Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 στις 21.45

Προβολή ντοκιμαντέρ: Μόνος σου θα πας πιο γρήγορα, μαζί θα πάμε πιο μακριά

Προβολή ντοκιμαντέρ: Εξέγερση Δεκέμβρης 2008: Μόνος σου θα πας πιο γρήγορα, μαζί θα πάμε πιο μακριά


14 χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από το «μαγικό» όπλο του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ο Αλέξης άφησε την τελευταία του πνοή στα χέρια του φίλου του Ν. Ρωμανού, ενώ ο δολοφόνος Ε. Κορκονέας μαζί με τον συνάδελφο του και ηθικό αυτουργό Β. Σαραλίωτη, επικαλέστηκαν πως η πράξη ήταν αποτέλεσμα αυτοάμυνας. Αυτά τα 14 χρόνια η λίστα των κρατικών δολοφονιών ολοένα και μεγαλώνει Ζακ Κωστόπουλος/Zackie Oh, Βασίλης Μάγγος, αμέτρητα θύματα από Pushbacks και όσα συγκαλύπτονται από κράτος και ΜΜΕ.

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Το ντοκιμαντέρ αυτό το γύρισε η Κλεμ, μία Γαλλίδα συντρόφισσα που έμενε εκείνον τον καιρό στην Αθήνα, στην κατάληψη της Σκαραμαγκά. Δυστυχώς, η Κλεμ έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το 2013, αφήνοντας την ταινία λίγο πριν από την τελική μορφή που θα ήθελε να της δώσει. Παρόλα αυτά, οι κοντινοί της άνθρωποι σε Ελλάδα και Γαλλία έκριναν ότι η ταινία μπορεί να προβληθεί ως έχει, και πιστεύουμε ότι έχει ιδιαίτερη αξία, καθότι πρόκειται για πρωτότυπο υλικό που δεν υπάρχει αντίστοιχό του για τα γεγονότα του Δεκέμβρη. Γυρισμένο από και για το κίνημα, το καλοκαίρι του 2010, όταν οι μνήμες της εξέγερσης του Δεκέμβρη ήταν ακόμα πολύ νωπές στο μυαλό και την ψυχή όλων μας.

This documentary was made by Clem, a French comrade who was living at the time in Athens, in the occupation of Skaramanga. Sadly, Clem passed away suddenly in 2013, leaving the film shortly before the final form she would have liked to give it. Nevertheless, those close to her in Greece and France felt that the film could be screened as it is, and we believe it has particular value, as it is original material that has no equivalent for the events of December, shot by and for the movement in the summer of 2010, when the memories of the December uprising were still very fresh in the minds and souls of all of us.

πηγή : https://www.facebook.com/events/8186357893558…
πηγή : email που λάβαμε στις 4 Δεκεμβρίου 13h