τι; :

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 στις 20.30

Κοινωνικό καφενείο & συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

Από το Μάρτιο του 2020, έπειτα από ανακοίνωση, ο χώρος λειτουργούσε, αποκλειστικά για τη σταθερή εβδομαδιαία συνέλευση και τη δομή Κοινωνικό Ντουλάπι, με γνώμονα την πρόληψη και την προστασία από την Covid19 των μελών της συλλογικότητας καθώς και του κόσμου που πλαισίωνε τις διάφορες λειτουργίες του.

Παίρνοντας την απόφαση να αναστείλουμε τις περισσότερες λειτουργίες εντός, δεν αναστείλαμε την παρουσία μας στο δρόμο του αγώνα, συμμετέχοντας στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες της περιόδου.

Ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña ανακοινώνει ότι θα λειτουργεί με σταθερή συχνότητα το κοινωνικό καφενείο από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου. Η επιλογή της ημερομηνίας έρχεται σε συνέχεια της λήξης των εκδηλώσεων του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χ.Α.

*Ενάντια στο κυρίαρχο αφήγημα της λήξης της πανδημίας, συνεχίζουμε να προστατεύουμε ο ένας την άλλη∙ τηρούμε τα μέτρα συλλογικής αυτοπροστασίας.

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος

Pasamontaña

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2022/09/blog-…
πηγή : email που λάβαμε στις 26 Σεπτεμβρίου 13h


Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

ΚΑΝΕΝΑΣ & ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 20:30

Στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Pasamontaña, (Ξενοφώντος 84 Κορυδαλλός) λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2020 η Δομή Αλληλοβοήθειας «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ» όπου μαζεύουμε και διανέμουμε είδη 1ης ανάγκης για τη στήριξη των ανθρώπων της γειτονιάς που έχουν ανάγκη.

Εμείς που πάντα βιώναμε την εκμετάλλευση και την καθημερινή εξόντωση από τις εγκληματικές πολιτικές του κράτους και των πλουσίων, καλούμαστε ξανά να πληρώσουμε τη νέα κρίση του καπιταλισμού, που γίνεται ακόμα χειρότερη εξαιτίας της διαχείρισης της πανδημίας.

Δημιουργήσαμε τη Δομή συγκέντρωσης και διανομής ειδών πρώτης ανάγκης στη βάση του «ο καθένας προσφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του και η καθεμία λαμβάνει σύμφωνα με τις ανάγκες της».

Ξέρουμε ότι μερικά τρόφιμα δεν αλλάζουν τον κόσμο. Άλλα η έμπρακτη αλληλοβοήθεια, η κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη ανοίγει δρόμους στη συλλογική οργάνωση των κοινοτήτων μας για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας με τις δικές μας δυνάμεις και χωρίς να παρακαλάμε, για να δώσουμε κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη για την καλυτέρευση της ζωής μας και για να αγωνιστούμε για έναν κόσμο που θα χωράει όλους και όλες, χωρίς πλούσιους και φτωχούς, χωρίς αφεντικά και δούλους.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος

Pasamontaña

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2022/10/2000.…