Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 στις 19.00

Αντικατασταλτική Αντιπατριαρχική συγκέντρωση

Την Τρίτη 11/10/2022 ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής φρίκης σημειώθηκε στο ΑΤ Ομόνοιας. Δύο μπάτσοι της ομάδας ΔΙΑΣ οδήγησαν μια 19χρονη στα αποδυτήρια και τη βίασαν. Παρότι η ιατροδικαστική έρευνα που ακολούθησε επιβεβαίωσε τον βιασμό και συνελήφθησαν, σύντομα τα ένστολα καθάρματα αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους. Η τακτική συγκάλυψης και λασπολογίας γνωστή, με τους μπάτσους να κάνουν λόγο για συναινετική πράξη, το γνωστό συνήγορο υπεράσπισης βιαστών και κακοποιητών Κούγια να κάνει λόγο για εκπλήρωση μιας φαντασίωσής της, την Κανέλλη να χυδαιολογεί εις βάρος της επιζώσας κάνοντας λόγο για one night stand, την ίδια στιγμή που η κοπέλα καταγγέλει τον ομαδικό βιασμό της από τους δύο μπάτσους διαδοχικά.

Είναι γνωστές χρόνια τώρα οι πρακτικές του κολαστηρίου που λέγεται ΑΤ Ομόνοιας και ο ρόλος των "προστατων του πολιτη" στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου το 2018, στη δολοφονία του Εμπουκά το 2019, στα βασανιστήρια σε βάρος μεταναστ@, θηλυκοτήτων και ανάπηρων ατόμων, στις σεξουαλικες παρενοχλήσεις, στα κυκλώματα trafficking, στα κυκλώματα διακίνησης προσφύγων, στο κυκλωμα των παιδοβιαστων του Κολωνού.

Ο βιασμός της 19χρονης αδερφής μας είναι ακόμα ένα περιστατικό της κουλτούρας του βιασμού, η οποία χρόνια τώρα κυριαρχεί και διαχέεται στην καθημερινότητά μας, στις διαπροσωπικές, εργασιακές, πολιτικές και κοινωνικές μας σχέσεις. Μια κουλτούρα η οποία στηρίζεται στη γοητεία της σεξουαλικής βίας, στην αντικειμενοποίηση των γυναικών και στον εξευτελισμό της αξιοπρέπειας μας. Εκτρέφεται μέσα στους κόλπους της οικογένειας, των σωμάτων "ασφαλείας", της εκπαίδευσης και του κράτους.

Έχουμε αντικρύσει το αληθινό πρόσωπο της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, γνωρίζοντας οτι κυκλοφορούν ελεύθεροι οι μπάτσοι που εμπλέκονται στη δολοφονία του Ζακ, οι δολοφόνοι του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, του Βασίλη Μάγγου και του Νίκου Σαμπάνη, ο παιδοβιαστής Λιγνάδης, ο βιαστής Φιλιππίδης, οι βιαστές της Γεωργίας και ο ένας από τους βιαστές της 22χρονης στα Ανώγεια που "τον εξαφάνισαν" σε ένα 24ωρο ΜΜΕ, αστυνομία, δικαστικοί. Βέβαια, όταν πρόκειται για "επιφανείς" προσωπικότητες, όπως δήλωσε ο Μπαλάσκας, η αστυνομία και η δικαιοσύνη υποθάλπτουν τους νόμους που οι ίδιοι θέσπισαν, δίνοντας κατευθυντήριες γραμμές για το πώς να την βγάλουν καθαρή.

Δεν σταματήσαμε ούτε μέρα να μετράμε νεκρές, βιασμένες, δολοφονημένα, κακοποιημένα, τρομοκρατημένα θύματα της έμφυλης πατριαρχικής βίας, ούτε περιστατικά έμφυλης, σεξουαλικής, παιδικής, εφηβικής κακοποίησης από άντρες. Δεν σταματήσαμε να μετράμε αστυνομική, δικαστική, κυβερνητική συγκάληψη σε περιστατικά βιασμών, trafficking, παιδοβιασμών και μαστροπείας. Δεν σταματήσαμε να βλέπουμε καθημερινά τον γενικευμένο πόλεμο ενάντια στην ύπαρξή μας ως θηλυκότητες. Όπως το κυνήγι των μαγισσών και σε κάθε κρίση του καπιταλισμού, έτσι και σήμερα ο πόλεμος διεξάγεται στα σώματα μας, στρέφοντας όλα τα πυρά του εναντίον μας. ΜΜΕ, αστυνομία, δικαστές για ακόμα μια φορά συγκαλύπτουν βιασμούς, γυναικοκτονίες, κρατικές δολοφονίες, παραπλανώντας την κοινή γνώμη, η οποία αντί να θυμώνει με όλα αυτά, θυμώνει με τα επιζώντα και όσα διεκδικούν υψηλή ιεράρχηση των εμφυλων καταπιεσεων και διακρίσεων.

Δε θα σας αφήσουμε στιγμή να εξουσιάζετε τα σώματά μας. Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια σε παραβιαστικές, κακοποιητικές συμπεριφορές και στο σύστημα που τις συγκαλύπτει. Δε μας τρομοκρατεί, μας θυμώνει! Διαδηλώνουμε για κάθε θηλυκότητα που βρίσκει το θάρρος ή δεν βρίσκει το κουράγιο να καταγγείλει έμφυλη βία, μέχρι να είμαστε όλ@ ελεύθερ@.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10/2022 ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ
ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΙ
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΒΙΑΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΟΙ

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Οκτωβρίου 06h