Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στις 12.00

[Αθήνα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην αλληλέγγυα σε μετανάστριες στον Ελαιώνα

Kαλούμε αύριο στις 12 Ευελπίδων, κτ.7, για την αλληλέγγυα σε μετανάστριες στον Ελαιώνα, που συνελήφθη σήμερα το πρωί.

Οι κατηγορίες είναι αντίσταση, απείθεια και φθορά.

13 μετανάστες/στριες συνελήφθησαν και με χειροπέδες οδηγούνται στη Πέτρου Ράλλη, απειλούμενοι/ες με απέλαση.

Μέσα στην καταιγίδα σήμερα, η ''έκτακτη'' διοικήτρια Μαρία Δήμητρα Νιουτσίκου, ο Δήμαρχος Μπακογιάννης, το Υπουργείο του Μηταράκη και η κυβέρνηση προχώρησαν σε ακόμα ένα γύρο μαζικών εξώσεων μεταναστριών και οικογενειών, υπό την απειλή των ΟΠΚΕ.

Ο τακτικός διοικητής του camp, Δημήτρης Γεωργιάδης, θεωρούμε πως συναινεί όλους τους τελευταίους μήνες διά της δημόσιας σιωπής του. Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο η ΝΔ έφτιαξε το σύγχρονο σύστημα συνόρων και στρατοπέδων μεταναστών/στριών.

Συνολικά τους τελευταίους μήνες, έχουν γίνει έξω από το camp του Ελαιώνα τουλάχιστον 9 συλλήψεις αλληλέγγυων, δεκάδες συλλήψεις μεταναστών/στριών κυρίως χωρίς χαρτιά αλλά και με χαρτιά, και πολύ περισσότερες προσαγωγές.

Το ρατσιστικό-ταξικό σχέδιο ''διπλής ανάπλασης'' του Ελαιώνα-Βοτανικού, της Αθήνας και της Ελλάδας συνολικά, ενάντια σε μετανάστριες και ντόπιους, προχωρά με εξώσεις, εκκενώσεις, πλειστηριασμούς, φτωχοποίηση, μείωση πραγματικών και έμμεσων μισθών, και με αναδιάρθρωση των γειτονιών, των χώρων εργασίας, των νοσοκομείων, των σχολείων, στο όνομα νέων επενδύσεων, νέων γηπέδων ποδοσφαίρου και πολυκαταστημάτων (όπως στον Ελαιώνα), κ.ο.κ.

Οι πόλεμοι, ο ρατσισμός, η εκμετάλλευση δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Μόνο ντόπιες και μετανάστριες, μαζί, μπορούμε να το κάνουμε.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.

Υ.Γ: Φώτο από τη μάχη των μεταναστριών στο καμπ του Ελαιώνα τους προηγούμενους μήνες

Solidarity With Migrants

πηγή : https://www.facebook.com/solidaritymigrants/