Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 στις 17.00

Συγγραφή ανοιχτού πλαισίου για την ΓΣ της αρχιτεκτονικής

Κάλεσμα σε συγγραφή ανοιχτού πλαισίου ενόψει της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Σπουδαστών/ριών Αρχιτεκτονικής την Δευτέρα 7/9 στις 5μμ στο στέκι του Πολυτεχνείου.

Γενική συνέλευση του Σ.Σ.Αρχιτεκτονικης
Τρίτη 8/9 1μμ στο αιθριο

Γενική απεργία Τετάρτη 9/11 στις 10.30 Καμάρα

Έχοντας διανύσει τρία χρόνια οξυμένης καταστολής, αλλεπάλληλων εισβολών των μπάτσων στον χώρο του ασύλου και μόνιμης εγκατάστασης αυτών στους χώρους του πανεπιστημίου, η φετινή 17 Νοέμβρη έχει διαφορετική σημασία και βαρύτητα για την συνέχιση των αγώνων μας.

Βλέπουμε όλα τα κεκτημένα της εξέγερσης του '73 να καταπατώνται. Το σύνθημα ψωμί-παιδεία-ελευθερία παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ, με το βάθεμα της ακρίβειας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης της κοινωνικής βάσης, την ολομέτωπη επίθεση κράτους-κεφαλαίου στη δημόσια-δωρεάν παιδεία και υγεία, την υποτίμηση και αμφισβήτηση βασικών ελευθεριών μας. Οι αμέτρητες συλλήψεις αγωνιστών, τα στημένα κατηγορητήρια, οι ξυλοδαρμοί και οι απαγωγές, οι εκδικητικές απολύσεις συνδικαλιστών συνεχίζουν να αποτελούν βασικές πρακτικές της εξουσίας ενάντια στους αγωνιζόμενους.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα της ακρίβειας έχει οξυνθεί, με τα βασικά κοινωνικά αγαθά, τους λογαριασμούς, τα ενοίκια να ακριβαινουν όλο και περισσότερο, σε βαθμό που μεγάλο μέρος της κοινωνίας αδυνατεί να επιβιώσει, πόσο μάλλον να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή. Προφανώς, η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις δεν είναι κάποια αντικειμενική συνθήκη, αλλα πολιτική επιλογή της άρχουσας τάξης και του κεφαλαίου, που διαρκώς υπονομεύουν τις ζωές μας για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Όλα αυτά που έχουμε σήμερα ως δεδομένα, όσον αφορά τον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποτελούν κατακτήσεις εκείνης της εξέγερσης. Η κατοχύρωση του πανεπιστημιακού ασύλου επετεύχθη με το αίμα των αγωνιστών/ριών, που ύψωσαν το ανάστημά τους απεναντι στην χούντα των συνταγματαρχών.

Η εξέγερση λοιπόν του Πολυτεχνείου του '73 μάς δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο για να αμφισβητήσουμε στην πράξη τους καταπιεστές μας. Κοιτώντας το σήμερα και σχεδιάζοντας το μέλλον, να αντιληφθούμε και να διασώσουμε την αγωνιστική μνήμη και να της δώσουμε συνέχεια στοχεύοντας στις εξεγέρσεις του αύριο.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι η πραγματική δύναμη των καταπιεσμένων όταν αγωνίζονται συλλογικά και από τα κάτω απέναντι στο σύστημα που παράγει την εκμετάλλευση και την υποδούλωση. Να σταθούμε πλάι στους απεργούς εργάτες, να στηρίξουμε τον αγώνα τους και να επιδιώξουμε κοινούς αγώνες ενάντια στην κρατική καταστολή που επεκτείνεται σε κάθε κοινωνικό πεδίο.

Τα ραντεβού υπάρχουν: γενική απεργία 9/11 και το τριήμερο της 17 Νοέμβρη.
Είναι στο χέρι μας να τα μαζικοποιήσουμε και να τα μετατρέψουμε σε εναρκτήριο δύναμη για την ριζοσπαστικοποίηση των αγώνων μας.

Είναι στο χέρι μας να ξεπεράσουμε τη μιζέρια και την αποπολιτικοποίηση της εποχής και να βρεθούμε όλοι/ες μαζί δυναμικά στους δρόμους.

Η ΜΝΗΜΗ ΤΡΕΦΕΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

** Η σημασία των γενικών συνελεύσεων έγκειται στον ρόλο τους, ως βασικό οργανωτικό μέσο μας ως φοιτητ(ρι)ές. Στη συνέλευση, προτάσσουμε τους προβληματισμούς και τις κινητοποιήσεις που θεωρούμε αναγκαίες μέσα από τη συγγραφή πλαισίων τα οποία τίθενται σε ψηφοφορία. Η διαδικασία του ανοιχτού πλαισίου αποτελεί μια ανοιχτή διαδικασία που προκύπτει από όσες/ους φοιτητ(ρι)ες επιθυμούν, να συζητήσουν, να προβληματιστούν να αποφασίσουν και να οργανώσουν την πορεία του συλλόγου το διάστημα που ακολουθεί.

Αυτοοργανωμένο σχήμα αρχιτεκτονικής