Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στις 10.00 πμ

λοατκια+ μπλοκ στην απεργία

ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ
ΕΡΓΑΤ(ΡΙ)ΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Οι περισσότεροι λοατκια+ άνθρωποι είμαστε κομμάτι του κόσμου της εργασίας. Είμαστε εργαζόμενες, άνεργα, αυτοαπασχολούμενοι.
Υποφέρουμε και εμείς από τη φτώχεια και την ακρίβεια. Από τις απολύσεις και την ανεργία. Είναι και για μας Γολγοθάς το να βγει ο μήνας με αυτούς τους μισθούς και αυτές τις συντάξεις. Γι' αυτό και η κυβέρνηση της Δεξιάς και τα αφεντικά είναι οι ταξικοί μας εχθροί. Και στις 9 Νοέμβρη, στη γενική απεργία, κατεβαίνουμε στον δρόμο εναντίον τους

Μαζί με τα δίκια του κόσμου της εργασίας, κατεβαίνουμε στον δρόμο για να στηρίξουμε κάθε καταπιεσμένο και εκμεταλλευόμενο πλάσμα.

- Τους πρόσφυγες και τις/τους μετανάστ(ρι)ες, που είναι τα πιο χτυπημένα και αδικημένα κομμάτια όλης της εργατικής τάξης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τούς εξαθλιώνει ακόμη περισσότερο, διώχνοντας πλέον μαζικά οικογένειες από τα σπίτια όπου διέμεναν και πετώντας τους ξανά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και μετά στην απέλαση. Ο ρατσισμός, ο στιγματισμός των μεταναστ(ρι)ών για κάθε κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα και η συσπείρωση των «νοικοκυραίων», είναι το εκλογικό αποκούμπι του Μητσοτάκη. Όμως για μας, για την εργατική τάξη όπως και για όλα τα καταπιεσμένα πλάσματα, ο ρατσισμός αποδεικνύεται πως είναι μονάχα δηλητήριο και διάλυση. Μόνο η ενότητα με τα πιο καταπιεσμένα αδέρφια μας, μας δυναμώνει. Ενότητα και αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση της Δεξιάς, νομιμοποιητικά έγγραφα για μετανάστριες και μεταναστά, άσυλο για πρόσφυγες.

- Να στηρίξουμε τις γυναίκες και κάθε θηλυκότητα. Οι γυναικοκτονίες, οι ξυλοδαρμοί και οι βιασμοί πληθαίνουν τόσο που χάνουμε πλέον τον λογαριασμό. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν δίνει ούτε ευρώ για δομές προστασίας για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά. Η μεγάλη παράταξη των νοικοκυραίων του «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια», των κούφιων κηρυγμάτων και των βρώμικων μυστικών πίσω από τις κλειστές πόρτες και τα κλειδωμένα στόματα. Και γι' αυτό τούτη η κυβέρνηση πρέπει να φύγει τώρα.

- Η υποχρεωτική συνεπιμέλεια του νόμου Τσιάρα ήταν ακόμη μια τεράστια επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών, στα δικαιώματα των πιο καταπιεσμένων πλασμάτων. Τούτη η κυβέρνηση έχει πρόθυμα αυτιά μονάχα για τους κατέχοντες πλούτο και προνόμια, ποτέ για τα πιο απροστάτευτα πλάσματα.

- Διεκδικούμε ισότητα στον γάμο και στη γονεϊκότητα, για όλα τα ζευγάρια, με την κατοχύρωση του ομόφυλου γάμου. Διεκδικούμε να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους πιο ευάλωτους ανάμεσά μας, για τα τρανς αδέρφια μας, που είναι τα πλέον πληττόμενα στην εργασία μετά από 2 χρόνια πανδημίας και μέσα σε συνθήκες γενικευμένης φτώχειας. Διεκδικούμε οι τρανς άνθρωποι να είναι ορατοί, ορατές και ορατά, χωρίς να κινδυνεύουν κάθε φορά που εκφράζουν την ταυτότητα φύλου τους σε δημόσιο χώρο. Πλησιάζοντας στην 20η Νοέμβρη, ημέρα που θυμόμαστε για τα δολοφονημένα τρανς αδέρφια μας, διεκδικούμε ορατότητα, σεβασμό, ασφάλεια και δικαιώματα για τους τρανς ανθρώπους που ζουν και εργάζονται δίπλα μας.

- Στεκόμαστε ενάντια σε μια κυβέρνηση που στέλνει σιδερόφρακτους αστυνομικούς να αντιμετωπίσουν με χημικά, γκλοπ και κρότου λάμψης τα νέα παιδιά στα πανεπιστήμια. Ενάντια σε μια κυβέρνηση που δεσμεύει πόρους για την καταστολή και όχι για τις ανάγκες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, κοιτώντας άπραγη φοιτητές να πέφτουν από τα παράθυρα λόγω συνωστισμού και ακαταλληλότητας αιθουσών.

- Ενάντια στον πόλεμο. Οι εργάτ(ρι)ες σε Ελλάδα και Τουρκία -και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη- δεν θέλουμε πόλεμο και λεφτά πεταμένα σε πανάκριβα όπλα και χρυσοπληρωμένους φονιάδες με γαλόνια. Θέλουμε ειρήνη και αυξημένες δαπάνες για σχολεία, νοσοκομεία, δομές για επιζώντα, αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης για μεταναστά και πρόσφυγες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί για όλα αυτά. Και ξοδεύει αλόγιστα σε Ραφάλ και Μπελαρά και μαζικές προσλήψεις αστυνομικών και παπάδων. Και τρέχει πρόθυμα πίσω από κάθε εξόρμηση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ, ελπίζοντας να γίνει «χρήσιμη» σε κάθε έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη και πρέπει να φύγει.

Την Τετάρτη 9 Νοέμβρη στις 10 το πρωί, καλούμε στην πανεργατική συγκέντρωση στη Φιλίππου και Αγνώστου Στρατιώτου, μπροστά στα γραφεία του σωματείου εργαζομένων στη Μαλαματίνα. Ο αγώνας των εργαζομένων στη Μαλαματίνα είναι εμβληματικός αγώνας, όχι μόνο για την πόλη αλλά για τα εργαζόμενα πλάσματα σε όλη τη χώρα. Στεκόμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους, ανυποχώρητα ενάντια στην εργοδοσία, τις αυθαίρετες απολύσεις, τους απεργοσπάστες και την αστυνομική καταστολή.

ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ομάδα Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

πηγή : https://www.facebook.com/events/8599454853766…
πηγή : email που λάβαμε στις 7 Νοεμβρίου 18h