Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 στις 19.30

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστική-αντικατασταλτική συγκέντρωση-πορεία

Αγρίνιο: Αντιφασιστικό τριήμερο 15-16-17 Νοεμβρίου 2022

Αντιφασιστική-αντικατασταλτική συγκέντρωση πορεία, αντιφασιστικό τριήμερο 15-16-17 Νοεμβρίου 2022. Από τη χούντα του χθες στον κρατικό ολοκληρωτισμό του σήμερα. Είμαστε τα πολυτεχνεία που έρχονται.

49 χρόνια έχουν περάσει από την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973.Η εξέγερση των φοιτητών απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών,την οποία είχαν εγκαταστήσει το βαθύ ελληνικό κράτος μαζί με συμμαχικές δυνάμεις από το εξωτερικό και το ντόπιο κεφάλαιο, πλαισιώθηκε αυθόρμητα και συνολικά από μεγάλο μέρος των πληττόμενων στρωμάτων της κοινωνίας. Οι εξεγερμένες και οι εξεγερμένοι της εποχής έδωσαν ξεκάθαρο αντιδικτατορικό - αντιφασιστικό μήνυμα και τάχθηκαν απέναντι τόσο σε εξωτερικό και ντόπιο κεφάλαιο, όσο και στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Διευρυμένες κατασταλτικές μέθοδοι, βασανιστήρια και δολοφονίες, είναι τα όσα ο αγωνιζόμενος λαός και η νεολαία ήρθαν αντιμέτωποι, με αποκορύφωμα τη βίαιη είσοδο των στρατιωτικών δυνάμεων στο χώρο του Πολυτεχνείου τα ξημερώματα της 17ης Νοέμβρη.

Οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις από τη μια, των πολιτικών απογόνων νοσταλγών της χούντας και αρνητών των νεκρών και από την άλλη των κάπως πιο δημοκρατικών, αυτών που αποτιμούσαν θετικά τις εξεγερτικές τάσεις της εποχής, αλλά διέλυσαν κάθε έννοια του διαχρονικού αιτήματος για ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, επανειλημμένως έχουν προσπαθήσει να καπηλευθούν την ιστορία του Πολυτεχνείου προς δικό τους πολιτικό όφελος και να διαστρεβλώσουν το μήνυμα της εξέγερσης ως μια νίκη της αστικής δημοκρατίας. Το μήνυμα του Νοέμβρη του 1973, πιο επίκαιρο από ποτέ, μας δείχνει την ανάγκη για διαρκή αγώνα, απέναντι σε αυτούς που επιχειρούν να συστηματοποιήσουν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, να επιβάλουν ένα δικό τους τρόπο εορτασμού μέσα σε αστικά πλαίσια και να μετατοπίσουν τη βαθύτερη ουσία της εξέγερσης σε μια μουσειακή νίκη που ανήκει σε όλους. Όλοι μαζί, χρησιμοποιώντας το αφήγημα της εθνικής ενότητας, αποπειρώνται να παρουσιάσουν τον κόσμο των πολέμων, της φτώχειας, της ανέχειας και της κρατικής καταστολής ως αναγκαία συνθήκη, υποτιθέμενο δημιούργημα τρίτων παραγόντων.

Στις μέρες μας το κράτος έκτακτης ανάγκης έχοντας ενσωματώσει πλήρως τα περιεχόμενα του φασισμού και υιοθετώντας τις πολιτικές του μίσους επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τις συστημικές και κοινωνικές ισορροπίες και να θωρακίσει την επικυριαρχία του. Οι αλλεπάλληλες κρίσεις, (οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή, επισιτιστική), εργαλειοποιούνται από το σύστημα ώστε αυτό να επεκτείνει την ισχύ του. Κράτος και αφεντικά προσπαθούν να φιμώσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιτίθεται σθεναρά στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., η οποία σε συνέχεια της πολιτικής όλων των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων, κατακρεουργεί κάθε είδους κοινωνική ελευθερία και οδηγεί την εργατική τάξη στην απόλυτη εξαθλίωση. Η επίθεση κράτους-αφεντικών, μέσω του κατασταλτικού μηχανισμού, απέναντι στους αγωνιστές, αποτελεί συνειδητή απόφαση, σε μια λυσσασμένη προσπάθεια προστασίας και ανάπτυξης της καπιταλιστικής ατζέντας, που ως μόνο στόχο έχει την υποδούλωση των λαών.

Έτσι, επιτίθεται σε κοινότητες μεταναστών, οργανώνει καθημερινές επαναπροωθήσεις (pushbacks) μεταναστών/τριών ενώ ταυτοχρόνως φροντίζει να εντείνει το φαινόμενο του εθνικισμού στην κοινωνία. Το κράτος επιτίθεται στα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων και των ανέργων, επιβάλλει τους νόμους για περιστολή των διαδηλώσεων, εκφοβίζει, τρομοκρατεί και εκδικείται κοινωνικούς αγωνιστές, εκκενώνει καταλήψεις και χώρους αγώνα, λεηλατεί τους δημόσιους και ελεύθερους χώρους, διώκει και φυλακίζει αγωνιστές και τους στερεί κάθε είδους δικαίωμα, ακόμη περισσότερο με την πρόσφατη ψήφιση του νέου σωφρονιστικού κώδικα. Ταυτόχρονα αθωώνει βιαστές, μαφιόζους του κρατικού και παρακρατικού μηχανισμού που εμπλέκονται σε κυκλώματα trafficking καθώς και καταχραστές του δημοσίου χρήματος. Υποβαθμίζει κάθε μορφή δημόσιας υγείας και παιδείας, οδηγεί τεράστια κοινωνικά κομμάτια στη φτώχεια και την ανέχεια, εμπορευματοποιεί κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής.

Φυσικά, δε θα έμενε εκτός αυτής της επίθεσης το φοιτητικό κίνημα, το οποίο ανέκαθεν αποτελούσε βασικό στόχο για το αστικό κράτος. Ειδικά τελευταία, με τις επανειλημμένες προσπάθειες ένταξης της ΟΠΠΙ και η παρουσία των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ εντός των χώρων του ασύλου να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Οι φασιστικές πρακτικές που ακολουθούνται από τις δυνάμεις καταστολής, με εντολή του κράτους, δεν γίνονται και ούτε πρόκειται να γίνουν δεκτές από τη νεολαία. Σύσσωμο το φοιτητικό κίνημα αντιστέκεται καθημερινά, υπενθυμίζοντας πως το δόγμα 'Νόμος και Τάξη' και το κλίμα εκφοβισμού που προσπαθούν να δημιουργήσουν μέσα στους ελεύθερους χώρους έκφρασης και πολιτικοποίησης, δεν θα περάσει.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ KAI ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ, ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1621767/


post image

49 χρόνια έχουν περάσει από την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973. Η εξέγερση των φοιτητών και φοιτητριών απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς, το οποίο είχαν εγκαταστήσει το βαθύ ελληνικό κράτος μαζί με συμμαχικές δυνάμεις από το εξωτερικό και το ντόπιο κεφάλαιο, πλαισιώθηκε από μεγάλο μέρος των καταπιεσμένων της κοινωνίας. Οι εξεγερμένες και οι εξεγερμένοι της εποχής γνώρισαν διευρυμένες κατασταλτικές μεθόδους μέσω βασανιστηρίων και δολοφονιών, στους δρόμους, στην εξορία, στα κρατητήρια των ΕΑΤ-ΕΣΑ και στα αστυνομικά τμήματα σε όλη την επικράτεια καθ' όλη τη διάρκεια της επταετίας. Τα κράτη, και οι παρακρατικοί -παραστρατιωτικοί τους βραχίονες τόσο στη μετεμφυλιακή περίοδο, όσο στη χούντα, στη μεταπολίτευση και γενικότερα σε όλες τις περιόδους της ύπαρξης τους στον Ελλαδικό χώρο και παντού, με προμετωπίδα τη βία αλλά και διαφορετικές ανά εποχή μεθόδους καταστολής προσπαθούν να καταπνίξουν τη φλόγα της εξέγερσης που σιγοκαίει στην καρδιά της κοινωνίας.

Οι επιτελείς του κράτους και ο κορμός των υποστηρικτών τους, νοσταλγοί της χούντας, αρνητές των νεκρών αλλά και θεματοφύλακες του συντάγματος και της αστικής νομιμότητας, διαχειριστές της εξουσίας ή όχι, με την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα, όλοι μαζί στο βούρκο της εθνικής συμφιλίωσης παρουσιάζουν τον κόσμο των πολέμων, της κρατικής καταστολής της ανέχειας και της εκμετάλλευσης, ως αναγκαία συνθήκη.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΝΑ ΟΞΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ

( Στα πλαίσια του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αγρινίου )

17 Νοέμβρη 2022. Πλατεία Δημάδη 19.30

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1621824/