Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 στις 18.00

15 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

[Θεσσαλονίκη] Διαδήλωση υπεράσπισης της κατάληψης Mundo Nuevo

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ υπεράσπισης της κατάληψης Mundo Nuevo Δευτέρα 28/11 στις 18:00, Καμάρα.

Κατάληψη Mundo Nuevo


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ MUNDO NUEVO

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΣΠΙΤΙΑ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

κάλεσμα : Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_exthess@hoextmail.coexm

libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Ανακοίνωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Mundo Nuevo

Σήμερα 28/11 καθάρματα της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Mundo Nuevo συνοδευόμενοι από καθεστωτικούς δημοσιογράφους. Κατά την επιχείρηση προέβησαν στη σύλληψη 4 συντρόφων και συντροφισσών που βρίσκονταν εντός του κτηρίου με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και σε άλλες 4 προσαγωγές πέριξ της κατάληψης (οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι) . Αμέσως οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες κάλεσαν συγκέντρωση υπεράσπισης η οποία πλαισιώθηκε από έναν ικανό αριθμό ατόμων κι εν συνεχεία συγκροτήθηκε μπλοκ το οποίο κατευθύνθηκε προς το κτήριο και στάθηκε εκεί για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα, δηλώνοντας με έτσι πως με κανέναν τρόπο δεν θα κάνουμε πίσω και δεν υποτασσόμαστε.

Η Mundo Nuevo είναι μια πολιτική κατάληψη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που εδώ και 7 χρόνια στεγάζει ένα κομμάτι του διαρκούς και ανυποχώρητου αγώνα του οργανωμένου αναρχικού κινήματος, μέσω της συλλογικότητας για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο & Κόκκινο", μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδίας Συλλογικοτήτων. Η κατάληψη αποτελούσε επίσης έναν κοινωνικό χώρο συνάντησης και ζύμωσης των ελευθεριακών ιδεών. Προσφάτως πραγματοποιήθηκε μία σειρά πολιτικών καφενείων τα οποία διοργάνωναν οι "Ελεύθερες Γυναίκες" της συλλογικότητας "Μαύρο & Κόκκινο", ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στον χώρο της κατάληψης λειτουργούσε και το κινηματικό βιβλιοπωλείο "ενδοχώρα" μέσα από το οποίο καλλιεργούνταν η ελευθεριακή κουλτούρα. Τέλος να προσθέσουμε πως προέκυψαν και διάφορα εγχειρήματα όπως για παράδειγμα οι ελευθεριακές εκδόσεις "Ναυτίλος". Ακόμη, στο χώρο έχουν πραγματοποιηθεί πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, ενώ συχνά πραγματοποιούνταν συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης και στήριξης άλλων αγώνων, φοιτητικών, εργατικών κλπ. Με πρόσφατο παράδειγμα το προηγούμενο βράδυ πριν την εκκένωση, όπου διοργανώθηκε από τα μέλη της κατάληψης βραδιά για την ενίσχυση των απεργών στο εργοστάσιο της Μαλαματίνα. Ταυτόχρονα, η κατάληψη λειτουργούσε ως στεγαστική από την αρχή της δημιουργίας της. Όλη αυτή η δομή ελευθερίας και οι κινήσεις αλληλεγγύης μέσα σε αυτή σαφώς και ενόχλησαν το κράτος το οποίο δεν έχει να επιδείξει τίποτα κοινωνικό πάρα μόνο έναν κατασταλτικό χαρακτήρα.

Γνωρίζουμε καλά πως το κράτος διαχρονικά αναγκαζόμενο να αποκαταστήσει το ρήγμα που δημιουργούν οι από τα κάτω αντιστάσεις προβαίνει στην απέλπιδα προσπάθεια να αποδυναμώσει τον αγώνα, μέσα από την ολομέτωπη επίθεση στους ζωτικούς χώρους αλλά και σε εμάς τους ίδιους.

Η κυβέρνηση επιδιώκοντας να διατηρήσει την εκλογική της βάση, μέσα στο κλίμα κοινωνικής δυσαρέσκειας που η ίδια έχει προκαλέσει, παλεύει να στρέψει τα βλέμματα στο γραφικό αφήγημα περί εξόντωσης του εσωτερικού εχθρού. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια προχωρά σε ένα μπαράζ επιθέσεων σε κατειλημμένους χώρους. Από την εκκένωση του Στεκιού του Βιολογικού και της Κατάληψης 111 (Θεσ/νίκη), της Κατάληψης του Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξ/πολη), την Κατάληψη της Ντουγρού (Λάρισα) και των Κατειλημμένων Προσφυγικών (Αθήνα) έρχεται σήμερα να κορυφώσει την θεαματική κατασταλτική της εκστρατεία με την επιτακτική εκκένωση της Κατάληψης Mundo Nuevo.

Από την πλευρά μας ως καταληψίες, με πείσμα στον αγώνα και υψωμένες τις γροθιές μας υπερασπιζόμαστε τους χώρους που εδαφικοποιούν τις αντιστάσεις μας και στεγάζουν τις ελευθεριακές ιδέες. Γιατί οι καταλήψεις είναι ανάσα στην ασφυκτική συνθήκη που προσπαθεί να επιβάλλει ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός και αγκάθι στον σάπιο κόσμο της εξουσίας. Μέσα στις καταλήψεις οραματιζόμαστε έναν κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας. Έναν κόσμο που θα χωράει πολλούς κόσμους.

Όλοι/όλες στην διαδήλωση στις 18.00 στην Καμάρα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO-

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΣΕΣ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟ ΤH MUNDO NUEVO ΜΕΧΡΙ ΤΗ ROSA NERA

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΑ ΩΣ ΠΕΡΑ

Κατάληψη Libertatia, Νοέμβρης 2022

πηγή : http://libertatiasquat.blogspot.com/2022/11/m…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Αλληλεγγύη με την κατάληψη Mundo Nuevo - Όλες/α/οι στην πορεία υπεράσπισής της κατάληψης
Δευτέρα 28/11, 18:00, Καμάρα

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 28/11, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εισβολή και εκκένωση της κατάληψης Mundo Nuevo, πραγματοποιώντας συλλήψεις ατόμων που βρίσκονταν εντός καθώς και σε προσαγωγές όσων επιχείρησαν να την προσεγγίσουν.

Σήμερα η κατάληψη Mundo Nuevo μετράει 7 χρόνια παρουσίας στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, αποτελώντας μια από τις δομές του κινήματος, κληρονομιά και κληροδότημα της ελευθεριακής κουλτούρας, όπου γεννιέται η αντίσταση ενάντια στον κόσμο της εξουσίας και οι πολιτισμικές αντι-προτάσεις απέναντι στην εξατομίκευση, την ιδιώτευση και τον τεμαχισμό.

Και για αυτό επιλέγουμε να υπερασπιζόμαστε τις καταλήψεις και τους κοινωνικούς χώρους ως μέσα αγώνα και αντίστασης, ως πεδία συνάντησης των από τα κάτω. Τα κτίρια αυτά δεν ήταν ποτέ απλώς ντουβάρια, δεν ήταν ποτέ η εύκολη λύση. Είναι χώροι αλληλεγγύης προς τους αδύναμους και τις καταπιεσμένες, χώροι αγώνα ενάντια στο υπάρχον σύστημα και τις αφηγήσεις του (οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές). Είναι μια προσπάθεια και ένα πάντοτε ανοιχτό στοίχημα δημιουργίας κοινοτήτων δίχως οικονομικούς, έμφυλους, φυλετικούς και άλλους κοινωνικούς διαχωρισμούς, απελευθερωμένη από την εξουσία των λίγων και τις ηγεμονικές λογικές κράτους και καπιταλισμού, χώροι διάχυσης γνώσης και εμπειρίας. Ήταν και είναι οι απόπειρές μας για να ατενίσουμε έναν κόσμο ισότητας, σεβασμού και αλληλεγγύης.

Γι' αυτό και δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση η στοχοποίηση των καταλήψεων από το κράτος. Μέσα στον προεκλογικό πυρετό μίας κυβέρνησης που έχει να επιδείξει μόνο φτωχοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας, η καταστολή και η αστυνομική βία είναι σταθερά το μόνο "έργο" για το οποίο μπορεί να καυχηθεί, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διατηρήσει το συντηρητικό/(ακρο-)δεξιό ακροατήριο της με την εφεύρεση μιας ανύπαρκτης ασφάλειας.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις, στα αυτο-οργανωμένα πολιτικά & πολιτιστικά εγχειρήματα, στις αδιαμεσολάβητες κοινότητες αγώνα και δημιουργίας, στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους.

Αλληλεγγύη σε όσα άτομα και όσους χώρους δοκιμάζονται από τις κρατικο-καπιταλιστικές μεθοδεύσεις και την καταστολή.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

κάλεσμα : Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΤΕ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΤΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ
ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Το πρωί της 28ης Νοεμβρίου εκκενώνεται η κατάληψη Mundo Nuevo, συλλαμβάνονται όσοι/ες διέμεναν στο κτίριο και προσαγάγωνται άτομα που προσέγγισαν την επιχείρηση εκκένωσης.

Η αρπαγή από το κράτος ενός κτιρίου απελευθερωμένου από τον έλεγχό του,γεμάτου με ζωή, αγώνες και αγωνίες για το πως θα γίνει αυτή καλύτερη, γεμάτου με γνώση και συντροφικές σχέσεις, κοστίζει κοινωνικά παραπάνω από όσο θα μπορούσαν πολλοι να φανταστούν. Η πράξη της κατάληψης ενός κτιρίου είναι η εδαφικοποίηση όλων των αγώνων μας για ελευθερία, η δημιουργία ενός χωρικού πεδίου/ κέντρου σγώνα όπου όλοι/ες μαζί δοκιμάζουμε τι πάει να πει να χτίζεις έναν "καινούριο κόσμο", με γνώμονα την αυτοοργάνωση, την στέγαση των κοινωνικών αναγκών που όλο και κατακερματίζονται,την οργανωμένη αντίσταση ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό . Σε μια περίοδο που η πολιτική σκηνή οδεύει σε εκλογές, η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί συμπληρώσει το καρέ των 4 χρόνων ακραίας καταστολής, υποβάθμισης των δημόσιων παροχών, κρατικών δολοφονιών μεταναστ(ρι)ών, διαφθοράς και σκανδάλων [παρακολουθήσεις πολιτικών, (παιδο)βιαστές εγκολπωμένοι μέσα και τριγύρω από το κυβερνών κόμμα, Λίστα Πέτσα και πάει λέγοντας]. Αποφασίζει λοιπόν να χτυπήσει για άλλη μια φορά τον οργανωμένο αγωνιζόμενο κόσμο, χαιδεύοντας τα αυτιά των ψηφοφόρων της με εξαγγελίες για "επικινδυνες αναρχικές καταλήψεις ", για εγγύηση της τάξης και της ασφάλειας με οποιοδήποτε κόστος.

Επικίνδυνες λοιπόν δεν είναι οι καταλήψεις, είναι οι μπάτσοι που με τη συγκαλυψη του κρατικού μηχανισμού βασανίζουν, βιάζουν και δολοφονούν μέσα στα Α.Τ. , είναι η διαλυμένη υγεία , οι λίστες αναμονής των καρκινοπαθών, η ελλείψεις σε ΜΕΘ, η ανύπαρκτη δημόσια παιδεία που θέλουν και να περιφρουρείται από το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Γιατί όλα τα παραπάνω κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. Κ' εμείς , με τους κοινωνικούς μας αγώνες και τα μέσα που διαθέτουμε, ένα από τα οποία είναι και οι καταλήψεις μας, δεν μπορούμε να στοχεύουμε παρά στην υπεράσπισή τους. Γιατί ο κόσμος της εξουσίας μύριζε πάντα θάνατο.

MUNDO NUEVO ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ'ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΣΗΨΗΣ

ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ,ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΒΙΛΕΣ Κ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ

Στηρίζουμε το κάλεσμα της εκκενωμένης κατάληψης Mundo Nuevo στις 6.00 στην Καμάρα

κάλεσμα : ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Οι καταλήψεις δεν είναι οι τοίχοι και τα ντουβάρια. Είναι σημεία αφετηρίας του αγώνα, είναι συλλογική απάντηση στην αλλοτρίωση της πραγματικότητάς μας.

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Τα άδεια κτήρια, όμορφα καταλαμβάνονται.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

OI KATΑΛΗΨΕΙΣ, ΑΝΑΣΕΣ ΕΛΕΥΕΘΕΡΙΑΣ. ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

κάλεσμα : Ανάρες, ομάδα δράσης και αλληλεγγύης


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Στις 28 Νοεμβρίου, λίγες μόνο μέρες από την συμπλήρωση 7 χρόνων της κατάληψης Mundo Nuevo, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης. Το κέντρο της πόλης γέμισε ξαφνικά με ακόμα περισσότερους μπάτσους, που βάλθηκαν με μένος να εξαλείψουν τις καταλήψεις. Αυτό το μένος καθόλου τυχαίο δεν είναι, ειδικά σε μια συγκυρία απανωτών κρίσεων. Και όταν η κρίση εντείνεται και τα πράγματα ζορίζουν, όταν μας λένε να "σφίξουμε τα ζωνάρια" και να προετοιμαστούμε για δύσκολους χειμώνες, είναι πάντα απαραίτητος ένας "εσωτερικός εχθρός".

Και η Mundo Nuevo είναι ακριβώς αυτό. Ένα σημείο συσπείρωσης και αντίστασης, απέναντι στην υποτίμηση των ζωών μας, ενάντια στις προσπάθειες των φασιστών να εξαπλωθούν στις γειτονιές. Ένα σημείο αλληλεγγύης στους αγώνες των μεταναστ(ρι)ών, των απολυμένων εργαζομένων, των κινημάτων. Οι δεκάδες συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές και συνελεύσεις που στεγάστηκαν στο κτήριο της Mundo Nuevo, δεν έγιναν εκεί από τύχη. Όλα αυτά συνέβησαν γιατί εκεί συναντήθηκαν άνθρωποι που δεν αντέχουν να στέκονται αμέτοχοι μπροστά στην αδικία, που αρνούνται να διαλέξουν ατομικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, όπως μας διαμηνύουν καθημερινά οι προβλέψεις "για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται". Αυτός ακριβώς είναι ο εσωτερικός εχθρός.

Οι κοινωνικοί αγώνες, το ταξικό μας μίσος, η επιμονή κάποιων να φαντάζονται έναν νέο κόσμο, τον κόσμο της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης, της αντίστασης.

ΠΟΡΕΙΑ 28.11 - ΚΑΜΑΡΑ 18:00

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

κάλεσμα : Κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ MUNDO NUEVO 28/11 18.00| ΚΑΜΑΡΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

«Άλλη μία κατάληψη απελευθερώθηκε, άλλος ένας χώρος αποδόθηκε στην κοινωνία σήμερα μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ. Πρόκειται για κτίριο του Δήμου Θέρμης στην Θεσσαλονίκη που τελούσε υπό κατάληψη επί επτά έτη. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για την ασφάλεια των πολιτών» Θεοδωρικάκος 28/11/2022

Αυτή είναι η ανακοίνωση που εξέδaωσε ο Υπουργός «προστασίας του πολίτη» έπειτα από την επιχείρηση εκκένωσης που πραγματοποιήθηκε στις 28/11 τα ξημερώματα στην κατάληψη Mundo Nuevo.

Στην πόλη μας δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κτίρια να «απελευθερώνονται» από το κράτος και «να αποδίδονται στην κοινωνία». Πριν μόλις δύο χρόνια «απελευθερώθηκε» το κτήριο της κατάληψης Terra Incognita, το 2016 η κατάληψη Ορφανοτροφείο και το 2012 η κατάληψη Δέλτα και η λίστα συνεχίζεται τόσο στην πόλη μας όσο και σε άλλες. Σε κάθε εκκένωση η ρητορική είναι η ίδια. Το κράτος υποστηρίζει ότι ο λόγος που εκκενώνονται οι καταλήψεις είναι ότι αποτελούν απειλή για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου ενώ στερούν και τη δυνατότητα αξιοποίησης προς όφελος του. Η «ασφάλεια» άλλωστε είναι το μόνο όπλο που έχει στη φαρέτρα της η κυβέρνηση σε προεκλογική περίοδο για να εξευμενίσει το συντηρητικό ακροατήριό της τη στιγμή που ο κόσμος πεινάει, κρυώνει, του παίρνουν το σπίτι...

Ανάλογη τακτική ακολουθείται στις εξώσεις των ανθρώπων που τους παίρνουν το σπίτι για οφειλές αστείων ποσών σε τράπεζες. Συγκεκριμένα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι όσοι χρωστάν 500-1000-10.000 ευρώ ζουν σε βάρος των υπολοίπων και επομένως καλώς τους πετάνε στο δρόμο. Είναι η συνήθης τακτική της εξουσίας να κατηγορεί τα θύματα των πολιτικών της, να αποπροσανατολίζει και να διαιρεί.

Η δικαιολογία της εκκένωσης μίας κατάληψης για να αποδοθεί στην κοινωνία καταρρίπτεται από την ίδια την ιστορία και από τα λουκέτα που κρατάνε χρόνια μετά σφραγισμένα τα εκκενωμένα κτήρια να ρημάζουν. Τα κτήρια που όσο ήταν υπό κατάληψη έσφιζαν από ζωή και δραστηριότητες ανοιχτές προς όσα άτομα επιθυμούσαν να τις πλαισιώσουν συμπεριλαμβανομένων και όσων η κοινωνία πέταξε στο περιθώριο λόγω ρατσιστικών, ομοφοβικών, σεξιστικών κλπ νοοτροπιών που απομονώνουν όσα αποκλίνουν από την κανονικότητα. Βιβλιοπαρουσιάσεις, εκδηλώσεις, συλλογή ειδών πρώτων ανάγκης, αυτοοργανωμένα μαθήματα, συζητήσεις, συναυλίες, οργάνωση κοινωνικών και ταξικών αγώνων, στέγαση ανθρώπων που δεν είχαν που να μείνουν. Όλα αυτά σύμφωνα με το κράτος αποτελούν απειλή. Και έχουν δίκιο. Τα μέρη όπου μπορεί κάποιος/α/ο να ερθει σε επαφή με λογικές εχθρικές στον καπιταλισμό όπως η αλληλεγγύη, η αυτο-οργάνωση, η αντίσταση στην εμπορευματικοποίηση, ο αδιαμεσολάβητος αγώνας αποτελούν ξεκάθαρα απειλή για το σάπιο σύστημα εξουσίας που βάζει πάντα το κέρδος πάνω από τη ζωή.

Οι εκμεταλλευόμενες και οι καταπιεσμένοι όμως δεν φοβόμαστε τις καταλήψεις, δε φοβόμαστε όσες υπερασπίζονται τις πορείες από τη βία του κράτους. Αντίθετα, φοβόμαστε το ότι τον επόμενο μήνα δε θα βγαίνει το νοίκι και το ότι μπορεί να ξαναείμαστε άνεργοι άμα διεκδικήσουμε τα νόμιμα στις δουλειές μας, οτι για να τελειώσουμε το σχολείο θα πρέπει να στραφούμε στα φροντιστήρια και στα ιδιωτικά γιατί το δημόσιο σε λίγο δεν θα παρέχει ούτε τα στοιχειώδη, το ότι αν αρρωστήσουμε το ξεκληρισμένο δημόσιο σύστημα υγείας δε θα καταφέρει να αντέξει και ότι δε μας φτάνουν τα φράγκα για τις εξετάσεις στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που ετοιμάζονται να βάλουν στα νοσοκομεία. Φοβόμαστε για το ότι έχει μετατραπεί ο ελλαδικός χώρος σε μία τεράστια νατοϊκή βάση, τη στιγμή που οι ορέξεις της ντόπιας αστικής τάξης σε συνδυασμό με τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις για την περιοχή μπορούν να μας μπλέξουν σε κάναν πόλεμο που θα πάμε να σκοτωθούμε πάλι εμείς, οι περιττοί, οι αναλώσιμοι, οι προλετάριοι.

Η απάντηση μας, λοιπόν, στις εκκενώσεις καταλήψεων, στην αστυνομική βία, στην εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης που μας επιφυλάσσουν δεν είναι παρά η συνέχεια του αγώνα μας, η αντίσταση σε όσα μας επιβάλλουν, η αμφισβήτηση σε όσα μας φορτώνουν, η οργάνωση ενός αντικαπιταλιστικού κινήματος με τελικό στόχο την ανοικοδόμηση μιας κοινωνίας που δε διαχωρίζει τους ανθρώπους και δε θα έχει ως βάσει το χρήμα, αλλα θα λειτουργεί για τις ανάγκες μας και τις ανάγκες του φυσικού κόσμου, χωρίς κράτη και εξουσία, χωρίς εθνικά σύνορα και πολιτικά συμφέροντα.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ, ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

OI ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ-ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΟΠΑΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

κάλεσμα : Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

anatolika.espivblogs.net


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Πορεία υπεράσπισης της κατάληψης Mundo Nuevo σήμερα, Δευτέρα 28/11, 18:00, Καμάρα

Στους καιρούς της κρατικής βαρβαρότητας στόχος είναι η επιβολή της βίας και του θανάτου. Η αποδιοργάνωση της ζωής, των νοημάτων και η εξατομίκευση. Μέσα από αυτό το στοίχημα αναπαράγεται και το σύστημα εξουσίας. Ένα σύστημα εξουσίας ορκισμένο στην πάταξη του εχθρού του με κάθε κατασταλτικό μέσο.

Στον αντίποδα, όμως, υπάρχει και η αυτοοργάνωση διαμέσου της αλληλεγγύης και της συλλογικοποιημένης ζωής. Αυτό αποτελούν οι καταλήψεις και οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι. Ένα απελευθερωμένο έδαφος από την κυριαρχία της Εξουσίας.

Και γι' αυτό οι καταλήψεις βρίσκονται συνεχώς στο μάτι του κυκλώνα. Γιατί δημιουργούν ρωγμές στο υπάρχον και το αμφισβητούν.

Γιατί μπροστά στο χάος του καπιταλισμού και της κρατικής κοινωνικής οργάνωσης , στην συνεχόμενη υποτίμηση της ίδιας της ύπαρξης και της ζωής το μόνο φως είναι η κοινωνική αντίσταση και η αναδημιουργία στο εδώ και στο τώρα με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά. Να σπάσουμε την εδραίωση της παντοδυναμίας του Κράτους μέσω της καταστολής και να δημιουργήσουμε νέους δρόμους αντίστασης, αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης.

Και κάτι τελευταίο: Τα κτήρια δεν παραδίδονται σε καμία κοινωνία μετά τις οποιεσδήποτε εκκενώσεις. Αρπάζονται από την κοινωνία, την ελεύθερη χρήση και παραδίδονται στην πλήρη ερήμωση και στο κέρδος.

- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

- ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

- ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ 79 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

- ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

- ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ ΠΟΛΗ

κάλεσμα : ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Για άλλη μια φορά, το ξημέρωμα μιας νέας ημέρας μας έφερε αντιμέτωπους με την εκκένωση άλλης μιας κατάληψης. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της 28/11 τα ένστολα σκουπίδια της ΕΛ.ΑΣ εισέβαλαν στο κτίριο της κατάληψης Mundo Nuevo, προχωρώντας σε 7 προσαγωγές από τις οποίες οι 4 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το κράτος και η εξουσία εξαπολύουν μετωπική επίθεση στις καταλήψεις και σε χώρους που συμβολίζουν την αντίσταση και τον αγώνα(Στέκι στο βιολογικο,111, Ντουγρού, Προσφυγικά, Mundo Nuevo). Σε συνδυασμό με την πλήρη κοινωνική εξαθλίωση που επικρατεί άλλα και την όξυνση της καταστολής σε ένα γενικότερο πλαίσιο, είτε αυτή είναι άμεση με εκκενώσεις, ξυλοδαρμούς, φυλακίσεις είτε έμμεση καθιστώντας την επιβίωση σε πολυτέλεια, αποτρέποντας έτσι τα καταπιεσμένα υποκείμενα να αντισταθούν, το κράτος προσπαθεί να δώσει ένα οριστικό χτύπημα για να τελειώσει ο διαρκής πόλεμος στον οποίον βρισκόμαστε με αυτό. Στην πραγματικότητα οι συνθήκες είναι ιδανικές για να οξύνουμε τις επιθέσεις μας και να συλλογικοποιήσουμε τις αντιστάσεις μας. Το κράτος και η εξουσία με κάθε τους κίνηση σπέρνουν κοινωνική οργή και μίσος καθιστώντας την εξεγερσιακή προοπτική πιο ξεκάθαρη από ποτέ. Με πορείες, συγκρούσεις, καταλήψεις, απαλλοτριώσεις, αντιστεκόμαστε στον ζόφο της κοινωνίας και προχωράμε σε αδιάκοπη επίθεση με όλα τα μέσα, μέχρι την ολική καταστροφή τους κράτους και κάθε εξουσίας, μέχρι την αναρχία.

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Mundo Nuevo

10 100 1000 καταλήψεις

ενάντια σε ένα κόσμο υποταγής και σήψης

Οι ιδέες μας δεν εκκενώνονται

Η αλληλεγγύη όπλο της αναρχίας

βία στη βία της εξουσίας

Σπέρνεται καταστολή θερίζεται οργή

κάλεσμα : Συνέλευση αναρχικών για την εξεγερσιακή προοπτική


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Η κυβέρνηση εκκενώνει ακόμα έναν κοινωνικό χώρο-κατάληψη. Να μην τους αφήσουμε Αλληλεγγύη στη Mundo Nuevo και στους συλληφθέντες Στηρίζουμε την διαδήλωση υπεράσπισης της κατάληψης 18:00 στην Καμάρα

Image

Αναμέτρηση

πηγή : https://twitter.com/anametrisi


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Όταν χτυπάνε έναν, μας χτυπάνε όλους. Καμία εκκένωση δεν θα μείνει αναπάντητη. Αλληλεγγύη στη κατάληψη Μουντο Νουεβο. Στηρίζουμε τη διαδήλωση υπεράσπισης της κατάληψης Mundo Nuevo στις 18:00 στην Καμαρα.

ΑΝ.ΟΜΑ (ΑΝτιφασιστική ΟΜΑδα) Θεσσαλονίκης

πηγή : https://twitter.com/anoma_thess


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Το πρωί της 28ης Νοεμβρίου αστυνομικές δυνάμεις εκκενώνουν την κατάληψη Mundo Nuevo στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνοντας τέσσερα άτομα. Οι επίθεσεις στους κατειλημμένους χώρους και οι προσπάθειες καταστολής κάθε ριζοσπαστικής και συλλογικής μορφής αντίστασης αποτελούν την αναγκαία άλλη όψη της υποτίμησης μας: της αύξησης του κόστους διαβίωσης, της περίφραξης των δημόσιων χώρων, του περιορισμού των δωρεάν δημόσιων παροχών στα πανεπιστήμια, της εντατικοποίησης των σπουδών μας. Έρχονται λοιπόν να περιορίσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις, σε μία περίοδο κλιμακούμενης κρίσης, διασφαλίζοντας την ομαλή κρατική της διαχείριση.

Από τα πανεπιστήμια μέχρι τις γειτονιές, να σταθούμε δίπλα σε όσες παίρνουν τις ζωές τους στα χέρια τους και στήνουν αναχώματα απέναντι στις επιθέσεις του κεφαλαίου, βρίσκοντας χώρους, χρόνους και τρόπους να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για έναν άλλο κόσμο, γιατί ό,τι αγαπήσαμε σε αυτόν ήταν πάντα εναντίον του.

Άμεση απελευθέρωση των 4 συλληφθέντων

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

ΠΟΡΕΙΑ: 28/11 ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΗ ΚΑΜΑΡΑ

Αυτόνομη Παρέμβαση στους Ηλ-Μηχ

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Νοεμβρίου 15h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Τα ξημερώματα της 28/11 μπάτσοι εισέβαλαν στην κατάληψη Mundo Nuevo στην Θεσσαλονίκη. Συνέλαβαν 4 συντρόφους/ισσες που βρίσκονταν στο κτίριο και έκαναν άλλες 3 προσαγωγές από την γύρω περιοχή, η οποία έμοιαζε κατεχόμενη από μπάτσους που την είχαν αποκλείσει. Άμεσα κόσμος ανταποκρίθηκε και πραγματοποίησε συγκέντρωση αλληλεγγύης δίπλα στην κατάληψη.

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε καθημερινά την ένταση της καταστολής απέναντι στα αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια. Τα αδιέξοδα των καπιταλιστών δεν τους αφήνουν κανένα περιθώριο παροχών για να εξευμενίσουν την οργή των καταπιεσμένων αυτής της κοινωνίας. Κράτος και κεφάλαιο επιτίθενται ώστε να συντρίψουν τις αντιστάσεις και να αποτρέψουν την συνάντηση των αγώνων και την επανάληψη γεγονότων όπως της τετραετίας 2008-2012.

Η εισβολή στη Mundo Nuevo είναι συνέχεια των επιχειρήσεων εκκένωσης των κατειλημμένων προσφυγικών στην Αθήνα και της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα, απαγορεύσεων πορειών και επιθέσεων μπάτσων σε αυτές, καθώς και της στρατοπέδευσης δυνάμεων κατοχής στα Εξάρχεια με αφορμή την κατασκευή σταθμού μετρό στην πλατεία. Οι συνεχείς προσλήψεις μπάτσων και η συνεχής αγορά καινούριων εξοπλισμών για αυτούς είναι το μοναδικό έξοδο που το κράτος κάνει με περισσή χαρά, πέρα από τις απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων για να τρώνε μίζες οι ημέτεροι.

Την ώρα που δημόσια υγεία και εκπαίδευση ξεχαρβαλώνονται για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα ιδιωτών, λεφτά περισσεύουν, όχι για την έρευνα, την αναβάθμιση εγκαταστάσεων ή για προσλήψεις προσωπικού σε νοσοκομεία και πανεπιστήμια, αλλά για την δημιουργία νέων αστυνομικών σωμάτων που θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη διάλυση αυτών. Η γνώση, η υγεία, ακόμα και η ίδια η ζωή από δικαιώματα μετατρέπονται σε προνόμια για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα για να τα εξασφαλίσουν.

Σε αυτό το πλαίσιο οι δομές αγώνα γίνονται πιο πολύτιμες από ποτέ και η υπεράσπιση τους αποτελεί καθήκον. Δεν είναι ζήτημα επιλογής, είναι ζήτημα ανάγκης. Η επέλαση των δυνάμεων της αγοράς επιδιώκει να περάσει πάνω από τα ερείπια της εργατικής τάξης, του κόσμου του αγώνα και εν τέλη του ίδιου του πλανήτη. Κάθε βήμα πίσω είναι βήμα προς τον γκρεμό. Να ενώσουμε τις αντιστάσεις. Να γίνουμε επίθεση.

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Mundo Nuevo

Καμία δίωξη στους/τις 4 συλληφθέντες/ίσσες

Πορεία: Δευτέρα 28/11 18:00 καμάρα

Αναρχική ομάδα Πυρανθός


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Ξημερώματα Δευτέρας 28/11 στις 6:00 στρατεύματα της ΕΛΑΣ με συνοδεία ασφαλιτών και καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης εκκένωσαν την κατάληψη Mundo Nuevo που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συνέλαβαν αγωνιστ(ρι)ες που στεγάζονταν στο κτήριο.

Το τελευταίο διάστημα μέσα σε μια συγκυρία όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει το μάτι σε φασίστες και να θωρακίσει την εκλογική της βάση, αναπαράγει το σαθρό αντιεξεγερτηκό αφήγημα στοχοποιησης των δομών αγώνα που δημιουργούν τις κοινωνικές αντιστάσεις και στεγάζουν τις ελευθεριακές, επικίνδυνες για το κράτος ιδέες.

Η συγκεκριμένη κατασταλτική επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιχειρήσεων εκκένωσης καταλήψεων, από το Στέκι στο Βιολογικό και την κατάληψη 111 στην Θεσσαλονικη μεχρι και την καταληψη Παλαιό Νεκροτομείο στην Αλεξανδρούπολη, τη Κατάληψη Ντουγρου στη Λάρισα και τα Κατειλημμένα Προσφυγικά στην Αθήνα. Είναι εμφανές λοιπόν πως η πρόδηλη αδυναμία του κράτους να αποσιωπήσει τις φωνές και να εξοντώσει τις δράσεις των αγωνιστ(ρι)ών το ωθεί στο να εξαπολύσει τις επιθέσεις του στις ζωές μας.

Για εμάς οι καταλήψεις ειναι χώροι ελευθερίας, αλληλεγγύης ισότητας και οργάνωσης του αγώνα και αποτελούν τα σφυριά που θα τσακίσουν τον κόσμο του κρατους, του καπιταλισμού και της ιδιοκτησίας. Ειναι χωροι δημιουργίας ριζοσπαστικων κοινοτητων αγώνα εναντια σε καθε μορφη εξουσίας. Ειναι εμπρακτο παραδειγμα της αμφισβήτησής μας προς το υπάρχον εξουσιαστικό σύστημα και δεν αποτελούν μονο ενα μεσο αγώνα αλλα και το περιεχόμενο του. Δεν θα τις παραδώσουμε σε κανέναν και θα τις υπερασπιστούμε με κάθε κόστος.

Αλληλεγγύη στη Καταληψη Mundo Nuevo και στους/στις συλληφθέντες/συλληφθεισσες

Κάτω τα χερια σας από τις καταλήψεις

Αν δεν αντισταθουμε σε ολες τις γειτονιές, οι πολεις μας θα γινουνε μοντερνες φυλακές.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ, 18.00

Ε.Σ. Δασολογίας