Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στις 12.00

Συγκέντρωση-Μικροφωνική για τις καταλήψεις

Οι καταλήψεις αποτελούν κοινότητες αγώνα μέσα και έξω από τον αστικό ιστό. Κοινότητες οργανωμένες οριζόντια και αντιιεραρχικά, Μακριά από το το πλαίσιο της "νομιμότητας" που το κράτος ορίζει, χτίζοντας δεσμούς αλληλεγγύης και συντροφικότητας μέσα στη δυστοπια του σήμερα.

post image

Αρχές Δεκέμβρη 2022 και η επίθεση του κρατικού μηχανισμού προς τους κατειλημμένους χώρους συνεχίζεται. Από την κατάληψη 111 , την κατάληψη παλιού νεκροτομείου στην Αλεξανδρούπολη, την κατάληψη ντουγρού , τα κατειλημμένα προσφυγικά έως και την κατάληψη mundo nuevo το κράτος προχώρησε σε σειρά εκκενώσεων και διώξεων σε βάρος αγωνιστών/στριων. Φυσικά μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι η στοχοποίηση τέτοιων χώρων απο το κράτος.

Ειδικότερα στη χρονική περίοδο που διανύουμε που περιλαμβάνει έντονα την καταπίεση των κατωτέρων κοινωνικών στρωμάτων λόγο της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής , των διαδοχικών καταστάσεων εμφυλης βίας και της ενεργειακής κρίσης , οι καταλήψεις αποτελούν σημεία αναφοράς προωθώντας την συλλογική διαχείριση και τον τρόπο να σταθούμε αλληλέγγυα το ένα δίπλα στο άλλο . Από τις στεγαστικές καταλήψεις μέχρι τις συλλογικές κουζίνες και τις δομές αλληλοβοήθειας οι καταλήψεις αποτελούν τα εργαλεία μιας διαφορετικής καθημερινής κοινωνικής οργάνωσης.

Έτσι , γίνεται προφανές το γιατί η κρατική μηχανή θέλει να καταστρέψει με λυσσά αυτήν την έμπρακτη αμφισβήτηση της «αναγκαιότητας» της. Γιατί οι καταλήψεις αποτελούν κοινότητες αγώνα μέσα και έξω από τον αστικό ιστό. Κοινότητες οργανωμένες οριζόντια και αντιιεραρχικά, Μακριά από το το πλαίσιο της "νομιμότητας" που το κράτος ορίζει, χτίζοντας δεσμούς αλληλεγγύης και συντροφικότητας μέσα στη δυστοπια του σήμερα.

10 100 1000δες καταλήψεις

Ενάντια σε ένα κοσμο οργανωμένης σήψης

Ένας είναι ο τρόπος για να επιβιώσεις

Συγκρούσεις καταλήψεις απαλλοτριώσεις

Αλληλεγγύη στα συλληφθέντα συντροφιά

Συγκέντρωση-Μικροφωνική στις 12.00 στο κεντρικό αίθριο στα πρώην ΤΕΙ

Αναρχική συλλογικότητα KURO SIWO

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1622214/