Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 στις 19.00

Πορεία 17 Νοέμβρη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ | ΠΟΡΕΙΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 19:00 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

Η ΦΕΤΙΝΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η 17 Νοέμβρη αποτελεί μια ημ/νία κομβικής σημασίας για το εργατικό και φοιτητικό κίνημα, μια ημ/νία που έρχεται να μας υπενθυμίσει τις καθοριστικές μεγάλες νίκες των καταπιεσμένων έναντι της κυρίαρχης τάξης και την αναγκαιότητα να οργανώσουμε, να προετοιμάσουμε και να βαδίσουμε στον δρόμο για τους ιστορικούς και νικηφόρους αγώνες της τάξης μας στο σήμερα. Ειδικά στη σημερινή συγκυρία και με την επέλασης της κρατικοκαπιταλιστικής βαρβαρότητας, ο αγώνας είναι μονόδρομος και φωτεινός οδοδείκτης στον δρόμο αυτό οφείλει να είναι η εξεγερτικότητα του Νοέμβρη. Η συγκυρία που διανύουμε επιβεβαιώνει τη δυστοπική πραγματικότητα πως το βαρέλι δεν έχει πάτο. Η Καπιταλιστική κρίση στην οποία βρίσκεται το κεφάλαιο εδώ και χρόνια βαθαίνει διαρκώς, με τις αστικές τάξεις να προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν για το ξεπέρασμα της μέσα από ένα διαρκές μπραντεφερ για την επέκταση των οικονομικών συμφερόντων και σφαιρών επιρροής. Διέξοδο από την κρίση αυτή διαφαίνεται να αποτελεί σε παγκόσμια κλίμακα η ένταση της επίθεσης στα κεκτημένα της εργατικής τάξης και η επιβολή ενός ακόμα σκληρότερου κύκλου εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης.

Το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά που βυθίζει χιλιάδες νοικοκυριά στην ανέχεια δεν αναδύθηκε εν μία νυκτί αλλά αποτελεί προϊόν των συνεχιζόμενων αντικοινωνικών πολιτικών που διαλύουν και ξεπουλούν κοινωνικά αγαθά όπως η ενέργεια, προς όφελος των golden boys , επιχειρηματικών ομίλων και επενδυτικών συμφερόντων. Και όλα αυτά ενώ καλούμαστε να "προσαρμοστούμε" στο κρύο , την πείνα, την φτώχεια, να τα βγάλουμε πέρα με ψηλά νοίκια, ξεχειλωμένους λογαριασμούς και χαράτσια. Και ο μισθός να μη φτάνει παρά τα εξαντλητικά, απάνθρωπα, εργασιακά ωράρια, τον ιδρώτα και το αίμα που χύνεται στα εργασιακά κάτεργα. Οι αντεργατικοί νόμοι ,με τομή το νόμο Χατζηδάκη, είναι αυτοί που θεσμοθετούν την εργασιακή κόλαση των δεκαώρων, των απλήρωτων υπερωριών, της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, των δολοφονιών των εργατών. Άλλωστε, η αφόπλιση και αφαίμαξη της εργατικής τάξης ρίχνει νερό στο μύλο της καπιταλιστικής μηχανής παραγωγής σε μια περίοδο που το ζητούμενο της διατήρησης και τη συνέχισης της κερδοφορίας τους σημαίνει ισοπέδωση των κοινωνικών αναγκών, σημαίνει διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, πλήρη λεηλασία της φύσης και τσάκισμα των κοινωνικών αντιστάσεων, του κόσμου του αγώνα.

Το κράτος ως ο εγγυητής των συμφερόντων του κεφαλαίου έρχεται να παίξει το δικό του ρόλο στην ενορχήστρωση της ολομέτωπης αυτής επίθεσης μέσα από την εφαρμογή μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης ατζέντας στο εσωτερικό και πολεμοχαρή σχεδιασμού στο εξωτερικό. Το ελληνικό κράτος, στενά προσδεδεμένο στο άρμα του ΝΑΤΟ, εντείνει διαρκώς την συμμετοχή του στο πόλεμο στην Ουκρανία, εξοπλίζεται, οχυρώνεται και προετοιμάζεται, αναβαθμίζοντας τις υπάρχουσες συνεργασίας, μοιράζοντας υπέρογκα ποσά στην κούρσα των εξοπλιστικών, μετατρέποντας τον ελλαδικό χώρο σε μια απέραντη νατοϊκή βάση και την πόλη της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτικοποιημένη ζώνη, ορμητήριο και στόχο πολεμικών επιχειρήσεων που σφαγιάζουν λαούς, σπέρνουν τον θάνατο και την οδύνη. Απέναντι στην όξυνση των διακρατικών ανταγωνισμών και πολεμικών προετοιμασιών για το ξαναμοίρασμα της γεωπολιτικής πίτας και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενεργειακών περασμάτων, μέρες σαν την 17η Νοέμβρη και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οφείλουμε να προτάσσουμε τον αντιπολεμικό αντιμιλιταριστικό αγώνα, το μπλοκάρισμα των πολεμικών μηχανών που σέρνουν τους λαούς στο σφάγιασμα για τα συμφέροντα των ισχυρών.

Απέναντι στην εντεινόμενη φτωχοποίηση, την εργασιακή επισφάλεια, την ενεργειακή φτώχεια, την πολεμική προετοιμασία και για όλους τους λόγους του κόσμου, οφείλουμε να βρεθούμε στους δρόμους την ημέρα αυτή, αλλά και κάθε μέρα, σπάζοντας την τρομοκρατία και την κρατική καταστολή στο δρόμο, κουρελιάζοντας τους νόμους που στοχεύουν στην καταλήστευση των κοινωνικών αγαθών, κεκτημένων και ζωών των καταπιεσμένων, ακυρώνοντας μέσα από τις μαχητικές μαζικές κινητοποιήσεις, τις απεργίες, τις καταλήψεις την επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την επιβολή της θανατοπολιτικής τους. Η εξεγερτική φλόγα του Νοέμβρη να μας υπενθυμίσει το χρέος των καταπιεσμένων να απαλλαχτούν από τα δεσμά τους, να τελειώνουν μια και καλή με αυτό το σάπιο σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης, να εργαστούν και να αγωνιστούν για το τσάκισμα κράτους, κεφαλαίου και πατριαρχίας.

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΜΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΦΑΛΤΡΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

Κατάληψη παλιό Νεκροτομείο

πηγή : https://www.facebook.com/story.php?story_fbid…