Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στις 18.00

Συγκέντρωση εναντια σε ακριβεια- φτωχεια- καταστολη

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ- ΦΤΩΧΕΙΑ- ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ- ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Το κύμα ακρίβειας που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο χρόνο έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά, που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Χιλιάδες εργαζόμενοι και φτωχοί έχουν αναγκαστεί να ελαττώσουν τις αγορές τους σε βασικά είδη διατροφής. Ο χειμώνας θα είναι βαρύς, καθώς οι τιμές ρεύματος και καυσίμων είναι απαγορευτικές. Ο μισθός δεν φτάνει ούτε μέχρι τις 15 του μήνα. Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ξεδιάντροπη κοροϊδία. Το «καλάθι του νοικοκυριού» που διατυμπανίζουν περήφανα ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του είναι άλλο ένα άλλοθι για να διατηρήσουν τα τεράστια κέρδη τους οι μεγάλες αλυσίδες των σούπερ-μάρκετ. Παράλληλα, τα κοράκια των τραπεζών και οι ιδιώτες - αρπαχτικά ξεσπιτώνουν τον κόσμο, μέσω των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και εφάρμοσε η ΝΔ. Αφού μας στερήσουν την θέρμανση και το φαγητό, θα μας πάρουν και τα σπίτια! Η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι η εθνικοποίηση όλων των εταιρειών ενέργειας, χωρίς αποζημίωση και με έλεγχο -διαχείριση από τους εργαζομένους. Πρέπει να παλέψουμε για αυξήσεις στους μισθούς και την αύξηση της χρηματοδότησης των κοινωνικών αναγκών (υγεία, παιδεία, ασφάλιση)!

Για την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς και τους πολέμους φταίνε όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ). Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα. Ακολουθεί πιστά τις επιταγές του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών ξοδεύοντας δισεκατομμύρια σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και την ενίσχυση της αστυνομίας. Η ξοφλημένη κλίκα του Μητσοτάκη έχει αποκοπεί πλήρως από την κοινωνία. Είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα και στη διαφθορά, μπλεγμένη με το πιο μαφιόζικο και εγκληματικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, καλύπτοντας δολοφόνους, βιαστές, τοκογλύφους και ναρκεμπόρους. Στέλνει τα ΜΑΤ, της βίας και καταστολής, ενάντια στους εργαζόμενους, στους φοιτητές, στους κατοίκους συνοικιών που διαμαρτύρονται. Μειώνει τους προϋπολογισμούς για τις κοινωνικές ανάγκες (υγεία, παιδεία, ασφάλιση) και δίνει πακτωλούς χρημάτων στους πλούσιους, το χρέος και την αστυνομία. Ακολουθεί πιστά τις επιταγές του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών ξοδεύοντας δισεκατομμύρια σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Για να μας κρατήσουν καθηλωμένους και να μας στερήσουν κι άλλα δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες, δεν θα διστάσουν να προκαλέσουν έναν πόλεμο με την Τουρκία, μετατρέποντάς μας σε κρέας για τα κανόνια τους.

Καμία ανοχή - Να τους τελειώνουμε πριν μας πεθάνουν

Η ΝΔ κυβερνά ενάντια στην ελληνική κοινωνία. Πρέπει να ενωθούμε κάτοικοι, εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς και να παλέψουμε για να τους διώξουμε. Η απεργία στις 9 Νοέμβρη και η διαδήλωση του Πολυτεχνείου ήταν η αρχή όμως δεν αρκεί. Καλούμε κάθε νέο, εργαζόμενο, άνεργο, κάθε κάτοικο της Δάφνης να έρθει μαζί μας για να οργανώσουμε την αντίστασή μας με Λαϊκές Συνελεύσεις. Να παλέψουμε ενάντια στους Νατοϊκούς πολέμους. Να μην αφήσουμε κανέναν κάτοικο χωρίς ρεύμα, να οργανωθούμε και να προχωράμε σε άμεσες επανασυνδέσεις. Να απαιτήσουμε αυξήσεις στους μισθούς πάνω από την ακρίβεια και αύξηση της χρηματοδότησης για τα κοινωνικά αγαθά. Να ενώσουμε τους αγώνες μας με τους αγώνες των εργαζομένων πολλών χωρών της Ευρώπης που αγωνίζονται ενάντια στην ακρίβεια, τη φτώχεια και τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις τους. Να επιβάλλουμε μια κυβέρνηση των εργαζομένων η οποία θα εφαρμόσει:

· Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Απαγόρευση των απολύσεων!

· Κατάργηση των ιδιωτικοποιήσεων, σταμάτημα της ακρίβειας! Κατάργηση ΦΠΑ - ΕΝΦΙΑ!

· Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων!

· Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ Katoexikoi.Prwextovouliaex.Dafnis@exgmail.coexm

Τηλ. Επικοινωνίας: 6978613964

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Δεκεμβρίου 15h