Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στις 11.00

Ολοι/ες/α στη γενικη απεργια στις 9 νοεμβρη

post image

ΟΛΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ 11 π.μ. ΚΑΒΑΛΑ

Από τα τέλη του καλοκαιριού του 2021, οι τιμές στην ενέργεια άρχισαν να παίρνουν μια ανεξέλεγκτη άνοδο, η οποία παρέσυρε και οδήγησε σε αυξήσεις όλο τον εμπορικό τομέα. Φυσικά, όλο αυτό ξεκίνησε από τα ίδια τα ενεργειακά λόμπυ, που επιχείρησαν να καλύψουν την οικονομική ζημία λόγω της γενικότερης αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας. Μιας πανδημίας, μέσα στην οποία ζήσαμε τεράστια κρατική καταστολή, μείωση εισοδήματος και καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων. Αργότερα, ήρθε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ένας πόλεμος που οι ίδιες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δημιούργησαν για την ανακατανομή της διαχείρισης του παγκόσμιου ενεργειακού πλούτου. Ο πόλεμος αυτός, στάθηκε η τέλεια αφορμή για να τεθούν εκτός ελέγχου οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες, χωρίς να υπάρχει κάποια έλλειψη, περιορισμός ή πρόσθετη ζήτηση σε αυτές.

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα έκανε τη δουλειά του και η ζημιά όχι μόνο καλύφθηκε, αλλά η αισχροκέρδεια των καπιταλιστών και των φιλελεύθερων πολιτικών συνεχίζει να γιγαντώνει την δύναμη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μέσω της οικονομικής αφαίμαξης των φτωχότερων κυρίως κοινωνικών στρωμάτων.Όλα αυτά, που έχουν εμάς ως τελικό αποδέκτη, μας οδηγούν σε έναν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Η πανδημία έμελε να είναι η τέλεια αφορμή για την οικονομική υποδούλωση του λαού, την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τις περικοπές των μισθών και την παραίτηση χρόνιων εργατικών διεκδικήσεων, συνταγματικών θεμελιωδών δικαιωμάτων, καθώς και την ολική διάλυση του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης και υγείας. Η εφαρμογή των πιο αντεργατικών νομοσχεδίων που πέρασαν ποτέ, οδήγησαν στις ομαδικές απολύσεις με κάθε τρόπο, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των σωματείων, καθώς και στον οικονομικό στραγγαλισμό όλων των μικρών επιχειρήσεων που είχαν ήδη διαλυθεί από τα απανωτά lock down.Ο μόνος κλάδος που δεν σταμάτησε ποτέ να χρηματοδοτείται και να αναπτύσσεται, είναι αυτός της καταστολής. Μέχρι σήμερα, έχουν ξοδευτεί δισεκατομμύρια για να μπορεί το κράτος να δολοφονεί, να βιάζει, να βασανίζει, να ξυλοφορτώνει τους πολίτες: αυτού που κατέβηκαν στον δρόμο να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, αυτούς που στιγματίστηκαν λόγω της διαφορετικότητας τους, αυτούς που έπεσαν θύματα έμφυλης βίας μέσα σε αστυνομικά τμήματα. Την ίδια στιγμή που τα όργανα της τάξης φέρεται να εμπλέκονται σε κυκλώματα και περιπτώσεις παιδεραστίας, trafficking προσφύγων και μεταναστών, εκβιασμών, σωματεμπορίας, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, τοκογλυφίας και προστασίας, ταυτόχρονα απολαμβάνουν την πλήρη κάλυψη και ασυλία από την δικαστική και πολιτική μαφία.Η Καβάλα είναι μια από τις πόλεις που έχει βιώσει στο πετσί της όλα τα παραπάνω, όπως άλλωστε και οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Από τον υγειονομικό και οικονομικό στραγγαλισμό της πανδημίας, μέχρι την κατάρρευση του συστήματος υγείας. Από τις ομαδικές απολύσεις και την καταστολή εργατών των μεγάλων βιομηχανιών της πόλης, μέχρι τα εργατικά ατυχήματα και τη μόνιμη μόλυνση από τα σάπια φουγάρα της ΒΦΛ. Από τις εκρήξεις δεξαμενών και την απειλή του υδροφόρου ορίζοντα από την (κατά τα άλλα), οικονομικά αναπτυσσόμενη Energean, μέχρι τα στημένα εργατικά δικαστήρια ποινικοποίησης σωματείων και συνδικαλιστικής δράσης. Από τη μετατροπή της βόρειας Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο, μέσα από ένα σύμπλεγμα αγωγών και πλωτών μονάδων LNG, στο όνομα της ενεργειακής ασφάλειας, αυτάρκειας και απεξάρτησης, μέχρι την μετατροπή της περιοχής σε νούμερο ένα στρατιωτικό στόχο και ένα απέραντο στρατόπεδο "συμμαχικών" δυνάμεων. Όλα αυτά, έχουν σαν αποτέλεσμα η περιοχή μας να βρεθεί στο επίκεντρο των εργατικών διεκδικήσεων της περιβαλλοντολογικής μόλυνσης, του ενεργειακού καπιταλισμού και της αστυνομικής αυθαιρεσίας.Καλούμαστε όλοι/ες/α να διεκδικήσουμε και πάλι το δημόσιο χώρο και τα δικαιώματα μας. Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι/ες και μη, Έλληνες και ξένοι. Δεν γίνεται να αφήσουμε τους ενεργειακούς ληστές να μας εκβιάζουν, δεν γίνεται να αφήσουμε τους κυβερνητικούς κρατικοδίαιτους να μας επιβάλλουν τον εργασιακό τους μεσαίωνα. Δεν γίνεται να αφήσουμε τα συστήματα υγείας και παιδείας να καταρρέουν μαζί με τα θύματα της πανδημίας.Δεν γίνεται να αφήσουμε να περπατήσουν δίπλα μας όλοι αυτοί οι ένστολοι δυνάστες της καταστολής και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, οι βιαστές και οι παιδεραστές των αστυνομικών τμημάτων. Οι βασανιστές και οι δήμιοι των φοιτητών/τριων και των αγωνιζόμενων συντρόφων/ισσων μας που βρίσκονται στα ελληνικά κολαστήρια.

Δεν γίνεται να περπατήσουν δίπλα μας όλοι αυτοί οι φασίστες που με την πρώτη ευκαιρία εντάχθηκαν στα απεργοσπαστικά μπλοκ των σεκιουριτάδων και των μπράβων, δίνοντας την πλήρη στήριξή ενάντια στους εργατικούς αγώνες της πόλης και τις πολιτικές των απολύσεων, των φιλελεύθερων κυβερνήσεων και των εφοπλιστικών ομίλων.Η διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων είναι άρρητα συνυφασμένη με το σεβασμό στη φύση και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Είναι ενάντια στην καταστολή και τους τρομονόμους. Το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα είναι αυτό που σήκωσε τους αγώνες των ομαδικών απολύσεων στους ώμους του, οργάνωσε από την πρώτη στιγμή δράσεις και πορείες αλληλεγγύης, στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται δίπλα στους εργατικούς αγώνες, χωρίς πολιτικά και κομματικά ανταλλάγματα. Μέσα από τη συντροφικότητα, την αλληλεγγύη και με εργατική συνείδηση και σεβασμό στο περιβάλλον, προτάσσουμε τον αδιάλειπτο αγώνα ενάντια στην φτώχεια, την εξαθλίωση, την καταστολή, την μόλυνση και την εκμετάλλευση. Η 9η Νοέμβρη είναι η μέρα που όλοι/ες/α μαζί, εμείς οι κατατρεγμένοι, οι από τα κάτω, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και διεκδικούμε τη ζωή που μας έκλεψαν.

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1621581/