Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Κάλεσμα στη δίκη της Νέας Σμύρνης

Κάλεσμα στη δίκη της Νέας Σμύρνης (Δευτέρα 5/12, 9:00, Δέγλερη 4)

Η δίκη της Νέας Σμύρνης μετά από τη σύντομη αναβολή που πήρε στη τελευταία δικάσιμο έχει οριστεί για τις 5 Δεκεμβρίου

Μια υπόθεση που βρίθει αναλύσεων από τα διάφορα μετερίζια του αγώνα, αλλά αδιαφιλονίκητα έχει χαραχτεί ως ένα μικρό κομμάτι στην ιστορία. Στη κοινωνική γλώσσα, στην καθημερινότητα η Νέα Σμύρνη δημιουργεί αυτόματα τον συνειρμό της κοινωνικής νίκης, της ήττας της καταστολής, του λαϊκού ξεσηκωμού.

Οι λόγοι που το γεγονός αυτό έχει χαραχτεί στην συλλογική μνήμη είναι δύο. Ο πρώτος είναι η τεράστια κινητοποίηση του κόσμου ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Μια διαδήλωση που χτύπησε ρεκόρ μαζικότητας για τα δεδομένα μιας πορείας γειτονιάς και που συσσώρευσε ολόκληρη την οργή της κοινωνίας απέναντι στις κρατικές πατερναλιστικές πολιτικές κοινωνικής πειθάρχησης

Ο δεύτερος λόγος είναι οι διώξεις που ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες με τη συνδρομή και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Έχοντας πάρει το μήνυμα, μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού της ομάδας Δράση, η κυβέρνηση πραγματοποιεί συλλήψεις στο σωρό και αποδίδει μαζικά και αυθαίρετα ένα πακέτο κατηγοριών που συμπεριλαμβάνουν τα βαριά κακουργήματα της έκρηξης με κίνδυνο της ζωής και της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Κίνηση που καταδεικνύει αν μη τι άλλο δικονομικά ότι το υπόβαθρο της μαζικής αυτής δίωξης δεν είναι άλλο απο την απελπισία για καταδίκες. Πέρα από τις συλλήψεις της ίδιας μέρας. Οι οποίες ανέρχονται στις δεκατέσσερις και περιλαμβάνουν απο ανήλικα παιδιά, διαδηλωτές, κατοίκους γειτονιάς έως ανθρώπους που έπαιζαν μπάσκετ σε άλλες περιοχές ή που είχαν χάσει το πορτοφόλι τους στη περιοχή . Δηλαδή οποιονδήποτε βρήκαν στη διάθεσή τους. Θα γίνουν άλλες δύο συλλήψεις. Αυτές των 2 συντρόφων μας Άρη Π. και Όμηρου Μ. όπου διαμέσου μιας υποκλαπείσας συνομιλίας που προκύπτει απο την παράνομη και απόρρητη παρακολούθησή τους "για λόγους εθνικής ασφάλειας" απο το Τμήμα Αντιμετώπισης Εσωτερικής Τρομοκρατίας της ΔΑΕΕΒ, απήχθησαν, βασανίστηκαν και κατηγορήθηκαν ομοίως, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους του Άρη Π. και τη προφυλάκιση του Όμηρου Μ.

Οι διώξεις των συντρόφων μας δεν ήταν διόλου τυχαίες. Ήταν στοχοποιημένοι για τη πολιτική τους δράση στο αναρχικό κίνημα με αποτέλεσμα να παρακολουθούνται πολύ καιρό πριν τις πρώτες τους συλλήψεις. Στα πλαίσια του παραδειγματισμού θέλησαν με αυτήν την βίαιη δίωξη να δείξουν την αποφασιστικότητα του κράτους - τιμωρού, να τρομοκρατήσουν την ανερχόμενη τότε κοινωνική πλημμυρίδα σκοτώνοντας την εν τη γενέσει της. Ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες. Απο τη μία τη κοινωνία, ότι αυτή είναι η μοίρα όσων αμφισβητούν τη κυριαρχία. Απο την άλλη τους στρατιώτες του κράτους στην ΕΛΑΣ, πώς το κράτος καλύπτει τα νώτα τους.

Η δίκη που ξεκίνησε τον Οκτώβριο είχε να κάνει με μια σκληρή και εντεταλμένη έδρα που σκοπός της ήταν όχι μόνο να δικάσει αλλά να καταδικάσει. Αυτό φαινόταν από την στάση της στην απόρριψη για το βραχιόλι του Ομήρου που βρίσκεται έγκλειστος 22 μήνες πλέον, με τους 10 τελευταίους στην οικία του με βραχιόλι. Από την απόρριψη αιτημάτων για αναβολή εφόσον μερικοί κατηγορούμενοι είχαν νεοδιόριστους συνηγόρους υπεράσπισης. Την απόπειρα παράκαμψης μέχρι και της ρητής απόφασης του ΔΣΑ, για τη μη παράσταση των συνηγόρων σε περίπτωση τρίτης διακοπής της δίκης, για την οποία μάλιστα οι δικηγόροι τιμωρούνται με πειθαρχικά.

Απο όλο αυτό το γενικευμένο κλίμα ρεβανσισμού και πιέσεων για καταδίκες, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι τραμπούκοι της ομάδας ΔΡΑΣΗ και των ΜΑΤ, όπου έχοντας τη κρατική προστασία και σαν κουστωδία των κατήγορων παρίστανται στη δίκη προκαλώντας, στοχοποιώντας, φακελώνοντας αλληλέγγους με προφανή σκοπό να εκμαιεύσουν επιθετική συμπεριφορά απο μέρους του αλληλέγγου κόσμου για την εξυπηρέτηση του παραμυθιού της αυτοθυματοποίησής τους. Και σε αυτό το δόλωμα, καλούμε τον κόσμο να μη τσιμπήσει.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μετά από 10 μήνες στη φυλακή και παραπάνω από 12 μήνες περιορισμού στο σπίτι με το βραχιόλι, οι εισαγγελικοί μηχανισμοί έφεραν για δεύτερη φορά πρόταση από τον εισαγγελέα για παράταση του βραχιολιού στον Όμηρο Μ. Αφού πρώτα έδωσαν παράταση στον εγκλεισμό του μέχρι τις 13/12 με τη βολική δικαιολογία ότι το βραχιόλι δεν προσμετράται ως κράτηση και άρα η προφυλάκιση του που κανονικά εξέπνεε τον Αύγουστο, πλέον δεν ισχύει για το βραχιόλι. Τώρα με νέα εισαγγελική πρόταση απο την τσέπη της αντιτρομοκρατικής, πρότειναν ερήμην, την παράταση του εγκλεισμού του για άλλους 6 μήνες σε περίπτωση που η δίκη δεν ξεκινήσει. Σε αυτό το σενάριο, ο Όμηρος θα έχει εκτίσει 28 μήνες εγκλεισμού, δίχως δίκη στα πλαίσια της εκδικητικής του αιχμαλωσίας.

Σε αυτή τη συνθήκη καλούμαστε να απαντήσουμε και θα το κάνουμε. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες, οι συλληφθέντες και οι συλληφθείσες που κατηγορούνται έχουν απέναντι πολλούς εχθρούς και για μόνο τους σύμμαχο την αλληλεγγύη. Να μη τους αφήσουμε μόνους στα χέρια του κράτους

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες της Νέας Σμύρνης. Αλληλεγγύη στους βασανισθέντες.

Άμεση απελευθέρωση του πολιτικού κρατούμενου Όμηρου Μ

Όλοι και όλες στα δικαστήρια στις 5/12 ώρα 9:00, είσοδος απο Δέγλερη 4.

Αναρχική Συλλογικότητα «ΜΑΣΟΒΚΑ»

πηγή : https://el-gr.facebook.com/masovkaanarxikisil…


Κάλεσμα αλληλεγγύης στο Μικτό Ορκωτό για την Ε.Β.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Β ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 05/12 ΩΡΑ: 10:30 στο ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ( ΔΕΓΛΕΡΗ 4 & ΑΙΘΟΥΣΑ 1).

ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ:

Στη Νέα Σμύρνη 09.03, είδαμε και ζήσαμε εξεγερτικές στιγμές από την συγκέντρωση ενάντια στην αστυνομική βία με αφορμή τον ξυλοδαρμό πολίτη στην πλατεία. Χιλιάδες κόσμος βγήκε να διαδηλώσει. Η 18χρονη Ε.Β κάποιες ώρες μετά τα επεισόδια,προσπάθησε να διαφύγει το πογκρομ εκδίκησης απο την ομάδα ΔΡΑΣΗ στην γειτονιά που κατέβηκαν με φανερά εχθρικές και εκδικητικές διαθέσεις. Ξυλοκοπούσαν αδίστακτα και μοίραζαν πλαστές κατηγορίες σε όποιον βρισκόταν μπροστά τους.Αφού έσπευσε να αποτρέψει τον ξυλοδαρμό και την σύλληψη αβοήθητου ατόμου, την ξυλοκόπησαν βάναυσα. Για την απάντηση που έδωσε με την αντίδραση της,δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από αστυνομικούς, καθώς και απειλές βιασμού. Κατά την σύλληψη της, δεν επέτρεψαν να έχει την ιατρική περίθαλψη που ζητούσε επίμονα και δικαιούνταν.

Κρατήθηκε 4 ημέρες στην ΓΑΔΑ,με ειδική μεταχείριση από την αστυνομία λόγω της έντονης κινητοποίησης του κόσμου,σε άθλιες συνθήκες.Το εσωτερικών υποθέσεων έκλεισε την υπόθεση με την αιτία,ότι στο βίντεο φαίνεται να αντιδράει στην σύλληψη ατόμου, αναιρώντας στη συνέχεια τα όσα καταγγέλλει δημόσια και επισυνάψε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή.

Έτσι, στη λογική των αρχών πως προκάλεσε, αποσιωπάται η κακοποίησή της, η οποία επίσης βεβαιώνεται από ιατρικές γνωματεύσεις, ενώ έχει καταγραφεί και βιντεοληπτικά. Κατηγορήθηκε με κακουργηματικές κατηγορίες, όπως έκρηξη κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο,επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή,απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, κατασκευή και προμήθεια εκρηκτικών βομβών με πρόκληση κινδύνου σε άνθρωπο,παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κ.α.

ΚΑΝΕΝ@ ΜΟΝ@!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ!

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89432/