Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Ντουγρού

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΣΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ-ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ, ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΜΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 8 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ-ΙΣΣΕΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΤΡΙΤΗ 1/11 19:00, Παράρτημα

αυτοδιαχειριζόμενος χώρος "επί τα πρόσω"

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1621439/


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Ντουγρού

κάλεσμα : Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

post image

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Την Δευτέρα 31/10 νωρίς το πρωί, η γειτονιά των έξι δρόμων όπου βρισκόταν η κατάληψη Ντουγρού στην πόλη της Λάρισας περικυκλώθηκε από μπάτσους όλων των ειδών, όπου και πραγματοποιήθηκε επιχείριση εκκένωσης. Τα συντρόφια που βρίσκονταν εντός του κτηρίου αντιστάθηκαν και υπερασπίστηκαν την κατάληψη μαχητικά με κάθε δυνατό μέσο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της εισβολής των μπάτσων για τουλάχιστον 2 ώρες. Οι μπάτσοι από την πλευρά τους έκαναν ρήψη χημικών στα μπαλκόνια της κατάληψης, έφοδο στις διπλανές πολυκατοικίες τραμπουκίζοντας και κόσμο που μένει εκεί, χρησιμοποιώντας ακόμη και εξοπλισμό της πυροσβεστικής. Όσην ώρα συνέβαιναν αυτά, αλληλέγγυος κόσμος συγκεντρώθηκε στον χώρο φωνάζοντας συνθήματα. Κατάληξη όλων αυτών, ήταν να γίνουν 9 προσαγωγές, 8 εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε μια συγκυρία ακρίβειας, φτωχοποίησης, ενεργειακής κρίσης, οικονομικών σκανδάλων (υπόθεση Πάτση), διαδοχικών περιστατικών έμφυλης βίας (υπόθεση βιασμού στο ΑΤ Ομόνοιας, υπόθεση παιδοβιασμού Μίχου κλπ). Το κράτος υλοποιεί την πολιτική ατζέντα επίθεσης σε κάθε φωνή που αντιστέκεται, επιλέγοντας να μετατοπίσει τον δημόσιο λόγο στο δόγμα "νόμος και τάξη", αποκρύπτοντας τους πραγματικούς λόγους της κοινωνικής εξαθλίωσης. Έτσι, στοχοποιεί έναν χώρο όπως η Ντουγρού, όπου λειτουργούσαν στεγαστικές δομές, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, αστικός λαχανόκηπος, χαριστικό παζάρι ρούχων, στήνοντας αναχώματα απέναντι στον κρατικό ολοκληρωτισμό. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η δεξιά διαχείριση του κράτους που αυτή την στιγμή αποτυπώνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, έχει θέσει από νωρίς στο πρόγραμμά της μία προσπάθεια να καταστείλει τα ενεργά πεδία κοινωνικών και ταξικών αγώνων ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο, πατριαρχία και κάθε μορφή εξουσίας.

Όσο η κυριαρχία και ο κόσμος της εξουσίας κλιμακώνουν την επίθεσή τους απέναντι στην κοινωνία, οι καταλήψεις αποτελούν ένα εργαλείο των αγωνιζόμενων κομματιών προκειμένου να δημιουργήσουν κοινωνικά κέντρα αγώνα και αντίστασης. Μέσα στις καταλήψεις είναι που αποτυπώνεται μέσω των διαδικασιών και των δράσεών μας η έμπρακτη αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια και η αυτοοργάνωση. Μέσα στα ντουβάρια αυτά, στεγάζονται δομές από τα κάτω για τα κάτω, δημιουργούνται σχέσεις που πηγάζουν από ανάγκη και δίψα για ζωή και ελευθερία, έννοιες που οι κυρίαρχοι ποτέ τους δεν μπόρεσαν και ούτε θα μπορέσουν καν να αντιληφθούν. Εμείς από πλευράς μας, ως άτομα που υπάρχουμε, ζυμωνόμαστε και αγωνιζόμαστε μέσα από καταλήψεις, στέλνουμε σινιάλο αλληλεγγύης στα συντρόφια μας στη Λάρισα και δηλώνουμε σε κάθε επίδοξο κρατικό τσιράκι που αποπειράται να εκκενώσει οποιονδήποτε από τους χώρους μας, πως είμαστε εδώ και τίποτα δεν είναι ικανό να μας σταματήσει.

10, 100, 1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΒΙΛΛΕΣ ΚΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ