Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία 17 Νοέμβρη

Καλούμε πορεία με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την Πέμπτη 17 Νοέμβρη. Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 18:00

Ο αγώνας ενάντια στην λήθη είναι αγώνας ενάντια σε κάθε εξουσία

Αναρχικοί-ες// Αντιεξουσιαστ (ρι)ες

Μια εξέγερση είναι πάντα επίκαιρη!

Βιώνουμε σήμερα μια γενικευμένη-πολύπλευρη κρίση, ως συνέχεια αλλεπάλληλων κρίσεων, βάσει των οποίων το κράτος και οι μηχανισμοί του καθώς και ο καπιταλισμός επιτίθενται με απόλυτο και ολοκληρωτικό τρόπο. Επιβάλλουν την εξουσία τους σε όλες τις πτυχές της ζωής των από τα κάτω και όσων δεν συμβαδίζουν, αποκλίνοντας ή/και αμφισβητώντας τα κυρίαρχα κοινωνικά πρότυπα. Τα τελευταία χρόνια μεθοδεύεται ο πλήρης έλεγχος της ζωής μας, ώστε να μάθουμε να αρκούμαστε σε όλο και λιγότερα (οικονομική κρίση), να πειθαρχούμε, να υπακούμε και να φοβόμαστε(υγειονομική κρίση) και εν τέλει να καταλήξουμε να αποδεχόμαστε την μετατροπή της ζωή σε επιβίωση.

Η προετοιμασία για την επικείμενη όξυνση της ενεργειακής κρίσης, κατα τα κρατικά λεγόμενα, μας φέρνει αντιμέτωπες με μια ακόμα "νέα κανονικότητα", στην οποία απαιτείται να συμβιβαστούμε με την εξαθλίωση, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και τον θάνατο. Η αύξηση του κόστους ζωής και η κατ' επέκταση φτωχοποίηση μας, δηλώνει ξεκάθαρα την υποτίμηση και την απαξίωση της ζωής "όσων περισσεύουμε".

Η εντεινόμενη εκμετάλλευση στους χώρους εργασίας μας, με απλήρωτες υπερωρίες, χαμηλούς μισθούς, την ποινικοποίηση των εργασιακών αγώνων (Νόμος Χατζηδάκη) και τα "δώρα", που καταλήγουν στις τσέπες των αφεντικών, μας οδηγούν να μετράμε αντίστροφα μπας και βγει ο μήνας. Μετά και το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε ιδιώτες και την εγκαθίδρυση της ρήτρας αναπροσαρμογής, βρισκόμαστε αντιμέτωπες με μια από τις πιο βίαιες επιθέσεις των τελευταίων χρόνων. Σε συνδυασμό με τις τιμές των ενοικίων και των καυσίμων να έχουν φτάσει στα ύψη -και δεν μπήκε ακόμα καν χειμώνας- και τις συνεχείς ανατιμήσεις σε τρόφιμα και βασικά αγαθά, πολλές από εμάς βρισκόμαστε στα όρια της ανέχειας. Καταλήγουμε, λοιπόν, με το άγχος ως προς το ποια ανάγκη θα καλύψουμε πρώτη, αυτή της τροφής, της στέγασης, της θέρμανσης, της μετακίνησης...

Η πολυμέτωπη επίθεση που δεχόμαστε ενισχύεται με την καθημερινή έμφυλη βία που απροκάλυπτα μας ασκείται σε όλες τις πτυχές των κοινωνικών μας συναναστροφών, επιλεγμένων και μη. Από το σπίτι μας, τους χώρους εργασίας, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια έως τους δημόσιους χώρους, καλούμαστε να διεκδικήσουμε την ελευθερία μας για την ίδια μας τη ζωή. Η δυστοπία που μας επιβάλλουν και η προσπάθεια απονέκρωσης του κοινωνικού ιστού, φαίνεται και από τον εξευγενισμό και την αποστείρωση με σκοπό τον έλεγχο των δημόσιων χώρων και των ζωνών πρασίνου (βλ. πλατεία Εξαρχείων- λόφος Στρέφη), που δεν έχει μείνει σπιθαμή για να υπάρξεις, παρά μόνο για τραπεζοκαθίσματα, εμπορεύματα και κάμερες.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβερνητική εξουσία επικαλείται και επιβάλλει την "κοινωνική ειρήνη" και μια "σύγχρονη δημοκρατία", εφαρμόζοντας πιστά το δόγμα νόμος-τάξη-ασφάλεια και τη στρατηγική της μηδενικής ανοχής και του φόβου. Τα αστικά κέντρα γίνονται όλο και πιο μπατσοκρατούμενα, και φιμώνεται οποιαδήποτε μορφή - ατομική ή συλλογική - αμφισβήτησης και αντίστασης, ενώ η κρατική γραμμή είναι ξεκάθαρη, "όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει."

Η καταστολή που δεχόμαστε γίνεται με όρους ωμής βίας που στοχοποιεί αναρχικές, εργάτριες, φοιτήτριες, νοσοκόμες, μέλη σωματείων, αλληλέγγυες, απλώς περαστικές... Με την έφοδο των μπάτσων σε εργοστάσια ( Μαλαματίνα, motor oil),νοσοκομεία, φυσικά τοπία (Άγραφα,Σκουριές) πανεπιστήμια, πλατείες και πάρκα, καταστέλλονται αγώνες και διώκονται όσες δεν πειθαρχούν. Τα πανεπιστήμια που διαχρονικά αποτελούσαν κέντρα αγώνα και ριζοσπαστικοποίησης, αποστειρώνονται και φυλάσσονται από κάθε λογής ένστολο σκουπίδι. Οι καταλήψεις και τα αυτοοργανωμένα στέκια, στοχοποιούνται ως κέντρα ανομίας και εκκενώνονται (Παλιο νεκτροτομείο,111, Ντουγρού).

Βέβαια, την ίδια στιγμή,το κράτος προσδοκά να διατηρήσει την εικόνα του προστάτη-σωτήρα μέσα σε κρίσεις και αδιέξοδα,με επιδόματα και κουπονια,για να ενισχύει τη κουλτούρα της παθητικότητας, της ανάθεσης και της εξατομίκευσης. Για να πείσει για την αναγκαιότητα του και να θωρακιστεί απέναντι σε μια κατάσταση ευρείας πολιτικής αμφισβήτησης, με κοινωνικές αναταραχές Η κρατική εξουσία και οι εγγυητές της, επιτίθενται βίαια σε κάθε τόπο και μορφή συλλογικής αντίστασης .

Η 17Νοέμβρη, δεν είναι η επέτειος μιας λησμονημένης εξέγερσης, μακριά από τη σημερινή "δημοκρατία". Όσο και αν το κράτος προσπαθεί να την αφομοιώσει, ως γιορτή αποκατάστασης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας αποκρύπτοντας τον εξεγερτικό της χαρακτήρα. Ως αναρχικοί/ές/α τη βιώνουμε ως μια ήμερα μνήμης ενάντια στη λήθη, γιατι η φλόγα της εξέγερσης παραμένει ζωντανή.

Δε αποδεχόμαστε να συμβιβαστούν οι ζωές μας σε αγχωτικά και μίζερα καλούπια, ούτε απλά να επιβιώνουμε. Ψάχνουμε τρόπους και τόπους να μοιραζόμαστε και να συλλογικοποιούμε τις αντιστάσεις, τις αρνήσεις και τις επιθυμίες μας.

Οργανωνόμαστε σε σωματεία βάσης στους χώρους εργασίας. εκκινούμε αδιαμεσολάβητους αγώνες μακριά από κομματικά συμφέροντα.

Μπαίνουμε στα άδεια σπίτια, στηρίζουμε αυτομείωσεις και επανασυνδέσεις σε ρεύμα και νερό, παίρνουμε πίσω όσα μας έχουν στερήσει.

Επιτiθόμαστε με κάθε μέσο στην κυριαρχία, επιστρέφοντας λίγη από τη βία που δεχόμαστε καθημερινά.

Προτάσσουμε τον συλλογικό και ανυποχώρητο αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή επιβολής και εξουσίας.

Συγκρουόμαστε με ο,τι μας στερεί τη ζωή και την ελευθερία.

Αρνούμαστε να συνηθίσουμε στην ανέχεια.

Μετατρέπουμε τον φόβο σε οργή.

Μόνη λύση η σύγκρουση!

Αναρχικοί-ες// Αντιεξουσιαστ (ρι)ες
Ηράκλειο, 2022

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Νοεμβρίου 20h


1 2 3

uploaded document

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (Ηράκλειο)


1 2 3

Συνέλευση Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον

17 Νοέμβρη, στους δρόμους!

Κάλεσμα της Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον στις συγκεντρώσεις για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου:

Σας καλούμε στις 17 Νοέμβρη να κατεβούμε στους δρόμους των πόλεων της Κρήτης για να φωνάξουμε για Ψωμί, Παιδεία, Υγεία, Γη και Ελευθερία!

Αυτή τη στιγμή στο νησί μας είναι σε εξέλιξη mega-«επενδύσεις» έξω από την κλίμακα του τόπου που θα αλλάξουν ριζικά τη φυσιογνωμία του και θα επιβαρύνουν ανεπανόρθωτα την παραγωγική, πολιτισμική και περιβαλλοντικήμας κληρονομιά.Ανεμογεννήτριες σε περήφανα βουνά, τεράστιες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, εξορύξεις υδρογονανθράκων στις θάλασσες μας, το νέο φαραωνικό αεροδρόμιο που καταστρέφει μια από τις πλέον εύφορες περιοχές της Κρήτης για να στηριχτεί η υπερ-τουριστική μονοκαλλιέργεια,

η χάραξη του νέου ΒΟΑΚ που σε πολλά σημεία καταλαμβάνει χιλιάδες στρέμματα αγνής γης, εκτροπές ποταμών και φράγματα για να συντηρηθεί η κουλτούρα της υπερσπατάλησης των φυσικών πόρων, αγωγοί φυσικού αερίουκαι πόσα άλλα παράλογα έργα έξω από τις κοινωνικές ανάγκες.Όλα αυτά σε ένα πλαίσιο παγκόσμιας οικολογικής πίεσης που υποκριτικά αναφέρουν όλοι οι ισχυροί αλλά στην ουσία συνεχίζουν ακριβώς την ίδιασυνταγή.Όλα αυτά συμβαίνουν για τα συμφέροντα των λίγων και δεν συνδέονται επουδενί με τη βελτίωση της ζωής του ντόπιου πληθυσμού και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Για μας έχει μεροδούλι μεροφάι, στεγαστικήκρίση, ενεργειακή φτώχεια, ακρίβεια, επιβίωση εξαρτημένη από επιδοτήσεις, αποικιακού τύπου συμβάσεις με τους επενδυτές, αλλαγή χρήσεων γης και μετατροπή της Κρήτης σε επενδυτική ζώνη.Προφανώς όλα αυτά επηρεάζουν περισσότερο τα φτωχότερα στρώματα φωτίζοντας την ταξική διάσταση της επενδυτικής φρενίτιδας.Άνθρωποι από πολύ μακριά αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς και χωρίς κανένα έλεος ή σεβασμό για τη ζωή και το περιβάλλον.Έχουμε έρθει για να ζήσουμε, όχι για να θρηνούμε μια ζωή που χάνεται.Τα περιβαλλοντικά είναι στην ουσία τους κοινωνικά ζητήματα και μόνο μια ενεργή κοινωνία μπορεί να αντιμετωπίσει. Μια κοινωνία που κατανοεί ότι η λογική της άνευ όρων και ορίων ανάπτυξης είναι ένας κοντόφθαλμος παραλογισμός που οδηγεί σε αδιέξοδο.

Οργανώσου στις ομάδες της περιοχής σου!

Έλα στην Πορεία του Πολυτεχνείου:

Ηράκλειο | Πλ. Ελευθερίας | 18:00

Ρέθυμνο | Δημαρχείο | 18:00

Χανιά | Πλ. Αγοράς | 18:00

Συνέλευση Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον

Ό,τι καταστρέφει τη Φύση δεν είναι ανάπτυξη!

πηγή : https://hide.espiv.net?https://www.facebook.c…