Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 στις 18.00

Πορεία

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ Ο ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΥΡΙΟ 03/11 18.00 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Ο φόβος που επιχειρούνε να μας επιβάλλουν, γίνεται οργή και η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ.

Η επίθεση του κράτους προς τον κόσμο του αγώνα - εντός και εκτός πανεπιστημίου- συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Από την εισβολή μπάτσων στις εστίες ΕΜΠ με αφορμή τη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών μέχρι την εκκένωση της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα. Από την προσπάθεια εξευγενισμού γειτονιών έως την άρνηση δίκαιης -βάσει των νόμων τους- δίκης στους 11 αγωνιστ(ρι)ες από την Τουρκία, απεργούς πείνας από 7/10. Ταυτόχρονα, οι μπάτσοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν την ασυλία που τους παρέχεται. Βιάζουν μέσα σε ΑΤ, συμμετέχουν σε κυκλώματα trafficking, ναρκωτικών, παιδοβιασμών και λαμβάνουν ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη. Ενώ από μία τόσο πυκνή, σκληρή και απροκάλυπτα αληθινή επικαιρότητα δε θα μπορούσαν να λείπουν οι εκδηλώσεις του συμπλέγματος κράτους - κεφαλαίου όπως το «σκάνδαλο Πάτση».

Η καταστολή είναι διαχρονικά ένα μέσο διατήρησης της κυρίαρχης τάξης πραγμάτων το οποίο χρησιμοποιείται από την εξουσία με εναλλασσόμενη ένταση και μεθόδους ανάλογα με την εκάστοτε πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία. Η πειθάρχηση της κοινωνικής βάσης όμως επιτυγχάνεται και με μη κατασταλτικά μέσα. Με την υπόσχεση ότι «όλα είναι δυνατά» αν διαβάσεις ή δουλέψεις σκληρά, με την ελπίδα ενός καλύτερου μισθού, με την ψευδαίσθηση ότι ένα «Ευρωπαϊκού επιπέδου» Πανεπιστήμιο είναι η λύση για τα προβλήματα της εκπαίδευσης αλλά και με το φόβο της περαιτέρω απώλειας των λίγων που ήδη έχεις - «μην είσαι μίζερος, αλλού έχουν πόλεμο».

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την αρχή της θητείας της έχει ταχθεί απροκάλυπτα υπέρ του κεφαλαίου, πανηγυρίζοντας για τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα η οποία «θα φέρει την ανάπτυξη» καταργώντας βέβαια στην πορεία ένα ένα τα εργασιακά δικαιώματα. Και αυτό ενώ βρισκόμαστε σε μία περίοδο γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης η οποία εκδηλώνεται στους τομείς της ενέργειας και του επισιτισμού. Ενόσω η εργατική τάξη δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα η κυβέρνηση ταΐζει ακροδεξιούς και νοικοκυραίους με «νόμο και τάξη». Επιχειρεί να καταστείλει οποιαδήποτε φωνή αντίστασης. Κατασκευάζει στο πρόσωπο των αγωνιζόμενων έναν εσωτερικό εχθρό ο οποίος φταίει για όλα τα δεινά. Με αυτό τον τρόπο ακροδεξιοί και αστοί νοικοκυραίοι δεν κοιτάνε τον λογαριασμό του ρεύματος αλλά ηδονίζονται βλέποντας σπασμένα κεφάλια «αναρχοάπλυτων» σκεπτόμενοι τί θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.

Ο Σύριζα από την άλλη πρεσβεύοντας μία «ανθρώπινη» μορφή της καταστολής «εκκενώνει καταλήψεις αλλά δεν το διαφημίζει» ενώ οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι μόνο αν δουλεύουν υπό συνθήκες «Μανωλάδας» αλλιώς να γυρίσουν στις χώρες τους. Πιστός στη γραμμή Σύριζα είναι και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αλμπάνης. Ο Αλμπάνης, εξυπηρετώντας τα δικά του εκλογικά συμφέροντα, «εναντιώνεται» με τους ΟΠΠΙ στις σχολές με πρόσχημα τη διατήρηση του «αυτοδιοίκητου», ενώ το πανεπιστήμιο έχει χρηματοδοτηθεί ήδη για την θέσπιση των ΟΠΠΙ. Ως το καλό πρόσωπο της εξουσίας υποστηρίζει ότι παίρνει το μέρος των φοιτητριών επιχειρώντας να δημιουργήσει ένα συννεφάκι ασφαλείας εάν είμαστε «καλά παιδιά». Μια άλλη στρατηγική αντιεξέγερσης λοιπόν, αντίστοιχη με τα ψωροεπιδόματα του Μητσοτάκη.

Οι μπάτσοι στις σχολές είναι ένα μέρος του νόμου 4777, ο οποίος πλαισιώνεται από πειθαρχικά, διαγραφές στα ν+ν/2 χρόνια φοίτησης και Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Μέσα στο Σεπτέμβρη προσπάθησαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα σώματα της ΟΠΠΙ στα ΕΚΠΑ, ΕΜΠ και ΑΠΘ. Φυσικά, τα μπατσάκια-ΟΠΠΙ δεν ήρθαν μόνα τους αλλά συνοδεύονταν από μπάτσους-ΜΑΤ για την ασφάλεια τους. Αργότερα, δημοσιεύτηκε στα καθεστωτικά ότι οι ΟΠΠΙ αποσύρονται και θα περιφρουρούν περιφερειακά τα campus, μέχρι να ολοκληρωθούν τα υπόλοιπα άρθρα του νόμου (τουρνικέ, κτλ) με τις δυνάμεις των ΜΑΤ όμως να εξακολουθούν να βρίσκονται στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ωστόσο το αρχηγείο των μπάτσων υποστηρίζει πως οι ΟΠΠΙ συνεχίζουν κανονικά τα καθήκοντα τους. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ. ΟΠΠΙ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΤΟΠΙ.

Η εκπαιδευτική «αναδιάρθρωση» συνεχίζεται με το νέο «Νόμο - Πλαίσιο», που θέλει τα πανεπιστήμια επιχειρήσεις. Οι σπουδές σε αντιστοιχία με την αγορά εντατικοποιούνται και ελαστικοποιούνται. Έρχονται νέα βιομηχανικά διδακτορικά, άμεση αναγνώριση των πτυχίων εξωτερικού και εξωπανεπιστημιακοί στο διοικητικό συμβούλιο των πανεπιστήμιων. Το τελευταίο έχει ήδη μπει σε τροχιά εφαρμογής και στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθώς έχουν εκλεγεί τα εσωτερικά μέλη του ΔΣ και αναμένονται οι εκλογές για τα εξωπανεπιστημιακά μέλη. Ταυτόχρονα τα φοιτητικά υποκείμενα θα μπορούν να διαμορφώνουν μόνα τους ένα 10% των απαιτούμενων ECTs για τη λήψη πτυχίου με επιλογή μαθημάτων από διάφορες σχολές. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος προς την περαιτέρω υποβάθμιση των πτυχίων με τα απόφοιτα άτομα να εντάσσονται στο χάος του ανταγωνισμού της ελεύθερης αγοράς, κυνηγώντας σεμινάρια και κακοπληρωμένες πρακτικές για να χτίσουν ένα ισχυρό βιογραφικό. Η κυβέρνηση παράλληλα εκμεταλλεύεται την δημοσιότητα που λαμβάνει το φεμινιστικό κίνημα, προσπαθεί να το αφομοιώσει και εντάσσει στο Νόμο Πλαίσιο τη δημιουργία δομών Ισότητας Φύλου για να τον πασάρει με μία εσάνς προοδευτισμού. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός φιλελεύθερου πανεπιστημίου στα καλούπια της Ευρώπης. Οι φοιτητές θα συνεχίσουν να διδάσκονται το πόσο καλά λειτουργεί το καπιταλιστικό σύστημα ενώ όλη η εμπειρία της φοίτησή τους θα αποτελεί ένα εργαλείο βιωματικής μάθησης των αξιών του φιλελευθερισμού. Θα εξυπηρετούνται στο έπακρο τα συμφέροντα κράτους - κεφαλαίου τα οποία θα περιφρουρούνται πλέον από τα μπατσάκια-ΟΠΠΙ.

Οι μπάτσοι μπορεί να μην είναι ακόμα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αλλά έρχονται. Το φιλελεύθερο πανεπιστήμιο είναι ήδη εδώ. Οφείλουμε λοιπόν να συμμετέχουμε στον πολύμορφο αυτό αγώνα σχηματίζοντας πυρήνες μαχητικής αντίστασης, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης σε κάθε πόλη, κάθε campus, κάθε σχολή.

Από τη δικιά μας πλευρά ως «Αυτόνομη Συνέλευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων», τις τελευταίες μέρες γράψαμε συνθήματα με σπρέι στο πανεπιστήμιο και κρεμάσαμε πανό στη λέσχη. Επιπλέον, ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ Ο ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΥΡΙΟ 03/11 18.00 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

ΟΙ ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΕΣ

ΣΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΕΝΤΑΝΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΝΑ ΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

Αυτόνομη Συνέλευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Περιγραφή εικόνων :

1: πανό στη Λέσχη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που γράφει Καταστολή εντατικοποίηση και απλήρωτη εργασία αυτά είναι τα νέα μας πτυχία. Πρυτάνεις μπάτσοι θα σας φάνε τα παιδιά σας.

2: Σύνθημα σε τοίχο που γράφει Κύτταρα αγώνα σε όλες τις σχολές αυτόνομη συνέλευση Π. Ι.

3: Σύνθημα σε τοίχο που γράφει 36 να είναι οι ώρες σας, αυτόνομη συνέλευση Π.Ι.

4: Σύνθημα σε τοίχο που γράφει τα υλικά του μπάτσου, γκλοπ και δακρυγόνο να στήσουμε οδοφράγματα απέναντι στο νόμο αυτόνομη συνέλευση Π. Ι.

5: Σύνθημα σε τοίχο που γράφει Μπάτσοι πρυτάνεις ανάψατε φυτίλι αυτόνομη συνέλευση Π. Ι.

6: Σύνθημα σε τοίχο που γράφει Ούτε νόμοι ούτε πλαίσια αυτόνομη συνέλευση Π. Ι.

7: Λευκές οι εξεταστικές, οι φοιτητές αιώνιοι και οι σχολές κλειστές αυτόνομη συνέλευση Π. Ι

Αυτόνομη Συνέλευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

πηγή : https://www.facebook.com/autonomisineleusi.gi…