Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 στις 10.00 πμ

Συγκέντρωση για τα γεγονότα στο Χημικό

Σχετικά με τα σημερινά γεγονότα στο Χημικό. Οι απολογητές της κρατικής πολιτικής, των ταξικών φραγμών, της καταστολής, των διαγραφών, της πειθάρχησης και της φτώχειας δεν έχουν καμία θέση στις σχολές μας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Τρίτη 25/10 στις 10:00 στο επίκεντρο (ΑΘΕ 10)

Σχετικά με τα σημερινά γεγονότα στο Χημικό. Οι απολογητές της κρατικής πολιτικής, των ταξικών φραγμών, της καταστολής, των διαγραφών, της πειθάρχησης και της φτώχειας δεν έχουν καμία θέση στις σχολές μας.

Σήμερα το πρωί, για ακόμα μια φορά βρεθήκαμε έξω από το χώρο του Χημικού με τραπεζάκι και το πολιτικό μας υλικό. Σε έναν χώρο, που εδώ και χρόνια το Ελευθεριακό Σχήμα έχει καθιερώσει την παρουσία του. Μέλη της ΔΑΠ, σε συνέχεια των προκλητικών συμπεριφορών που είχαν στη Γ.Σ. αλλά και τις επόμενες ημέρες, συμπεριφορών που περιλάμβαναν και το κατέβασμα πολιτικού υλικού (αφίσες, προπαγανδιστικά πανό) από το χώρο μας έρχονται με περίσσιο θράσος και τοποθετούν το τραπέζι τους ακριβώς μπροστά από αυτό του ελευθεριακού σχήματος προσπαθώντας να περιορίσουν και να απομονώσουν από το χώρο των θετικών επιστημών την πολιτική μας παρουσία. Η αντίδραση των συντρόφων και συντροφισσών του σχήματος ήταν άμεση και οι προσπάθειες αυτών που φιλοδοξούν να καταστείλουν όσους αγωνίζονται μέσα στα πανεπιστήμια έπεσαν στο κενό. Μάλιστα, αφού είδαν πως οι θέσεις, η αντίσταση και η αποφασιστικότητα των συντρόφων δεν είναι προς διαπραγμάτευση, αμέσως έθεσαν σε λειτουργία τα θεσμικά τους οπλοστάσια καλώντας τον ίδιο τον πρύτανη Μπούρα, ρουφιανεύοντας τα ονοματεπώνυμά μας, γεγονός που ο πρύτανης εκμεταλλεύτηκε και άρχισε να μοιράζει απειλές για διαγραφές και πειθαρχικά προσπαθώντας να εφαρμόσει στην πράξη διατάξεις του νέου νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοϊδη.

Έχουμε να δηλώσουμε, ότι ως κομμάτι του φοιτητικού κινήματος δε θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν αντιδραστικές διατάξεις των νόμων και δε θα υπάρχει ανακωχή με αυτούς που με κάθε τρόπο επιχειρούν να επιβάλλουν τους κρατικούς σχεδιασμούς μέσα στο πανεπιστήμιο, χτυπώντας και συκοφαντώντας παράλληλα κάθε έννοια αντίστασης και αγώνα. Η πάγια θέση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για αποστείρωση των πανεπιστημίων είναι γνωστή εδώ και χρόνια, καθώς και συνολικότερα ο ρόλος της μέσα σε αυτά. Πόσο μάλλον σήμερα, που αποτελεί το βασικό εκφραστή της κυβέρνησης μέσα στα πανεπιστήμια και δε ντρέπεται να συκοφαντεί τους αγώνες και το φοιτητικό κίνημα και να υποστηρίζει αντιδραστικές διατάξεις που είναι ενάντια στους φοιτητές (πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές, κατάργηση ασύλου, πειθαρχικά, ν+2). Δε θα επιτρέψουμε να ξερνούν το αντιδραστικό τους αφήγημα για το πανεπιστήμιο, που στέκεται ενάντια στα κεκτημένα και τα συμφέροντα των φοιτητών, που προκειμένου να επιβληθεί λειτουργία με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια κάθε πτυχής του πανεπιστημίου επιχειρεί να χρησιμοποιούνται οι φοιτητές σαν φθηνό εργατικό δυναμικό σε αρεσκεία των εταιρειών, να προωθούν την καταστολή εις βάρος συμφοιτητών από τα ΜΑΤ σε άλλα πανεπιστήμια που αγωνίζονται για την προάσπιση των συμφερόντων μας και του μπλοκαρίσματος των νόμων που έχουν ψηφιστεί το προηγούμενο διάστημα.

Υ.Γ Δε θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι δύναμη της ΠΚΣ σε ΔΣ καταδικάζει το περιστατικό της βίας ανάμεσα σε εμάς και σε μέλη της ΔΑΠ, καθώς όπως λέει δίνει πάτημα για όξυνση της καταστολής και την είσοδο των ΟΠΠΙ στα πανεπιστήμια. Πλανάται πλάνην οικτράν όποιος νομίζει πως λειτουργεί υπέρ του φοιτητικού κινήματος και των αγώνων που πρέπει να δοθούν, με δηλώσεις καταδίκης της βίας, που παίρνουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα σ' αυτούς που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική και τα σχέδια επίθεσης κράτους και αφεντικών εις βάρος των φοιτητών και σ' αυτούς που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και των κεκτημένων του φοιτητικού κινήματος. Και αν κάποιος πρέπει να απομονωθεί από το φοιτητικό κίνημα, αυτοί είναι τουλάχιστον όσοι υπηρετούν τα σχέδια της κυβέρνησης, του κράτους του κεφαλαίου.

Ελευθεριακό Σχήμα Πανεπιστημίου Πατρών

πηγή : https://eleftheriakosxhmapatras.wordpress.com…