Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 στις 19.30

Προβολή του Ντοκυμαντέρ "The Edge of Democracy" & συζήτηση


Το Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκυμαντέρ The edge of democracy (διάρκεια: 2 ώρες), της Petra Costa που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ. Το ντοκυμαντέρ που πραγματεύεται τις σύγχρονες πολιτικές εξελίξεις στην Βραζιλία. Η Costa περιγράφει την προσωπική της μαρτυρία (οι γονείς της ήταν αγωνιστές κατά της Βραζιλιάνικης δικτατορίας) από τις προσδοκίες που γέννησε η εκλογή του Λούλα, την μερική τους διάψευση και την οργάνωση του δικαστικού πραξικοπήματος που τον έριξε το 2018, τον οδήγησε στην φυλακή και άνοιξε τον δρόμο στον Μπολσονάρο.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα τις προοπτικές διεξόδου από τον νεοφιλελεύθερο νεοφασισμό, τον ρόλο των εκλογικών αστικοδημοκρατικών εναλλακτικών και τις δυνατότητες παρέμβασης των πληβειακών κοινωνικών τάξεων.

Το θέμα είναι επίκαιρο όχι μόνο ενόψει/κατόπιν των επαναληπτικών προεδρικών εκλογών της Κυριακής 30/10 στην Βραζιλία, αλλά και καθώς τα σχετικά ερωτημάτα τίθενται πλέον επιτακτικά σε παγκόσμια κλίμακα.

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2…