Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 στις 20.00

Μικροφωνική-συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ως εδώ

Το τελευταίο διάστημα, όλο και συχνότερα γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών αστυνομικής βίας από τους ένστολους λαμαρινοφύλακες προς πολίτες, οι οποίοι κατοικούν ή συχνάζουν στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, τη Τρίτη 4 Οκτωβρίου ξυλοκόπησαν και ακολούθως συνέλαβαν έναν πολίτη, που βρισκόταν μαζί με τα παιδιά του 11 και 8 χρονών στο ανοιχτό γήπεδο του μπάσκετ στο Στρέφη, επειδή διαμαρτυρήθηκε για την αναίτια επίθεση των κρατικών δυνάμεων κατοχής του Θεοδωρικάκου, σε μια κάτοικο που διεκδικούσε το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης και άθλησης της στο λόφο

Ως εδώ

Μας αφορά όλους και όχι μόνο τους κατοίκους των Εξαρχείων. Απειλείται η ελευθερία μας και αυτό είναι κάτι που δε θα διαπραγματευτούμε.

Η ομάδα μπάσκετ του Αστέρα Εξαρχείων ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της και δίνει την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου τον πρώτο της αγώνα στο κλειστό του Στρέφη, 100 μέτρα από το σημείο που έχουν στρατοπεδεύσει οι κατασταλτικές κρατικές συμμορίες.

Καλούμε σε μικροφωνική-συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ταρατσάκι του κλειστού γηπέδου του Αστέρα στις 20:00, όλους όσους οι λέξεις Ελευθερία, Ισότητα Αλληλεγγύη αποκτούν νόημα μέσα από πράξεις.

Αντιδρούμε στην τρομοκρατία των αθλίων που αντιμετωπίζουν τις ζωές μας σαν εμπόρευμα.

Όλοι αυτοί, πρωθυπουργοί, δήμαρχοι, πολιτικοί υπάρχουν, γιατί με την ανοχή μας νομιμοποιούμε τα άθλια σχέδια τους.

Η μαζική παρουσία μας θα είναι ένα πρώτο μήνυμα προς εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν να καταστέλλουν με μπάτσους τις επιθυμίες μας. Είμαστε εδώ, απέναντι τους και δεν μας τρομάζουν.

Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων

Ο λόφος του Στρέφη ελεύθερος θα μείνει

Έξω οι μπάτσοι από τα Εξάρχεια

ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/asterasexarchion19…