Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 στις 12.00

Μαθητική-φοιτητική πορεία

OΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10-ΟΣΟ ΧΤΙΖΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ!

Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων!

Καλά, καλά δεν άνοιξαν τα σχολεία και θέλουν να βάλουν τράπεζα θεμάτων και στην Γ' Λυκείου! Δεν φτάνει που οι συμμαθητές μας της Γ' Λυκείου περνούν την πιο δύσκολη και πιεστική χρονιά λόγω των πανελλαδικών, τώρα θέλουν να τους φορτώσουν αυτό το εξεταστικό κάτεργο στις ενδοσχολικές εξετάσεις! Κανένας μαθητής, σε καμία τάξη δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην τράπεζα θεμάτων και αυτό έχει φανεί από τους χιλιάδες μετεξεταστέους, από τις ατελείωτες και εξοντωτικές ώρες στο φροντιστήριο. Αλήθεια, πόσο ακριβά θα πληρώσουμε την Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση;

Μάλλον τόσο ακριβά όσο και την θέρμανση στο σχολείο τον χειμώνα! Ήδη έχουν αρχίσει οι συζητήσεις σε πολλά σχολεία για κάλυψη εξόδων θέρμανσης από τον σύλλογο γονέων. Δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο! Αυτοί που τόσα χρόνια αδιαφορούν για τα μισογκρεμισμένα σχολικά κτήρια, για σοβάδες που με μια βροχή πέφτουν στα κεφάλια μας, για πλημμυρισμένα σχολεία, σιγά μην έβαζαν το χέρι στην τσέπη για να μην κρυώσουμε! Πόσο μάλλον τώρα που έρχεται ο πιο δύσκολος χειμώνας. Να μην το επιτρέψουμε! Να διεκδικήσουμε θέρμανση και υποδομές για όλα τα σχολεία!

Άμεση κατάργηση της ΕΒΕ!

Η ΕΒΕ (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής) που καθορίζεται από το Υπουργείο και από τα πανεπιστήμια έχει πετάξει 40000 συμμαθητές μας εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης! Αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη πως δεν θέλουν η νεολαία να μπαίνει μαζικά στα πανεπιστήμια. Αντιθέτως, μας προορίζουν για φθηνούς και σκυφτούς εργαζόμενους. Να μην τους περάσει!

Θέλουν να καταστείλουν τους αγώνες μας!

Κάθε φορά που οι μαθητές σηκώνουμε κεφάλι ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε άγρια καταστολή από το κράτος. Είτε με ωμό ξύλο και χημικά, είτε με απειλές από την διεύθυνση του σχολείου ακόμη και με μαθητοδικεία όπως στα Γιάννενα. Φυσικά όπου δεν φτάνει το χέρι του κράτους, φτάνει του παρακράτους. Οι φασιστικές- τραμπούκικες επιθέσεις μέσα κι έξω από τα σχολεία στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να στοχοποιήσουν τους μαθητές που αγωνίζονται. Η φασιστικοποίηση της ζωής μας δεν θα περάσει! Έξω οι φασίστες από τα σχολεία μας!

«ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ»

Οι μαθητές στην Γαλλία μας δείχνουν τον δρόμο! Πλάι με τους απεργούς κατεβαίνουν δυναμικά στους δρόμους ενάντια στην ακρίβεια! Να χτίσουμε και τις δικές μας αντιστάσεις! Οργανωμένα και μαχητικά να παλέψουμε ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης, ενάντια σε ένα σχολείο για λίγους και εκλεκτούς!

Μέσα από τα μαθητικά μας όργανα: 15μελή-5μελή να πραγματοποιήσουμε: ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ- ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ σε όλα τα σχολεία!

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Ανατροπή των νόμων Κεραμέως
  • Δραστική Μείωση της ύλης και αύξηση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση! Κάτω οι ταξικοί φραγμοί. Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους!
  • Όχι στην παιδική απλήρωτη εργασία- Κατάργηση της μαθητείας
  • Καμία αξιολόγηση στα σχολεία

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10 ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2022/10/o…