Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 στις 18.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη mundo nuevo που εκκενώθηκε τα ξημερώματα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨH MUNDO NUEVO ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ-ΙΣΣΕΣ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 28/11 αστυνομικές δυνάμεις περικυκλώνουν και εκκενώνουν την κατάληψη Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη. Τέσσερις σύντροφοι-ισσες που βρίσκονται μέσα στο χώρο της κατάληψης, συλλαμβάνονται. Είναι η τρίτη κατασταλτική επίθεση του κράτους σε κατάληψη τον τελευταίο μήνα, έπειτα από την εκκένωση της Ντουγρού στη Λάρισα και των Προσφυγικών στην Αθήνα.

Η εκκένωση της Κατάληψης Μundo Nuevo εντάσσεται στην ευρύτερη κατασταλτική επίθεση που έχει εξαπολύσει το κράτος ενάντια στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Η εκκένωση των καταλήψεων και το χτύπημα των χώρων αγώνα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιβολής του δόγματος «νόμος και τάξη». Ενός δόγματος που αποτελεί αιχμή του κράτους ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς του. Σχεδιασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με το κοινωνικό συμφέρον αλλά αντίθετα σχετίζονται μόνο με την μεγέθυνση των κερδών του κεφαλαίου, με την διατήρηση της κανονικότητας της καπιταλιστικής ζούγκλας που -εν μέσω κρίσης- φτωχοποιεί και πετάει στο περιθώριο ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού.

Το κράτος επιβάλλει στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία μια ζωή που δεν αξίζει να βιωθεί και για αυτό δεν έχει να επενδύσει σε τίποτα άλλο πέρα από τον φόβο, την τρομοκρατία και την καταστολή. Για αυτό βαφτίζει τους αγωνιστές τρομοκράτες. Για αυτό επιτίθεται σε κάθε κοινωνικό και ταξικό κεκτημένο. Για αυτό επιχειρεί να διαλύσει και να συντρίψει κάθε αγώνα, κάθε διεκδίκηση, κάθε φωνή αμφισβήτησης και εστία αντίστασης. Για αυτό χτυπάει τις καταλήψεις και τους χώρους αγώνα, κάνει πογκρόμ συλλήψεων και διώξεων, στήνει σκευωρίες σε βάρος αγωνιστών, ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, θωρακίζεται νομικά και κατασταλτικά, εδραιώνοντας το καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Για αυτό χτυπάει κάθε διαδήλωση, ξυλοκοπεί, βασανίζει και φυλακίζει τους αγωνιστές.

Πρόκειται για μια κίνηση προληπτικής επίθεσης η οποία επιχειρεί να ισοπεδώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους μπροστά στο φόβο των επερχόμενων κοινωνικών και ταξικών εξεγέρσεων. Μπροστά στον φόβο της διογκούμενης οργής που μπορεί να βγει στους δρόμους και να συντρίψει το κράτος, τα αφεντικά και τους λακέδες τους. Μπροστά στον φόβο της συνειδητοποίησης από την μεγάλη πλειοψηφία της ταξικής επίθεσης που δεχόμαστε -στο όνομα της κρίσης, της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της «κανονικότητας»- πάνω στα συμφέροντα και τις ανάγκες μας και την ανάληψη δράσης για να αποτραπεί.

Ως Αυτοδιαχειριζόμενος Χώρος «Επί τα Πρόσω», κομμάτι των χώρων του κοινωνικού και ταξικού αγώνα, δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην Κατάληψη Mundo Nuevo η οποία εδώ και χρόνια αποτελεί έναν ζωντανό και ανοιχτό χώρο αντίστασης, αγώνα και έκφρασης. Έναν χώρο που έχει διοργανώσει στην πόλη της Θεσσαλονίκης δεκάδες κινητοποιήσεις, αποτελώντας ένα πραγματικό κέντρο αγώνα για την πόλη και για αυτό το λόγο βρίσκεται στο στόχαστρο.

Οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι αποτελούν κέντρα αγώνα όπου το κίνημα συλλογικοποιείται, οργανώνεται και αντεπιτίθεται σε κράτος και κεφάλαιο. Δομές, όπου οι «από τα κάτω» επιχειρούν να αντιληφθούν και να καλύψουν τις ανάγκες τους. Χώροι ατομικής και συλλογικής έκφρασης, ζύμωσης, διάδοσης ιδεών, εδάφη όπου φυτρώνουν σπόροι και θρέφονται με τα όνειρα ενός άλλου κόσμου. Ενός κόσμου αλληλεγγύης, ελευθερίας και ισότητας.

Απέναντι στις εκκενώσεις των χώρων αγώνα και την κρατική καταστολή, ενάντια στη διαρκώς εντεινόμενη προσπάθεια του κράτους να τσακίσει όποια φωνή αγωνίζεται, να προτάξουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη μας. Όσο αυτοί θα απεργάζονται πλάνα αφανισμού των χώρων αγώνα και καθυπόταξης των ταξικών αντιστάσεων, τόσο πιο ψηλά θα υψώνουμε τις φωνές μας, τόσο πιο δυναμικά θα απαντάμε μέσα από τους δρόμους, τους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες. Γιατί οι καταλήψεις δεν είναι ντουβάρια. Είναι μνήμη, αγώνες και ιδέες, και αυτά δεν εκκενώνονται.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΝΑ ΟΞΥΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11, 18.00 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

αυτοδιαχειριζόμενος χώρος «Επί Τα Πρόσω»

πηγή : https://epitaprosw.espivblogs.net/2022/11/28/…