Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 στις 13.00

Συγκέντρωση

Η 25η ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Συγκέντρωση 25/11 κεντρική πλατεία 13:00

Η 25η Νοέμβρη έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, τον Δεκέμβριο του 1991. Ουσιαστικά η μέρα αυτή είχε καθιερωθεί , σχεδόν μία δεκαετία πριν, από γυναικείες οργανώσεις που ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη των τριών αδελφών Μιραμπάλ, οι οποίες ήταν πολιτικές αγωνίστριες από τη Δομινικανή Δημοκρατία που βασανίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και στραγγαλίστηκαν μέχρι θανάτου, κατ' εντολή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25/11/1960.

Οι κρατικοί φορείς οι οποίοι λένε ότι νοιάζονται για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είναι οι ίδιοι που καθημερινά αναπαράγουν την καταπίεση τους. Προσπαθούν να απονοηματοδοτήσουν την 25η Νοέμβρη με γιορτές ενώ δεν έχουν κανένα σκοπό να αγωνιστούν γι' αυτό καθώς δεν έχουν κανένα συμφέρον. Ως γυναίκες, πέρα από την εκµετάλλευση και την καταπίεση που βιώνουµε λόγω της τάξης μας ,βιώνουμε και την καταπίεση και στο πεδίο των έµφυλων διαχωρισµών, ως µια ακόµη µορφή καταπίεσης που απορρέει από τη δοµή του κυρίαρχου συστήµατος.

Ζούμε σε μια εποχή που δεν σταματάμε να μετράμε γυναικοκτονίες, κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις σε χώρους δουλειάς, σχολής ,στον δρόμο ,που έρχεται σαν πρόσφατος νόμος η υποχρεωτική συνεπιμέλεια ,παρέχεται θεσμική κάλυψη στους κακοποιητές, ξεπλένονται βιαστές και παιδοβιαστές λόγω της «θέσης» τους, δίνονται νομικές συμβουλές on air από μπάτσους προς επίδοξους γυναικοκτόνους ώστε να τη γλιτώνουν με τις μικρότερες ποινές ,διακινείται υλικό εκδικητικής πορνογραφίας με αποτέλεσμα τον διαρκή βιασμό των θυμάτων ,μετανάστριες καταγγέλουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από μπάτσους (ΠΡΟ.ΚΕ. ΚΑ στην Πέτρου Ράλλη) , και αναπαράγονται σεξιστικά στερεότυπα με σκοπό να μοιραστεί η ευθύνη μεταξύ θυτών και θυμάτων, ψηφίζονται νομοσχέδια ενάντια στις αμβλώσεις και κρατιούνται χιλιάδες έγκλειστες μετανάστριες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.Ταυτόχρονα, 19χρονη βιάζεται από 2 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ μέσα στο κολαστήριο του Α.Τ. Ομόνοιας, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις από μπάτσους που έχουν στρατοπεδεύσει στην περιοχή των Εξαρχείων εις βάρος μαθητριών, εργαζομένων, αλλά και όσων ζουν και αγωνίζονται στην περιοχή την στιγμή που οι μπάτσοι βιάζουν και εκδίδουν γυναίκες και παιδιά έξω από τα αστυνομικά τμήματα.

Στεκόμαστε η μία δίπλα στην άλλη.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα μαζί με τις γυναίκες που διαπομπεύτηκαν μέσα σε δικαστήρια, κρατικά και μη, επειδή κατήγγειλαν σεξιστικές επιθέσεις.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα δίπλα στις γυναίκες που σπάσαν την σιωπή τους, αλλά και δίπλα σ' εκείνες που ακόμη δεν βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν.

Στεκόμαστε εχθρικά απέναντι σε κάθε κυριαρχική αγέλη που σχετικοποιεί σε οποιοδήποτε επίπεδο την πατριαρχική βία, που αγκαλιάζει στοργικά και ξεπλένει γυναικοκτόνους, βιαστές,μαστροπούς.

Να τσακίσουμε την έμφυλη βία και το σύστημα που τη γεννά και την θρέφει

Να αγωνιστούμε για την γυναικεία χειραφέτηση, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Συγκέντρωση 25/11 κεντρική πλατεία 13:00

Συντρόφισσες ενάντια στην έμφυλη βία

πηγή : https://www.facebook.com/people/Δίκτυο-αλληλε…