Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 στις 11.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε επιζώσα βιασμού

Mortra jonë, ne jemi me ty

Αδερφή μου εμείς είμαστε μαζί σου

Αλληλεγγύη στην επιζώσα βιασμού

Αύριο, 14 Νοεμβρίου, στις 11 στο Μικτό Ορκωτό, Δέγλερη 4.

«Είμαι 27 χρόνια στην Ελλάδα και καταλαβαίνω τα ελληνικά.

Όλα τα χρόνια καθάριζα σκάλες μόνο. Δεν έμπαινα σε ξένα σπίτια ποτέ.

Θέλω να τιμωρηθεί ο άντρας»

Τον Ιούνιο του 2021, μία γυναίκα από την Αλβανία, που καθάριζε σκάλες σε πολυκατοικία στα Πετράλωνα, θα απαχθεί και θα κακοποιηθεί για ώρες από ένοικο στο κτίριο, ο οποίος της είχε στήσει ενέδρα στην πόρτα του.

Η γυναίκα κατάφερε να αποδράσει, δίπλα της βρέθηκε για να τη σώσει μία γειτόνισσα με την κόρη της, οι μπάτσοι δεν ήρθαν ποτέ στην ώρα τους, σιγά μην τρέξουν για την Αλβανίδα καθαρίστρια, ο βιαστής το έσκασε από τον φωταγωγό, αργότερα, και κάτω από την πίεση ενός φεμινιστικού κινήματος που έσπασε την καραντίνα για να σταθεί δίπλα της, συνελήφθη, και εμείς παρακολουθήσαμε το χιλιοπαιγμένο έργο, πως τελικά το μόνο που έχουμε είναι η μία την άλλη.

Και σιγά μην περιμένουμε ένα κράτος με ξεφτίλες.

Ο βιαστής και κακοποιητής δεν ήταν άγνωστος ούτε στη γειτονιά, ούτε στο κράτος. Χτυπούσε και κακοποιούσε τη μητέρα του, με την οποία έμενε μαζί. Είχε αποφυλακιστεί λίγους μήνες πριν για τον βιασμό και την απόπειρα ανθρωποκτονίας μίας ακόμη γυναίκας. Από όλα όσα θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ως πολιτικές για την προστασία μας, δηλαδή για το δικαίωμα μας να είμαστε ελεύθερες, το κράτος έχει να σερβίρει φυλακή και τίποτα άλλο, όταν από τύχη και ταξική-φεμινιστική αλληλεγγύη βγούμε ζωντανές και καταφέρουμε να καταγγείλουμε.

«Θέλω να τιμωρηθεί ο άντρας»

Αύριο, στις 11 το πρωί, στη Δέγλερη στο Μικτό Ορκωτό, θα σταθούμε δίπλα στην αδερφή μας που ζήτησε να τιμωρηθεί ο παρολίγον γυναικοκτόνος και βιαστής. Για να τιμωρηθεί ο δράστης και για να μην είναι μόνη εκείνη.

Να μας δουν οι μπάτσοι, οι δικαστές, οι βιαστές κι οι κακοποιητές,

Να ξέρουν πως η δική μας δικαιοσύνη γράφεται στους δρόμους και στα σώματα που προχωρούν ώμο με ώμο, ακόμη και μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων τους.

Ώμο με ώμο, γιατί στους δρόμους, στις πλατείες και στις γειτονιές

Ώμο με ώμο, γιατί μιλάμε, εμείς μιλάμε, δέκα γλώσσες, ερχόμαστε από δέκα χώρες

Ώμο με ώμο γιατί

Γυναίκες* μετανάστριες δεν είστε μοναχές

Είμαστε κι εμείς παιδιά μεταναστών

Επιζώντα βίας και Ελλήνων βιαστών

Καμία Ανοχή

πηγή : https://el-gr.facebook.com/KamiaAnohi/