Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 στις 20.30

Η Κ.Ο.Κ. προβάλλει: «Shoplifters» (2018)

🎥 Η Κινηματογραφική Ομάδα Κτηνιατρικής (Κ.Ο.Κ.) σας περιμένει και αυτήν την Τετάρτη στην προβολή της ταινίας «Shoplifters» («Κλέφτες Καταστημάτων») του 2018!

Υπόθεση: Στην βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία «Κλέφτες Καταστημάτων» ο φακός του Kore-Eda, διακριτικού σχολιαστή των ταξικών αντιθέσεων, στρέφεται στη σκοτεινότερη γωνιά της πολύχρωμης βιτρίνας του ιαπωνικού ονείρου. Εκεί συναντά την υπερήλικη Χάτσουε, τον γιο της Οσάμου, τη σύζυγό του Νομπούγιο και τον μικρό τους γιο Σότα, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα χαμόσπιτο δύο δωματίων με τη σύνταξη της γιαγιάς, περιστασιακές δουλειές και τακτικές «επιδρομές» πατέρα και γιου σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα για τη δωρεάν προμήθεια αγαθών. Η κατάστασή τους περιπλέκεται, όμως, ακόμη περισσότερο όταν ο Οσάμου και ο Σότα συναντήσουν στο δρόμο ένα κοριτσάκι που μοιάζει κακοποιημένο κι εγκαταλελειμμένο, το οποίο περιμαζεύουν στο σπίτι τους. Διστακτική στην αρχή, η Νομπούγιο δέχεται τελικά να «υιοθετήσει» τη μικρή, η οποία γίνεται σταδιακά μέλος της αντισυμβατικής αυτής οικογένειας.

Σκηνοθεσία: Hirokazu Kore-Eda
Διάρκεια: 121'
Αίθουσα: Χριστοδούλου (ισόγειο Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ)

🎞 Θα προηγηθεί ανοιχτή συνάντηση των μελών της ομάδας στις 18:30, αλλά και συζήτηση (αν υπάρχει διάθεση) μετά το τέλος της προβολής!

πηγή : email που λάβαμε στις 2 Δεκεμβρίου 18h