Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 στις 20.00

2 καλέσματα : 1 2

Έκτακτο κάλεσμα για τον πυροβολισμό του 16χρονου

Μία μέρα πριν την επέτειο δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, τα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ πυροβολουν στο κεφαλι κι άλλο παιδι, αυτη τη φορά 16 χρονών γιατί έκλεψε 20 ευρώ βενζινης. Το κράτος μας θυμίζει ανελλειπώς πως η κατάσταση όχι απλά δεν άλλαξε, χειροτέρεψε και θα συνεχίζει να χειροτερεύει όσο τρομοκρατουμαστε και δεν εξεγειρόμαστε.

Καλούμε σε αυθόρμητη συγκέντρωση σήμερα 5/12 στις 20:00 στο μνημείο του Αλέξη

Όλα στους δρόμους

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΟ

ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΖΗΤΑΕΙ

Αναρχικες/οι/α

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1622316/


Έκτακτο:Στήριξη της αυθόρμητης συγκέντρωσης σήμερα στο μνημείο δολοφονίας του Α.Γρηγορόπουλου για τον 16χρονο που πυροβολήθηκε

Στήριξη της αυθόρμητης συγκέντρωσης σήμερα στο μνημείο δολοφονίας του Α.Γρηγορόπουλου για τον 16χρονο που πυροβολήθηκε

Στήριξη της αυθόρμητης συγκέντρωσης σήμερα στο μνημείο δολοφονίας του Α.Γρηγορόπουλου για τον 16χρονο που πυροβολήθηκε από μπάτσους

Κυριακή προς Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Κυριακή προς Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, μια μέρα πριν την μέρα τιμής και μνήμης του δολοφονημένου αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πριν 14 χρόνια, 16χρονος Ρομα φεύγει από βενζινάδικο, χωρίς να πληρώσει 20€. Καταδιώκεται από μπατσους και πυροβολείται στο κεφάλι καταλήγοντας να χαροπαλεύει στο νοσοκομείο για να προστεθεί στη λίστα των ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα της δολοφονικής βιάς των ανθρωποειδών της ελληνικής αστυνομίας.

Η περίπτωση του 16χρονου μας συγκλονίζει, μας εξοργίζει και μας φέρνει στο μυαλό τόσες και τόσες περιπτώσεις ανθρώπων που δολοφονήθηκαν απο την ελληνική αστυνομία επειδή δε σταμάτησαν σε κάποιο μπλόκο. ιστορίες όπως αυτή με το 18χρονο Δημήτρη Λαγωνικάκο το Σεπτέμβρη του 1991 στην Καλαμάτα όπου πέθανε από εσωτερική εγκεφαλική αιμοραγία μετά απο προσαγωγή του από την αστυνομία. Όπως ο 21χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης(Ηράκλειο Κρήτης) που εκτελέστηκε με σφαίρα στο κεφάλι 5 Δεκέμβρη του 2005. Όπως ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης (Πέραμα) που γαζώθηκε με 38 σφαίρες. Ιστορίες που αθροίζονται σε άλλες τόσες περιπτώσεις, που η ωμή δολοφονική βίας της αστυνομίας τυγχάνει θεσμικής προστασίας, πολιτικής ασυλίας και συγκάλυψης. Ιστορίες με πραγματικά ονόματα ανθρώπων που άφησαν πίσω τους ένα κενό και ολόκληρες κοινότητες στο πένθος. Ιστορίες που θα θυμίζουν πως οι μπάτσοι είναι δολοφόνοι με στολή στην υπηρεσία μιας αδίστακτης εξουσίας που θεωρεί τις ζωές μας αναλώσιμες και που μας υπενθυμίζουν πως σε αυτήν την δολοφονική βία μόνη απάντηση είναι η Δικαιοσύνη του δρόμου.

Η Δικαιοσύνη που φέρει μέσα της η πύρινη οργή που βροντοφωνάζει πως το ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ .Απόψε ενώνουμε τις φωνές μας με όσους/ες θα δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση στο μνημείο και αύριο όλη μέρα με όσους/ες κατέβουν στο δρόμο της την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Για να μην ξεχαστεί καμία κρατική δολοφονία, όσο χρόνια κι αν περάσουν. Για να μην μείνει αναπάντητο το αίμα των νεκρών μας. Για μια ακόμα στιγμή μέσα στο διάχυτο κοινωνικό πόλεμο στον οποίο αγωνιζόμαστε για να μην υπάρξει ξανά άλλος Δημήτρης, άλλος Ηρακλής, άλλος Νίκος άλλος Αλέξανδρος.

Καμιά Ειρήνη Χωρίς Δικαιοσύνη

Όλοι και όλες σήμερα 5/12 στο μνημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 20:00

Όλοι και όλες στην διαδήλωση στα Προπύλαια στις 18:00 και τη συγκέντρωση τιμής και μνήμης στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο την Τρίτη στις 6 Δεκέμβρη στις 21.00 στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα.

Με την μνήμη των νεκρών μας πάντα παρούσα στους αγώνες μας

Δεν ξεχνάμε - Δεν συγχωρούμε

Πρωτοβουλια αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1622333/