Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 στις 18.00

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στις γυναίκες και την εξέγερση στο Ιράν

Είμαστε στο πλευρό των γυναικών και ολόκληρης της εργατικής του Ιράν που εξέγερθηκε μετά την δολοφονία της Μάχσα Αμινί από την Αστυνομία Ηθών του ιρανικού καθεστώτος διότι δεν φορούσε την μαντήλα της όπως απαιτεί ο καταπιεστικός νόμος των μουλάδων.

Η δίκαιη εξέγερση απλώθηκε όχι μόνο στις κούρδικες περιοχές, από όπου και κατάγεται η Μάχσα Αμινί, αλλά σε κάθε επαρχία του Ιράν, σε δεκάδες πόλεις, στην ίδια την Τεχεράνη ενώ το Συνδικάτο των εκπαιδευτικών κάλεσε σε απεργίες.

Το καθεστώς αξιοποιεί την υποκριτική κριτική των ΗΠΑ στο καθεστώς για να εντείνει την καταστολή και να βαφτίσει ως πράκτορες των ΗΠΑ τους εξεγερμένους. Πάει πολύ, οι ΗΠΑ και μαζί τους ο Μητσοτάκη, οι πιο φανατικοί υποστηρικτές των δικτατόρων της Μ.Ανατολής, της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου που καταπιέζουν και δολοφονούν τις γυναίκες και όσους αντιστέκονται να παριστάνουν τους υποστηρικτές της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των γυναικών,. Στις ΗΠΑ ξέσπασε το κίνημα metoo όπως και το κίνημα καταγγελίας των δολοφονιών των μαύρων από την αστυνομία, το Black lives matter. Μιλάει για καταπάτηση της δημοκρατίας οι κυβερνήσεις της ΕΕ όταν ετοιμάζονται να αποδεχτούν κυβέρνηση στην Ιταλία από τους φασίστες.

Οι κυρώσεις τους σε βάρος του Ιράν έχουν φέρει την πείνα, τη δυστυχία και το θάνατο στους φτωχούς του Ιράν προκειμένου να εκβιάσουν για "συμφωνία ελέγχου των πυρηνικών", στην πράξη συμφωνία για να εξασφαλίσει ο καπιταλισμός της Δύσης ενεργειακή επάρκεια με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Και από δίπλα ο Μητσοτάκης, συνένοχος σε αυτήν εγκληματική ιμπεριαλιστική πολιτική των κυρώσεων, έχει επανειλημμένα καταδιώξει και τους Ιρανούς πρόσφυγες με επαναπροωθήσεις και στέρηση του δικαιώματος στο άσυλο.

Είμαστε με την εξέγερση για την συνολική ανατροπή ενός συστήματος που οι πλούσιοι μαζί με τους μουλάδες κάνουν κουμάντο στερώντας την ζωή, την ελευθερία και επιβάλλοντας την πιο βάρβαρη καταπίεση στις γυναίκες. Είναι ένα αγώνας που χρειάζεται να βρει την ολόψυχη στήριξη από το εργατικό κίνημα και την νεολαία παντού σε όλους όσους δίνουν μάχες ενάντια στο σεξισμό, τους Λιγνάδηδες, την φτώχεια, την ακρίβεια, το ρατσισμό, το φασισμό.

Καλούμε σε στήριξη της κινητοποίησης των Ιρανών προσφύγων στην Ελλάδα με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο το Σάββατο 1 Οκτώβρη στα Προπύλαια στις 6μμ

πηγή : https://www.facebook.com/keerfapage/