Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 στις 17.00

Εκδήλωση "Το πέρασμα από το Κάτω στο Πάνω Πολυτεχνείο"

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης κατάληψης του κάτω Πολυτεχνείου ζωντανεύουμε ξανά τον ιστορικό χώρο του συγκροτήματος της Πατησίων με πολύμορφες δράσεις και πολιτικές/πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι δράσεις για την επανοικειοποίηση του κάτω Πολυτεχνείου κόντρα στην προσπάθεια αποστείρωσης και μουσειοποίησής του, αποτυπώνουν τον αγώνα όχι μόνο να κρατήσουμε ζωντανή την εξεγερτική μνήμη του Νοέμβρη αλλά και να χρησιμοποιήσουμε την παρακαταθήκη που άφησε για να τονώσουμε τα αντανακλαστικά μας απέναντι στις νέες διεκδικήσεις μας. Για αυτό κρίνουμε αναγκαίο να αξιοποιήσουμε το τριήμερο του Πολυτεχνείου ως ευκαιρία να ενώσουμε τους αγώνες του χθες με το σήμερα, του ιστορικού κάτω με το αποκεντρωμένο πάνω Πολυτεχνείο, του φοιτητικού με το εργατικό κίνημα στη βάση της ανατροπής του συστήματος που μας καταπιέζει.

Την Τετάρτη, 16 Νοέμβρη στις 17:00, εκδήλωση με θέμα "Το πέρασμα από το Κάτω στο Πάνω Πολυτεχνείο: το αποκεντρωμένο Πανεπιστήμιο ως μέσο καταστολής των αγώνων".

Στην εκδήλωση αυτή θα αναλύσουμε την πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη μεταφορά του Πολυτεχνείου από το συγκρότημα της Πατησίων στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου. Ρίχνοντας, κατ' αυτό τον τρόπο, φως στην πρακτική της αποκέντρωσης του Πανεπιστημίου με τα παραδείγματα της εφαρμογής της να πληθαίνουν ιδιαίτερα στις χώρες της Δύσης. Ακόμα και υπό την συνθήκη του αποκεντρωμένου Πανεπιστημίου, όμως, είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε τρόπους να μετατρέψουμε τις σχολές μας σε κέντρα αγώνα όσο μακριά και αν βρίσκονται είτε από το κέντρο της πόλης είτε η μία από την άλλη.

*Παραβιαστικές και κάθε είδους εξουσιαστικές συμπεριφορές δε θα είναι ανεκτές. Σε περίπτωση που κάτι προκύψει απευθυνθείτε στα άτομα της διοργάνωσης.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΗΜΑ ΗΜΜΥ

πηγή : https://www.facebook.com/events/8142194830054…
πηγή : email που λάβαμε στις 12 Νοεμβρίου 19h