Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στις 10.00 πμ

Απεργιακή προσυγκέντρωση

Συμμετέχουμε στην απεργία της 9ης Νοέμβρη

Η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής (τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα, ενοίκια...) έρχεται σε μια περίοδο που τα εργασιακά δικαιώματα έχουν ισοπεδωθεί. Ο νόμος Χατζηδάκη τον Ιούνιο του 21 έβαλε ταφόπλακα στο 8ωρο, περιόρισε σημαντικά συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία, απελευθέρωσε την κυριακάτικη εργασία σχεδόν σε όλους τους κλάδους και στην ουσία κατήργησε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την επιθεώρηση εργασίας.

Τα αφεντικά έχουν ξεσαλώσει, οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν και σε πολλές περιπτώσεις είναι εξοντωτικές ενώ την ίδια στιγμή ολοένα και περισσότεροι/ες αδυνατούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας με τους μισθούς που παίρνουμε. Ακρίβεια στην πράξη σημαίνει μείωση μισθών. H ανασφάλιστη και επισφαλής εργασία, τα ελαστικά ωράρια και η εντατικοποίηση που αντιμετωπίζουμε εδώ και χρόνια πλέον δεν εξασφαλίζουν παρά τη διαβίωση περίπου στο όριο της φτώχειας.

Αυτή η βίαιη υποτίμηση των ζωών μας συμπληρώνεται από την αστυνομοκρατία και την καταστολή κάθε είδους αγώνων, τη μεθοδική διάλυση και ιδιωτικοποίηση του εθνικού συστήματος υγείας και κάθε πτυχής αυτού που ονομάζεται κράτος πρόνοιας και τις αλλεπάλληλες "υποθέσεις διαφθοράς" που δείχνουν το βαθιά αντιδραστικό και ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής και δικαστικής εξουσίας.

Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά
ενάντια στη φτωχοποίηση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό

Απεργιακή προσυγκέντρωση: Τετάρτη 9 Νοέμβρη, 10.00
στο μετρό Δάφνης (πλατεία Καλογήρων)

Κοινός Τόπος (Πλούτωνος και Υψηλάντου, Δάφνη)

https://autonomikoinotita.espivblogs.net/

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Νοεμβρίου 18h