Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στις 17.30

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους συντρόφους Φ.Δ., Ι.Ρ., Λ. Β., Π. Β.

Στις 14/11/21 οι σύντροφοι Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ. εμβολίστηκαν εν κινήσει από όχημα χωρίς διακριτικά και στην συνέχεια οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Εκεί, τα ένστολα σκουπίδια της ΕΛΑΣ προέβησαν σε υποχρεωτική λήψη αποτυπωμάτων και δείγματος DNA, με σκοπό τη σύνδεση τους με την επίθεση που δέχθηκε η τροχαία Πειραιά το ίδιο βράδυ. Με διαδικασία μισής μέρας εισέβαλλαν στα σπίτια τους φροντίζοντας να κατασκευάσουν ενοχοποιητικά στοιχεία, στήνοντας έτσι ένα σαθρό κατηγορητήριο εις βάρος τους. Ταυτόχρονα τα ΜΜΕ επιδόθηκαν στον συνήθη άθλιο ρόλο τους, μιλώντας για σπίτια παρασκευαστήρια βομβών και εκρηκτικών υλών, σε μια προσπάθεια κανονικοποίησης του νέου ποινικού κώδικα στην κοινή γνώμη (αναβάθμιση κατοχής και χρήσης μολότοφ σε βαθμό κακουργήματος), ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι τέθηκε σε ισχύ μια μέρα πριν τη σύλληψη τους. Η, για πολλοστή φορά, μιντιακή κατασκευή ενόχων, ενίσχυσε κοινωνικά τον λόγο της εισαγγελίας και δημιούργησε το κατάλληλο έδαφος για την προφυλάκιση των δύο συντρόφων μας, οι οποίοι εδώ και 11 μήνες βρίσκονται αιχμάλωτοι στα κολαστήρια Κορυδαλλού και Αυλώνα.

Με την ημερομηνία της δίκης να μην έχει οριστεί και την δικογραφία να παραμένει ανοικτή, η ανακρίτρια είχε τα περιθώρια να εμπλέξει κι άλλα άτομα. Έτσι, το πρωί της Τρίτης 20/9, έπειτα από δίωξη που άσκησε η ίδια, μπάτσοι της κρατικής μπουκάρουν με συνοδεία εισαγγελέα στο σπίτι των συντρόφων Παναγιώτη Β. και Λάμπρου Β. Στις 26/9 οι σύντροφοι πέρασαν πρώτη φορά από την ανακρίτρια Πειραιά για την υπόθεση της επίθεσης στην τροχαία Πειραιά, όπου πήραν αναβολή για τις 6/10. Εκεί έγιναν για εμάς φανερές οι προθέσεις της ανακρίτριας καθώς και το μένος και η προκατάληψη της, αφού επιδίωξε να τους ανακρίνει χωρίς να έχει δώσει τη δικογραφία στους δύο συνηγόρους. Στις 6/10 κατατέθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης αίτημα εξαίρεσης με σκοπό την αντικατάσταση της ανακρίτριας. Παρότι η διαδικασία εξέτασης του αιτήματος συνηθίζεται να λαμβάνει χώρα μία με δύο μέρες αργότερα, στην προκειμένη απορρίφθηκε έπειτα από την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου που συστάθηκε την ίδια στιγμή. Αργά το βράδυ με πάτημα τις συντροφικές και προσωπικές σχέσεις με τους προφυλακισμένους συντρόφους Φώτη Δ. και Ιάσονα Ρ. αλλά και χρησιμοποιώντας το ανήκουστο και γελοίο επιχείρημα πως οι συντροφοι μας κρυβόντουσαν για 11 μηνες, τους προφυλακίζει και το επόμενο πρωί οδηγούνται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μία ακόμη πλευρά της παρούσας δίωξης, που καταδεικνύει τις τακτικές που χρησιμοποιεί η κυριαρχία για να τσακίσει αυτούς και αυτές που συνεχίζουν να αντιστέκονται, αφορά την για ακόμη μία φορά ποινικοποίηση συντροφικών και φιλικών σχέσεων, καθώς είναι ρητώς ομολογημένο και από την ανακρίτρια ότι δεν προκύπτουν άλλα στοιχεία πλην των σχέσεων των Π. Β. και Λ. Β. με τους ήδη προφυλακισθέντες για την ίδια υπόθεση Φ. Δ. και Ι. Ρ.

Η σκοπιμότητα αυτής της αθλιότητας από πλευράς κράτους είναι προφανής. Η απόπειρα απομόνωσης συντρόφων και συντροφισσών στοχεύει στην φυσική και ηθική εξόντωσή τους. Η φωνή των δικαστηρίων σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ηχεί ξεκάθαρα στα αυτιά μας: όποιος τολμάει να δείχνει την αλληλεγγύη του σε αγωνιστ(ρι)ές, είναι εχθρός του κράτους. Η ίδια η απλή συσχέτιση με οποιονδήποτε τρόπο με τον κόσμο του αγώνα, είναι ποινικώς κολάσιμη.

Ανέκαθεν η αναρχική ταυτότητα (και κάθε ταυτότητα που πάει κόντρα στην κανονικότητα τους) ήταν στο στόχαστρο κράτους και κεφαλαίου, με το κράτος και τα αφεντικά να τρομάζουν στη σκέψη ότι υπάρχουν ακόμα αγωνιστές και αγωνίστριες οι οποίοι/ες αντιτίθενται στα σχέδια τους, με πολύμορφους αγώνες από τις δράσεις αλληλεγγύης (συλλογικές κουζίνες, δίκτυα αλληλοβοήθειας), τον συνδικαλισμό βάσης, το τσάκισμα των φασιστικών και παρακρατικών ομάδων, τις πολιτικές και στεγαστικές καταλήψεις, μέχρι τις επιθέσεις κάθε είδους σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους (μπάτσους, τράπεζες, τμήματα κλπ). Ήμασταν και θα είμαστε εδώ για άλλα τόσα χρόνια να βάζουμε τα σώματα μας σαν οδόφραγμα στα σχέδια τους, να προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας στους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου και να χτίζουμε συντροφικές και φιλικές σχέσεις μέσα από τους αγώνες μας.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις φυλακές Κορυδαλλού το Σάββατο 5/11 στις 17:30

με προσυγκέντρωση στο δημαρχείο Κορυδαλλού επί της Γρ. Λαμπράκη στις 17:00.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΌΦΟΥΣ ΜΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συνέλευσης Αλληλεγγύης στους τέσσερις προφυλακισμένους συντρόφους

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89014/


1 2 3

Κάλεσμα στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους συντρόφους Φ.Δ., Ι.Ρ., Λ. Β. και Π. Β.

Στις 14 Νοέμβρη του 2021 πραγματοποιείται επίθεση στην τροχαία Πειραιά με βόμβες μολότοφ. Λίγη ώρα μετά, μακρυά από το σημείο της επίθεσης, όχημα χωρίς διακριτικά διεμβολίζει το μηχανάκι που επέβαιναν οι αναρχικοί σύντροφοι Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ. Οι σύντροφοί μας προσάγονται στην ΓΑΔΑ, όπου πραγματοποιείται υποχρεωτική λήψη αποτυπωμάτων και DNA, ενώ αργότερα, οι μπάτσοι εισβάλουν και στα σπίτια τους. Με τα ΜΜΕ να επιδίδονται στην αγαπημένη τους ασχολία περί κατασκευής ενόχων, ο Φώτης Δ. θα προφυλακιστεί τελικώς στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ο Ιάσονας Ρ. σε αυτές του Αυλώνα, όπου και παραμένουν αμφότεροι εδώ και 11 μήνες. Η δικογραφία της υπόθεση ωστόσο με εντολή της ανακρίτριας παρέμεινε ανοιχτή.

Στις 20 Σεπτέμβρη του 2022, ασκείται δίωξη για την ίδια υπόθεση στους αναρχικούς συντρόφους Παναγιώτη Β. και Λάμπρο Β. Οι σύντροφοι συνελήφθησαν και κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ χωρίς επικοινωνία με δικηγόρο και κοντινά τους πρόσωπα και κατ' επέκταση, χωρίς να γνωρίζουν καν τον λόγο που κρατούνται. Την επόμενη μέρα πέρασαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην Ευελπίδων για παραβίαση του νόμου περί όπλων και αφέθηκαν ελεύθεροι. Η στοχοποίηση των συντρόφων μας λόγω της ενεργής τους συμμετοχής στον αναρχικό χώρο έγινε εμφανής από την εκδικητική στάση της ανακρίτριας σε όλη την διαδικασία της δίωξης των Π. Β. και Λ. Β., με συνεχείς απειλές και ειρωνείες, έως και παρατυπίες σχετιζόμενες με την μη ενημέρωση των δικηγόρων τους για θέματα που ήταν υποχρεωμένη. Τελικώς, στις 6 Οκτώβρη, μετά από πολύωρη ανάκρισή τους από την ανακρίτρια Πειραιά, θα προφυλακιστούν και οι δύο στις φυλακές Κορυδαλλού. Το αίτημα δε που κατέθεσαν οι δικηγόροι για εξαίρεσή της απορρίφθηκε μέσα σε μερικές ώρες ενώ η συνήθης διαδικασία απαιτεί μέρες.

Από την αρχή της η συγκεκριμένη υπόθεση έχει όλα τα στοιχεία ενός στημένου κατηγορητηρίου. Απλά, καθημερινά αντικείμενα, ρούχα, βιβλία και έντυπο υλικό συλλογικοτήτων παρουσιάζονται ως επικίνδυνα και τελικώς, ενοχοποιητικά. Οι κοινές πολιτικές πεποιθήσεις, οι κοινωνικοί κύκλοι, οι συντροφικές σχέσεις, ακόμη κι η απλή παρουσία σε επισκεπτήρια και η αλληλέγγυα στάση τους στους συντρόφους τους, αποτέλεσαν αιτία στοχοποίησης. Στοχοποίηση που έγινε ξεκάθαρη μέσω των παρακολουθήσεων και των ανώνυμων τηλεφωνημάτων που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον τους. Προσφάτως δε, εμφανίστηκε και το "απαραίτητο" δείγμα DNA, σε αντικείμενο που υποτίθεται πως χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στην τροχαία Πειραιά, και το οποίο ταυτοποιεί, με τον συνήθη αυθαίρετο τρόπο που χρησιμοποιεί η ΕΛΑΣ, τον Π. Β. Το ίδιο το γεγονός ότι η δικογραφία παραμένει ανοικτή μέχρι και σήμερα συγκροτεί μια διαρκή απειλή για εμπλοκή κι άλλων αγωνιστών και αγωνιστριών. Ο στόχος εκφοβισμού για όλους και όλες μας είναι προφανής.

Τα παραπάνω συντείνουν στο καθεστώς εξαίρεσης που βιώνουν τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, τόσο πριν την φυλάκισή τους, όσο και μετά από αυτήν. Στην συγκεκριμένη υπόθεση, η ευκολία με την οποία προφυλακίζονται τέσσερα άτομα μέσω εσκεμμένα γρήγορων διαδικασιών είναι εξοργιστική. Για άλλη μια φορά, η έλλειψη στοιχείων ικανών να καταδικάσουν με τους δικούς τους νόμους, οδηγεί στην στέρηση της ελευθερίας συντρόφων με στόχο την εξόντωσή τους λόγω της πολιτικής τους ταυτότητας.

Η διαδικασία που ακολούθησε βρήκε τους συντρόφους μας έγκλειστους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απομόνωσης της Δ' πτέρυγας του Κορυδαλλού, με πρόσχημα την αποφυγή του Covid-19. Το μόνο ειδικό αυτού του χώρου η βασανιστική του λειτουργία. Πρόκειται για έναν βρώμικο χώρο στα κελιά του οποίου, παρότι υποτίθεται πως είναι ατομικά, στοιβάζονται μέχρι 4 άτομα χωρίς ύδρευση ή είδη υγιεινής καθώς αποσκοπεί στην ψυχική και σωματική καταπόνηση των κρατουμένων.

Η επίθεση που δέχονται τα συντρόφια μας προφανώς δεν είναι αποκομμένη από την ευρύτερη επίθεση που έχει εξαπολύσει το κράτος, εν μέσω οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να προλάβει μια ενδεχόμενη ριζοσπαστικοποίηση ευρύτερων κοινωνικών ομαδοποιήσεων. Με την αυστηροποίηση του ποινικού και του σωφρονιστικού κώδικα, το κράτος έχει δώσει στον εαυτό του ακόμη πιο ισχυρά εργαλεία ποινικής μεταχείρισης αγωνιστών και αγωνιστριών, επιχειρώντας να τους απομονώσει πολιτικά, καθώς και να τους εξοντώσει ηθικά και φυσικά. Με τις αθρόες προσλήψεις μπάτσων και την κυρίαρχη προπαγάνδα των ΜΜΕ, προσπαθεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της δημόσιας σφαίρας. Η επίθεση του κράτους γίνεται ολοένα και περισσότερο εμφανής με τον φόβο της συνεχούς παρακολούθησης που επιβάλλει η ΕΛ.ΑΣ και στοχεύει στην αποτροπή αγωνιστικών επιλογών καταδικάζοντας εμφανισιακά χαρακτηριστικά και κοινωνικούς κύκλους μέχρι να επιτύχει την άρση διακίνησης αντιεξουσιαστικών ιδεών.

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω, οι επιλογές μας είναι ξεκάθαρες. Επιλέγουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυα στα έγκλειστα συντρόφια μας και αγωνιζόμαστε για την αποφυλάκισή τους. Εναντιωνόμαστε στο κράτος και τους σχεδιασμούς του, που κρατάει τους συντρόφους μας έγκλειστους από μια καθαρά εκδικητική στάση απέναντι στα εξεγερμένα υποκείμενα. Η ποινικοποίηση των σχέσεών μας μπορεί μόνο να τις ισχυροποιήσει.

Ως "Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές" καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους συντρόφους μας Φ.Δ., Ι.Ρ., Λ. Β. και Π.Β., το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 17:30, στις φυλακές Κορυδαλλού.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89010/


1 2 3

Μασόβκα: Κάλεσμα στήριξης των τεσσάρων προφυλακισθέντων στις φυλακές Κορυδαλλού

Στις 14 Νοεμβρίου του 2021 το κτήριο της τροχαίας Πειραιά δέχεται επίθεση . Αμέσως ξεσπά ανθρωποκυνηγητό της ΕΛΑΣ. Για την επίθεση θα κατηγορήσουν και θα προφυλακίσουν αρχικά, τους συντρόφους Φώτη Δ. και Ιάσονα Ρ. όταν οι τελευταίοι δεν σταματούν σε μπλόκο τους διεμβολιζοντας μάλιστα την μηχανή που επέβαιναν με κίνδυνο της ζωής των συντρόφων.

Ακολουθεί κατ'οίκον έρευνα για την εύρεση «ενοχοποιητικών» στοιχείων. Τελειωμένοι αναπτήρες και άδεια μπουκάλια μπύρας - με τον υπαινιγμό της αποθήκευσης για κατασκευή μολότοφ - στέκονται στοιχεία ικανά για την δικαστική εξουσία ώστε να προφυλακίσει τους δυο συντρόφους - με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της έκρηξης κατά συναυτουργία και της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών.

Ωστόσο η σκευωρία της κρατικής ασφάλειας δε σταματάει εκεί. Θα έρθει να δέσει σχεδόν 11 μήνες αργότερα αφού η κρατική ασφάλεια θα συλλάβει και θα κατηγορήσει με γελοίους ανακριτικούς ισχυρισμούς τους δύο συντρόφους Λαμπρό Β. και Παναγιώτη Β. για την ίδια υπόθεση. Καθότι διέπραξαν το βαρύτατο αδίκημα του να έχουν φιλικές και συντροφικές σχέσεις με τους προφυλακισθέντες.

Οι τέσσερις σύντροφοι μας αντιμετωπίζουν τα δόντια του κρατικού ρεβανσισμού, λόγω της επαναστατικής τους δράσης και συνέπειας, λόγω των σχέσεων αλληλεγγύης και συντροφικότητας αναμεταξύ τους. Λόγω της πολιτικής τους ταυτότητας ως αναρχικών.

Ενάντια λοιπόν στη νέα αυτή σκευωρία κατά των τεσσάρων αγωνιστών, ενάντια στα στημένα κατηγορητήρια της ΕΛΑΣ και των αστικών δικαστηρίων στεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό τους. Με ένα επαναστατικό σινιάλο και τις γροθιές υψωμένες.

Λάμπρο, Φώτη, Παναγιώτη, Ιάσονα γερά και σύντομα κοντά.

Άμεση απελευθέρωση των συντρόφων

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΆΒΒΑΤΟ 5/11 5.00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

κάλεσμα : Αναρχική συλλογικότητα Μασόβκα

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1621558/