Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση στο Εφετείο για Σταθόπουλο - Χατζηβασιλειάδη

Την Παρασκεύη 2 Δεκεμβρίου συνεχίζεται το εφετείο των συντρόφων Βαγγέλη Σταθοπουλου και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

Αίθουσα : - Δ 80 Δ (2ος όροφος)

Θεωρούμε ότι η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων αλληλέγγυων είναι θεμιτή ,αφού και η δική οδεύει προς την ολοκλήρωσή της.

Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης πολιτικών κρατουμένων

Ενάντια στην εκδικητικότητα των μηχανισμών καταστολής

Ενάντια στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης

κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ που καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης για την υπεράσπιση τηςαλληλεγγύης,σε μια δίκη χωρίς στοιχεία

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ που καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξης για την ανάληψη ευθύνης οπλισμού με σκοπό την συνέχιση της επαναστατικής δράσης.

Πρωτοβουλία αλληλέγγυων, Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο, Αλληλέγγυοι/ες

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89388/


1 2 3 4

Στήριξη του καλέσματος αλληλεγγύης στους αναρχικούς κρατούμενους Β. Σταθόπουλο και Δ. Χατζηβασιλειάδη

Την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη συνεχίζεται η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης Β.Σταθόπουλου και Δ.Χατζηβασιλειάδη. Στο πρόσωπο του αναρχικού Δ. Χατζηβασιλειάδη, ο οποίος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξης για την ανάληψη ευθύνης οπλισμού με σκοπό την συνέχιση επαναστατικής δράσης, το κράτος εκδικείται όσους/ες ενσαρκώνουν το πρόταγμα της επαναστατικής πάλης. Την ίδια στιγμή, στο πρόσωπο του αναρχικού Β. Σταθόπουλου, ο οποίος καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης για την έμπρακτη αλληλεγγύη του σε μια δίκη χωρίς στοιχεία, εφαρμόζεται η προσπάθεια ποινικοποίησής της κοινωνικής και έμπρακτης αλληλεγγύης.

Στηρίζουμε το κάλεσμα αλληλεγγύης στους αναρχικούς Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 9.00 στο εφετείο (Λουκάρεως).

«Η αλληλεγγύη είναι μια σχέση-έννοια η οποία εμπνέει το ευρύτερο κίνημα, είναι βασική συνιστώσα για να χτιστεί ένας κόσμος ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινή πρακτική των ανατρεπτικών κινημάτων παγκοσμίως. Η έμπρακτη αλληλεγγύη δεν είναι θέση, είναι στάση ζωής, είναι ζήτημα συνείδησης, γίνεται βίωμα στη ζωή μας.» Β. Σταθόπουλος

«Το σημαντικότερο διακύβευμα της δίκης [...] είναι η αποφυλάκιση του συντρόφου Βαγγέλη Σταθόπουλου, στο πρόσωπο του οποίου χτυπιέται βάναυσα η κοινωνική αλληλεγγύη στη μεθόριο της επαναστατικής πάλης. Εγώ υπερασπιζόμενος την επαναστατική πάλη, το αντάρτικο και την πλατυά ένοπλη κοινωνική αντίσταση έχω τεθεί προ καιρού στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, ελευθερίας και ισότητας.» Δ. Χατζηβασιλειάδης

Χρονικό της υπόθεσης

Τον Οκτώβρη του 2019, πραγματοποιείται ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Χολαργό, κατά την οποία τραυματίζεται ο αναρχικός Δ. Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος και παραμένει σε καθεστώς φυγοδικίας μέχρι και τις 9 Αυγούστου 2021, που συλλαμβάνεται στην Θεσσαλονίκη μετά από ένοπλη απαλλοτρίωση τράπεζας. Στις 8 Νοεμβρίου 2019, η αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί εισβολές - έρευνες σε πλήθος σπιτιών, προσάγει δεκάδες άτομα και συλλαμβάνει τρία, μεταξύ των οποίων και τον αναρχικό Β. Σταθόπουλο. Ο Β.Σ. και ο Δ. Χ. θα καταδικαστούν πρωτόδικα σε 19 και 16 χρόνια φυλάκισης αντίστοιχα, για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ένοπλη ληστεία και διακεκριμένη οπλοκατοχή στο πλαίσιο του 187Α, με τον Δ. Χ. να δικάζεται ερήμην καθώς τότε παρέμενε φυγόδικος. Η χρήση του 187Α αφορά την οργάνωση "Επαναστατική Αυτοάμυνα", οπλισμός της οποίας βρέθηκε στο σπίτι του τρίτου ατόμου που συνελήφθη. O Δ.Χ., που έχει αναλάβει την ευθύνη της ληστείας στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, έχει δηλώσει πως η συγκεκριμένη οργάνωση είναι ανενεργή και ότι ο ίδιος είχε αναλάβει να διαφυλάξει την «πολιτική κληρονομιά» της οργάνωσης (δηλαδή να φυλάξει τον οπλισμό της). Έχει ξεκαθαρίσει επίσης πως ο Β.Σ. δεν συμμετείχε ούτε στην ληστεία, ούτε στην οργάνωση. Ο Β.Σ. έχει αρνηθεί την εμπλοκή του τόσο στην ληστεία, όσο και στην οργάνωση, από την πρώτη στιγμή και έχει παραδεχτεί ότι στα πλαίσια συντροφικής αλληλεγγύης, παρείχε ιατρική βοήθεια στην τραυματισμένο Δ.Χ.

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89384/


1 2 3 4

Συγκέντρωση στο Εφετείο για Σταθόπουλο - Χατζηβασιλειάδη. Αιθουσα : Δ 80 Δ - (2ος όροφος)

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΡΗΤΗ

Κατά την διάρκεια απαλλοτρίωσης σε κατάστημα Play-ΟΠΑΠ στον Χολαργό τον Οκτώβρη του '19, αυτοτραυματίζεται ο αναρχικός Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης. Με αφορμή αυτό, η αστυνομία και οι πολιτικοί της υφιστάμενοι μαγειρεύουν άλλη μια «επιτυχημένη» επιχείρηση εξάρθρωσης ένοπλης οργάνωσης που ήταν ήδη ανενεργή, περισσότερο από 3 χρόνια. Ξεκινάει ένα κατασταλτικό πογκρόμ με εισβολές σε καταλήψεις, σπίτια και προσαγωγές συντρόφων. Η συνταγή γνωστή: ανύπαρκτα ανώνυμα τηλεφωνήματα, υποδεδειγμένες και μεθοδευμένες καταθέσεις, φαιδρά μείγματα DNA, στοχοποίηση συντροφικών σχέσεων, απομόνωση αγωνιστών. Πάντα πρόθυμα τα ΜΜΕ προωθούν το σύνηθες κλίμα τρομοϋστερίας, στοχοποιώντας αγωνιστές με φανταστικές αφηγήσεις μελλοντικών χτυπημάτων.

Το σκηνικό συμπληρώνεται έναν μήνα μετά με την σύλληψη του αναρχικού Βαγγέλη Σταθόπουλου, επειδή έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον σύντροφο Δ. Χατζηβασιλειάδη. Ο Β. Σταθόπουλος αρνείται τις κενού περιεχομένου κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση και υπερασπιζόμενος την πολιτική του ταυτότητα, δηλώνει ότι η μόνη σχέση που έχει με την υπόθεση είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη του. Οι διωκτικές αρχές προκειμένου να συστήσουν οι ίδιοι μια ενεργή οργάνωση και να καταδικάσουν χρειάζονται τρία άτομα, έτσι ώστε να φανεί ότι «διεξάγουν έργο». Συλλαμβάνοντας και έτερο κατηγορούμενο, σπίτι του οποίου βρίσκεται οπλισμός, ανάμεσά του και ένα όπλο-σφραγίδα της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», η συνταγή δένει. Αποσπούν ψευδείς μαρτυρίες που κατόπιν αναιρούνται και κατασκευάζουν στοιχεία για να επιτύχουν τον σκοπό τους. Θάβουν προκλητικά το γεγονός ότι ο Δ. Χατζηβασιλειάδης, όντας τότε φυγόδικος, αναλαμβάνει μέσα από κείμενά του την πλήρη ευθύνη για την διαφύλαξη του οπλισμού και κάνει σαφές ότι κανείς από τους άλλους δύο δεν έχει σχέση με την κλοπή, τον οπλισμό ή την οργάνωση κι ούτε θα μπορούσε να έχει. Παγιδεύουν τον Β. Σταθόπουλο δείχνοντας εκδικητικό μένος στο πρόσωπο και την στάση του, εμφανίζοντας δια μαγείας ως "ατράνταχτο" στοιχείο ένα ευτελές μείγμα dna. Στην περίπτωση που η πρωτόδικη απόφαση συνεχιστεί στο εφετείο, ο Β. Σταθόπουλος θα αποτελέσει τον πρώτο πολιτικό κρατούμενο που καταδικάζεται με μόνο βασικό στοιχείο το μείγμα DNA.

Το έκτακτο στρατοδικείο που με ακροβασίες απλώς σφράγισε το αφήγημα της αστυνομίας, στήθηκε με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο 187Α και επιτελεί διττό ρόλο: Από τη μία κυνηγάει, καταστέλλει και επιχειρεί να εξαφανίσει την αδιάκοπη επαναστατική πάλη των καταπιεσμένων και από την άλλη φυλακίζει και ποινικοποιεί την αλληλεγγύη και την συντροφικότητα. Η εκδικητικότητα των μηχανισμών στα πρόσωπα των αγωνιστών επιφέρει βαρύτατες κατηγορίες και εξοντωτικές ποινές, διατηρώντας σε ισχύ το καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους.

Η συνέχεια της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό έχει οριστεί για την Παρασεκυη 2 Δεκεμβρίου. Είναι η πρώτη θεαματική επιχείρηση αυτής της κυβέρνησης και επιβεβαιώνει ότι πίσω από το δόγμα «νομός και τάξη» βρίσκεται ο αυταρχισμός και η αστυνομοκρατία, ακόμα και με παραποίηση ή κατασκευή στοιχείων έναντι της πραγματικότητας. Η εντατικοποίηση της καταστολής τα τελευταία χρόνια οδήγησε σε ένα κυνήγι μαγισσών για όσους αγωνίζονται, σε επιθέσεις και εκκενώσεις αυτοοργανωμένων χώρων, στην συκοφάντηση και παραδειγματική τιμωρία των πολιτικών τους αντιπάλων, στην απαγόρευση των διαδηλώσεων, στον στυγνό καθημερινό έλεγχο για όλη την κοινωνία. Η υπόθεση αυτή εντάσσεται στο διαρκές αντι-εξεγερσιακό σχέδιο, που επιτίθεται σε όλους/-ες όσοι αντιστέκονται και αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι.

ΛΕΥΤΕΡΙΑΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ που καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης για την έμπρακτη αλληλεγγύη του, σε μια δίκη χωρίς στοιχεία

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ που καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξης για την ανάληψη ευθύνης οπλισμού με σκοπό την συνέχιση επαναστατικής δράσης.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89387/


1 2 3 4

Οι αιχμάλωτοι/ες του απελευθερωτικού πολέμου είναι η αιχμή του αγώνα κι η αλληλεγγύη μας είναι αδιαπραγμάτευτη κι απροϋπόθετη. Οι αιχμάλωτοι σύντροφοι συνεχίζουν τον αγώνα τους και μες στις δικαστικές αίθουσες. Η ηθική και πολιτική τους στήριξη είναι αναγκαία. Στηρίζουμε το κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη, στις 09:00, στο εφετείο (Λουκάρεως). Κανένας/καμιά/κανένα σύντροφος/ισσα/ο στα χέρια του κράτους. Λευτεριά στους αναρχικούς Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

post image

Η αλληλεγγύη μας είναι αδιαπραγμάτευτη

Οι αναρχικοί Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης και Βαγγέλης Σταθόπουλος είναι δύο κρατούμενοι, αιχμάλωτοι στα χέρια του κράτους, από τους/τις ήδη δεκάδες αντιφρονούντες/ούσες, αγωνιστές/ριες κι αναρχικούς/ές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα κελιά της δημοκρατίας.

Ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, υπερασπιζόμενος την αποκλειστική ευθύνη για τον οπλισμό της Οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα η οποία κι έχει παύσει τη δράση της από το 2017, πρόβαλε με αυτόν τον τρόπο την προάσπιση της επαναστατικής κληρονομιάς, με σκοπό τη συνέχεια της κοινωνικής επαναστατικής αντίστασης.

Η αγωνιστική ριζοσπαστική έφοδος και τα μαχητικά υποκείμενα που την εκφράζουν, είναι σάρκα από τη σάρκα του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού-ελευθεριακού κινήματος, καθώς ο αντικρατικός-αντικαθεστωτικός αγώνας είναι ενιαίος και πολύμορφος, κι είναι αναγκαίος ο μη διαχωρισμός του (οργανικά κι έμπρακτα) στη συνάντηση των διαφορετικών οπτικών.

Μετά από απαλλοτρίωση ενός μικρού καζίνο, ο σύντροφος Δημήτρης αυτοτραυματίστηκε στο πόδι, ενώ ο σύντροφος Βαγγέλης κατόπιν, έσπευσε να παράσχει την αλληλεγγύη του, φροντίζοντας το τραύμα ενός ανθρώπου που είχε ανάγκη από τη χορήγηση πρώτων βοηθειών. Στην ουσία, ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος δικάστηκε για την έμπρακτη αλληλεγγύη του, καθώς το κράτος πρωτόδικα, του ανακοίνωσε τα 19 χρόνια εκδικητικής κάθειρξης. Την ίδια στιγμή, ο αναρχικός Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης βρισκόταν καταζητούμενος και δικάστηκε ερήμην για την ανάληψη ευθύνης έμπρακτης αντίστασης στο καθεστώς (για τη φύλαξη του όπλου-σφραγίδα της Οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα αλλά και για την προσπάθεια ανασυγκρότησης του αντάρτικου με βάση τη στρατηγική της Οργάνωσης), με καταδίκη σε 16 χρόνια κάθειρξης.

Διαχρονικά, η εξουσία φοβάται την αξία, συνείδηση και στάση της έμπρακτης αλληλεγγύης και γι' αυτό δεν επιθυμεί φυσικά, οι άνθρωποι να είναι ενωμένοι/ες/α, παρά διαχωρισμένοι/ες/α σε χίλια δυο κομμάτια που τρώγονται μεταξύ τους. Το κράτος γνωρίζει καλά πως αυτή η συνθήκη διευκολύνει κατά πολύ το έργο του κι επιχειρεί σταθερά να διαρρηγνύει την αλληλεγγύη στην πράξη, καθώς η τελευταία συνιστά τη βάση της επαναστατικής πάλης.

Η υπόθεση των δύο συντρόφων αποτελεί αιχμή στο πλαίσιο της τρομοκρατικής επίθεσης του κράτους στο κοινωνικό κίνημα στο σύνολό του τα τελευταία χρόνια, διότι μέσα από την ποινικοποίηση της ίδιας της αλληλεγγύης, ποινικοποιούνται ξεκάθαρα τα κοινωνικά ριζώματα της αντικρατικής αντίστασης.

Ο αναρχικός Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, έπειτα από κοντά δυο χρόνια φυγής, έπεσε στα χέρια των διωκτικών αρχών, μετά από απαλλοτρίωση τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

Ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος στάθηκε με συνείδηση κι ανιδιοτέλεια, έτσι όπως χρειάζεται να είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζομένων.

Η εξουσία φοβάται την επαναστατική ορμή και γονατίζει όταν γεννιέται η επαναστατική προοπτική για έναν νέο κόσμο, ελεύθερο κι ανεξούσιο, χωρίς σκλάβους/ες κι υποκρισία. Το κράτος αρχίζει να αποσαρθρώνεται εκεί που ξεκινά έμπρακτα και συνολικά, η θέληση για την ουσιαστική αποδόμησή του.

Οι αιχμάλωτοι/ες του απελευθερωτικού πολέμου είναι η αιχμή του αγώνα κι η αλληλεγγύη μας είναι αδιαπραγμάτευτη κι απροϋπόθετη.

Οι αιχμάλωτοι σύντροφοι συνεχίζουν τον αγώνα τους και μες στις δικαστικές αίθουσες.

Η ηθική και πολιτική τους στήριξη είναι αναγκαία.

Στηρίζουμε το κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη, στις 09:00, στο εφετείο (Λουκάρεως).

Κανένας/καμιά/κανένα σύντροφος/ισσα/ο στα χέρια του κράτους

Λευτεριά στους αναρχικούς Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Ανοιχτή Συνέλευση Ⓐναρχικών

anoiexxti_syneexleusi_anexarhikwn@exriseup.nexet

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1622192/