Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 στις 19.00

συζήτηση-σύσκεψη ...Για 11 απεργούς πείνας επαναστάτες από την Τουρκία

Βλέπετε και ξέρετε το θέμα.

Δεν θέλουμε να κάνουμε πολλά λόγια.

Δεν αναγνωρίζουμε αυτή την απόφαση!

Αυτή απόφαση "του δικαστριου", είναι και δεν είναι "του δικαστριου". Eίναι πολιτική , παράνομη αποφαπόφαση . Είναι μια σημαντική επίθεση και όχι μόνο σε μας, προς στον αγώνα και στο κίνημα.

Δεν αναγνωρίζουμε αυτή την απόφαση!

Δεν περιμένουμε κατι και δεν εμπιστευτούμε στο Εφετείο! Εμπιστευτούμε στον εαυτό μας και στον αγώνα και στο κίνημα.

Να πάρουμε οι 11 αγωνιστές από τα χέρια του κράτος .

Ως Λαϊκό Μέτωπο Ελλάδας / Θεσσαλονίκη καλούμε τις οργανώσεις της αριστεράς, του αναρχικού χώρου, σωματεία , φορείς και κάθε αγωνιζόμενο και προοδευτικό άνθρωπο σε συζήτηση-σύσκεψη ως ένα βημα για τη διοργάνωση εκδήλωσης-συζήτησης και για άλλες προτάσεις την Τρίτη 11 Οκτώβρη στις 19.00 στο Σχολείο

###########################################################

Λαέ μας, ελληνικέ λαέ, όλοι οι καταπιεσμένοι-αποικιοκρατούμενοι λαοί του κόσμου...

ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ!

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!

ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ!

Είμαστε μαρξιστές-λενινιστές επαναστάτες που έχουμε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα σε διαφορετικές ημερομηνίες λόγω της φασιστικής τρομοκρατίας στην Τουρκία και της έλλειψης ασφάλειας της ζωής μας.

Ωστόσο, ο φασισμός στην Τουρκία δεν μας άφησε ήσυχους και στην Ελλάδα. Μας παρακολουθούσε συνεχώς η ΜΙΤ (υπηρεσία πληροφοριών) και η ασφάλεια της ζωής μας ήταν υπό απειλή.

Για παράδειγμα, το 2001, ένας Τούρκος επαναστάτης ονόματι Ιμπραήμ Ντογάν δολοφονήθηκε από τη ΜΙΤ στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν στην Αθήνα.

Το 2013, με τη συνεργασία της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) και της τουρκικής ΜΙΤ, ένας επαναστάτης ονόματι Bulut Yayla απήχθη από το εστιατόριο όπου εργαζόταν και παραδόθηκε στην Τουρκία.

Και πάλι το 2017, πριν από την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, 9 επαναστάτες συνελήφθησαν στην Αθήνα σε μια συνωμοσία από την τουρκική και την ελληνική αστυνομία με την αιτιολογία ότι "επρόκειτο να δολοφονήσουν τον Ερντογάν". Αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από 18 μήνες, καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία για τους ισχυρισμούς εις βάρος τους.

Ωστόσο, οι επιθέσεις εναντίον μας, των επαναστατών από την Τουρκία, δεν σταμάτησαν. Ως αποτέλεσμα της πίεσης του φασιστικού κράτους της Τουρκίας και των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ-ΕΕ, στις 19 Μαρτίου 2020, η ελληνική αστυνομία εισέβαλε στους συλλόγους μας, όπου διεξάγουμε νόμιμες, δημοκρατικές δραστηριότητες, κάνοντας και πάλι λόγο για ΄΄τρομοκρατική επιχείρηση΄΄. Συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα από δύο συλλόγους και 11 από εμάς συνελήφθησαν.

Την πολιτική πίεση του τουρκικού κράτους παραδέχτηκε επίσημα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu (ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής των συμμοριών ναρκωτικών στην Τουρκία) σε τηλεοπτική εκπομπή μετά τη σύλληψή μας.

Η δίκη μας ξεκίνησε μεταξύ 2-19 Ιουλίου 2021 και δικαστήκαμε βάσει των αντιτρομοκρατικών νόμων του ιμπεριαλισμού.

Λαέ μας, ελληνικέ λαέ, όλοι οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι λαοί του κόσμου...

Η επαναστατική δράση δεν είναι τρομοκρατία, οι επαναστάτες δεν είναι τρομοκράτες!

Δεν είμαστε "τρομοκράτες" - είμαστε μαρξιστές-λενινιστές επαναστάτες που αγωνίζονται για ανεξαρτησία ενάντια στον ιμπεριαλισμό, δημοκρατία ενάντια στο φασισμό, σοσιαλισμό ενάντια στον καπιταλισμό.

- Οι Ali Ercan Gökoğlu, Şadi Naci Özpolat, Halil Demir και Hasan Kaya είναι δημοσιογράφοι, συγγραφείς, ποιητές και εκδότες. Ο Şadi Naci Özpolat είναι ο παραγωγός της εκπομπής Πόλεμος κατά των Ναρκωτικών.

- Οι Harika Kızılkaya, Hazal Seçer, Halil Demir και Şadi Naci Özpolat είναι παραγωγοί προγραμμάτων στην εκπομπή Πόλεμος κατά των Ναρκωτικών. Οι Burak Ağarmış και Anıl Sayar εργάστηκαν επίσης προσωρινά σε αυτό το τηλεοπτικό πρόγραμμα.

- Οι Sinan Oktay Özen και İsmail Zat είναι πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα για περισσότερα από 25 χρόνια, συμμετέχοντας στον αγώνα για δημοκρατία ενάντια στον τουρκικό φασισμό.

- Ο Sinan Çam, 26 ετών, βρισκόταν στην Ελλάδα μόλις 2,5 μήνες από τότε που κατέφυγε από την Τουρκία και 1 εβδομάδα από τότε που άρχισε να μένει στο σπίτι όπου προσάχθηκε.

Ο αγώνας μας είναι ενάντια στον τουρκικό φασισμό και τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΕΕ

Ο πόλεμος των λαών κατά του ιμπεριαλισμού και του φασισμού είναι νόμιμος και αναγκαίος. Και είναι θεμιτό να καταφύγουμε σε όλα τα μέσα και τις μεθόδους σε αυτόν τον πόλεμο.

Τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργαζόμενες φασιστικές κυβερνήσεις που καταλαμβάνουν χώρες, εκμεταλλεύονται όλους τους λαούς του κόσμου, καταπιέζουν τους λαούς και ποτίζουν τον κόσμο με αίμα.

Οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι είναι νόμοι των ιμπεριαλιστών και των φασιστικών κυβερνήσεων για να κρύψουν την τρομοκρατία τους και να επιτεθούν στους εθνικοκοινωνικούς απελευθερωτικούς αγώνες των λαών.

Οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργαζόμενες φασιστικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να δικάσουν τους επαναστάτες με αντιτρομοκρατικούς νόμους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας επιτίθεται για λογαριασμό του τουρκικού φασισμού και των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ. Χρησιμοποιεί τη δικαιοσύνη ως μέσο τρομοκρατίας.

Με τους αντιτρομοκρατικούς νόμους του ιμπεριαλισμού, επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 333 ετών χωρίς καμία απόδειξη.

Θα θέλαμε να δώσουμε μερικά παραδείγματα αυτού του παιχνιδιού που παίζεται με το όνομα δίκη:

- Το δικαίωμά μας στην άμυνα σφετερίστηκε.

- Προκειμένου να αποδείξουμε την αθωότητά μας, μας απαγόρευσαν να παρουσιάσουμε μάρτυρες με ανώτερο όριο 1 μάρτυρα.

- Οι μάρτυρές μας διακόπηκαν, δεν τους επιτράπηκε να μιλήσουν μέχρι το τέλος.

- Με τον ίδιο τρόπο, μας διέκοψαν και δεν μας επέτρεψαν να υπερασπιστούμε την άποψή μας λέγοντας ότι "η 18μηνη νόμιμη περίοδος λήγει".

- Οι δικηγόροι μας δεν είχαν αρκετό χρόνο για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους, ενώ τους διέκοπταν συνεχώς και τους εμπόδιζαν να υπερασπιστούν την υπόθεσή τους.

- Σε ένα δικαστήριο όπου δικάζονταν 11 άτομα (εκτός από 1 ακρόαση), ήταν παρών μόνο 1 διερμηνέας. Ούτε τα λόγια μας μπορούσαν να γίνουν κατανοητά από το δικαστήριο, ούτε τα λόγια του δικαστηρίου μπορούσαν να γίνουν κατανοητά από εμάς.

- Ούτε το κατηγορητήριο ούτε η αιτιολογημένη απόφαση μας δόθηκε στη μητρική μας γλώσσα.

Επίθεση και βασανιστήρια

- Υποστήκαμε επιθέσεις και απειλές από την αστυνομία κατά τη μεταφορά μας από τη φυλακή στο δικαστήριο.

- Η αστυνομία μας επιτέθηκε και μας βασάνισε μέσα στη δικαστική αίθουσα, με την έγκριση της δικαστικής επιτροπής, μπροστά στα μάτια των δικηγόρων μας και των κοντινών προσώπων μας που ήρθαν στο δικαστήριο.

- Ο Sinan Oktay Özen, ο οποίος ήταν αναίσθητος στην αίθουσα του δικαστηρίου επί 2 ώρες λόγω των βασανιστηρίων, δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

- Θέλαμε να εντοπιστούν τα σημάδια βασανιστηρίων στα σώματά μας, αλλά δεν έγιναν.

- Θέλαμε να καταθέσουμε μήνυση κατά των αστυνομικών που μας βασάνιζαν, αλλά το δικαστήριο το απέρριψε. Ωστόσο, αργότερα ξεκίνησε έρευνα εναντίον μας για "επίθεση κατά της αστυνομίας".

- Το αρχείο μας, οι υπολογιστές, ο τεχνικός εξοπλισμός για τη μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων και τα χρήματα που είχαμε πάνω μας κατασχέθηκαν.

- Οι υπολογιστές και τα αρχεία μας, τα οποία χρησιμοποιούσαμε για τις δραστηριότητές μας σε βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και τηλεοράσεις, κατασχέθηκαν με την αιτιολογία της "αποδεικτικής ισχύος".

- Δεν μας δόθηκαν αντίγραφα των αρχείων στους σκληρούς δίσκους των κατασχεμένων υπολογιστών μας και στο επαγγελματικό μας αρχείο, αλλά και τα πρωτότυπα δεν μας δόθηκαν.

- Κατά τη διάρκεια της κράτησής μας, τα χρήματα που έχουν κατατεθεί για τις ανάγκες μας κατάσχονται επειδή δικαζόμαστε βάσει των αντιτρομοκρατικών νόμων. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί των κοντινών προσώπων μας που κατέθεσαν χρήματα έχουν δεσμευθεί και έχουν ξεκινήσει έρευνες εναντίον τους με την κατηγορία της "υποστήριξης της τρομοκρατίας". Αυτό αποτελεί παραβίαση του "τεκμηρίου αθωότητας". Επειδή η απόφαση εναντίον μας δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Επαναλαμβάνουμε και πάλι: Είμαστε μαρξιστές-λενινιστές επαναστάτες που αγωνίζονται κατά του ιμπεριαλισμού και του φασισμού.

Δεν δεχόμαστε να μας δικάζουν με τους αντιτρομοκρατικούς νόμους του ιμπεριαλισμού και των συνεργαζόμενων φασιστικών κυβερνήσεων. Η νομική τρομοκρατία που μας επιβάλλεται πρέπει να σταματήσει.

Η δίκαιη δίκη είναι κεκτημένο δικαίωμα. Θέλουμε μια δίκαιη δίκη.

Προκειμένου να ασκήσουμε αυτό το δικαίωμα, ξεκινάμε μια ΕΠ' ΑΟΡΊΣΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ από τις 7 Οκτωβρίου 2022 με τα ακόλουθα αιτήματα:

1- Οι επαναστάτες δεν μπορούν να δικαστούν με τους αντιτρομοκρατικούς νόμους. Ο φάκελος θα πρέπει να αφαιρεθεί από το πεδίο εφαρμογής της αντιτρομοκρατίας και να ακυρωθεί η ποινή κάθειρξης 333 ετών που επιβλήθηκε με τους αντιτρομοκρατικούς νόμους.

2- Το δικαστήριο δεν διεξήγαγε δίκαιη δίκη. Η ετυμηγορία ήταν πολιτική, όχι νομική. Απαιτούμε μια δίκαιη δίκη.

3- Το δικαίωμά μας στην άμυνα σφετερίστηκε. Θέλουμε να μην εμποδίζεται η άμυνά μας.

4- Είμαστε υπό κράτηση από τις 19 Μαρτίου 2020. Η κράτηση είναι ένα μέτρο. Η παράταση της κράτησης μετατρέπεται από μέτρο σε τιμωρία. Είμαστε πολιτικοί πρόσφυγες. Έχουμε σταθερές διευθύνσεις. Δεν διατρέχουμε κίνδυνο φυγής. Θέλουμε η δίκη να συνεχιστεί χωρίς σύλληψη.

5 - Η αστυνομία μας επιτέθηκε και μας βασάνισε στην αίθουσα του δικαστηρίου με την έγκριση της δικαστικής επιτροπής. Απαιτούμε να τιμωρηθούν το δικαστικό συμβούλιο και οι βασανιστές αστυνομικοί που διέταξαν τα βασανιστήρια.

6- Τα χρήματά μας, οι υπολογιστές και τα αρχεία μας κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της κράτησης. Απαιτούμε την επιστροφή των κατασχεμένων περιουσιών μας.

Λαέ μας, ελληνικέ λαέ, όλοι οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι λαοί του κόσμου...

Δεν θα υποταχθούμε στη νόμιμη τρομοκρατία του συνεργαζόμενου με τον ιμπεριαλισμό ελληνικού κράτους, του φασισμού της Τουρκίας και του ιμπεριαλισμού!

Να δοθεί τέλος στη νομική τρομοκρατία!

Οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι αποτελούν επίθεση στους απελευθερωτικούς αγώνες των λαών.

Η αντίστασή μας είναι και δική σας αντίσταση.

Καλούμε όλους τους λαούς του κόσμου, ιδιαίτερα τον ελληνικό λαό, να είναι διεθνιστικά αλληλέγγυοι με την αντίστασή μας.

ΖΉΤΩ Η ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ, ΖΉΤΩ Η ΝΊΚΗ!

7 Οκτωβρίου 2022

11 Τούρκοι επαναστάτες κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές:

1- Ali Ercan Gökoğlu (Φυλακές Μαλανδρίνου)

2- Burak Agarmış (Φυλακές Μαλανδρίνου)

3- Hasan Kaya (Φυλακές Μαλανδρίνου)

4- Sinan Çam (Φυλακές Μαλανδρίνου)

5- Şadi Naci Özpolat (Φυλακές Τρικάλων)

6- Halil Demir (Φυλακές Γρεβενών)

7- Anıl Sayar (Φυλακές Αγίου Στεφάνου-Πάτρα)

8- Harika Kızılkaya (Γυναικείες Φυλακές Θήβας)

9- Hazal Seçer (Γυναικείες Φυλακές της Θήβας)

10- Sinan Oktay Özen (Φυλακές Δομοκού)

11- İsmail Zat (Φυλακές Δομοκού)

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Οκτωβρίου 23h