τι; :

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 στις 8.00 πμ

Πεζοποριες/Εκδηλωσεις Βολος-Πηλιο

Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης στα πλαίσια των εξορμήσεων της Ομάδας Πεζοπορίας διοργανώνει 28-30/10 τριήμερη πολύμορφη δράση για να ενώσει τη φωνή της με όλους τους αγώνες που διεξάγονται αυτή την περίοδο τόσο απέναντι στην πρωτοφανή κρατική καταστολή όσο και τη λεηλασία του φυσικού πλούτου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Την Παρασκευή 28/10 θα ξεκινήσουμε από τον χώρο της Λέσχης το πρωί και θα μεταβούμε σε ξενοδοχείο της Νέας Αγχιάλου.

Νωρίς το απόγευμα θα μεταβούμε στον Βόλο και θα ξεκινήσουμε την πρώτη πεζοπορία προς το χωριό Σταγιάτες, το χωριό που αποτρέπει ήδη από το 2005 με μια σειρά ενεργειών την ιδιωτικοποίηση του νερού του, Θα περπατήσουμε το μονοπάτι που έχει χαραχτεί από τον πατέρα του Βασίλη Μάγγου*.

Φθάνοντας στο χωριό Σταγιάτες θα έχουμε εκδήλωση που θα αφορά την κρατική καταστολή και την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών και την αναγκαιότητα για μεγάλα, μαζικά και πολύμορφα κινήματα κοινωνικού, εργατικού και πολιτικού αγώνα.

Το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο και θα γνωρίσουμε τα γνωστά τσιπουράδικα της περιοχής.

Το Σάββατο θα πάμε στο Πήλιο που θα γίνει η δεύτερη πεζοπορία μέσα στην υπέροχη φύση. Όσοι δεν επιθυμούν να πεζοπορήσουν θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν μερικά από τα όμορφα χωριά του Πήλιου.

Το απόγευμα θα γυρίσουμε στο ξενοδοχείο για ανάπαυση και στη συνέχεια θα πάμε στον Βόλο όπου θα συναντηθούμε και θα γλεντήσουμε παρέα με την Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου, με μουσικό σχήμα από την πόλη του Βόλου, και άλλες λέσχες και συλλογικότητες που θα συμμετάσχουν, καθώς -μεταξύ άλλων- στόχος της τριήμερης δράσης μας είναι να συναντηθούν και να αλληλεπιδράσουν συλλογικότητες και άνθρωποι που συμμετέχουν σε κινήματα και αγώνες για μια αξιοπρεπή ζωή στο σήμερα και το αύριο.

Την Κυριακή θα υπάρχει ακόμη μια εξόρμηση μικρότερης διάρκειας για πεζοπορία και αναχώρηση μετά το μεσημέρι για την Αθήνα.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες, αλλά και όποιον μεμονωμένα επιθυμεί, να συμμετάσχουν στην τριήμερη εκδήλωση της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης.

*Πρόκειται για τον νέο που στις 13 Ιούνη 2020 συμμετείχε στον αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο. Η πολυπληθής πορεία εκείνης της μέρας αντιμετωπίστηκε με πρωτόγνωρη αστυνομική καταστολή έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-LAFARGE. Την επόμενη μέρα ο Βασίλης βρέθηκε στα δικαστήρια Βόλου ως αλληλέγγυος στους συλληφθέντες της 13ης Ιούνη. Στοχοποιήθηκε από την αστυνομία, συνελήφθη και βασανίστηκε εκτός και εντός αστυνομικού τμήματος. Η σωματική και ψυχική του υγεία κλονίστηκε, με αποτέλεσμα τον θάνατό του ένα μήνα αργότερα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: στο ergaextikilesxexnsmyrni@exgmail.coexm

ή ΜΗΝΥΜΑ στο 6972209745(Δημήτρης)

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Οκτωβρίου 00h