τι; : πορεία θεματική : απεργία

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στις 10.30 πμ

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Απεργιακή συγκέντρωση/πορεία

Να φύγει η κυβέρνηση του Μητσοτάκη - Με αγώνες να τους διώξουμε - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - Τετάρτη 9/11

ΚΑΤΩ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - Τετάρτη 9/11:

Αθήνα: 10.30, πλ. Κλαυθμώνος

Θεσσαλονίκη: 10.30, Εγνατία με Αγίας Σοφίας

Ιωάννινα: 10.30, Εργατικό κέντρο

Πάτρα: 10.00, Παράρτημα

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα και αντιμετωπίζουμε μια από τις χειρότερες κρίσεις. Η ακρίβεια έχει τσακίσει τα λαϊκά νοικοκυριά, με τις τιμές στο ρεύμα, στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης να είναι απαγορευτικές. O μισθός δεν φτάνει για να βγει ο μήνας. Η ακρίβεια οφείλεται στην οικονομική κρίση του καπιταλισμού, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στα τεράστια κέρδη των επιχειρήσεων. Όλες οι εξαγγελίες του Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι ανεπαρκείς και κατάφωρη κοροϊδία. Έχουν αποτύχει παταγωδώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τις καταστροφές από πυρκαγιές, πλημμύρες κ.λπ., και η ακραία νεοφιλελεύθερη, ταξική πολιτική τους ρίχνει όλα τα βάρη στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Οι τρομακτικές ανατιμήσεις στα βασικά είδη (ρεύμα, αέριο, νοίκια, τρόφιμα κ.ά.) κατακρημνίζουν τους πραγματικούς μισθούς και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) ξεπούλησαν κάθε δημόσιο πλούτο. Κόβουν το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά, ενώ οι ημέτεροι τους και οι ιδιωτικοί πάροχοι γλεντάνε στις πλάτες μας από τα υπερκέρδη λόγω των ιδιωτικοποιήσεων και της ακρίβειας.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία οι τιμές εκτοξεύθηκαν. Με εξοπλισμούς πολλών δισ., η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλες οι αστικές δυνάμεις έχουν ταχθεί στην πρώτη γραμμή του πολέμου, εμφανίζονται όλο και πιο έτοιμοι να ρισκάρουν κάποιο «επεισόδιο» με την Τουρκία, εγκαθιδρύοντας ένα ακόμα πιο σκληρό αντεργατικό και αυταρχικό καθεστώς.

Εδώ και 3 χρόνια, η κυβέρνηση εξαπέλυσε ορυμαγδό νεοφιλελεύθερων χτυπημάτων σε όλα τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Ο εργατοκτόνος ν. Χατζηδάκη καταργεί το 8ωρο, χτυπάει την απεργία και τον συνδικαλισμό. Προχώρησαν στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης για τους νέους εργαζόμενους και ετοιμάζουν την πλήρη κατάργηση του ν.1264, τσακίζοντας κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα. Για να τα επιβάλουν αυτά στέλνουν τους πραιτοριανούς τους (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ κ.ά.), και βάζουν την τις ορδές των ΜΑΤ μέσα στα πανεπιστήμια για να καταστείλουν όποιον διαμαρτύρεται.

Η Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη να γίνει η αρχή του τέλους τους.

Τον τελευταίο χρόνο, έχουν ξεσπάσει σημαντικοί, ελπιδοφόροι εργατικοί και νεολαιίστικοι αγώνες (εκπαιδευτικοί, e-food, Cosco, Μαλαματίνα, ενάντια στην ΟΠΠΙ κ.λπ.). Όμως για να ανατραπεί η ζοφερή κατάσταση που ζούμε πρέπει να κάνουμε ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα. Πρέπει να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας με την οργάνωση μας στους χώρους δουλειάς, σε σωματεία, και σε επιτροπές αγώνα. Να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας μέσα από την πραγματική ενότητα των αγώνων, αγώνων μαχητικών και ανυποχώρητων. Να προωθήσουμε και να υπερασπίσουμε την εργατική δημοκρατία ενάντια στην επίσημη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Μόνο έτσι θα ρίξουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση των α(χ)ρήστων νεοφιλελεύθερων του Μητσοτάκη και θα επιβάλουμε μια δικιά μας κυβέρνηση, μια κυβέρνηση των εργαζομένων. Να ενώσουμε τους αγώνες μας με τους αγώνες των εργαζομένων πολλών χωρών της Ευρώπης που αγωνίζονται ενάντια στην ακρίβεια, την φτώχεια και τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις τους.

  • Κατάργηση του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη
  • Σταθερή και πλήρη απασχόληση, κατάργηση κάθε είδους ελαστικής, μερικής απασχόλησης.
  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό- Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα και καύσιμα- Συλλογικές συμβάσεις για όλους.
  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη - να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια

Αντεπίθεση των Εργαζομένων https://antepithesitonergazomenon.blogspot.co…

πηγή : https://www.okde.gr/archives/17983


1 2 3 4 5 6

Όλοι στη Γενική Απεργία την Τετάρτη 9/11

ΑΘΗΝΑ: 10:30, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 10:30, ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΕ ΕΓΝΑΤΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ: 10:30, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΠΑΤΡΑ: 10:00, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ - ΚΑΤΩ Η ΚΛΙΚΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα σκληρή. Η ακρίβεια έχει τσακίσει τα λαϊκά νοικοκυριά, με τις τιμές στο ρεύμα, στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης να είναι απαγορευτικές. O μισθός δεν φτάνει για να βγει ο μήνας. Η αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη εδώ και τρία χρόνια και μετά τη διάλυση εργασιακών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τη συμμετοχή της στον πόλεμο και την ακρίβεια έχει οδηγήσει την κοινωνία στο χείλος της καταστροφής. Είναι ξεκάθαρο το ποιος θα πληρώσει την χρεοκοπία τους. Αυτοί προφανώς δεν είμαστε άλλοι από τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που εδώ και 12 χρόνια ζούμε μέσα στον μεσαίωνα των μνημονίων. Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει περάσει μια σειρά αντεργατικά νομοσχέδια που διαδέχονται το ένα το άλλο, όπως το έκτρωμα Χατζηδάκη που χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία και τον συνδικαλισμό, στον ΟΑΕΔ που καταργεί στην ουσία το επίδομα ανεργίας, για την ασφάλιση και τις συντάξεις που ετοιμάζει να καταθέσει. Άλλα και για το ΕΣΥ με την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου-δωρεάν χαρακτήρα του, με το ξεπούλημα και τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και δημόσιων υποδομών. Όλη αυτή η κατάσταση γυρνάει αιώνες πίσω την κοινωνία μας, μετατρέποντας τους εργαζόμενους και την νεολαία σε σύγχρονους δούλους.

Η κυβέρνηση της φτώχειας, του πολέμου και των παρακολουθήσεων του Μητσοτάκη, από την πρώτη βδομάδα του Σεπτέμβρη, επιχειρεί να επιβάλλει μια άνευ προηγουμένου αστυνομοκρατία μέσα και έξω από τις σχολές. Επιστρατεύοντας τις δολοφονικές συμμορίες καταστολής των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ-ΟΠΚΕ εξαπολύει απανωτά ρεσιτάλ καταστολής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με συλλήψεις και άγριο ανθρωποκυνηγητό φοιτητών, ακόμη και μέσα στις σχολές. Η κυβέρνηση δεν δίστασε να πνίξει στα χημικά συναυλία 5.000 ατόμων στο ΑΠΘ, ενώ μάλιστα έστειλε μπάτσους στο ΕΜΠ για να εισβάλουν σε δωμάτια εστιακών φοιτητών, φτάνοντας στο σημείο να πυροβολήσουν εντός του ιδρύματος και να τραυματίσουν 1 άνθρωπο! Την ίδια στιγμή που αφήνουν ελεύθερους βιαστές που ανήκουν στα σώματα ασφαλείας και γαλάζιους παιδεραστές-μαστροπούς να δρουν ανενόχλητοι, χτυπάνε την «ανομία» των πανεπιστημίων, δηλαδή τους φοιτητές και τους αγώνες τους.

ΚΑΤΩ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

Η χρόνια υποχρηματοδότηση των τμημάτων και των ιδρυμάτων μας οδηγεί στην υποβάθμιση των σπουδών μας και των πτυχίων μας. Τα τμήματά μας είναι υπεράριθμα, λείπουν καθηγητές, φοιτητές πέφτουν από τα παράθυρα των αιθουσών λόγω του συνωστισμού που επικρατεί σε αυτές, όπως συνέβη και στην Νομική του ΑΠΘ με φοιτητή να πέφτει από τον 3ο όροφο (!) του κτηρίου. Η κυβέρνηση και το υπουργείο απαντούν ότι δεν πρόκειται να δώσουν ούτε 1 ευρώ για την δημόσια και δωρεάν παιδεία, ενώ επιλέγουν να δώσουν 50 εκατ. για την ΟΠΠΙ (παραπάνω δηλαδή από τα μισά που δίνουν συνολικά για την τριτοβάθμια) και άλλα τόσα για τα ΜΑΤ που έχουν μονιμοποιηθεί στα ιδρύματά μας.

Μιμούμενοι την Χούντα, απαγορεύουν πορείες και επιτίθενται με αύρες, χημικά και άγριους ξυλοδαρμούς. Οι εικόνες από τους τραυματισμένους φοιτητές μιλάνε από μόνες για την λύσσα και την βαρβαρότητα των αστυνομικών επιθέσεων, που από καθαρή τύχη δεν έχουμε ακόμη θύματα. Το δικαίωμα στη διαδήλωση κατακτήθηκε με αίμα και αγώνες ολόκληρων δεκαετιών, δεν θα καταργηθεί από καμία κυβέρνηση. Η προσφυγή της κυβέρνησης στην ακραία καταστολή δεν δείχνει παρά τον πανικό της. Ο Μητσοτάκης και η κλίκα του βρίσκονται σε μεγάλη κρίση. Υπό το βάρος της τεράστιας οικονομικής και πολιτικής κρίσης (ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, διαρκή σκάνδαλα, παρακολουθήσεις κ.ά.), επιχειρούν μια «φυγή προς τα εμπρός», επενδύοντας στην πολιτική της έντασης. Το πόσο επικίνδυνοι είναι φαίνεται και από αυτό που είπε ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ, ότι «Είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία» αλλά και από το γεγονός ότι η κυβέρνησή του φαίνεται όλο και πιο διατεθειμένη να εμπλακεί σε ένα στρατιωτικό «επεισόδιο» με τον τουρκικό καπιταλισμό, στα πλαίσια του αντιδραστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. Σε αυτή την πορεία, αξιοποιούν το μόνο «χαρτί» που τους μένει, την καταστολή, για να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν. Με απώτερο στόχο να παραμείνουν λίγο παραπάνω στην εξουσία για να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο τους - και να εκβιάζει ο Μητσοτάκης, ως «κυβερνήτης της χώρας», για να διατηρήσει κάποια ποσοστά στις επερχόμενες εκλογές.

Η δυσκολία επιβολής της ΟΠΠΙ οφείλεται κυρίως στις κινητοποιήσεις των φοιτητών και της νεολαίας, στις αυθόρμητες αντιδράσεις απέναντι στην προσπάθεια επιβολής του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης στις σχολές. Οι αγώνες και νόημα έχουν και νίκες μπορούν να πετυχαίνουν! Αποδεικνύεται ότι απέναντι στη μαύρη επίθεση που ξεδιπλώνει η κυβέρνηση σε εργασιακά, δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις (νόμος Χατζηδάκη, απαγόρευση διαδηλώσεων, ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.), οι νεοφιλελεύθεροι του Μητσοτάκη (αλλά και άλλοι «πρόθυμοι προοδευτικοί» συνεχιστές των μνημονιακών πολιτικών), δεν μπορούν παρά να οξύνουν την κοινωνική και ταξική πόλωση. Να γεννούν αντιδράσεις, εξεγέρσεις και εκρήξεις, χάνοντας διαρκώς κοινωνικά ερείσματα. Έχουν μετατραπεί σε μια αυτονομημένη κλίκα, μακριά από τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα.

Όμως δεν έχουμε καμία πολυτέλεια εφησυχασμού ή θριαμβολογιών. Οι κίνδυνοι για το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες της νεολαίας παραμένουν μεγάλοι. Γιατί μια απομονωμένη κυβέρνηση ή κλίκα είναι ικανή για κάθε είδους τυχοδιωκτισμό. Και κυρίως γιατί το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που οικοδομούν, δεν αντιμετωπίζεται με απάτες και αυταπάτες για επιστροφή σε μια «δημοκρατική ομαλότητα» και μια «προοδευτική αλλαγή κυβέρνησης» ή με μια ψήφο στις κάλπες. Αντίθετα, αποτελεί στρατηγική επιλογή του αστικού καθεστώτος στην Ελλάδα καθώς:

  • Μόνο έτσι μπορούν να επιβάλουν την εφαρμογή των Νόμων Κεραμέως και του νέου Νόμου - Πλαίσιο
  • Μόνο έτσι μπορούν να επιβάλουν την κατάργηση της δημόσιας - δωρεάν παιδείας και την υποκατάσταση της από την «Αγορά της Εκπαίδευσης»
  • Μόνο έτσι μπορούν να καταστείλουν τις κοινωνικές εκρήξεις, που και οι ίδιοι παραδέχονται ότι έρχονται!

ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η προσπάθεια επιβολής της ΟΠΠΙ μέσα στις σχολές μπορεί να επιτευχθεί μόνο μετά από πολλές εισβολές των ΜΑΤ μέσα στις σχολές και την επιβολή συντριπτικών ηττών στο φοιτητικό κίνημα (διάλυση δομών του, ξερίζωμα αγωνιστικών δυνάμεων κ.α.). Συνεπώς, οι προσπάθειες εισβολών της αστυνομίας στις σχολές θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και παρά τις όποιες διακοπές, αυτό θα αποτελεί μια μόνιμη πληγή για το φοιτητικό κίνημα. Οι αυθόρμητες και αποφασιστικές κινητοποιήσεις μετά την εμφάνιση της ΟΠΠΙ είναι σημαντικές, ιδιαίτερα οι πρόσφατες μαζικές διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, και αποτελούν μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση. Η μεγάλη πολιτική φθορά της δεν έχει αφήσει περιθώρια «ομαλής» εγκατάστασης της αστυνομίας στις σχολές. Όμως για να νικήσουμε και να διώξουμε την ΟΠΠΙ, όπως και τους Νόμους Κεραμέως, πρέπει να αναπτύξουμε αυτούς τους αγώνες σε έναν Αγώνα Διαρκείας, οργανώνοντας την σύγκρουση κάθε φορά που η αστυνομία προσπαθεί να εισβάλει στις σχολές μας.

Η πανικόβλητη εικόνα της κυβέρνησης της ΝΔ δεν σημαίνει ότι δεν θα έρθει μια επόμενη, πιο επικίνδυνη και με καινούργιο «αέρα», επιδιώκοντας να ολοκληρώσει το «έργο» της. Αυτή είναι η σύγκρουση που οδηγεί η τεράστια κρίση του ελληνικού καπιταλισμού. Και δεν πρόκειται να σταματήσει ούτε με απάτες τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βοηθάνε γι' αυτό οι «συμβολικές κινήσεις», τα παχιά λόγια ότι «νικήσαμε» ή «θα τους σαρώσουμε», ούτε σπασμωδικές αντιδράσεις. Αντιμετωπίζοντας το κεντρικό πρόβλημα της έλλειψης ενοποίησης του κινήματος, που δεν λύνεται με υποκατάστατα που διαιρούν (όπως οι «συσκέψεις των ΔΣ», δηλ. μαζέματα των «μυημένων»), αλλά με συντονιστικά, με ενεργό συμμετοχή της μεγάλης μάζας των φοιτητών. Με στόχο να ρίξουμε εμείς τον Μητσοτάκη μια ώρα αρχύτερα, για να αρχίσει μια γενική αντεπίθεση του κινήματος.

Οι φοιτητές και οι νέοι πρέπει να στρατευθούμε με τους εργαζόμενους, καθώς είμαστε οι αυριανοί εργαζόμενοι, όσοι δεν αναγκαζόμαστε ήδη να δουλεύουμε για να μπορέσουμε να σπουδάσουμε. Οι εργαζόμενοι είναι οι κύριοι σύμμαχοί μας στη μάχη για την ανατροπή των αντεργατικών-αντιεκπαιδευτικών νόμων, για να κατευθυνθούμε μαζί τους προς μια γενική πολιτική απεργίας διαρκείας, τη δική μας εξέγερση, οργανώνοντας απεργίες, διαδηλώσεις, επιτροπές και συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολείο, σχολή, να πολεμήσουμε για να διώξουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΝΑΤΟ και όλες της μνημονιακές δυνάμεις, επιβάλλοντας μια δική μας Κυβέρνηση των Εργαζομένων, ανοίγοντας τον δρόμο σε Ελλάδα και Ευρώπη για μια άλλη κοινωνία! Μια κοινωνία σοσιαλιστική!

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com e-mail:sosiexalistikhex.spoudasextikh.palexh@gmail.excom

πηγή : https://www.okde.gr/archives/18003


1 2 3 4 5 6

Κάτω η ακρίβεια - αυξήσεις στους μισθούς - Όλοι στην απεργία Τετάρτη 9/11, 10:30, Αγ. Σοφίας με Εγνατία

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Όλοι στην απεργία - Τετάρτη 9/11, 10:30, Αγ. Σοφίας με Εγνατία

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα και αντιμετωπίζουμε μια από τις χειρότερες κρίσεις. Η ακρίβεια έχει τσακίσει τα λαϊκά νοικοκυριά, με τις τιμές στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο αέριο, στα ενοίκια και στα είδη πρώτης ανάγκης να είναι απαγορευτικές. O μισθός δεν φτάνει για να βγει ο μήνας. Η ακρίβεια οφείλεται στην οικονομική κρίση του καπιταλισμού, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στα τεράστια κέρδη των επιχειρήσεων. Όλες οι εξαγγελίες του Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι ανεπαρκείς και κατάφωρη κοροϊδία. Έχουν αποτύχει παταγωδώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τις καταστροφές από πυρκαγιές, πλημμύρες κ.λπ., και η ακραία νεοφιλελεύθερη, ταξική πολιτική τους ρίχνει όλα τα βάρη στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία οι τιμές εκτοξεύθηκαν ακόμα περισσότερο. Με εξοπλισμούς πολλών δις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλες οι αστικές δυνάμεις έχουν ταχθεί στην πρώτη γραμμή του πολέμου, εμφανίζονται όλο και πιο έτοιμοι να ρισκάρουν κάποιο «επεισόδιο» με την Τουρκία, εγκαθιδρύοντας ένα ακόμα πιο σκληρό αντεργατικό και αυταρχικό καθεστώς.

Εδώ και 3 χρόνια, η κυβέρνηση εξαπέλυσε ορυμαγδό νεοφιλελεύθερων χτυπημάτων σε όλα τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Ο εργατοκτόνος ν. Χατζηδάκη καταργεί το 8ωρο, χτυπάει την απεργία και τον συνδικαλισμό. Για να τα επιβάλουν αυτά βάζουν τις ορδές των ΜΑΤ μέσα στα πανεπιστήμια και καταστέλλουν όποιον διαμαρτύρεται.

Στην εκπαίδευση η κυβέρνηση της ΝΔ στα πλαίσια των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. συνεχίζει να υλοποιεί το βάρβαρο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της που οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση - διάλυση του δημόσιου, δωρεάν σχολείου και πανεπιστημίου.

  • Παρά τις τυμπανοκρουσίες του ΥΠΑΙΘ ότι 1 Σεπτέμβρη θα ήταν όλοι οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς είναι τεράστιες. Ακόμα και μετά τις 2 φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών συνεχίζουν να μένουν ακάλυπτα χιλιάδες κενά και αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι μόνιμοι διορισμοί της τελευταίας διετίας ήταν σταγόνα στον ωκεανό. Το αποτέλεσμα είναι να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες, να τσακίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων αλλά και να παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
  • Κυβέρνηση και υπουργείο θέλουν να πετάξουν έξω από την εκπαίδευση χιλιάδες νεολαίους και να δημιουργήσουν σχολεία και πανεπιστήμια ταξικά στα οποία θα φοιτούν οι «άριστοι» ή αυτοί που θα αντέχει η τσέπη τους. Εντείνουν λοιπόν τους ταξικούς φραγμούς με διάφορα μέτρα όπως η τράπεζα θεμάτων, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η κατηγοριοποίηση, η αξιολόγηση και η αυτονομία της σχολικής μονάδας, οι εξετάσεις τύπου PISA στην ΣΤ΄ Δημοτικού και την Γ΄ Γυμνασίου.
  • Βασικό εργαλείο της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σχολείου εκτός των παραπάνω είναι και η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από τον διευθυντή- μάνατζερ και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης, η οποία θα οδηγήσει πέραν από την καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων μέχρι και σε απολύσεις. Επιχειρούν ήδη το προχώρημα της αξιολόγησης με τον θεσμό του ενδοσχολικού συντονιστή, του μέντορα και των εκπαιδευτικών ομίλων. Οι «καινοτομίες» αυτές οδηγούν στο σπάσιμο της συνοχής των συλλόγων διδασκόντων και στη δημιουργία μιας ιεραρχίας στα σχολεία, που μοιάζει με αυτή των επιχειρήσεων και θα εφαρμόσει ένα μέρος της ατομικής αξιολόγησης, θεσμοθετούν την απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση, κατηγοριοποιούν τα σχολεία και συμβάλλουν στην καλλιέργεια της λεγόμενης κουλτούρας αξιολόγησης.
  • Το υπουργείο Παιδείας, με την σύμπραξη των ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ, αυταρχικά επιβάλει ηλεκτρονικές και όχι δια ζώσης εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, έχοντας φυσικά σαν στόχο να τις επιβάλλει στην συνέχεια και στα σωματεία( με βάση και το νόμο Χατζηδάκη). Οι εκλογές αυτές είναι παντελώς διαβλητές, αφού δεν υπάρχει καμία εγγύηση της ταυτοπροσωπίας, αφού μπορείς να ψηφίζεις 5 φορές και να μετρά η τελευταία, αφού οι εφορευτικές επιτροπές απαγορεύεται να καταθέτουν καταστάσεις ψηφισάντων. Επιχειρεί με κάθε τρόπο να βάλει χέρι στα εσωτερικά των σωματείων, να τσακίσει την εσωτερική τους δημοκρατία, να καταργήσει τις Γενικές Συνελεύσεις και όλες τις δομές οργάνωσης των σωματείων, να αποκόψει τους εργαζόμενους από τις ζωντανές διαδικασίες, να τους απομονώσει μπροστά σε μια οθόνη και να τους καταστήσει ευάλωτους μόνο στην κυβερνητική προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε(ξαπάτησης) αλλά και σε κάθε λογιών πιέσεις.

ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ!!! Η Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη να γίνει η αρχή του τέλους τους.

Χρειάζεται να οικοδομήσουμε ένα κοινό μέτωπο αγώνα εκπαιδευτικοί - μαθητές - γονείς - φοιτητές για να σώσουμε και το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας αλλά και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Τον τελευταίο χρόνο, έχουν ξεσπάσει σημαντικοί, ελπιδοφόροι εργατικοί και νεολαιίστικοι αγώνες (e-food, Cosco, Μαλαματίνα, φοιτητές ενάντια στην ΟΠΠΙ κ.λ.π.). Όμως για να ανατραπεί η ζοφερή κατάσταση που ζούμε πρέπει να κάνουμε ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα. Όλοι μαζί, με όλες μας τις δυνάμεις να ξεκινήσουμε έναν ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας. Με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις να σταματήσουμε τη λαομίσητη κυβέρνηση και να επιβάλλουμε να ικανοποιηθούν οι δικές μας ανάγκες για δουλειά, για δωρεάν υγεία και παιδεία, για ζωή και μέλλον με αξιοπρέπεια. Μέσα από τα σωματεία μας, με γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα, μέσα από κοινές επιτροπές σε γειτονίες και σε χώρους εργασίας να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του. Να προωθήσουμε και να υπερασπίσουμε την εργατική δημοκρατία ενάντια στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Μόνο έτσι θα ρίξουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση των α(χ)ρήστων νεοφιλελεύθερων του Μητσοτάκη και θα επιβάλουμε μια δικιά μας κυβέρνηση, μια κυβέρνηση των εργαζομένων. Να ενώσουμε τις φωνές μας και να τους βροντοφωνάζουμε: αν αυτοί(κυβέρνηση και συνοδοιπόροι της) δεν προσαρμοστούν στις δικές μας ανάγκες αυτοί θα πεθάνουν και όχι εμείς! Παλεύουμε για:

  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη - να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια
  • Καμία εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας. Έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα, καύσιμα. Μείωση ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά. Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς για όλους.
  • 15% του προϋπολογισμού για την Παιδεία. Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια Υγεία.
  • Επαναφορά μισθών-συντάξεων-13ου-14ου μισθού στα προ μνημονίων επίπεδα.
  • Κατάργηση των νόμων για αξιολόγηση και Αυτονομία Σχ. Μονάδας. Όχι στις εξετάσεις «τύπου PISA».
  • Προκήρυξη τώρα νέας Απεργίας - Αποχής από την αυτοαξιολόγηση, μέντορες, συντονιστές, Εκπαιδευτικούς Ομίλους από ΟΛΜΕ - ΔΟΕ.
  • Κάτω ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη. Δεν εφαρμόζουμε καμία πτυχή του(ηλεκτρονικές εκλογές, ΓΕΜΗΣΟΕ κ.ά.). Απέχουμε από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τους αιρετούς στις 5 Νοέμβρη.
  • Ενιαίο Δημόσιο Δωρεάν 12χρονο Σχολείο για όλους. Δίχρονη Προσχολική Αγωγή.
  • Σταθερή και πλήρης απασχόληση. Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Μονιμοποίηση τώρα των διορισμένων του 2020.
  • Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για όλους. Καμία απόλυση υγειονομικού.
  • Όχι στο «Νέο» Λύκειο των ταξικών φραγμών. Κατάργηση της Ε.Β.Ε. και της τράπεζας θεμάτων.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

(: 2310265730 , e-mail: anteexpithesi_exekp@hotmexail.com

πηγή : https://www.okde.gr/archives/18026


1 2 3 4 5 6

Eνάντια στον εφιάλτη του Πολέμου

Ενάντια σε Φτώχεια, Καταστολή, Πολιτική Σήψη

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ

Τετάρτη 9 Νοέμβρη: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Προσυγκέντρωση: 10:30πμ ΕΓΝΑΤΙΑ με ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Νέοι, μπαίνουμε σε έναν χειμώνα σκληρό, που εγκυμονεί τρομακτικούς κινδύνους. Κάθε μέρα που περνάει, ο αγώνας μας όλο και περισσότερο γίνεται ζήτημα επιβίωσης.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΠΟΛΕΜΟΣ: η ανθρωπότητα κρατάει την ανάσα της. Η κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσία, τα αδιέξοδα του αντιδραστικού καθεστώτος Πούτιν, η λυσσασμένη προσπάθεια των δυτικών ιμπεριαλιστών να συντρίψουν τη Ρωσία, λίγο θέλουν να ανοίξουν την πόρτα του τρελοκομείου, της καταστροφής ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου. Είτε με την πυροδότηση νέων μετώπων είτε με την ανεξέλεγκτη κλιμάκωση ή και χρήση πυρηνικών. Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ (και όλων των αστικών δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.) είναι εγκληματικές. Έχουν ταχθεί στην πρώτη γραμμή υπέρ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με τον Μητσοτάκη να λέει «είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία». Στέλνουν όπλα, στηρίζουν το βρώμικο καθεστώς Ζελένσκι, διεξάγουν άθλια αντιρωσική, αντικομμουνιστική προπαγάνδα στο όνομα δήθεν της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας». Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε απέραντη βάση των «συμμάχων» μας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, σέρνοντας τον ελληνικό λαό στη δίνη της σύγκρουσης.

Επείγει όσο ποτέ να οικοδομήσουμε ένα μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα. Ιδιαίτερα στην Ευρώπη, όπου η σύγκρουση μας απειλεί άμεσα. Ενάντια στους ιμπεριαλιστές, πρώτα απ' όλα στους «δικούς μας» ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Ενάντια στις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις που στηρίζουν τον πόλεμο, όπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ σαρώνουν. Η βαθύτατη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος ετοιμάζεται να ξεσπάσει με μια νέα οδυνηρή ύφεση. ΕΕ και κυβερνήσεις μας σπρώχνουν σε πρωτοφανή φτωχοποίηση: αφήνουν την ακρίβεια να καλπάζει, για να μην θίξουν την «αγορά», τα Χρηματιστήρια Ενέργειας, το μεγάλο κεφάλαιο και την κερδοσκοπία του. Απαιτούν να φορτωθούμε όλα τα βάρη της κρίσης και του πολέμου, να κρυώσουμε και να πεινάσουμε, πετώντας ξεροκόμματα φτώχειας («ενίσχυση των πιο ευάλωτων»). Την ίδια στιγμή, μεγάλο κεφάλαιο και πλούσιοι συσσωρεύουν αμύθητα κέρδη και πλούτο.

Για τους εργαζόμενους, φτωχούς και νέους, ο μηνάς δεν βγαίνει με τίποτα. Τρόφιμα, θέρμανση, νοίκι, μετακινήσεις κ.λπ. γίνονται απλησίαστα, σαν είδη πολυτελείας. Τα "pass" της κυβέρνησης είναι ψίχουλα κοροϊδίας μπροστά στα δισ. που μας αρπάζουν καθημερινά. Η ακρίβεια δεν είναι «θεϊκή κατάρα»: Οφείλεται στην κρίση του συστήματος. Στην ιδιωτικοποίηση των πάντων, για να πλουτίζουν ιδιώτες-αρπακτικά ανεβάζοντας ανεξέλεγκτα τις τιμές. Στο τάισμα των μεγαλοεπιχειρηματιών με κρατικό χρήμα (επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές κ.λπ.), που όχι μόνο δεν το επενδύουν παραγωγικά, αλλά απαιτούν διαρκή μείωση μισθών και αντεργατικά μέτρα.

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ: οι λαοί δεν είναι κρέας για τα κανόνια! Ο τουρκικός καπιταλισμός, προσπαθώντας να αναβαθμιστεί, ξεδιπλώνει επικίνδυνες βλέψεις. Αλλά το ίδιο επιθετικός είναι ο ελληνικός καπιταλισμός, που μετατρέπεται σε πρωτοπαλίκαρο των ΗΠΑ, «δεδομένος» και «πρόθυμος» για κάθε τυχοδιωκτισμό. Με θηριώδεις εξοπλισμούς πολλών δισ., κυβέρνηση Μητσοτάκη και αστική τάξη εμφανίζονται όλο και πιο έτοιμοι να ρισκάρουν ένα «επεισόδιο», εγκαθιδρύοντας ένα ακόμα πιο σκληρό αντεργατικό και αυταρχικό καθεστώς. Όλο το επίσημο πολιτικό σκηνικό, πρώτη η ΝΔ και από πίσω ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά. κρύβονται πίσω από την «τουρκική επιθετικότητα». Έτσι ετοιμάζονται να μας ρίξουν στον τυχοδιωκτισμό μιας στρατιωτικής σύγκρουσης.

Αυτή θα είναι μια τεράστια οπισθοδρόμηση για τους λαούς και στις δύο χώρες. Πρέπει να την αποτρέψουμε με κοινούς αγώνες. Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε, ούτε «ασφάλεια» ούτε «ευημερία» ούτε «εθνική περηφάνεια», από τον αντιδραστικό ανταγωνισμό των δύο αστικών τάξεων.

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΨΗ: «καρκίνος» της κοινωνίας. Ο Μητσοτάκης και η κλίκα του έχουν συγκεντρώσει το μίσος των εργαζόμενων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των νέων. Για την εξοργιστική ανικανότητα του «επιτελικού κράτους» και την ακραία ταξική πολιτική τους, για τα αναρίθμητα σκάνδαλα, την αρπακτικότητα και τον κυνισμό τους. Στηρίζονται μόνο στους μηχανισμούς των ΜΜΕξαπάτησης, της ελίτ, των ιμπεριαλιστών. Σάπιοι, απομονωμένοι αλλά επικίνδυνοι, ποντάρουν σε μια πολιτική έντασης και καταστολής για να μείνουν στην εξουσία. Ατιμωρησία για κάθε «δικό τους» (παρακολουθήσεις, Λιγνάδης, Novartis, Siemens…), ΜΑΤ, ξύλο και δακρυγόνα σε φοιτητές, απεργούς, διαδηλωτές. Λαίλαπα μέτρων που καταστρέφουν και τα τελευταία δικαιώματα και κατακτήσεις στην εργασία, υγεία, παιδεία κ.λπ. (νόμοι Χατζηδάκη, Κεραμέως κ.ά.). Εκβιασμοί για αστάθεια, ακυβερνησία, εθνικούς κινδύνους, αν ο Μητσοτάκης χάσει την εξουσία… Αλίμονο αν επιτρέψουμε σε αυτούς τους «ά(χ)ριστους» να συνεχίσουν την καταστροφή!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απάτη απ' την «προοδευτική αλλαγή» και «επιστροφή της δημοκρατίας» που πλασάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός που με την πολιτική του είχε στρώσει τον δρόμο στον Μητσοτάκη και έχει ψηφίσει δεκάδες νόμους μαζί με τη ΝΔ. Που έχει την ίδια νεοφιλελεύθερη πολιτική της «αγοράς» και των επιδομάτων φτώχειας, ενώ δίνει ρέστα σε φιλονατοϊσμό και «σκληρή ρητορική» στα ελληνοτουρκικά.

Η ρεφορμιστική πολιτική του ΚΚΕ είναι εντελώς αδιέξοδη και παραλυτική. Διασπά και καθηλώνει τους αγώνες, με απόλυτο κριτήριο την εκλογική ενίσχυσή του. Ενώ η καταστολή οργιάζει, προτάσσει «συμβολικές κινήσεις» και επερωτήσεις στη βουλή. Στοιχίζεται με τον αστικό εθνικισμό των «κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» ενάντια στην «τουρκική επιθετικότητα».

Χρειαζόμαστε μια τομή. Να ενισχύσουμε τους αγώνες και να ανασυγκροτήσουμε τα σωματεία, ξεπερνώντας τα αδιέξοδα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά και του ΠΑΜΕ. Έχουμε τη δύναμη, όπως έδειξαν οι επιτυχίες των φοιτητικών αγώνων ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, οι αγώνες των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση, οι απεργίες σε υγεία, επισιτισμό κ.ά. Αγώνες που δεν μπορούν άλλο να μένουν διάσπαρτοι, μερικοί: χρειαζόμαστε συντονισμό και κλιμάκωση. Χτίζοντας την ενότητά μας. Συμμετέχοντας ενεργά μέσα από επιτροπές και συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολές, σχολεία. Με αγώνες διαρκείας, όχι «συμβολικές» κινητοποιήσεις και ανούσιες θριαμβολογίες. Οργανώνοντας τη μαζική αυτοάμυνα απέναντι στη δολοφονική καταστολή. Και ενώνοντας όλες τις αντιστάσεις στον στόχο να διώξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη - και να μην επιτρέψουμε να σταθεροποιηθεί καμία άλλη με την ίδια πολιτική.

Σε όλο τον κόσμο, το δράμα της κρίσης, της φτώχειας, του πολέμου, της περιβαλλοντικής καταστροφής και της πυρηνικής απειλής, η αηδία για τη σήψη των επίσημων αστικών δυνάμεων, γεννάει αντιστάσεις, αγώνες, εξεγέρσεις. Η ΟΚΔΕ παλεύει για να χτίσουμε μια στέρεη επαναστατική δύναμη, που θα βοηθήσει αυτά τα κινήματα να φτάσουν στη νίκη. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη μοναδική πραγματική εναλλακτική, μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων και τον Σοσιαλισμό. Οργανωθείτε - Παλέψτε μαζί μας!

Θα νικήσουμε! ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ - ΜΕ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ

Κάτω η Ακρίβεια και η Φτώχεια. ΟΧΙ στις Ιδιωτικοποιήσεις. Kατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Εθνικοποίηση της ενέργειας, των τομέων-κλειδιά της οικονομίας, με εργατικό έλεγχο. Κατάργηση ΦΠΑ - Μείωση τιμών στα βασικά αγαθά. Αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις.

Κάτω τα αντεργατικά μέτρα και μνημόνια. Διαγραφή του Χρέους. Βαριά φορολογία σε κέρδη - πλούσιους. Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες, ΟΧΙ για Εξοπλισμούς και Καταστολή.

ΟΧΙ στους Ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας. ΟΧΙ σε Εξοπλισμούς και Πυρηνικά. Έξω Βάσεις και ΝΑΤΟ.

Στον δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία

Σε Ελλάδα και Τουρκία: Κοινός αγώνας - Διεθνισμός των λαών ενάντια στον πόλεμο

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Νοεμβρίου 18h


1 2 3 4 5 6

Στέκι Ίσκρα - Πρόγραμμα Εβδομάδας 7-13/11/2022

Τετάρτη 9/11/2022

Συμμετέχουμε στην Γενική Απεργία!

Προσυγκέντρωση: 10.30 π.μ. - Εγνατία με Αγίας Σοφίας

Μετά την απεργία θα ακολουθήσει απεργιακή συντροφική κουζίνα στο στέκι Ίσκρα!

Παρασκευή 11/11/2022

Το στέκι θα είναι ανοιχτό από τις 8.30 μ.μ.

Σάββατο 12/11/2022

Το στέκι θα είναι ανοιχτό από τις 8.30 μ.μ.

Κυριακή 13/11/2022

Εκδήλωση - Συζήτηση της ΟΚΔΕ στις 6 μ.μ. για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

πηγή : http://stekiiskra.blogspot.com/2022/11/7-1311…


1 2 3 4 5 6

Επιτροπή αγώνα διανομέων Θεσσαλονίκης

πηγή : https://el-gr.facebook.com/epitropiagonadiano…