Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στις 10.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Απεργιακή προσυγκέντρωση

Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης

πηγή : https://www.sekonline.gr/


Μετά τη μεγάλη επιτυχία της απεργίας στην Υγεία κλιμακώνουμε πανεργατικά στις 9 Νοέμβρη

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ

Το Συντονιστικό των Νοσοκομείων χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς εργάτες/τριες της υγείας που μετέτρεψαν την σημερινή πανυγειονομική απεργία στην μεγαλύτερη κινητοποίηση της Υγείας των τελευταίων χρόνων. Το απεργιακό ποτάμι, έχοντας μπροστα τα πανό της ΠΟΕΔΗΝ της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ, ξεκίνησε απο την πλατεία Μαβίλη διασχίζοντας τους κεντρικους δρόμους της Αθήνας και φτάνοντας στο Υπουργείο Υγείας έστειλε ηχηρό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα μέχρι να κερδίσουν τα αιτήματα τους.

Στην απεργιακή διαδήλωση της Αθήνας συμμετείχαν με τα πανό τους και με πολύ μαζική παρουσία, οι γιατροι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του Γεννηματάς που είχαν σχεδον ενα μήνα κινητοποιήσεων το προηγούμενο διάστημα, στραπατσάροντας την φιέστα του Πλευρη στο νοσοκομείο τους. Κυριολεκτικά έδωσαν τον τόνο σε όλη την απεργιακή διαδήλωση. Μαζί τους με μαζικά μπλόκ και το πανό του σωματείου τους, διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι του Αγλαία Κυριακού, του Άγιου Σάββα, του Κρατικού της Νίκαιας, το Ελενα Βενιζέλου, το Δρομοκαίτειο, τον Ερυθρό, το Αγία Ολγα, το Ελπίς, το Λαικό, το Αττικό, το Δαφνί με το πανό του σωματείου αλλα και με το πανό της επιτροπής των γιατρών και η Πρωτοβουλία εργαζόμενων απο το Σωτηρία.

Στην πορεία συμμετειχαν εργαζόμενοι με τα πανο του Ευαγγελισμού, του ΚΑΤ, του Θριάσιου, του Μεταξά, το ΕΚΑΒ, αλλα και μαζικές αντιπροσωπείες απο τα Νοσοκομεία της Πατρας, Αγιος Αντρέας και Ρίο, απο το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, το Βενιζέλειο καθώς και ομάδα απο τους υγειονομικούς σε αναστολή. Στο πλευρό των απεργών της Υγείας βρέθηκαν συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί με το πανό της ΠΕΣΕΚ, συνταξιούχοι της Εθνικής τράπεζας και οι φοιτητές από το ΠΑΔΑ με το πανό τους.

Εξίσου μαζικές ήταν και οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών σε μιά σειρά απο άλλες πόλεις, απο την Θεσσαλονίκη μέχρι τα Γιάννενα και την Κρήτη

Στείλαμε σήμερα με τον πιο καθαρό τρόπο, το μηνυμα οτι οι εργάτες/τριες της υγείας έχουν την δύναμη να τσακίσουν την κυβερνητική πολιτική που ρημάζει την Δημόσια Υγεία. Μπορούμε να κερδίσουμε μαζικές προσλήψεις μονιμου προσωπικού, άρση των αναστολών εδώ και τωρα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και όχι εργολάβοι στα νοσοκομεία, οχι ΣΔΙΤ και ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών πολυεθνικών.

Το Συντονιστικό Νοσοκομείων πρωτοστάστησε για την κήρυξη αλλα και την επιτυχία της απεργίας. Πηρε απο νωρίς την πρωτοβουλία βγαζοντας αφισα και προκήρυξη, οργανώνοντας σε μια σειρά απο νοσοκομεία εξορμήσεις, μαζικές συνελεύσεις και πάνω απ' όλα επιτροπές αγώνα και απεργιακές επιτροπές. Με αυτον τον τρόπο, την οργάνωση της απεργίας την πηραν στα χέρια τους οι μαχητικοί εργάτες και εργάτριες της υγείας, εξασφαλίζοντας όχι μονο την ενημέρωση όλου του προσωπικού, αλλα πολύ περισσοτερο οτι στην απεργία δουλεύει μόνο το προσωπικό ασφαλείας που το βγάζουν οι εργαζόμενοι και όχι οι διοικήσεις. Οργανώνοντας με αυτον τον τρόπο νοσοκομείο το νοσοκομείο, φτάσαμε στην σημερινή μεγάλη επιτυχία.

Επόμενος μεγάλος σταθμός για όλους/ες είναι η πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη. Με ορμή και ενθουσιασμό απο την επιτυχία της πανυγειονομικής απεργίας, οργανώνουμε ακόμη καλύτερα την πανεργατική απεργία. Για εναν σεισμό, που θα στείλει την κυβέρνηση Μητσοτακη και την άθλια πολιτική της στα σκουπίδια.

Το Συντονιστικό των νοσοκομείων καλεί στην απεργία στις 9 Νοέμβρη στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος με προσυγκέντρωση στις 10.30πμ στο υπ. Εργασίας στη Σταδίου.

Συντονιστικό Νοσοκομείων

πηγή : https://www.sekonline.gr/article.php?id=1273