Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 στις 18.00

Συγκέντρωση τιμής, μνήμης και αγώνα για τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα σε συγκέντρωση τιμής, μνήμης και αγώνα για τα 49 χρόνια της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου | Πρωτοβουλία Αγωνιστών-Συλλογικοτήτων Αργολίδας

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε κορυφαία στιγμή λαϊκής έκρηξης απέναντι στην τρομοκρατική-φασιστική βία της αμερικανοκίνητης στρατιωτικοφασιστικής χούντας- του φασιστικού παρακράτους που ανήλθε στην εξουσία για να κάμψει την όξυνση της ταξικής πάλης- τους βασανισμούς, τις εξορίες και τις δολοφονίες κομμουνιστών-κομμουνιστριών, δημοκρατών, απλών εργατών και εργατριών, νεολαίων και αγωνιστών και αγωνιστριών.

49 χρόνια μετά τα αιτήματα της εξέγερσης στέκουν ακέραια και ζητούν την έκφραση και την εφαρμογή τους στο σήμερα.

Το ψωμί του λαού και η επιβίωση του αμφισβητούνται καθημερινά, η ακρίβεια και η φτώχεια θερίζουν τις εργατικές λαϊκές οικογένειες και οδηγούν σε εξαθλίωση την εργατιά,την αγροτιά και την νεολαία.

Η πρόσβαση στην δημόσια και δωρεάν παιδεία συρρικνώνεται όλο και περισσότερο, αστοί και κυβέρνηση απειλούν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε Αστυνομικά Μέγαρα και οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ζουν καθημερινά με το άγχος μιας εξεταστικής ταξικής αρένας χάνοντας την δυνατότητα των σπουδών τους.

Οι λαϊκές-δημοκρατικές ελευθερίες αμφισβητούνται διαρκώς, το σύστημα φασιστικοποιείται, οι κρατικοί-συμμορίτες χτυπάνε τη νεολαία,τον λαό και τους απεργούς, το φασιστικό παρακράτος αναδιοργανώνεται προεκλογικά, η επίθεση στις γυναίκες του λαού μεγαλώνει, κυκλώματα παιδοβιαστών και μπάτσοι βιαστές ξεπλένονται και καλύπτονται από ένα σύστημα που ζέχνει μισογυνισμό.

Η αστική τάξη και η κυβέρνηση σέρνουν τον λαό μας στους άδικους πολέμους του αμερικανονατοϊκού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού, με την ανθρωπότητα να δοκιμάζεται ακόμη μια φορά και την ειρήνη και την ευημερία των λαών να τίθεται σε αμφισβήτηση.

Η συντριπτική επίθεση που βιώνουμε σε όλα τα μέτωπα, η ανοιχτή πολεμική συμμετοχή στους πολέμους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, μας καλούν να οργανωθούμε, να αγωνιστούμε και να αντισταθούμε, τιμώντας στην πράξη την λαϊκή εξέγερση απέναντι στην αμερικανοκίνητη στρατιωτικοφασιστική χούντα γιατί το «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ».

Μακριά από σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες και «φιλολαϊκά-προοδευτικά σχέδια» που εγκλωβίζουν τις ανάγκες, οι φτωχοί και οι καταπιεσμένοι μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας μόνο στον δρόμο του αγώνα και της αντίστασης.

Σαν Πρωτοβουλία Αγωνιστών-Συλλογικοτήτων Αργολίδας καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 18:00 στην πλατεία Αγίου Πέτρου, την εργατιά, την φτωχολογιά, την αγροτιά της Αργολίδας, μαζικούς φορείς, οργανωμένες δυνάμεις του κινήματος, φοιτητικούς συλλόγους και εργατικά σωματεία για να τιμήσουμε τους νεκρούς της τάξης μας και να ορκιστούμε πως οι λαϊκοί αγώνες συνεχίζονται.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΟΡΤΗ
ΗΤΑΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΛΑΪΚΗ

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΟΡΚΟΣ ΣΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΧΡΕΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Πρωτοβουλία Αγωνιστών-Συλλογικοτήτων Αργολίδας

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Νοεμβρίου 10h