Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Κάλεσμα στη δίκη των 11 Αγωνιστών/τριων από την Τουρκία

Καλούμε όλους/ες να συμμετέχουν στη δίκη των 11 αγωνιστών από την Τουρκία, που θα ξεκινήσει στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, στις 1η Δεκεμβρίου, 09:00.

Αντιστεκόμαστε στις αδικίες. Το να αγωνίζεσαι ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό δεν είναι έγκλημα.Είναι καθήκον!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ 7/10!

Οι 11 επαναστάτες από την Τουρκία 2,5 χρόνια πριν, στις 19 Μαρτίου 2020, υπό τις επιταγές του ιμπεριαλισμού HΠΑ-ΕΕ και του φασισμού του ΑΚP και τις εντολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, φυλακίστηκαν ως "τρομοκράτες". Επειδή ως επαναστάτες διεξάγουν αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό αγώνα. Στις 19 Ιουλίου του 2021 καταδικάστηκαν με μια εκδικητική πολιτική απόφαση στο τρομοδικείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κάθειρξης 333 ετών, 30 χρόνια για τον καθένα και την καθεμία, με κατηγορίες όπως συμμετοχή σε "τρομοκρατική" οργάνωση, προμήθεια, μεταφορά και κατοχή όπλων. Το δικαστήριο στήριξε την απόφασή του, όχι σε συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις, αλλά σε απόψεις και εικασίες της "αντι"τρομοκρατικής. Τους καταδίκασε σε δεκάδες χρόνια κάθειρξης , λέγοντας "έτσι νομίζουμε". Το δικαστήριο χρησιμοποίησε επίσης το γεγονός ότι 11 επαναστάτες από την Τουρκία έκαναν το σύμβολο της νίκης και φώναζαν συνθήματα κατά τη διάρκεια των δικών, καθώς και την ύπαρξη, στις οικίες όπου διέμεναν, φωτογραφιών των Μαρξ, Ένγκελς, Μάο, οι οποίοι έχουν συμβολική σημασία για πολλούς αγωνιστές και αγωνίστριες σε όλο τον κόσμο, και τις φωτογραφίες των επαναστατών από την Τουρκία, όπως ο Mahir Çayan και ο Dursun Karataş, ως δικαιολογία για την κατηγορία της συμμετοχής σε οργάνωση.

Αυτή η δίκη αποσκοπεί στην εξουδετέρωση των επαναστατών της Τουρκίας, υπό τις επιταγές του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της ΕΕ και του τουρκικού φασισμού. Με αυτή την απόφαση, θέλουν να σταματήσουν τον αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό αγώνα των επαναστατών.

Η δήλωση του Süleyman Soylu, υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, μετά την κατασταλτική επιχείρηση και την προφυλάκιση των 11 επαναστατών, ότι οι συλληφθέντες είναι "επικίνδυνοι εγκληματίες τρομοκράτες" και ότι τους παρακολουθούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τη γνώση και το αίτημα της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών, (MIT), σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική στην Ελλάδα, είναι μια σαφής ένδειξη για το ποιος έλαβε και πώς λήφθηκε στην πραγματικότητα αυτή η απόφαση. Επίσης οι βάσεις του ΝΑΤΟ που έχουν δημιουργηθεί και πρόκειται να δημιουργηθούν στο ελληνικό έδαφος ήταν καθοριστικές για την απόφαση αυτή. Σε αυτή την απόφαση, οι οικονομικές και πολιτικές σχέσεις της συνεργαζόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον ιμπεριαλισμό ΕΕ- ΗΠΑ και τον τουρκικό φασισμό ήταν καθοριστικές.

Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη, οι 11 αγωνιστές ξεκίνησαν στις 7 Οκτώβρη 2022, απεργία πείνας διαρκείας, με τα εξής αιτήματα:

  • Οι επαναστάτες δεν μπορούν να διώκονται βάσει των αντιτρομοκρατικών νόμων. Η υπόθεση θα πρέπει να αφαιρεθεί από το πεδίο εφαρμογής της αντιτρομοκρατικής και η ποινή κάθειρξης 333 ετών που επιβλήθηκε βάσει των αντιτρομοκρατικών νόμων θα πρέπει να ακυρωθεί.
  • Δεν υπήρχε δίκαιη δίκη στο δικαστήριο. Η απόφαση ήταν πολιτική, όχι νομική. Θέλουμε μια δίκαιη δίκη.
  • Το δικαίωμά μας στην υπεράσπιση έχει καταπατηθεί. Δεν θέλουμε να μας τεθούν εμπόδια στην υπεράσπισή μας.
  • Μέχρι το πέρας του Εφετείου και την έκδοση της απόφασης, αιτούμαστε την αντικατάσταση της κράτησης μας με περιοριστικούς όρους καθώς ως πολιτικοί πρόσφυγες έχουμε σταθερή διεύθυνση.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου, με την έγκριση της έδρας, η αστυνομία μας επιτέθηκε και μας βασάνισε. Θέλουμε να τιμωρηθεί η έδρα που διέταξε τα βασανιστήρια και η αστυνομία των βασανιστών.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψής μας, κατασχέθηκαν τα χρήματα, οι υπολογιστές και τα αρχεία μας. Θέλουμε να επιστραφούν τα κατασχεθέντα.

Η απόφαση αυτή είναι μια απόφαση που αφορά όχι μόνο τους επαναστάτες από την Τουρκία, αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Γιατί αυτή η απόφαση είναι ένα μικρό μέρος μιας συνολικής επίθεσης με στόχο τα ταξικά-δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, τα οποία έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα με μεγάλους αγώνες και μεγάλο κόστος.

Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους και όλες, να σταθούν αλληλέγγυοι/ες με τους επαναστάτες από την Τουρκία, να διοργανώσουμε κινητοποιήσεις και να δείξουμε τη στήριξή μας στο Εφετείο την 1η Δεκέμβρη στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού. Ενωμένοι θα νικήσουμε!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ!

ΔΙΚΗ: 1/12, 12/12, 14/12, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, 09.00 π.μ.

Επιτροπή για τη Λευτεριά των 11 Αγωνιστών από την Τουρκία

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Νοεμβρίου 09h


Ως "Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές", καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους 11 αγωνιστ(ρι)ες και απεργούς πείνας από την Τουρκία, την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, στις 9:00, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου και ξεκινάει το εφετείο της υπόθεσής τους.

Ακουλουθεί το κείμενο της συνέλευσης για τους 11 απεργούς πείνας από την Τουρκία:

«Όταν τελείωσε ο πόλεμος
Υπήρχαν νικητές και νικημένοι
Στους νικημένους ο φτωχός λαός
Πέθαινε απ' την πείνα
Στους νικητές ο φτωχός λαός
Πέθαινε το ίδιο»

Μπ. Μπρεχτ

Στα μέσα Μαρτίου του 2020 η αντιτρομοκρατική ύστερα από επιχείρηση στην περιοχή των Σεπολίων συλλαμβάνει 11 επαναστάτριες/ες τουρκικής και κουρδικής καταγωγής με μοναδικά στοιχεία μια σακούλα με μπάζα,οδοντόβουρτσες με DNA και μια τσάντα με σκουριασμένα όπλα εντός ενός φρεατίου εκτός του σπιτιού τους. Ακολουθει μια fast track,στημένη δίκη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου καταστρατηγήθηκαν όλα τα δικαιώματα των κρατουμένων καθώς και ξυλοδαρμός τους κατά την τρίτη δικάσιμο εντός του δικαστηρίου από μπάτσους της Ειδικής Ομάδας Μεταγωγών. Με την πρωτόδικη απόφαση επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 333 χρόνων(συνολικά για τους 11) για ένταξη στην κομμουνιστική οργάνωση DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα) οργάνωση που περιλαμβάνεται στις λίστες των τρομοκρατικών οργανώσεων ΗΠΑ και Τουρκίας. Στις 7/10/2022 οι 11 αγωνιστές και αγωνίστριες, που κρατούνται στις ελληνικές φυλακές, ξεκίνησαν απεργία πείνας διαρκείας ζητώντας μια δίκαιη δίκη σύμφωνα με τους νόμους του ελληνικού κράτους. Λιγες μέρες μετά την έναρξη της απεργία πείνας τους οι δυο κρατούμενες, Harika Kızılkaya και Hazal Seçer απειλήθηκαν για πειθαρχικές ποινές απ' τον διευθυντή των γυναικείων φυλακών Θήβας Γιώργο Μακρη ενώ υπέστησαν εκδικητικούς,εξευτελιστικούς σωματικούς ελέγχους(ο σωματικός έλεγχος αποτελεί μέσο βασανισμού). Επίσης στις 17/10 μπάτσοι με κουκούλες της Ειδικής Ομάδας Μεταγωγών (ΕΟΜ) και η αρχιφύλακας χτυπήσαν την Hazal Seçer για να τη μεταγάγουν με τη βία στο νοσοκομείο. Το εφετείο θα ξεκινήσει στις 16/11/2022 στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Με φόντο τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα σε Αιγαίο κι Ανατολική Μεσόγειο,το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ανταγωνισμός ανάμεσα στο ελληνικό και το τουρκικό κράτος οξύνεται ραγδαία προμηνύοντας πολεμική σύρραξη. Τα ΜΜΕ κι απ' τις δυο πλευρές,πιστά στη δούλεψη των αφεντικών τους ποτίζουν καθημερινά τις συνειδήσεις των καταπιεσμένων με εθνικιστικό δηλητήριο. Τα πραγματικά προβλήματα τα οποία απορρέουν απ' τις ταξικές ανισότητες του αδηφάγου καπιταλιστικού συστήματος και τα οποία οδηγούν τους λαούς στην εξαθλίωση , την ανεργία , την ένδεια, την πείνα, τον κανιβαλισμό, το θάνατο, αποκρύπτονται τεχνηέντως. Αντιθέτως όταν τα δυο κράτη έχουν να αντιμετωπίσουν τον ταξικό τους εχθρό , τα κοινωνικά και ταξικά κινήματα, τις επαναστάτριες και τους αγωνιστές η σύμπνοια κι η αγαστή συνεργασία των αρχών και των μυστικών υπηρεσιών των δυο κρατών είναι πρόδηλη εδώ και δεκαετίες πάνω στα σώματα όσων εξεγείρονται με βασανισμούς, απαγωγές, συλλήψεις, εκδόσεις. Κοινή στρατηγική η καταστολή κι η εξόντωση όσων σηκώνουν το κεφάλι κι αγωνίζονται για έναν ελεύθερο κόσμο χωρίς πλούσιους και φτωχούς ,χωρίς καταπιεστές και καταπιεσμένους. Τελευταίο παράδειγμα στη συγκεκριμένη υπόθεση η δήλωση του υπουργού εσωτερικών της Τουρκίας πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν τις κινήσεις των 11 και κρίνοντάς τους επικίνδυνους αιτήθηκαν στις ελληνικές αρχές τη σύλληψή τους. Η αντιτρομοκρατική νομοθεσία, τα ειδικά δικαστήρια, οι ποινές, οι στημένες δίκες, οι βασανισμοί, η φίμωση μέσα στις δικαστικές αίθουσες αποδεικνύουν περίτρανα το καθεστώς εξαίρεσης που επιβάλουν οι εξουσιαστές ενάντια στους πολιτικούς κρατούμενες/νους είτε στην Ελλάδα , είτε στην Τουρκία είτε οπουδήποτε στον κόσμο.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ/ΡΙΩΝ ΑΠ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Η ΤΑΞΙΚΗ/ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους,
φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89368/