τι; : εκδήλωση θεματική : από : ατελές

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 στις 13.00

Λείπουν παραπάνω πληροφορίες για να είναι πλήρες το κάλεσμα.

κουήρ diy τριήμερο

Σε αυτό το τριήμερο προσπαθούμε να θέσουμε το κουήρ diy ως πολιτικό πρόταγμα, ενάντια στην εμπορευματοποίηση, την ιδέα της αυθεντίας, της αποστείρωσης και περίφραξης της "τέχνης". Σε ένα πλαίσιο όπου μπορούμε να βρεθούμε και να υπάρξουμε με τους όρους μας, εκτός λογικών κέρδους, ανάθεσης και ιεραρχιών, άτυπων και μη. Στο χώρο θα παίζουν πιρσινγκ, ταττουαζάκια, workshop, συζητήσεις, συνεχής συλλογική κουζίνα, πάγκοι με diy δημιουργίες.

Ταυτόχρονα, βρίσκουμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε υλικά κουίρ και τρανς άτομα για την κάλυψη ιατρικών και άλλων εξόδων διαβίωσης, σε ένα γενικότερο πλαίσιο συλλογικής φροντίδας και αλληλοστήριξης. Αντιλαμβανόμαστε την αποξένωση και μοναξιά που νιώθουμε ως κουήρ άτομα σ'αυτή την cis-ετερο-πατριαρχική κανονικότητα όχι ως ατομικά προβλήματα, αλλά ως αποτέλεσμα συστηματικής απομόνωσης και καταπίεσης. Στη συνεχή μας προσπάθεια για εναντίωση σε όλα όσα μας επιβάλλονται, βρεθήκαμε με την κοινή διάθεση να δημιουργήσουμε καταστάσεις που να χωράνε τις ανάγκες και τις αρνήσεις μας.

Δεν βλέπουμε τη σύγκρουση ενάντια στο φύλο, την πατριαρχία και τις προεκτάσεις τους ως ένα ξέχωρο αγώνα που απλά συνδέεται με την αντιεξουσία · τη βλέπουμε ως άρρηκτο κομμάτι της. Ενάντια σε κάθε εξουσία και όλες τις εκφράσεις της που μας πνίγουν εντός και εκτός κινηματικών χώρων, στηρίζουμε μία πολιτική αλληλοφροντίδας και κουίρ επιθετικότητας.

** Ρατσιστικές, ικανοτιστικές, ομο/τρανσφοβικές, σεξιστικές, χοντροφοβικές, σπισιστικές και κάθε είδους εξουσιαστικές συμπεριφορές δεν έχουν θέση στις ζωές και στους πολιτικούς μας χώρους. **

πρόγραμμα σύντομα