικής-λαϊκής δυσαρέσκειας, για την στερέωση της εξουσίας της ξενόδουλης ολιγαρχίας και του διεθνούς ιμπεριαλισμού στον τόπο μας.

Η συγκάλυψη των μπάτσων βασανιστών και όσων προκάλεσαν την κρατική δολοφονία του αγωνιστή Βασίλη Μάγγου πρέπει να βρει το εργατικό-λαϊκό κίνημα και τις οργανωμένες δυνάμεις του απέναντι μαζικά-πλατιά-δυναμικά και οργανωμένα.

Έχουμε ιστορικό ταξικό πολιτικό χρέος, τόσο να σταθούμε στο πλάι των αγωνιστών και των αγωνιστριών, της εργατιάς και της νεολαίας του Βόλου, όσο και να οργανώσουμε την Πανελλαδική απάντηση απέναντι στην εξελισσόμενη κρατική-κατασταλτική συγκάλυψη των μπάτσων βασανιστών.

Η συγκρότηση όρων κινηματικής-ταξικής και λαϊκής ενότητας και μετωπικής συμπόρευσης, ειδικά σε μια περίοδο μανιασμένης επίθεσης απέναντι στον εργαζόμενο λαό και την νεολαία, είναι ο μόνος δρόμος για την δημιουργία πολιτικών και υλικών προϋποθέσεων για την εξαπόλυση της Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας και της μαχητικής επαναστατικής δράσης, ώστε να ζητήσουμε πραγματικό λογαριασμό για τους νεκρούς από την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.

Στηρίζουμε το κάλεσμα της πρωτοβουλίας αγωνιστών-αγωνιστριών από την Αθήνα απέναντι στην συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλη Μάγγου και αλούμε σε πλατιά συμμετοχή στην Πανελλαδική διαδήλωση στον Βόλο την 15η Οκτώβρη στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Απέναντι στην συγκάλυψη των μπάτσων-βασανιστών του αγωνιστή Βασίλη Μάγγου, πλατιά-μαζικά και οργανωμένα να βρεθούμε στον δρόμο του αγώνα και να βροντοφωνάξουμε πως «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ».

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ-ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΜΑΖΙΚΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

πηγή : https://apotispithastifloga.wordpress.com/202…


Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα

πηγή : https://www.facebook.com/people/Ανοιχτή-Συνέλ…


Σάββατο 15/10 12:00 πλ. Ελευθερίας Βόλος. Πανελλαδική διαδήλωση ενόψει της δίκης των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου.

Κάλεσμα στην πανελλαδική διαδήλωση στις 15/10 στο Βόλο ενόψει της δίκης των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου.

Σάββατο 15/10 12:00 πλ. Ελευθερίας

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, δε θα ξεχαστεί τι κάναν στο Βασίλη

Τον Ιούλιο του 2020 στον απόηχο της μεγάλης διαδήλωσης της 13ης Ιουνίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών στο Βόλο, που χτυπιέται άγρια από τις δυνάμεις καταστολής, ο Βασίλης Μάγγος, ένας νεαρός αγωνιστής φεύγει από τη ζωή. Ένα μήνα πριν στις 14 Ιουνίου είχε βασανιστεί άγρια από δυνάμεις της ΟΠΚΕ, των ΜΑΤ και ασφαλίτες τόσο μπροστά στα δικαστήρια του Βόλου, όσο και στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας.

Οι κρατικοί μηχανισμοί καταστολής οδηγούν μεθοδευμένα στο θάνατο το Βασίλη στην κορύφωση μιας διαδικασίας τρομοκράτης ενός κοινωνικού κινήματος στην πόλη του Βόλου, που τόλμησε να τα βάλει με τον πολυεθνικό κολοσσό της Lafarge και τα συμφέροντα της, διεκδικώντας ελευθερία και υγεία για τους ανθρώπους της πόλης.

Τρία περίπου χρόνια μετά, οι δικαστικοί μηχανισμοί στήνουν μια δική παρωδία, που προστατεύει την πλειοψηφία των εμπλεκομένων βασανιστών, επιχειρεί να ρίξει στα μαλακά 3 αστυνομικούς που τελικά παραπέμπει για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, αγνοεί και χλευάζει τη μήνυση της οικογένειας Μάγγου και τους δεκάδες μάρτυρες που τη στηρίζουν και συγκαλύπτει με τον πλέον εξόφθαλμο τρόπο την απάνθρωπη μεταχείριση του Βασίλη από τα αστυνομικά κτήνη.

Τόσο ο βασανισμός όσο και η μεθοδευμένη του συγκάλυψη αποτελούν αδιάσειστη απόδειξη πως το σύνολο των κρατικών μηχανισμών τελούν σε συντονισμένη διατεταγμένη υπηρεσία στο όνομα των επιχειρηματικών συμφερόντων της Lafarge. Οι αρχιτέκτονες της καύσης σκουπιδιών αφού έβαψαν τα χέρια τους με αίμα με το μακρόσυρτο θάνατο που έσπειραν στην πόλη του Βόλου, συνέβαλαν και στην δολοφονία ενός νέου ανθρώπου για να επιβάλλουν σιωπή στο κοινωνικό κίνημα της πόλης.

Οι εγκληματίες θα πληρώσουν όμως και αυτό δεν θα το επιβάλλει κανένα δικαστήριο, αλλά ο αγώνας του αγωνιζόμενου λαού. Απαιτούμε την παραπομπή σε δική και την καταδίκη όλων των εμπλεκομένων αστυνομικών στο βασανισμό του Βασίλη. Παλεύουμε για την εκδίωξη των παγκόσμιων εγκληματιών της Lafarge από την πόλη, που δεν εισήγαγαν σε αυτή, ούτε κέρδη, ούτε ευημερία, αλλά τον πόλεμο που διεξάγουν με κάθε μέσο σε όλο τον κόσμο ενάντια στην ελευθερία και την ανθρώπινη ζωή.

Σε αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε το κάλεσμα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου για πανελλαδική κινητοποίηση στο Βόλο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και τη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια του Βόλου στις 21 Οκτωβρίου, ημέρα έναρξης της δικής των βασανιστών του Βασίλη. Το ζήτημα της μετατροπής των πολυεθνικών σε τοποτηρητές της ζωής μας δεν είναι τοπικό ζήτημα. Ο θάνατος ενός νέου αγωνιστή στο βωμό των κερδών της επιχειρηματικής μαφίας δεν μπορεί να μείνει αναπάντητος.

Αριστερή Παρέμβαση στην Θεσσαλία - Ανταρσία για την ανατροπή

πηγή : https://aristereparthessalias.blogspot.com/20…


Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου

πηγή : https://aristereparthessalias.blogspot.com/20…


Δεν ξεχνάμε το Βασίλη Μάγγο!

απαιτούμε πραγματική δικαιοσύνη

να μπει τέλος στην αστυνομική αυθαιρεσία

Η «Πρωτοβουλία Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών-NO BURN» καλεί κάθε δημοκρατικό άνθρωπο να πάρει μέρος στη συγκέντρωση και πορεία για τον Βασίλη Μάγγο, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 12:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Ο Βασίλης Μάγγος χτυπήθηκε βάναυσα από αστυνομικούς έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, στις 14 Ιουνίου 2020. Ο άγριος ξυλοδαρμός του, ουσιαστικά ο βασανισμός του, συνεχίστηκε μέσα στο αστυνομικό τμήμα Βόλου όπου υποτίθεται είχε προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων. Στη συνέχεια πετάχτηκε στο δρόμο με σπασμένα πλευρά και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για μέρες. Ένα μήνα μετά το βασανισμό του ο Βασίλης Μάγγος έφυγε από τη ζωή.

Ο Βασίλης δεν διέπραξε κάποιο έγκλημα, δεν άσκησε βία, δεν απείλησε κανέναν για να συλληφθεί. Επιπλέον, το Σύνταγμα και οι νόμοι απαγορεύουν τα βασανιστήρια ακόμη και για τους πραγματικούς εγκληματίες.

Το μόνο «έγκλημα» του Βασίλη ήταν ότι συμμετείχε στα κινήματα και στον αναρχικό πολιτικό χώρο. Το «έγκλημα» του Βασίλη έξω από τα δικαστήρια του Βόλου στις 14/6/20 ήταν ότι εξέφρασε την αλληλεγγύη του σε πολίτες που συνελήφθησαν μια μέρα νωρίτερα στο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών έξω από την ΑΓΕΤ. Πάνω στο σώμα του Βασίλη το κράτος και η κυβέρνηση ξέσπασαν όλη την εκδικητική τους μανία και όλο το μίσος που τρέφουν ενάντια στο κίνημα που απαιτεί να σταματήσει η ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια και να δηλητηριάζει την πόλη.

Είναι φανερό ότι οι δικαστικές αρχές, με πρόδηλη κυβερνητική εντολή, θέλουν να θάψουν την υπόθεση και να ρίξουν στα μαλακά τους αστυνομικούς που βασάνισαν τον Βασίλη. Για αυτό παραπέμπονται σε δίκη (την Παρασκευή 21/10/2022) μόνο τρεις από τους βασανιστές του με κατηγορία την επικίνδυνη σωματική βλάβη και χωρίς να δίνεται το δικαίωμα της πολιτικής αγωγής στην οικογένεια του Βασίλη. Αν αυτό δεν είναι προσπάθεια συγκάλυψης τότε τι είναι;

Το κράτος επιλέγει να καταπατά τους ίδιους του νόμους για να δώσει κάλυψη στην αστυνομική ασυδοσία και αυθαιρεσία. Προφανής σκοπός της κυβέρνησης είναι να προκαλέσει φόβο στην κοινωνία και να κάνει κάθε κίνημα διεκδίκησης να σωπάσει. Το μήνυμα που στέλνουν είναι σαφές: μην αντιδράτε και μην διεκδικείτε γιατί τότε μπορεί να έχετε την «τύχη» του Βασίλη και τόσων ακόμη ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα της αστυνομικής βίας.

Ακριβώς για αυτό το λόγο η υπόθεση του Βασίλη είναι υπόθεση όλων μας! Είναι αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων που κάθε μέρα παραβιάζονται από ένα καθεστώς που γίνεται όλο πιο αυταρχικό και βίαιο.

• Όχι στη συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλη Μάγγου.

• Να καταδικαστούν οι βασανιστές του και να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη.

• Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ και οπουδήποτε αλλού.

• Να πάψουν όλες οι διώξεις εναντίον του κινήματος κατά της καύσης σκουπιδιών.

Πρωτοβουλία Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών NO BURN

πηγή : https://www.facebook.com/VolosNoBurn/


Δεν θα ξεχαστεί τι κάναν στον Βασίλη! (Συγκέντρωση: Σάββατο 15/10, 12:00, πλ. Ελευθερίας)

Ενάντια στην δολοφονική πολιτική τους, επιμένουμε στον δρόμο του αγώναγια το δικαίωμα στην ζωή!

Ο αγωνιστής Βασίλης Μάγγος έφυγε από την ζωή ακριβώς ένα μήνα μετά τον ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια που υπέστη από την αστυνομία στο τριήμερο οργίου κρατικής καταστολής των κινητοποιήσεων ενάντια στην καύση σκουπιδιών στις 13-15 Ιουνίου 2020. Συμπαραστεκόμενος στους συλληφθέντες της διαδήλωσης της προηγούμενης μέρας που πνίγηκε στα δακρυγόνα, ο Βασίλης Μάγγος χτυπήθηκε λυσσαλέα έξω από τα δικαστήρια του Βόλου πριν μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα, όπου συνεχίστηκαν τα βασανιστήρια από τις δυνάμεις καταστολής, μέχρι που τελικά πετάχτηκε στον δρόμο βαριά τραυματισμένος και βοηθήθηκε στο νοσοκομείο από περαστικούς.

Αμέσως οι συστημικές φωνές έτρεξαν να λειάνουν τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατό του: αποσιώπηση του τρόπου που η ψυχολογική κατάσταση του Βασίλη επιδεινώθηκε μετά τα βασανιστήρια του, πολλαπλές ιατροδικαστικές εξετάσεις και δηλώσεις υπουργών που προδίκαζαν το πόρισμα θανάτου ως άσχετο με το περιστατικό ξυλοδαρμού ένα μήνα πριν. Έτρεξαν να επιχειρηματολογήσουν τον ξυλοδαρμό και θάνατο του Βασίλη ως ένα μεμονωμένο περιστατικό. Ας είμαστε ξεκάθαροι. O Βασίλης Μάγγος αποτελεί ένα ακόμα όνομα στην τεράστια λίστα των θυμάτων που μετράμε καθημερινά στους αγώνες για ζωή και δικαιώματα.

[...]

Να μην τους περάσει! Στο δρόμο του αγώνα να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας σε καθαρό αέρα, ενάντια στο κέρδος και το συμφέρον του κεφαλαίου που ρημάζει την υγεία μας και τη φύση. Ενάντια στο συμφέρον των κυρίαρχων, να παλέψουμε για την ειρήνη, την φιλία και αλληλεγγύη των λαών κόντρα στον πόλεμο που φέρνουν όλο και πιο κοντά μας. Ενάντια στην φτώχεια, την ακρίβεια και την εκμετάλλευση, να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους δουλειάς στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης. Μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα τις σπουδές για όλους και όχι για λίγους και εκλεκτούς. Να υπερασπιστούμε τις ελευθερίες μας, ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία ενός ολόκληρου συστήματος που θέλει την νεολαία και το λαό με σκυμμένο στο κεφάλι.

Αυτή η πάλη είναι δίκαιη και μέσα σε αυτή την πάλη θα τιμηθεί η μνήμη όλων εκείνων των αγωνιστών που τσακίστηκαν από το σύστημα και τους μηχανισμούς του.

Αγωνιστικές Κινήσεις

πηγή : https://www.facebook.com/people/Αγωνιστικές-Κ…


Δικαιοσύνη για τον Βασίλη Μάγγο! Να τιμωρηθούν οι βασανιστές αστυνομικοί! Πορεία 15/10, Βόλος

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟ - ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ (Ανακοίνωση ΕΠΔΑ, 12/10/2022)

Έχουν περάσει περίπου δυομισι χρόνια από τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου, σε συνέχεια του βασανισμού του από αστυνομικούς. Στις 21 Οκτωβρίου 2022 δικάζονται στα Δικαστήρια του Βόλου τρεις από τους βασανιστές αστυνομικούς, οι οποίοι διώκονται αυτεπαγγέλτως για επικίνδυνες σωματικές βλάβες μετά τη γνωστοποίηση των πραγματικών γεγονότων που αφορούν το θάνατο του Βασίλη. Παράλληλα έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα και από την οικογένεια Μάγγου, που διαμαρτύρεται για τον σκανδαλώδη νομικό χαρακτηρισμό του άγριου ξυλοδαρμού και βασανισμού του Βασίλη ως πλημμελημάτων, ωστόσο αυτά δεν έχουν μέχρι σήμερα προσδιοριστεί. Στις 15 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας στο Βόλο με αφορμή το επικείμενο δικαστήριο.

Πιο συγκεκριμένα, στις 13 Ιουνίου του 2020 πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στο Βόλο ενάντια στη λειτουργία εργοστασίου καύσης RTF στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Στην πορεία αυτή ασκήθηκε ιδιαίτερη βία και πρωτοφανής - για την περιοχή - καταστολή από δυνάμεις των ΜΑΤ με χρήση δακρυγόνων και συλλήψεις. Μετά το τέλος της πορείας καλέστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου σε συμπαράσταση των συλληφθέντων, από την οποία πέρασε τυχαία και ο Βασίλης. Οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί τον περικύκλωσαν, τον χτύπησαν, τον ακινητοποίησαν και τον προσήγαγαν με το πρόσχημα ότι «τον γνωρίζουν από παλιά» χωρίς καμία αφορμή πλην της διάβασης του από το σημείο της συγκέντρωσης. Στη συνέχεια τον οδήγησαν στο Α.Τ. Βόλου, το οποίο βρίσκεται εκτός πόλης, συνέχισαν να τον χτυπούν και εν τέλει τον παράτησαν λίγο πιο έξω από το ΑΤ σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με 7 πλευρά σπασμένα και τραύματα στο συκώτι και τη χολή του. Από το σημείο αυτό τον περιμάζεψαν κάποιοι γνωστοί του και τον οδήγησαν στο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για πολλές μέρες ενώ στη συνέχεια παρότι πήρε εξιτήριο, χρειαζόταν σταθερή φροντίδα στο σπίτι. Εξ αυτού του λόγου, έχασε τη δουλειά του και ένα μήνα μετά τα βασανιστήρια που υπέστη, και ενώ εξακολούθησε να έχει διάφορα προβλήματα υγείας, απεβίωσε. Έκτοτε ακολούθησαν μία σειρά γεγονότων και ενεργειών από την πλευρά των κρατικών και αστυνομικών αρχών με σκοπό να αποσιωπηθεί το γεγονός, κάτι το οποίο δεν συνέβη, μιάς και υπάρχει άμεση σύνδεση της εξέλιξης της ζωής και της υγείας του Βασίλη Μάγγου με τη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων απέναντί του κατά την ημέρα εκείνη.

Ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου είναι μια κρατική δολοφονία. Ζούμε σε μία περίοδο όπου οι αστυνομικές δυνάμεις δρουν άκριτα και απροκάλυπτα πλέον εναντίον όλων μας. Η επίθεση εναντίον του Βασίλη Μάγγου ήταν μόνο αρχή, έκτοτε η αστυνομία και το κράτος εξαπολύει συνεχόμενες επιθέσεις εναντίον δικηγόρων, δημοσιογράφων και πολιτών γενικότερα. Οι αμέτρητες συλλήψεις αγωνιστών μέσα στην περίοδο της πανδημίας για δήθεν παραβίαση των υγειονομικών μέτρων, η επίθεση με δακρυγόνα, κρότου λάμψης και αύρες χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο, καθώς και η αστυνομοκρατία σε όλο το κέντρο της Αθήνας αποδεικνύουν τις προθέσεις της κυβέρνησης και του κράτους εν γένει, που θέλουν να καταπνίξουν κάθε μορφή αντίστασης και να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας. Ερχόμαστε κάθε μέρα αντιμέτωποι με ένα καινούργιο περιστατικο αστυνομικής βίας, ειδικότερα με την προσπάθεια της εισόδου της Πανεπιστημιακής αστυνομίας στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: φοιτητές μαγνητοσκοπούνται και ξυλοκοπούνται χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις δεν δίστασαν να «μπουκάρουν» μέσα στην Πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ, εξαπολύοντας δολοφονική επίθεση εναντίον παρευρισκομένων που παρακολουθούσαν συναυλία εντός του χώρου. Τα ΜΑΤ χτυπούν στο ψαχνό κάθε πορεία που λαμβάνει χώρα στο κέντρο της Αθήνας και επιτίθενται καθημερινά στους κατοίκους των Εξαρχείων, οι οποίοι παλεύουν ενάντια στην πλήρη τουριστικοποίηση της περιοχής της και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Η στάση του κράτους, του συστήματος και της κυβέρνησης ειδικότερα είναι εμφανής, γι' αυτό το λόγο η επίθεση εναντίον των εργαζομένων, των αγωνιστών και όσων αντιστέκονται είναι άγρια και ασταμάτητη. Ο Βασίλης Μάγγος ήταν η αρχή, η πιθανή προσπάθεια αποσιώπησης του θανάτου του είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς είναι πλέον εμφανές ότι προσπαθεί να καλυφθεί μία κρατική δολοφονία και η επίθεση αυτή να εμπεδωθεί και να γίνεται αποδεκτή ως καθημερινότητα. Αυτή τη στιγμή παραπέμπονται σε δίκη μόνο τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι προχώρησαν σε πράξεις βασανισμού και βίας εναντίον του Βασίλη, ωστόσο υπόλογη είναι η ίδια η κυβέρνηση που δίνει την εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να δρουν με αυτό τον τρόπο και να ακολουθούν αυτές τις πρακτικές, χωρίς ποτέ να κρίνονται από κανένα και για τίποτα.

Είμαστε μαζί με την οικογένεια του Βασίλη Μάγγου στο δύσκολο δικαστικό αγώνα που έχουν μπροστά τους! Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση που καλείται στο Βόλο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 12.00 μ. στην Πλατεία Ελευθερίας ενάντια στην αστυνομική βία και με σκοπό την καταδίκη των βασανιστών του Βασίλη.

  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ.
  • ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15.10.2022 ΣΤΟ ΒΟΛΟ!

Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας

πηγή : https://epda.gr/2022/10/12/dikaiosyni-gia-ton…


Πανελλαδική κινητοποίηση στον Βόλο ενάντια στη δίκη-παρωδία των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου

  • Σάββατο 15/10/2022 12μμ. πλ. Ελευθερίας στον Βόλο: Πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία
  • Παρασκευή 21/10/2022 9πμ: Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Βόλου

Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου στηρίζει και συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση στον Βόλο ενάντια στη δίκη παρωδία των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου.

Ο Βασίλης Μάγγος ήταν ο αγωνιστής που με τον βασανισμό του και τον θάνατό του, έπρεπε να αποτελέσει μέσο «σωφρονισμού» ενός ολόκληρου κινήματος που δε διεκδικούσε -ούτε διεκδικεί- να βελτιωθούν οι όροι των «ενεργειακών επενδύσεων», αλλά ακύρωσή τους και εκδίωξη των μονοπωλιακών ομίλων από τη γη μας. Ο Βασίλης Μάγγος διεκδίκησε για τις πόλεις μας, τα βουνά μας, τον αέρα μας και την ίδια μας τη ζωή τον πρώτο λόγο να τον έχουμε εμείς και όχι οι πολυεθνικές και οι κυβερνήσεις τους.

Σε συνεργασία δικαστικές, διωκτικές και κρατικές αρχές και σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις βουλές των πολυεθνικών επιχειρούν, με μία δίκη παρωδία, θέλουν να αθωώσουν τους βασανιστές του Βασίλη ορίζοντας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου δικάσιμο στις 21 Οκτωβρίου 2022. Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών προκλητικά απέρριψε το αίτημα της οικογένειας να συνεκδικαστεί η μήνυση που κατέθεσε, με την ποινική δίωξη που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών χωρίς καν να καλέσει αυτόπτες μάρτυρες και χωρίς να λάβει υπόψη της το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη που ήταν καταπέλτης εις βάρος των αστυνομικών.

Η δίκη δεν αποτελεί απλώς μια προσπάθεια «πτώσης στα μαλακά» για τους βασανιστές του, αλλά συνολικής αθώωσης της Lafarge και των άλλων πολυεθνικών που στοχεύουν στην παγίωση και ενίσχυση των επενδυτικών τους συμφερόντων.

Η υπόθεση του Βασίλη είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία των αγώνων που πραγματοποιούνται ενάντια στη φτώχεια και την ανεργία, τον αυταρχισμό και την καταστολή, τον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό. Είναι άμεσα συνδεδεμένη με το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε ένα άλλο πλαίσιο ζωής με στίγμα τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και η αστυνομική βία της τελευταίας περιόδου στρέφεται ενάντια στη νεολαία και σε μια σημαντική κατάκτηση από την πτώση του Χούντας, το πανεπιστημιακό άσυλο.

Δεν επενδύουμε στην ανύπαρκτη δικαιοσύνη τους. Τον τελευταίο εξάλλου χρόνο με τις δίκες των δολοφόνων του Ζακ, του Γρηγορόπουλου, την απελευθέρωση του καταδικασμένου Λιγνάδη, την εξώθηση στον θάνατο των απεργών πείνας Κουφοντίνα και Μιχαηλίδη, η αστική δικαιοσύνη έχει δείξει με τον πιο σκληρό τρόπο το ταξικό της πρόσωπο.

Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στη συγκρότηση ενός ρεύματος διαμόρφωσης νέων όρων κοινωνικής δικαιοσύνης που επιδιώκει να αλλάξει το ρου των πραγμάτων στο πεδίο της καθημερινής ζωής. Το γάντι που μας πέταξαν θα το σηκώσουμε.

Τη ζωή που μας στερούν θα τη διεκδικούμε όσο αντέχουν τα όνειρά μας.

Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων

πηγή : https://lesxi-ergasias-trikalon.blogspot.com/…


Στηρίζουμε το κάλεσμα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου Ενάντια στη Καύση Σκουπιδιών και συμμετέχουμε στην πανελλαδική διαδήλωση στις 15 Οκτώβρη στις 12:00 στην πλ. Ελευθερίας στο Βόλο

ΔΕ ΞΕΧΝΆΜΕ- ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Την κρατική δολοφονία του Β. Μάγγου και τις δικαστικές σκευωρίες

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας

πηγή : https://www.facebook.com/people/Αντιρατσιστικ…


Ανάρτηση πανού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στηρίζουμε τα καλέσματα για την συγκέντρωση-πορεία στον Βόλο.

Βασίλης Μάγγος πάντα παρόν.

Ενάντια στη καύση σκουπιδιών.

15/10 στις 12:00, πλατεία Ελευθερίας (Βόλος).

Κατειλημμένο Στέκι Αντιδραστήριο

πηγή : https://el-gr.facebook.com/people/Κατειλημμέν…


Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, μαζί με τον Μαύρο Πάνθηρα Jalil Muntaqim στο συνέδριο για τα 20 χρόνια Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο. Βασίλης Μάγγος πάντα παρών! Αύριο όλοι/όλες στην πορεία στο Βόλο, 12:00 Πλ. Ελευθερίας. Να φωνάξουμε πως δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη!

Λαϊκό Μέτωπο της Τουρκίας

Image

πηγή : https://twitter.com/LaikoMetopo/status/158084…


ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10
12:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

Την επομένη της μεγάλης διαδήλωσης της 14ης Ιουνίου κατά της καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ στο Βόλο, ο Βασίλης Μάγγος ξυλοκοπείται άγρια έξω από τα δικαστήρια της πόλης ενώ λαμβάνει χώρα συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της πορείας οι οποίοι επίσης είχαν δεχτεί έντονη καταστολή. Σπασμένα πλευρά, τραυματισμός ζωτικών οργάνων και κυριολεκτικά βασανιστήρια στο Αστυνομικό τμήμα, με τον Βασίλη να φωνάζει «δεν μπορώ να αναπνεύσω» και να εγκαταλείπεται ημιλυπόθυμος στον δρόμο. Η ηθική και σωματική του κατάπτωση έπονται, και ένα μήνα αργότερα, βρίσκεται νεκρός. Η δικαστική αρχή Βόλου , δυόμιση χρόνια μετά, αποφάσισε εν τέλει να στείλει στο δικαστήριο 3 αστυνομικούς κατηγορούμενους με μια μόνο κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος, αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αποσύροντας επίσης τη μήνυση των γονιών του, στην οποία υπήρχαν δεκάδες μάρτυρες. Όλα αυτά για να συγκαλύψει το γεγονός και φυσικά να ξεπλύνει τον κολοσσό LaFarge-AΓΕΤ και την τοπική διοίκηση. Η τοπική κοινότητα του Βόλου δέχεται αλλεπάλληλες επιβολές επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εις βάρος του ανθρώπου και της φύσης, με την μαφιόζικη δημοτική αρχή του Μπέου αλλά και με τις εκάστοτε κυβερνήσεις να υποτάσσονται στις προσταγές του κεφαλαίου. Η αστυνομική τρομοκρατία και οι δικαστικές πιέσεις προς τον κινηματικό κόσμο του Βόλου που αγωνίζεται ενάντια στο θάνατο της τοπικής κοινωνίας (καύση σκουπιδιών ΑΓΕΤ-Lafarge, ιδιωτικοποίηση νερών Σταγιατών, ο σχεδιασμός για εγκατάσταση πλωτής εξέδρας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο λιμάνι και τα σχέδια εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο Νότιο Πήλιο), είχε και έχει στο στόχαστρο του αγωνιστές, όπως ο Βασίλης. Στεκόμαστε απέναντι στα σχέδια τους, απέναντι στην καταστροφή και λεηλασία της φύσης , απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύουν στην κοινωνία κράτος και αφεντικά.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Στηρίζουμε το μπλοκ Πρωτοβουλίας αναρχικών και κομμουνιστών Βόλου
ενάντια στη συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλειου Μάγγου

κάλεσμα : Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο [Θεσσαλονίκη]

Βασιλέως Γεωργίου και Μπιζανίου γωνία

Ανοιχτή πολιτική συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 19:30

@ekxsxoleio

Librexe12o@gmaexil.com


ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

τοιχογραφία για τον Βασίλη στις εργατικές κατοικίες της Νέας Ιωνίας Βόλου

Τη Δευτέρα 21 Οκτώβρη ξεκινάει η δίκη τριών αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό, τον Ιούνη του 2020, του αγωνιστή Βασίλη Μάγγου έξω από τα δικαστήρια Βόλου.

Ο σύντροφος Βασίλης ξυλοκοπήθηκε από ένστολους δολοφόνους και βασανιστές, μετά από την επίθεσή τους κατά της συγκέντρωσης Αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της μαζικής και μαχητικής διαδήλωσης ενάντια στην περιβαλλοντόκτονα καύση σκουπιδιών στο εργοστάσιο της LaFarge-ΑΓΕΤ , που είχε πραγματοποιηθεί -ως τις πύλες του- την προηγούμενη μέρα. Μετά τον ξυλοδαρμό του, προσήχθη στο ΑΤ Βόλου όπου οι μπάτσοι συνέχισαν τον εξευτελισμό και βασανισμό του. Εν τέλει, τον άφησαν ελεύθερο με έξι πλευρά σπασμένα και τη νοσηλεία του να επείγει. Ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του και ως επακόλουθο των τραυματικών συνεπειών του, ο Βασίλης άφησε την τελευταία του πνοή.

[…] Η τοπική δικαστική εξουσία έπειτα από δυόμιση χρόνια, αποφάσισε εν τέλει να στείλει στο δικαστήριο 3 αστυνομικούς κατηγορούμενους με μια μόνο κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος, αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επίσης πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την μήνυση που άσκησαν οι γονείς του Βασίλη στην οποία υπήρχαν και κατέθεταν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες. Τα παραπάνω δηλώνουν ότι πρόκειται για μια δίκη παρωδία που ο μόνος της σκοπός είναι να ρίξει στα μαλακά κάποιους μόνο από τους υπεύθυνους του ξυλοδαρμού του Βασίλη, και να συγκαλύψει τον βασανισμό του. Πρόκειται για ένα ακόμα πλυντήριο της δικαστικής μαφίας προς τους δικούς της ανθρώπους ξεπλένοντας συνάμα τα αποικιοκρατικά σχέδια της LaFarge-ΑΓΕΤ και τον πόλεμο που έχει αυτή ανοίξει προς την κοινωνία του Βόλου. Ένα πόλεμο που αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης επίθεσης των ενεργειακών κολοσσών απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, με το επιχείρημα της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, την ίδια ώρα που εντάσσει την ενέργεια και άλλα βασικά αγαθά στο χρηματιστήριο (όπως το νερό) και τα ιδιωτικοποιεί […]

Απόσπασμα από το Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας αναρχικών και κομμουνιστών
ενάντια στη συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλειου Μάγγου.

Η αστική "δικαιοσύνη" ανέκαθεν διασφαλίζει την καθεστηκυία Τάξη. Ανέκαθεν υπηρετεί τα αιματοβαμμένα συμφέροντα της αστικής Τάξης & του Κράτους της και πάντα προστατεύει τα πιο πιστά της μαντρόσκυλα, τους μπάτσους. Από την μεταπολίτευση μονάχα και δώθε, τα παραδείγματα των δολοφονημένων, αλλά και βαριά τραυματισμένων και σακατεμένων από μπάτσους δυστυχώς είναι δεκάδες, τόσο με δολοφονίες αγωνιστών και αγωνιστριών όσο και μ' εκείνες φτωχών, αποκλεισμένων, περιθωριοποιημένων, απόκληρων και απόβλητων της Γ' ελληνικής "Δημοκρατίας".

Η αστική "δικαιοσύνη" ξέρει να είναι τύφλη όταν πρόκειται για εργοδοτικές δολοφονίες που βαφτίζονται εργατικά "ατυχήματα", για μεγαλοκαπιταλιστές-πρεζέμπορους, για παιδοβιαστές, για ένστολους και μη φονιάδες και βασανιστές, ξέρει να κωφεύει όταν πρόκειται για τη λεηλασία της φύσης, για τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας και της εγκληματικής κεφαλαιο-κρατικής διαχείρισής της.

Καθήκον μας, με αφετηρία τη δίκη των βασανιστών-δολοφόνων του Βασίλη, να παλέψουμε -οργανωμένα και συλλογικά- για να κερδίσει η ζωή απέναντι στο θάνατο και την παραίτηση που μοιράζει -όλο και πιο απλόχερα και ξεδιάντροπα- η κεφαλαιο-κρατική Εξουσία.

Να παλέψουμε για να βάλουμε αναχώματα και να κερδίσουμε έδαφος απέναντι στην κρατική-καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Να πολεμάμε πάντα, για να κερδίσουμε και ν' ανατρέψουμε τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής και το αιματοβαμμένο εποικοδόμημα πάνω στο οποίο στηρίζονται και διαιωνίζονται.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ LAFARGE-ΑΓΕΤ

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ - ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Πανελλαδική Πορεία: Σάββατο 15/10 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας Βόλου

Συγκέντρωση την ημέρα έναρξης της δίκης: Παρασκευή 21/10 9:00 στα Δικαστήρια Βόλου

Κίνηση της Βιολέττας [ΚτΒ]
Αθήνα, Οχτώβρης 2022

πηγή : https://prolprot.espivblogs.net/2022/10/13/kt…


ΝΑΡ - νΚΑ Θεσσαλίας: Αγώνας για ζωή, υγεία, γη και ελευθερία!

Ενάντια στη βία και τρομοκρατία κυβέρνησης, τοπικού κράτους, πολυεθνικών. Αγώνας για ζωή, υγεία, γη και ελευθερία!

Ανακοίνωση των Οργανώσεων Θεσσαλίας του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της νΚΑ

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νΚΑ Θεσσαλίας (οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), καλούν να ενισχυθούν οι κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου Ενάντια στη Καύση Σκουπιδιών, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στη πλατεία Ελευθερίας στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στη συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλη Μάγγου, καθώς και στην συγκέντρωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ημέρα της δίκης (21/10, 9:00 π.μ.), στα δικαστήρια του Βόλου, με αίτημα να σταματήσει η κατάφορη συγκάλυψη της υπόθεσης.

Σχεδόν δυόμιση χρόνια έχουν περάσει από τη μαχητική διαδήλωση της 13 Ιουνίου 2020 όταν ένα ποτάμι κατευθύνθηκε από το Νοσοκομείο του Βόλου στις παρυφές της πόλης προς το εργοστάσιο της πολυεθνικής Lafarge για να διαμαρτυρηθεί για τη συνεχιζόμενη καύση σκουπιδιών. Η διαδήλωση στο πέρας της γνώρισε την ανείπωτη βαρβαρότητα των αστυνομικών αρχών που ως ιδιωτική εταιρεία security το περιφρούρησε με δυνάμεις από όλη τη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη.

Η έκταση της καταστολής άφησε πίσω της συλληφθέντες, κατηγορούμενους και ένα νεκρό.

Ο Βασίλης Μάγγος άφησε την τελευταία του πνοή ένα μήνα μετά (13/7/2020) σε ηλικία μόλις 26 χρονών, αφού την επομένη της διαδήλωσης, χτυπήθηκε ανελέητα, σε κοινή θέα, έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, για την αλληλεγγύη του, κατά την προσαγωγή συλληφθέντων του αυτοφώρου. Βασανίστηκε από αστυνομικούς μέσα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, εν κρυπτώ. Νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Βόλου και πέθανε ένα μήνα μετά, με τα ψυχικά τραύματα της συντριβής της αξιοπρέπειας του.

Οι αρχές του τόπου έστειλαν στα δικαστήρια νεολαίους που συμμετείχαν στη διαδήλωση με βαριές κατηγορίες. Για το θέμα του Βασίλη όμως, οι ίδιες αρχές αποφάσισαν έπειτα από δυόμιση χρόνια, εν τέλει να στείλουν στο δικαστήριο (την Παρασκευή 21/10/2022) τρεις αστυνομικούς κατηγορούμενους, με μια μόνο κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος, αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ πέταξαν «στο καλάθι των αχρήστων» την μήνυση που άσκησαν οι γονείς του Βασίλη στην οποία υπήρχαν και κατέθεταν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες.

Τα παραπάνω δηλώνουν ότι πρόκειται για μια δίκη παρωδία που ο μόνος της σκοπός είναι να ρίξει στα μαλακά, κάποιους μόνο, από τους πολλούς υπεύθυνους του ξυλοδαρμού του Βασίλη, και να συγκαλύψει τον βασανισμό του. Η τεράστια αυτή, προσπάθεια συγκάλυψης οφείλεται στην αναβάθμιση της τρομοκρατίας του κράτους. Πρόκειται για ένα πολιτικό μήνυμα και μια προσπάθεια εκφοβισμού από πλευράς κυβέρνησης και Lafarge.

Μερικών ανθρώπων η ζωή είναι πολύ φτηνή, ιδίως αν είναι θύματα αστυνομικών επιθέσεων, πρόσφυγες, θύματα εργατικών ατυχημάτων.

Τα τελευταία χρόνια, αυτό που φαινόταν ως μια περιφερειακή σύγκρουση ενάντια στις «ενεργειακές επενδύσεις» και το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, που ξεκίνησε στο Βόλο με την καύση σκουπιδιών, στα Άγραφα με τις ανεμογεννήτριες, σε άλλες περιοχές με τις εξορύξεις κ.α., εξελίχθηκε σε έναν γιγαντιαίο πόλεμο εναντίον κάθε πτυχής της κοινωνικής και οικονομικής μας ζωής.

Στη χώρα μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί με ασπιρίνες (voucher για κάθε νόσο) να οριοθετήσει την κοινωνική αγανάκτηση και οργή μετά από δυο χρόνια εγκλεισμού και πανδημίας δίνοντας γη και ύδωρ στους ενεργειακούς παίκτες. Ποιος θυμάται άραγε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα μας έδινε φθηνότερο ρεύμα; Τα νέα της νομοσχέδια οδηγούν στην άλωση του φυσικού πλούτου, στερώντας από τα σπίτια των εργαζομένων την αναγκαία ενέργεια για ζέστη και φως το χειμώνα που έρχεται.

Ιδιαίτερα στη Μαγνησία, οι κοινωνικές αντιδράσεις πυκνώνουν για το «δάσος» των ανεμογεννητριών που πρόκειται να εγκατασταθούν στο Πήλιο και την πλωτή εγκατάσταση υγροποιημένου αερίου (LNG) πολύ κοντά στην πόλη του Βόλου μέσα στον κλειστό κόλπο του Παγασητικού ενώ η αστυνομική βία και καταστολή δεν είναι αρκετή για να διασπείρει το φόβο και να αποτελέσει εμπόδιο των κοινωνικών αγώνων. Δεν αρκεί η βιομηχανία δικών κατά αγωνιστών. Απαιτείται και η προστασία των εκπροσώπων του «νόμου και της τάξης» του κεφαλαίου.

Ο Βασίλης Μάγγος ήταν απώλεια από το δικό μας στρατόπεδο σε αυτό τον πόλεμο. Ήταν ο αγωνιστής που με το βασανισμό του και το θάνατό του, έπρεπε να «σωφρονίσει» ένα ολόκληρο κίνημα που γιγαντώνονταν και πλέον δεν διεκδικούσε μόνο διευθέτηση των όρων των «ενεργειακών επενδύσεων», αλλά ακύρωσή τους. Ένα κίνημα που μέχρι σήμερα, διεκδικεί εκδίωξη των μονοπωλιακών ομίλων από τη γη μας και τελικά, διεκδικεί για τις πόλεις μας, τα βουνά μας, τον αέρα μας και την ίδια μας τη ζωή, τον πρώτο λόγο να τον έχουμε εμείς και όχι οι πολυεθνικές, οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και οι τοπικοί τους εκπρόσωποι.

Η υπόθεση του Βασίλη είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία των εν εξελίξει αγώνων ενάντια στον ταξικό πόλεμο του κεφαλαίου. Είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους όρους που θα ζήσει το επόμενο διάστημα η κοινωνική πλειοψηφία στο πεδίο των λαϊκών ελευθεριών και στην περιφρούρηση της δυνατότητας του αγώνα για τη διεκδίκηση μιας άλλης ζωής με βάση τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίο ότι η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και η αστυνομική βία της τελευταίας περιόδου στρέφεται ενάντια στη νεολαία που είναι πάντα ο ευαίσθητος δείκτης της διεκδίκησης δικαιωμάτων, ελευθεριών και του πανεπιστημιακού ασύλου.

Δεν επενδύουμε στην ανύπαρκτη δικαιοσύνη που τελεί υπό την ηγεμονία του αστικού κράτους και των κυβερνήσεων του. Τον τελευταίο εξάλλου χρόνο με τις δίκες των δολοφόνων του Ζακ, του Γρηγορόπουλου, την απελευθέρωση του καταδικασμένου Λιγνάδη, την εξώθηση στο θάνατο των απεργών πείνας Κουφοντίνα και Μιχαϊλίδη, η αστική δικαιοσύνη έχει δείξει με τον πιο σκληρό τρόπο το ταξικό της πρόσωπο.

Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στη συγκρότηση ενός ρεύματος διαμόρφωσης νέων όρων κοινωνικής δικαιοσύνης που επιδιώκει να αλλάξει το ρου των πραγμάτων στο πεδίο της καθημερινής ζωής. Να αλλάξει τους όρους ελευθερίας προς όφελος των πολλών και εναντίον της ολιγαρχίας του πλούτου.

Ο χειμώνας αυτός, για τον οποίο το κεφάλαιο, η αστική τάξη και τα κυρίαρχα ΜΜΕ μας διαμηνύουν πως θα είναι «παγωμένος» και μας συστήνουν υπομονή και πειθαρχία, πρέπει και μπορεί να αποτελέσει την σπίθα μεγάλων κοινωνικών και ταξικών αγώνων που θα «παγώσει» τα κέρδη των εκμεταλλευτών και θα φέρει επιτέλους τη φλόγα της ανατροπής της αντιλαϊκής & φιλοπόλεμης πολιτικής τους.

  • Είναι ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε!
  • Δεν ξεχνάμε δεν συγχωρούμε. Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη.
  • Δεν μας τρομάζουν, μας θυμώνουν. Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες.

Οργανώσεις Θεσσαλίας του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της νΚΑ
Οκτώβριος 2022

πηγή : https://nka.gr/nar-nka-thessalias-agonas-gia-…


Κανείς να μην ξεχάσει τι κάναν στον Βασίλη!

Κανείς να μην ξεχάσει τι κάναν στον Βασίλη!

Καλούμε όλες/ους, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και πορεία για τον Βασίλη Μάγγο, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 12:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Η αστυνομία χτύπησε άγρια τον Βασίλη Μάγγο έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου στις 14 Ιουνίου 2020. Τον έπιασαν και συνέχισαν να τον χτυπούν και να τον βασανίζουν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα. Τον πέταξαν στον δρόμο με σπασμένα πλευρά και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου χρειάστηκε να παραμείνει για πολλές μέρες.

Ο Βασίλης Μάγγος δεν είναι πια μαζί μας. Λίγες εβδομάδες μετά βρέθηκε νεκρός. Το ελληνικό κράτος και οι συμμορίες της αστυνομίας του τον τιμώρησαν επειδή συμμετείχε στα κοινωνικά κινήματα. Επειδή διαδήλωσε ενάντια στην καύση σκουπιδιών και συμπαραστάθηκε στους συλληφθέντες της πορείας.

Η δικαστική εξουσία προσπαθεί να ρίξει τους βασανιστές του στα μαλακά. Τρεις μονάχα από αυτόν τον όχλο μπάτσων, παραπέμπονται με κατηγορία την επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ η υποτιθέμενη «Δικαιοσύνη» δεν δίνει καν στην οικογένειά του, το δικαίωμα της πολιτικής αγωγής.

Η συγκάλυψη τείνει να γίνει το επάγγελμα του ελληνικού (παρα)κράτους και των παραφυάδων του. Τη στιγμή που η χώρα συγκλονίζεται από τον βιασμό στο ΑΤ Ομόνοιας και τα ψέματα των μπάτσων, την στιγμή που γίνεται γνωστό πώς προστατεύτηκε ο παιδοβιαστής το Κολωνού και οι συνεργοί του, με την χαρακτηριστική καθυστέρηση της αστυνομίας, θα διεξαχθεί στον Βόλο μια σχεδόν εικονική δίκη-συγκάλυψη. Και όλα αυτά ενώ η κοινωνία βράζει με την ατιμωρησία των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου που κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Όχι στη συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλη Μάγγου.

Να υπάρξει πραγματική δικαιοσύνη με τιμωρία των βασανιστών του
Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών στον Βόλο και σε κάθε βιομηχανική μονάδα που καταστρέφει το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία
Να σταματήσουν οι διώξεις ενάντια στο κίνημα που διεκδικεί να απαγορευτεί η καύση σκουπιδιών.

Αναμέτρηση

πηγή : https://anametrisi.gr/kaneis-na-min-xechasei-…


Ανακοίνωση / Κάλεσμα της Εργατικής Ομάδας Τ-34 για την πανελλαδική πορεία ενάντια στη συγκάλυψη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου

post image

Ανακοίνωση / Κάλεσμα για την πανελλαδική πορεία ενάντια στη συγκάλυψη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου

"Οι ιδέες μας, όσους κι από μας αν σκοτώσουν, δε θα πεθάνουν ποτέ, θα κατοικούνε πάντα στα μυαλά των ελεύθερων ανθρώπων. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ, ενάντια σε κάθε τι που μας πνίγει και δεν μπορούμε ν' ανασάνουμε, ενάντια στο άδικο, για την ελευθερία όλων μας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κι ας μην νικήσουμε ποτέ... Θα πολεμάμε πάντα!!"

Βασίλης Μάγγος

Δύο χρόνια πρίν με μια μεγαλειώδη πορεία έρχεται η κορύφωση των αγώνων στο Βόλο ενάντια στην πολυεθνική Lafarge και στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, με κεντρικό σύνθημα "Στον Καπιταλισμό Ανάπτυξη Σημαίνει 10ωρή Δουλειά και Φύση Ρημαγμένη" και προβάλλοντας το κεντρικό αίτημα να φύγει η ΑΓΕΤ από την πόλη. Μπροστά στον κίνδυνο απώλειας κερδοφορίας των πολυεθνικών το κεφάλαιο και το κράτος του επιστρατεύουν τις δυνάμεις καταστολής και τσακίζουν τη διαδήλωση με χημικά, συλλήψεις και ξυλοδαρμούς. Σαν να μην έφτανε αυτό, δείχνωντας τα δόντια του το αστικό κράτος, υπό τις εντολές των ντόπιων και ξένων αφεντικών, την επόμενη μέρα σε διαδήλωση έξω από τα δικαστήρια, βασανίζει επιδεικτικά τον στοχοποιημένο αγωνιστή Βασίλη Μάγγο. Tα βασανιστήρια συνεχίστηκαν κατά τη μεταφορά του στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας, όπου λίγες ώρες μετά θα πεταχτεί στο δρόμo με 7 σπασμένα πλευρά, κακώσεις στη χοληδόχο κύστη και θλάση στο συκώτι, κάτι που σημάδεψε ανεξίτηλα τη ψυχολογία του, οδηγώντας τον στην κατάρρευση και το θάνατο ένα μήνα μετά.

Στις 21 Οκτώβρη θα διεξαχθεί η δίκη τριών αστυνομικών του Βόλου, για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου έξω απο τα τοπικά δικαστήρια. Μια δίκη που προσπαθεί να ρήξει στα μαλακά και να συγκαλήψει τους βασανιστές του Βασίλη αποσύρωντας τη μήνυση της οικογένειας και ασκώντας σε τρεις μόνο από τους βασανιστές-δολοφόνους του Βασίλη δίωξη με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τον ταξικό ρόλο και τον χαρακτήρα της αστικής δικαιοσύνης, είναι αυτή που απαλλάσει δολοφόνους, μπάτσους, βιαστές και παιδοβιαστες, φυλακίζει και εξοντώνει αγωνιστές, χτυπάει απεργούς εργάτες και συγκαλύπτει τους δολοφόνους του Β. Μάγγου.

Από την πλευρά μας στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού του Βόλου ενάντια στον καρκίνο και το θάνατο, διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη του Βασίλη και όλων των πεσόντων της τάξης μας και δίνοντας υπόσχεση πως το αίμα των νεκρών μας θα τους πνίξει.

Όλοι και όλες στην πανελλαδική πορεία το Σάββατο 15 Οκτώβρη στις 12.00 στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΙ 'ΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ

ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ, ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΡΩΝ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Τ-34

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1621171/