Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 στις 11.30

Καταρ 2022. Το ματωμένο Μουντιαλ

Περισσότεροι από 6.500 μετανάστες εργαζόμενοι από την Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές και τη Σρι Λάνκα έχουν πεθάνει στο Κατάρ από τότε που η χώρα κέρδισε τον διαγωνισμό για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, πριν από 10 χρόνια.

Στοιχεία από την Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Νεπάλ και τη Σρι Λάνκα αποκάλυψαν ότι έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 5.927 θάνατοι μεταναστών εργαζομένων κατά την περίοδο 2011-2020. Ξεχωριστά, στοιχεία από την πρεσβεία του Πακιστάν στο Κατάρ κάνουν λόγο για 824 θανάτους Πακιστανών εργαζομένων, μεταξύ 2010 και 2020.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι σημαντικά υψηλότερος, καθώς αυτά τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν θανάτους από διάφορες χώρες που στέλνουν μεγάλο αριθμό εργαζομένων στο Κατάρ, συμπεριλαμβανομένων των Φιλιππίνων και της Κένυας. Δεν περιλαμβάνονται επίσης οι θάνατοι που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες του 2020.

Τα ευρήματα αποκαλύπτουν την αποτυχία του Κατάρ να προστατεύσει το εργατικό δυναμικό των 2 εκατομμυρίων μεταναστών ή ακόμη και να διερευνήσει τις αιτίες του φαινομενικά υψηλού ποσοστού θανάτου μεταξύ των κατά κύριο λόγο νεαρών εργαζομένων.

Πίσω από τα στατιστικά στοιχεία υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες κατεστραμμένων οικογενειών, που αγωνίζονται να κερδίσουν αποζημίωση και είναι μπερδεμένες για τις συνθήκες του θανάτου των αγαπημένων τους προσώπων.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

antiexstasi@esexpiv.net