Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 στις 9.00 πμ

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

[Βόλος] Συγκέντρωση για τη δίκη τριών αστυνομικών για την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

Στις 21 Οκτώβρη θα διεξαχθεί η δίκη τριών αστυνομικών του Βόλου, για τον ξυλοδαρμό (πριν απο δυόμιση χρόνια) του συντρόφου Βασίλειου Μάγγου έξω απο τα τοπικά δικαστήρια. Ο Βασίλης ξυλοκοπήθηκε και προσήχθη απο ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες κατά την διάρκεια επίθεσης των μπάτσων στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της μεγάλης πορείας της προηγούμενης μέρας, ενάντια στην καύση σκουπιδιών απο την ΑΓΕΤ. Στην συνέχεια, μεταφέρθηκε στον αστυνομικό τμήμα Βόλου όπου υπέστη προσβολές, εξευτελισμούς και βασανιστήρια από τους προστάτες του νόμου, οι οποίοι αργά το βράδυ τον πέταξαν έξω σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και με 6 πλευρά σπασμένα καταλήγοντας εν τέλει στο νοσοκομείο. Μέσα από το νοσοκομείο έπειτα απο τρεις μέρες κατήγγειλε με κείμενο το βασανισμό και τον ξυλοδαρμό του, που τον σημάδεψαν ανεξίτηλα και οδήγησαν στον θάνατό του ένα μήνα μετά.

Η τοπική δικαστική εξουσία έπειτα απο δυόμιση χρόνια, αποφάσισε εν τέλει να στείλει στο δικαστήριο 3 αστυνομικούς κατηγορούμενους με μια μόνο κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος, αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επίσης πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την μήνυση που άσκησαν οι γονείς του Βασίλη στην οποία υπήρχαν και κατέθεταν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες. Τα παραπάνω δηλώνουν οτι πρόκειται για μια δίκη παρωδία που ο μόνος της σκοπός είναι να ρίξει στα μαλακά κάποιους μόνο απο τους υπεύθυνους του ξυλοδαρμού του Βασίλη, και να συγκαλύψει τον βασανισμό του. Πρόκειται για ένα ακόμα πλυντήριο της δικαστικής μαφίας προς τους δικούς της ανθρώπους ξεπλένοντας συνάμα τα αποικιοκρατικά σχέδια της LaFarge -ΑΓΕΤ και τον πόλεμο που έχει αυτή ανοίξει προς την κοινωνία του Βόλου. Ένα πόλεμο που αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης επίθεσης των ενεργειακών κολοσσών απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, με το επιχείρημα της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, την ίδια ώρα που εντάσσει την ενέργεια και άλλα βασικά αγαθά στο χρηματιστήριο (όπως το νερό) και τα ιδιωτικοποιεί.

Σε τοπικό επίπεδο γίνεται ξεκάθαρη η επιβολή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εις βάρος του ανθρώπου και της φύσης, με την δημοτική αρχή Μπέου αλλά και με τις εκάστοτε κυβερνήσεις να υποτάσσονται στις προσταγές του κεφαλαίου. Η ιδιωτικοποίηση δημοσίων κοινωνικών αγαθών όπως αυτό του νερού των Σταγιατων, είναι μια από τις μεγάλες πληγές της περιοχής μας. Οι αιρετοί αγκαλιά με μπράβους και επιχειρηματίες αλλά και με τις πλάτες της δικαστικής εξουσίας με κάθε μέσο υπονομεύουν και υποβαθμίζουν το νερό της περιοχής με σκοπό να το πουλήσουν σε ιδιώτες εργολάβους και σε μονοπωλιακούς κολοσσούς. Με μαφιόζικες πρακτικές η δημοτική αρχή προσπαθεί να καταστείλει των αγώνα της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Αγκάθι στα σχέδια τους είναι η οργανωμένη αντίσταση των κατοίκων.

Ο σχεδιασμός για εγκατάσταση πλωτής εξέδρας χιλιάδων κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο λιμάνι του Βόλου έρχεται να προσθέσει στην υπονόμευση του περιβάλλοντος τοποθετώντας μια βόμβα λίγα μέτρα από το κέντρο της πόλης μας.

Ταυτόχρονα στην περιοχή του νοτίου Πηλίου μπαίνει σε τροχιά η εγκατάσταση αιολικών πάρκων χρησιμοποιώντας πάλι την καραμέλα του ενεργειακού οφέλους ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας συμπληρώνοντας την συνολική περιβαλλοντική υπονόμευση και μελλοντική καταστροφή της ευρύτερης περιοχής μέσα από την λεηλασία των φυσικών αγαθών και του περιβάλλοντος.

Τοπική κοινωνία και συλλογικότητες παλεύουνε για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής, αγωνιστές και αγωνίστριες έχουν απέναντι τους όλο τον κρατικό μηχανισμό καταστολής, την δικαστική εξουσία και το τοπικό παρακράτος. Από μαφιόζικους τραμπουκισμούς, στημένες δίκες και αστυνομικές επιχειρήσεις η τοπική κοινωνία βιώνει μια τρομοκρατία, ενδεικτικό της οποίας είναι και μια σειρά δικών που αφορούν ενεργά μέτωπα αγώνα και που έχουν οριστεί να γίνουν τον Οκτώβρη. (Σταγιάτες, καύση σκουπιδιών, ανεμογεννήτριες).

Ανέκαθεν το φίδι της αστικής δικαιοσύνης τσιμπούσε μόνο τους αδύναμους, τους φτωχούς, τους καταπιεσμένους και κυρίως όσους επιλέγουν να σταθούν ανάχωμα στο υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης. Μια δικαιοσύνη που δείχνει την μεγαλύτερη της πυγμή όταν αντιμετωπίζει αγωνιστές προχωρώντας σε δικαστικά πραξικοπήματα, σκορπώντας κατά το δοκούν κατηγορίες και χρόνια φυλακής, επιβάλλοντας ακραίους περιοριστικούς όρους, στερώντας άδειες και αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, αποφυλακίζει βιαστές, ένστολους δολοφόνους, φασίστες, μαφιόζους και λοιπούς που έχουν κονέ με την εξουσία (λοιπά εξουσιαστικά σκουπίδια), την ώρα που κάνει τα κλειστά μάτια στα δεκάδες σκάνδαλα και οικονομικά εγκλήματα των εκάστοτε κυβερνόντων. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ψευδαίσθηση για τον ταξικό χαρακτήρα της ελληνικής δικαιοσύνης και τον ρόλο της, που είναι η διαιώνιση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Σε μια περίοδο σαν την τωρινή όπου η επίθεση προς την κοινωνία γιγαντώνεται, που βασικές κοινωνικές κατακτήσεις & δικαιώματα ποδοπατιούνται, που η φτώχεια αγγίζει όλο και περισσότερους, και η νομιμοποιήση του καθεστώτος κλονίζεται, οι αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης επιβεβαιώνουν την δομική της χρησιμότητα για το σύστημα. Το δόγμα νόμος και τάξη, η αυταρχικότητα, η γιγάντωση της καταστολής, η αστυνομική αυθαιρεσία και η μονιμοποιήση ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, θα ήταν αδύνατες χωρίς τα κρατικοδίαιτα δικαστικά κοράκια. Όλα τα παραπάνω μαζί θωρακίζουν ένα σύστημα όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, εν καιρό κλιμακούμενων και αλυσιδωτών καπιταλιστικών κρίσεων (οικονομικών, περιβαλλοντικών,ενεργειακών, γεωπολιτικών κλπ).

Τον τελευταίο καιρό , απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς και σε διάφορα κοινωνικά πεδία, δημιουργούνται εστίες αντίστασης. Παρά την οργανωμένη προσπάθεια απόκρυψης και συκοφάντησης των συστημικών μέσων πληροφόρησης, τα διάφορα μέτωπα αγώνα που έχουν δημιουργηθεί προσπαθούν να στήσουν αναχώματα στον ακροδεξιό κατήφορο της νεοφιλελεύθερης επέλασης. Ένα μωσαϊκό αντίστασης βρίσκεται σε εξέλιξη, απο τους λιμενεργάτες της COSCO, τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και της Μαλαματίνα, μέχρι τους αγώνες για την υπεράσπιση περιοχών από επιχειρηματικά σχέδια, και από τις κινητοποιήσεις της φοιτητικής κοινότητας για ελεύθερα πανεπιστήμια και τα κινήματα υπεράσπισης του περιβάλλοντος (Σκουριές, Αγραφα, Μεσοχώρα κλπ) ως τους αγώνες των πολιτικών κρατουμένων. Η σύνδεση όλων των αγώνων πέρα απο αυτονόητη είναι και αναγκαία, οι περιβαλλοντικές διεκδικήσεις οι ταξικές συγκρούσεις, οι αντιπατριαρχικοί και αντιπολεμικοί-αντιμπεριαλιστικοι αγώνες ξεχωριστά και όλοι μαζί αποτελούν κρίσιμο ανάχωμα στην κρατική και καπιταλιστική επέλαση στην εξαθλίωση και την εκμετάλλευση.

Απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα που μας επιφυλάσσουν παράγοντες της νύχτας, επιχειρηματικοί όμιλοι, βιομήχανοι, τοπικοί άρχοντες και κεντρική εξουσία υπηρετώντας το διεθνές κεφάλαιο, να αντιπαρατάξουμε την δίψα για ζωή. Να οργανωθούμε οριζόντια και αντιεραρχικά σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο με σωματεία βάσης, και σε κάθε έκφανση και τομέα της ζωής μας, ενισχύοντας την έννοια της αλληλεγγύης, επανοικειοποιόντας τους δημόσιους χώρους, αποκρούοντας την κρατική βία ενώνοντας τις φωνές μας με κοινό στόχο να βάλουμε ένα τέλος στην ατέρμονη δίψα για κέρδη από τα κράτη και τους καπιταλιστές.

Η δίκη των τριών αστυνομικών που ξεκινάει στις 21 Οκτωβρη και η μεθόδευση που την συνοδεύει αποτελούν κομβικό κομμάτι της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους. Μια πολιτική που στοχεύει τον εσωτερικό εχθρό, τον κόσμο του αγώνα και οποιονδήποτε προσπαθεί να ανατρέψει το ισχύον σύστημα εκμετάλλευσης. Έχουμε χρέος απέναντι στην μνήμη του Βασίλη, να ξεσκεπάσουμε την αλήθεια από το ψέμα, να μην αφήσουμε την λήθη να κυριαρχήσει. Έχουμε υποχρέωση ως αγωνιστές αγωνίστριες να παλέψουμε για αυτά που πάλευε ο Βασίλης και του στοίχησαν την ζωή. Σε καιρούς όπου φαίνεται να κυριαρχεί η παραίτηση, όπου τα δυσεπίλυτα προβλήματα στις πλάτες του λαού για την επιβίωση του τρέφουν την απογοήτευση και την τάση για ατομικές λύσεις, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η πόλη που ζούμε έχει ιστορία αγώνων που η παρακαταθήκη και η εμπειρία τους δεν είναι αμελητέες. Ο ντόπιος πληθυσμός ξέρει να αγωνίζεται και το χει αποδείξει κόντρα στους καιρούς.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΌ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Πανελλαδική πορεία, Σάββατο 15 Οκτώβρη, 12:00 στην πλατεία ελευθερίας.

Συγκέντρωση, Παρασκευή 21 Οκτώβρη στις 9:00 στα δικαστήρια Βόλου.

Πρωτοβουλία αναρχικών και κομμουνιστών Βόλου ενάντια στη συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλειου Μάγγου

akpvex_vm@protexon.me

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Σεπτεμβρίου 12h


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση για την δίκη τριών αστυνομικών για την υπόθεση Βασίλη Μάγγου

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Στις 14/06/2020 ο Βασίλης Μάγγος δέχεται τα άγρια χτυπήματα των ένστολων δολοφόνων κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ, μπροστά στα Δικαστήρια του Βόλου. Ο Βασίλης οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου συνεχίστηκε ο βάναυσος ξυλοδαρμός του, τόσο κατά τη διάρκεια μετακίνησής του, όπου αστυνομικοί συνέχισαν να τον χτυπούν στα τραύματά του, -σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του Γιάννη Μάγγου-, όσο και κατά τη διάρκεια κράτησής του στο άντρο των αστυνομικών αρχών -τα γραφεία της ασφάλειας, όπου λαμβάνουν χώρα εκφοβισμοί, κακοποιήσεις και βασανιστήρια αγωνιστών και αγωνιστριών-, με την κορύφωση του βασανισμού και τον εξευτελισμό του από τη συμμορία του τότε Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρυσοχοΐδη. Η αστυνομία επέλεξε να παρατήσει έξω από το τμήμα τον Βασίλη χτυπημένο και σε άθλια κατάσταση, ενώ ο ίδιος ζητούσε επανειλημμένα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, προκειμένου να μην υπάρξει σύνδεση των τραυμάτων που έφερε με τις εγκληματικές πρακτικές κράτησης και ανάκρισης που γνωρίζουμε όλοι ότι χρησιμοποιεί η αστυνομία. Με την βοήθεια φίλων και οικογένειας μεταφέρθηκε, λίγες ώρες μετά στο νοσοκομείο με επτά σπασμένα πλευρά, θλάση στο συκώτι και στη χολή, ψυχολογικά καταρρακωμένος και νοσηλεύτηκε για τέσσερις μέρες. Ένα μηνά μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του ο Βασίλης Μάγγος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Αυτά τα ισχυρά χτυπήματα μπορεί, όπως δήλωσε και η οικογένειά του, να μην ήταν η άμεση αιτία της κατάληξής του όμως είναι γεγονός ότι το Υπουργείο του Χρυσοχοΐδη ενώ δεν βρήκε να πει μια λέξη για τον ανηλεή ξυλοδαρμό αυτού του ανθρώπου έσπευσε να αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες πριν το σώμα του νεκρού παγώσει. Είναι αδίστακτοι και διαμορφώνουν μέρα με τη μέρα το κλίμα για τις επερχόμενες κρατικές δολοφονίες.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατο του Βασίλη Μάγγου, στις 16/06/2021, οι γονείς του υποβάλλουν μήνυση κατά των βασανιστών του παιδιού τους. Η συνέχεια δεν μας δημιουργεί καμία έκπληξη, αφού εισαγγελείς, δικαστική αρχή και αστυνομία σπεύδουν να συγκαλύψουν και να κουκουλώσουν την υπόθεση που βάζει στο στόχαστρο την εγκληματική δράση των κρατικών συμμοριτών της ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα η μήνυση υποβλήθηκε ενάντια δύο αστυνομικών- που γνώριζαν τα ονόματά τους- και των υπόλοιπων αγνώστων που συμμετείχαν στον βασανισμό και την κακοποίηση του Βασίλη. Ωστόσο, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου Παπαϊωάννου αποφασίζει να ασκήσει αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη, μη λαμβάνοντας υπόψη τους αυτόπτες μάρτυρες που βρήκαν τον Βασίλη σακατεμένο και εγκαταλειμμένο έξω από το αστυνομικό τμήμα, εις βάρος μόνο 3 αστυνομικών και με μόνη κατηγορία «πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης», οδηγώντας την υπόθεση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με δικάσιμο στις 21/10/2022. Να σημειώσουμε εδώ, πως η αστική δικαιοσύνη βρίσκει πάντα «παραθυράκια», όταν βρίσκονται υπό απειλή οι προστατευόμενοι του κράτους και των αφεντικών (μπάτσοι, παιδοβιαστές, φασίστες, βιαστές, μεγαλοεπιχειρηματίες), ενώ λοιδορεί τους δολοφονημένους και καταδυναστεύει τους από τα κάτω που τολμούν να τα βάλουν με τους έχοντες την εξουσία. Οι γονείς του Βασίλη συνεχίζουν τον αγώνα ασκώντας έφεση, η οποία και απορρίφθηκε από την αντιεισαγγελέα Βαΐτση. Η αστυνομία σε αγαστή συνεργασία με την εισαγγελία επιχειρεί την απόκρυψη της απορριπτικής διάταξης -την οποία διέθετε από τις 12/08/2022- και την καθυστέρηση προσκόμισης στην οικογένεια, ώστε να μην προλάβει μέχρι 21/10 να εκδικαστεί η προσφυγή στον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, η οποία και εκκρεμεί ακόμη.

Σήμερα, που η κρατική και καπιταλιστική επίθεση στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία κλιμακώνεται, τα κρατικά κατασταλτικά επιτελεία στοχεύουν στο χτύπημα του κόσμου που ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και καταστέλουν με μανία κάθε αγωνιστική δραστηριότητα που επιχειρεί να καταδείξει τον σάπιο κόσμο της εξουσίας και να τον ανατρέψει. Από τη δολοφονική επίθεση στο 3ο Ελευθεριακό Φεστιβάλ Κατειλημμένων χώρων και συλλογικοτήτων με χρήση ασφυξιογόνων στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου που παρακολουθούσαν 6.000 άνθρωποι εντός του ΑΠΘ, το χτύπημα εργατικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας στη Θεσσαλονίκη, τις συλλήψεις και τους ξυλοδαρμούς από τις δυνάμεις καταστολής που έχουν στρατοπεδεύσει σε πάρκα, πλατείες, λόφους και πανεπιστήμια μέχρι τα συνεχή και άγρια χτυπήματα των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας και τα κατασκευασμένα κατηγορητήρια και τις διώξεις εναντίον αναρχικών αγωνιστών.

Απέναντι στην οργανωμένη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου και την κρατική βια και τρομοκρατία, η μόνη λύση βρίσκεται στην Οργάνωση του αγώνα των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων. Μέσα από αδιαμεσολάβητους αντιιεραρχικούς και ακηδεμόνευτους αγώνες από τα κάτω, μπορούμε να περάσουμε στην αντεπίθεση ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και την καταστολή, να παλέψουμε για την ανατροπή του κόσμου της εξουσίας με κατεύθυνση την κοινωνική επανάσταση. Να ξαναφτιάξουμε τη ζωή με βασικά συστατικά την κοινωνική αλληλεγγύη, τη συνεργασία, χωρίς αφεντικά και δούλους για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας, ειρήνης και δικαιοσύνης.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

τη φρικτή κακοποίηση και τον βασανισμό του Β. Μάγγου από τα ΜΑΤ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ- ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ!

Πανελλαδική Πορεία:

Σάββατο 15/10, 12:00 στην πλ. Ελευθερίας (Βόλος)

-αναχώρηση από Θεσσαλονίκη 15/10 στις 08:30, Άγαλμα Βενιζέλου, τιμή 10 ευρώ το άτομο

Τηλέφωνο επικοινωνίας για κρατήσεις θέσεων 690 777 9013

Συγκέντρωση:

Παρασκευή 21/10, 9:00 στα δικαστήρια Βόλου

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : http://apo.squathost.com/afisa-panelladiki-po…


1 2 3 4 5 6 7

Πανελλαδική κινητοποίηση στον Βόλο ενάντια στη δίκη-παρωδία των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου

  • Σάββατο 15/10/2022 12μμ. πλ. Ελευθερίας στον Βόλο: Πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία
  • Παρασκευή 21/10/2022 9πμ: Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Βόλου

Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου στηρίζει και συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση στον Βόλο ενάντια στη δίκη παρωδία των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου.

Ο Βασίλης Μάγγος ήταν ο αγωνιστής που με τον βασανισμό του και τον θάνατό του, έπρεπε να αποτελέσει μέσο «σωφρονισμού» ενός ολόκληρου κινήματος που δε διεκδικούσε -ούτε διεκδικεί- να βελτιωθούν οι όροι των «ενεργειακών επενδύσεων», αλλά ακύρωσή τους και εκδίωξη των μονοπωλιακών ομίλων από τη γη μας. Ο Βασίλης Μάγγος διεκδίκησε για τις πόλεις μας, τα βουνά μας, τον αέρα μας και την ίδια μας τη ζωή τον πρώτο λόγο να τον έχουμε εμείς και όχι οι πολυεθνικές και οι κυβερνήσεις τους.

Σε συνεργασία δικαστικές, διωκτικές και κρατικές αρχές και σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις βουλές των πολυεθνικών επιχειρούν, με μία δίκη παρωδία, θέλουν να αθωώσουν τους βασανιστές του Βασίλη ορίζοντας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου δικάσιμο στις 21 Οκτωβρίου 2022. Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών προκλητικά απέρριψε το αίτημα της οικογένειας να συνεκδικαστεί η μήνυση που κατέθεσε, με την ποινική δίωξη που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών χωρίς καν να καλέσει αυτόπτες μάρτυρες και χωρίς να λάβει υπόψη της το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη που ήταν καταπέλτης εις βάρος των αστυνομικών.

Η δίκη δεν αποτελεί απλώς μια προσπάθεια «πτώσης στα μαλακά» για τους βασανιστές του, αλλά συνολικής αθώωσης της Lafarge και των άλλων πολυεθνικών που στοχεύουν στην παγίωση και ενίσχυση των επενδυτικών τους συμφερόντων.

Η υπόθεση του Βασίλη είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία των αγώνων που πραγματοποιούνται ενάντια στη φτώχεια και την ανεργία, τον αυταρχισμό και την καταστολή, τον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό. Είναι άμεσα συνδεδεμένη με το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε ένα άλλο πλαίσιο ζωής με στίγμα τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και η αστυνομική βία της τελευταίας περιόδου στρέφεται ενάντια στη νεολαία και σε μια σημαντική κατάκτηση από την πτώση του Χούντας, το πανεπιστημιακό άσυλο.

Δεν επενδύουμε στην ανύπαρκτη δικαιοσύνη τους. Τον τελευταίο εξάλλου χρόνο με τις δίκες των δολοφόνων του Ζακ, του Γρηγορόπουλου, την απελευθέρωση του καταδικασμένου Λιγνάδη, την εξώθηση στον θάνατο των απεργών πείνας Κουφοντίνα και Μιχαηλίδη, η αστική δικαιοσύνη έχει δείξει με τον πιο σκληρό τρόπο το ταξικό της πρόσωπο.

Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στη συγκρότηση ενός ρεύματος διαμόρφωσης νέων όρων κοινωνικής δικαιοσύνης που επιδιώκει να αλλάξει το ρου των πραγμάτων στο πεδίο της καθημερινής ζωής. Το γάντι που μας πέταξαν θα το σηκώσουμε.

Τη ζωή που μας στερούν θα τη διεκδικούμε όσο αντέχουν τα όνειρά μας.

Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων

πηγή : https://lesxi-ergasias-trikalon.blogspot.com/…


1 2 3 4 5 6 7

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

τοιχογραφία για τον Βασίλη στις εργατικές κατοικίες της Νέας Ιωνίας Βόλου

Τη Δευτέρα 21 Οκτώβρη ξεκινάει η δίκη τριών αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό, τον Ιούνη του 2020, του αγωνιστή Βασίλη Μάγγου έξω από τα δικαστήρια Βόλου.

Ο σύντροφος Βασίλης ξυλοκοπήθηκε από ένστολους δολοφόνους και βασανιστές, μετά από την επίθεσή τους κατά της συγκέντρωσης Αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της μαζικής και μαχητικής διαδήλωσης ενάντια στην περιβαλλοντόκτονα καύση σκουπιδιών στο εργοστάσιο της LaFarge-ΑΓΕΤ , που είχε πραγματοποιηθεί -ως τις πύλες του- την προηγούμενη μέρα. Μετά τον ξυλοδαρμό του, προσήχθη στο ΑΤ Βόλου όπου οι μπάτσοι συνέχισαν τον εξευτελισμό και βασανισμό του. Εν τέλει, τον άφησαν ελεύθερο με έξι πλευρά σπασμένα και τη νοσηλεία του να επείγει. Ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του και ως επακόλουθο των τραυματικών συνεπειών του, ο Βασίλης άφησε την τελευταία του πνοή.

[…] Η τοπική δικαστική εξουσία έπειτα από δυόμιση χρόνια, αποφάσισε εν τέλει να στείλει στο δικαστήριο 3 αστυνομικούς κατηγορούμενους με μια μόνο κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος, αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επίσης πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την μήνυση που άσκησαν οι γονείς του Βασίλη στην οποία υπήρχαν και κατέθεταν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες. Τα παραπάνω δηλώνουν ότι πρόκειται για μια δίκη παρωδία που ο μόνος της σκοπός είναι να ρίξει στα μαλακά κάποιους μόνο από τους υπεύθυνους του ξυλοδαρμού του Βασίλη, και να συγκαλύψει τον βασανισμό του. Πρόκειται για ένα ακόμα πλυντήριο της δικαστικής μαφίας προς τους δικούς της ανθρώπους ξεπλένοντας συνάμα τα αποικιοκρατικά σχέδια της LaFarge-ΑΓΕΤ και τον πόλεμο που έχει αυτή ανοίξει προς την κοινωνία του Βόλου. Ένα πόλεμο που αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης επίθεσης των ενεργειακών κολοσσών απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, με το επιχείρημα της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, την ίδια ώρα που εντάσσει την ενέργεια και άλλα βασικά αγαθά στο χρηματιστήριο (όπως το νερό) και τα ιδιωτικοποιεί […]

Απόσπασμα από το Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας αναρχικών και κομμουνιστών
ενάντια στη συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλειου Μάγγου.

Η αστική "δικαιοσύνη" ανέκαθεν διασφαλίζει την καθεστηκυία Τάξη. Ανέκαθεν υπηρετεί τα αιματοβαμμένα συμφέροντα της αστικής Τάξης & του Κράτους της και πάντα προστατεύει τα πιο πιστά της μαντρόσκυλα, τους μπάτσους. Από την μεταπολίτευση μονάχα και δώθε, τα παραδείγματα των δολοφονημένων, αλλά και βαριά τραυματισμένων και σακατεμένων από μπάτσους δυστυχώς είναι δεκάδες, τόσο με δολοφονίες αγωνιστών και αγωνιστριών όσο και μ' εκείνες φτωχών, αποκλεισμένων, περιθωριοποιημένων, απόκληρων και απόβλητων της Γ' ελληνικής "Δημοκρατίας".

Η αστική "δικαιοσύνη" ξέρει να είναι τύφλη όταν πρόκειται για εργοδοτικές δολοφονίες που βαφτίζονται εργατικά "ατυχήματα", για μεγαλοκαπιταλιστές-πρεζέμπορους, για παιδοβιαστές, για ένστολους και μη φονιάδες και βασανιστές, ξέρει να κωφεύει όταν πρόκειται για τη λεηλασία της φύσης, για τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας και της εγκληματικής κεφαλαιο-κρατικής διαχείρισής της.

Καθήκον μας, με αφετηρία τη δίκη των βασανιστών-δολοφόνων του Βασίλη, να παλέψουμε -οργανωμένα και συλλογικά- για να κερδίσει η ζωή απέναντι στο θάνατο και την παραίτηση που μοιράζει -όλο και πιο απλόχερα και ξεδιάντροπα- η κεφαλαιο-κρατική Εξουσία.

Να παλέψουμε για να βάλουμε αναχώματα και να κερδίσουμε έδαφος απέναντι στην κρατική-καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Να πολεμάμε πάντα, για να κερδίσουμε και ν' ανατρέψουμε τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής και το αιματοβαμμένο εποικοδόμημα πάνω στο οποίο στηρίζονται και διαιωνίζονται.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ LAFARGE-ΑΓΕΤ

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ - ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Πανελλαδική Πορεία: Σάββατο 15/10 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας Βόλου

Συγκέντρωση την ημέρα έναρξης της δίκης: Παρασκευή 21/10 9:00 στα Δικαστήρια Βόλου

Κίνηση της Βιολέττας [ΚτΒ]
Αθήνα, Οχτώβρης 2022

πηγή : https://prolprot.espivblogs.net/2022/10/13/kt…


1 2 3 4 5 6 7

post image

ΠΟΙΩΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑ ΔΙΚΑΣΕΙ;

Στις 21 Οκτωβρίου δικάζονται οι 3 από τους βασανιστές του Βασίλη και τα κατηγορήματα που θα αντιμετωπίσουν έχουν πλημμεληματικό χαρακτήρα. Ο ποινικός κώδικας της αστικής δικαιοσύνης μπορεί να παρομοιαστεί με χαμαιλέοντα, καθώς αλλάζει και προσαρμόζεται ανά περίσταση και "περιβάλλον". Δεν έχουμε αυταπάτες, δεν περιμένουμε καμία δικαίωση από την αστική δικαιοσύνη. ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ, ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ. Η δικαιοσύνη κρίνεται στους δρόμους. Το δίκαιο το έχουν οι εξεγερμένοι.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΡΩΝ

||Συγκέντρωση 21/10, 09.00 Δικαστήρια, Βόλος||

κάλεσμα : Κατάληψη Ματσάγγου

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1621238/


1 2 3 4 5 6 7

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

9:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΛΟΥ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

Σε αγαστή συνεργασία δικαστικές, διωκτικές και κρατικές αρχές, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις βουλές των πολυεθνικών επιχειρούν, με μία δίκη παρωδία, να αθωώσουν τους βασανιστές του Βασίλη ορίζοντας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου δικάσιμο στις 21 Οκτωβρίου 2022. Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών προκλητικά απέρριψε το αίτημα της οικογένειας να συνεκδικαστεί η μήνυση που κατέθεσε, με την ποινική δίωξη που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών χωρίς καν να καλέσει αυτόπτες μάρτυρες και χωρίς να λάβει υπ΄όψιν του το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη που ήταν καταπέλτης εις βάρος των αστυνομικών. Το αποτέλεσμα είναι να παραπέμπονται σε δίκη μόνο τρεις αστυνομικοί και η δίωξη δεν θα γίνει για τα βασανιστήρια που υπέστη ο Βασίλης και οδήγησαν στον θάνατό του.

Η δίκη δεν αποτελεί απλά μια προσπάθεια «πτώσης στα μαλακά» για τους βασανιστές, αλλά συνολικής αθώωσης του άγριου πολέμου που διεξάγει η Lafarge και άλλες πολυεθνικές για την παγίωση και ενίσχυση των επενδυτικών τους συμφερόντων.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/10 ΣΤΙΣ 9:00

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου

πηγή : https://www.facebook.com/people/Συντονισμός-Σ…


1 2 3 4 5 6 7

Κανείς να μην ξεχάσει τι κάναν στον Βασίλη!

Κανείς να μην ξεχάσει τι κάναν στον Βασίλη!

Καλούμε όλες/ους, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και πορεία για τον Βασίλη Μάγγο, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 12:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Η αστυνομία χτύπησε άγρια τον Βασίλη Μάγγο έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου στις 14 Ιουνίου 2020. Τον έπιασαν και συνέχισαν να τον χτυπούν και να τον βασανίζουν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα. Τον πέταξαν στον δρόμο με σπασμένα πλευρά και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου χρειάστηκε να παραμείνει για πολλές μέρες.

Ο Βασίλης Μάγγος δεν είναι πια μαζί μας. Λίγες εβδομάδες μετά βρέθηκε νεκρός. Το ελληνικό κράτος και οι συμμορίες της αστυνομίας του τον τιμώρησαν επειδή συμμετείχε στα κοινωνικά κινήματα. Επειδή διαδήλωσε ενάντια στην καύση σκουπιδιών και συμπαραστάθηκε στους συλληφθέντες της πορείας.

Η δικαστική εξουσία προσπαθεί να ρίξει τους βασανιστές του στα μαλακά. Τρεις μονάχα από αυτόν τον όχλο μπάτσων, παραπέμπονται με κατηγορία την επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ η υποτιθέμενη «Δικαιοσύνη» δεν δίνει καν στην οικογένειά του, το δικαίωμα της πολιτικής αγωγής.

Η συγκάλυψη τείνει να γίνει το επάγγελμα του ελληνικού (παρα)κράτους και των παραφυάδων του. Τη στιγμή που η χώρα συγκλονίζεται από τον βιασμό στο ΑΤ Ομόνοιας και τα ψέματα των μπάτσων, την στιγμή που γίνεται γνωστό πώς προστατεύτηκε ο παιδοβιαστής το Κολωνού και οι συνεργοί του, με την χαρακτηριστική καθυστέρηση της αστυνομίας, θα διεξαχθεί στον Βόλο μια σχεδόν εικονική δίκη-συγκάλυψη. Και όλα αυτά ενώ η κοινωνία βράζει με την ατιμωρησία των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου που κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Όχι στη συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλη Μάγγου.

Να υπάρξει πραγματική δικαιοσύνη με τιμωρία των βασανιστών του
Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών στον Βόλο και σε κάθε βιομηχανική μονάδα που καταστρέφει το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία
Να σταματήσουν οι διώξεις ενάντια στο κίνημα που διεκδικεί να απαγορευτεί η καύση σκουπιδιών.

Αναμέτρηση

πηγή : https://anametrisi.gr/kaneis-na-min-xechasei-…