Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στις 15.00

Συλλαλητηριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού

18 Μάρτη,Διεθνής μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού

Ανοιχτά σύνορα, Όχι στις επαναπροωθήσεις

Ασυλο, χαρτιά, στέγη, Όχι στα στρατόπεδα-γκέτο

STOP στους φασίστες

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, 18 ΜΑΡΤΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ 3ΜΜ

Στις 18 Μάρτη 2023, σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του Πλανήτη εργαζόμενοι και νεολαία υψώνουme κραυγή αλληλεγγύης στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και ενάντια στην ανερχόμενη φασιστική απειλή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, της ακρίβειας, του υποκλοπών, του σεξισμού, χτυπάει ρεκόρ κυνισμού με την κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας κατά των προσφύγων και των μεταναστών. Eπιχειρεί να τους μετατρέψει σε αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπημένη πολιτικής της που σπέρνει την φτώχεια και την ανεργία, φορτώνει τα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων με τις αυξήσεις στις τιμές στα τρόφιμα και την ενέργεια.

Δολοφονεί και πνίγει στα σύνορα πρόσφυγες και μετανάστες, στο Αιγαίο και τον 'Εβρο, με τις μαζικές επαναπροωθήσεις του Λιμενικού και των συνοριοφυλάκων που τις βαφτίζει «αποτροπές εισβολής», με την ενεργοποίηση ακόμη και παρακρατικών μηχανισμών. Εκτοπίζει, 10.000 πρόσφυγες, σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τον αστικό ιστό των πόλεων, με την ρατσιστική εκκένωση της δομής του Ελαιώνα και τις εξώσεις με τον τερματισμό του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, της φιλοξενίας σε κατοικίες μέσα στις γειτονιές από την 1/1/2023. Πρόσφυγες χάνουν δουλειές μέσα στις πόλεις και τα παιδιά τους εξαφανίζονται από τα θρανία των σχολείων. Το πογκρόμ της κυβέρνησης συνεχίζεται με ρατσιστικές επιχειρήσεις-σκούπα, με την φυλάκιση στην Αμυγδαλέζα χιλιάδων μεταναστών εργατών χωρίς χαρτιά την ώρα που σημειώνονται ελλείψεις εργατικών χεριών στο τουρισμό και τα χωράφια.

Είναι μια εκστρατεία της κυβέρνησης που επιδιώκει να συσπειρώσει τους φασίστες στην δεξιά πολυκατοικία μέσα σε συνθήκες κατάρρευσης της ΝΔ ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Τους άνοιξαν το δρόμο και προχωρούν ξανά σε επιθέσεις με τις πλάτες της ΕΛΑΣ σε γειτονιές και σχολεία, στο Μαρούσι, στο Ν.Ηράκλειο, στην Κοκκινιά, στα Πατήσια, στη Θεσσαλονίκη, στο Ρέθυμνο. Δίνουν διευκολύνσεις στο καταδικασμένο χρυσαυγίτη Κασιδιάρη να κάνει φιέστες μίσους με αστυνομική κάλυψη όπως στο Π.Φάληρο.

Είναι η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ που έτρεξε να δώσει συγχαρητήρια στην Μελόνι, την φασίστρια νοσταλγό του Μουσολίνι για την ανάδειξη της σε πρωθυπουργό της Ιταλίας και να συνάψει αμέσως συμφωνία, μαζί με την Κύπρο και τη Μάλτα, για την απαγόρευση της αποβίβασης των προσφύγων που διασώζονται στα πλησιέστερα λιμάνια της Μεσογείου.

Το αντιφασιστικό κίνημα και το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες έχουν την δύναμη, μαζί το εργατικό κίνημα και την νεολαία, να τους χαλάσουν τα σχέδια παντού! Το δείξαμε με την μαζική συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια στην δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, κόντρα στους ναζιστικούς χαιρετισμούς του Πλεύρη και στις 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι. Το δείξαμε με τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις γειτονιές, στη Θεσσαλονίκη, στο Μαρούσι, στο Π.Φάληρο. Με τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες του Ελαιώνα και του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Με την ανθρωπιά του απλού κόσμου της αλληλεγγύης που διασώζει τους θαλασσοπνιγμένους πρόσφυγες όπως στα Κύθηρα και τους αγκαλιάζει με φροντίδα στην Παλαιόχωρα της Κρήτης.

Το ίδιο κίνημα έδειξε τη δύναμη του όταν τσάκισε τα σχέδια της Μελόνι να απαγορεύσει στους πρόσφυγες που είχαν διασωθεί από τα καράβια των αλληλέγγυων να αποβιβαστούν στην Κατάνια.

Στηρίζουμε την καμπάνια για την καταδίκη σε δεύτερο βαθμό των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, των εγκληματιών που επιτέθηκαν δολοφονικά ενάντια στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τους αγωνιστές των κινημάτων. Η θέση των φασιστών είναι μόνο στη φυλακή. Να τους απομονώσουμε ξανά σε απόπειρες να παριστάνουν τα πολιτικά κόμματα στην προεκλογική περίοδο ζητώντας διευκολύνσεις για συγκεντρώσεις μίσους και ξέπλυμα τους από τα ΜΜΕ.

Διεκδικούμε άσυλο και στέγη για τους πρόσφυγες μέσα στις πόλεις και όχι σε στρατόπεδα-γκέτο, νομιμοποίηση των μεταναστών, να κλείσουν οι Αμυγδαλέζες. Στοπ στις καταδιώξεις στα σύνορα, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Όλα τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία, πρόσβαση στην δημόσια υγεία με ΑΜΚΑ για όλους. Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας και Λιβύης, η συμφωνία με την ιταλική κυβέρνηση της Μελόνι. Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές και τα σχολεία, καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, στη φυλακή ξανά, καμιά νομιμοποίηση της Μελόνι.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τις κοινότητες μεταναστών, τις συλλογικότητες στις γειτονιές, τις κινήσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ+, των αναπήρων, τις δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις, την αριστερά και τα κινήματα να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη.

Ενισχύστε οικονομικά την ΚΕΕΡΦΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 167/470832-65, IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265

https://antiracismfascism.org/index.php/2973-…

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.)

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/