τι; : πορεία θεματική : κατάληψη

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 στις 18.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

[Πετρούπολη] Διαδήλωση υπεράσπισης του EKX Βοτανικού Κήπου

Διαδήλωση:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Κ.Χ. ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου (18:00)

Πλατεία Πετρούπολης (Στρογγυλή)

----------

ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ

Με την ευκαιρία προκήρυξης του Δήμου Πετρούπολης διαγωνισμού εργολάβων «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΡΩΗΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ έχουμε να πούμε τα εξής:

Το τυρί είναι το Δημαρχείο στο Βοτανικό κήπο και η φάκα είναι η άλωση του άλσους Αγ. Δημητρίου, ο αποχαρακτηρισμός του και στη συνέχεια ο τεμαχισμός του. Oταν δημοσιοποιήθηκε η επιλογή για κατασκευή Δημαρχείου στο χώρο του Βοτανικού Κήπου γνωρίζαμε ότι η επιλογή αυτή είναι καθαρά ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ. Αποκλειστικός στόχος ήταν και είναι η κατάληψη του Βοτανικού Κήπου. Φορέας αυτής της επιλογής είναι το κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. και μόνιμος υποψήφιος της δεξιάς στο Δήμο Πετρούπολης, Θ. Σκαλιστήρας. Αυτός ο τύπος χρόνια καιροφυλακτούσε να μετατρέψει στην Πετρούπολη κάθε ελεύθερο δημόσιο και κοινωνικό στην μέγγενη της κερδοσκοπίας και του Ιδιωτικού. Με άλλα λόγια να την τεμαχίσει και να παραδώσει μία νεκρή και δεξιά πόλη. Αυτό του το όραμα δεν ήταν δυνατόν να γίνει απευθυνόμενος στην κοινωνία αλλά στο κράτος και την καταστολή. Οι ευκαιρίες για τους αντικοινωνικούς σκοπούς τού δόθηκαν. Η μία ήταν οι δημοτικές εκλογές και η σύμπραξή του με τον πολιτικό τυχοδιώκτη Βλάχο και το ανέβασμα για πρώτη φορά της Δεξιάς στη διοίκηση του Δήμου και η δεύτερη με την αναρρίχηση της Ν.Δ. του κόμματος της καταστολής, των υποκλοπών και της διαφθοράς στην κυβέρνηση. Μέσα από τον κομματικό μηχανισμό και με τη σύμπραξη του περιβαλλοντικού δολοφόνου Χατζηδάκη, κατόρθωσαν να περάσουν στη Βουλή στα πλαίσια του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου απόφαση για Δημαρχείο στο Βοτανικό κήπο (Άρθρο 132).

Είχαν προηγηθεί και άλλοι νόμοι προκειμένου να νομιμοποιηθεί το έγκλημα και αυτοί αφορούσαν τους συνεχείς αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων, έκταση που ήταν και ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ. Με αυτόν τον τρόπο φτάσανε πλέον στο ίδιο το δάσος(άλσος). Ο επόμενος αποχαρακτηρισμός θα αφορά το ίδιο το άλσος όσο αυτοί οι μισητοί άνθρωποι στο περιβάλλον μαζί με του οσφυοκάμπτες φίλους τους βρίσκονται στην εξουσία. Το άλσος αργά ή γρήγορα θα το παραδώσουν στους κερδοσκόπους και μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό.

Η κατάληψη του ΕΚΧ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ στα 13 χρόνια της ύπαρξής της, κατάφερε απευθυνόμενη στην κοινωνία να παράξει πολιτικό πολιτιστικό και κοινωνικό έργο που όλοι αναγνωρίζουν μέσα από την αυτοοργάνωση την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια μακριά από την γκρίζα ζώνη των κομματικών και οικονομικών συμφερόντων.

Τον Βοτανικό ετοιμάζονται να χτυπήσουν οι εχθροί του δημόσιου χώρου, οι εχθροί κάθε τι κοινού. Θέλουν μια κοινωνία διαλυμένη και εξατομικευμένη μέσα στο βούρκο της μετριότητας και της παραίτησης για να μπορούν να επιπλέουν ελέγχοντας και επιβάλλοντας διαμέσου της εξουσίας και της προσταγής.

Απευθυνόμαστε σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο στον καθένα που θέλει να πάρει τη ζωή στα χέρια του να έρθει δίπλα μας να αποτρέψουμε την καταστροφή της φύσης και της κοινωνίας.

Κάτω τα χέρια από τον Βοτανικό κήπο. Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις

Να αγωνιστούμε με όλα τα μέσα για έναν δημόσιο χώρο ελεύθερο και κοινωνικό.

Αντίσταση τώρα

Ε.Κ.Χ. Βοτανικός κήπος Πετρούπολης

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα στήριξης της πορείας αλληλεγγύης στον Ε.Κ.Χ Βοτανικό Κήπο


Δευτέρα 19 Δεκέμβρη στις 18:00, Στρογγυλή Πλατεία Πετρούπολης

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Χ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ που απειλείται με εκκένωση από το κράτος με σκοπό την κατασκευή δημαρχείου και την κερδοσκοπική εκμετάλλευση της δασικής έκτασης στην οποία ανήκει. Η κατάληψη του Βοτανικού είναι κατάκτηση του Δεκέμβρη του '08, αποτελώντας εδώ και 13 χρόνια εστία κοινωνικής αντίστασης και αυτοοργανωμένου αγώνα και γενικότερα παραγωγής πολιτιστικού και πολιτικού έργου. Μέσα από μια σειρά μεθοδεύσεων, όπως τους συνεχείς αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων (συμπεριλαμβανομένου και του χώρου του Βοτανικού Κήπου ως προέκταση δασικής έκτασης), καθώς και το ακόλουθο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, οι εχθροί κάθε τί δημόσιου και κοινού κατάφεραν να περάσουν νόμο για την κατασκευή Δημαρχείου στον Βοτανικό Κήπο. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός ανέγερσης Δημαρχείου στον Βοτανικό, φορέας του οποίου είναι ο Θ. Σκαλιστήρας, στέλεχος της Ν.Δ και υποψήφιος στο Δήμο Πετρούπολης, σε συνεργασία με τον δήμαρχο Σ. Βλάχο, έρχεται να εξυπηρετήσει την ευρύτερη κατασταλτική πολιτική ενάντια στους κατειλημμένους χώρους αντίστασης και αγώνα.
Η επίθεση στις καταλήψεις αποτελεί πάγιο και διακηρυγμένο στόχο του κράτους και ανήκει στη στρατηγική της αντιεξέγερσης, ειδικά μετά τον Δεκέμβρη του '08, στην απόπειρά του να ξεριζώσει τις εστίες του αυτοοργανωμένου συλλογικού αγώνα. Το χτύπημα των ευρύτερων κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, που ξεσπούν από τη βάση, όπως και η στοχοποίηση των καταλήψεων αποσκοπούν στην τρομοκράτηση και την πειθάρχηση των πληβειακών στρωμάτων της κοινωνίας, για την απρόσκοπτη επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας: από την εκκένωση της Κατάληψης Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη, της Ντουγρού στη Λάρισα και της στεγαστικής κατάληψης Μελιδώνη στα Χανιά, την εισβολή στα Κατειλημμένα Προσφυγικά και τις απειλές εκκένωσης προς τον Ε.Κ.Χ Βοτανικό μέχρι το χτύπημα εργατικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, τις συλλήψεις και τους ξυλοδαρμούς από τις δυνάμεις καταστολής που έχουν στρατοπεδεύσει σε πάρκα, πλατείες, λόφους και πανεπιστήμια, τα συνεχή και άγρια χτυπήματα των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, τις διώξεις εναντίον αναρχικών αγωνιστών και τις κρατικές δολοφονίες, όπως αυτή του 16χρονου ρομά Κ. Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη. Ειδικά σε μια περίοδο όπου η βαθιά συστημική κρίση επιταχύνεται εν μέσω συνθηκών γενικευμένης λεηλασίας της κοινωνικής βάσης, οι κυρίαρχοι σπεύδουν να ξεριζώσουν τα σημεία αναφοράς του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού αγώνα και να καταστείλουν όσους και όσες αγωνίζονται.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΤΗΝ ΑΠΟΝΕΚΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ανοιχτή Συνέλευση της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Δεκεμβρίου 02h


1 2 3 4 5 6 7

Μασόβκα: Κάλεσμα στην διαδήλωση ενάντια στην εκκένωση του ΕΚΧ Βοτανικός Κήπος στην Πετρούπολη (Δευτέρα 19/12/22 18:00)

Για ακόμα μια φορά το κράτος της γραφειοκρατίας, των απευθείας αναθέσεων, του μαγειρέματος με μόνο στόχο την λεηλασία γλυκοκοιτώντας το επιχειρηματικό κέρδος χτυπάει έναν ελεύθερο και δημόσιο χώρο

Μέσα από τροπολογίες, δημοπρασίες και νομοσχέδια, πωλούν οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει ελεύθερα απο τη κοινωνική βάση. Αυτό φαίνεται όταν και τα τελευταία μέρη στην Αθήνα όπου μπορεί κανείς να διαφύγει, σε μια σύντομη διέξοδο από την ασφυκτική αστική ζωή, έχουν πλέον τσιμεντωθεί ή ιδιωτικοποιηθεί.

Αυτό έχει επιτευχθεί μέσα απο την αχρήστευση των χωρών λόγο υποτιθέμενης χρηματοδότησης με αποτέλεσμα να πωλούνται σε ιδιώτες όπου είναι σε θέση να τα συντηρήσουν και να κερδοσκοπίσουν επ αυτού.

Οι υποθέσεις είναι λίγο- πολύ γνωστές και σε καμία περίπτωση πρωτόγνωρες. Μια παρόμοια υπόθεση είναι και εκείνη του ΕΚΧ Βοτανικού Κήπου. Μόνο που εδώ υπάρχει μια ιδιαιτερότητα που κάνει τα φιλέτο του άλσους ακόμα πιο δελεαστικό

Η ιδιαιτερότητα δεν είναι άλλη από την κατάληψη του βοτανικού κήπου η οποία έχει διάρκεια στον χρόνο με αμέτρητες παρεμβάσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις και απεύθυνση στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Ένας ελεύθερος κοινωνικός χώρος όπου κανείς μπορεί να συμμετάσχει και έχει φιλοξενήσει αντίστοιχα πολλά εγχειρήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και αυτο-οργάνωσης.

Αυτός ο συνδιασμός κάνει ένα διττό χτύπημα. Αφενός την εκκένωση της κατάληψης με το πρόσχημα της ανέγερσης ενός νέου δημαρχείου στη Πετρούπολη στο ίδιο σημείο, αφετέρου την εκμετάλλευση του άλσους που πλέον αποχαρακτηρίζεται, για ιδιωτικά συμφέροντα και τοπικούς επιχειρηματίες

Θα αγωνιστούμε για να μείνει ένας ακόμα κοινωνικός χώρος ενεργός. Θα αγωνιστούμε για τα απελευθερωμένα κομμάτια γης που μας απομένουν. Θα αγωνιστούμε για την ελευθερία, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση.

Κάτω τα χέρια από τον ΕΚΧ Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης. Δέκα, εκατό, χιλιάδες καταλήψεις

Διαδήλωση Δευτέρα 19/12/22 ώρα 18:00 στην στρογγυλή πλατεία Πετρούπολης.

πηγή : https://el-gr.facebook.com/masovkaanarxikisil…


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα σε μικροφωνική συγκέντρωση για τις καταλήψεις και στην πορεία αλληλεγγύης στον Ε.Κ.Χ Βοτανικό Κήπο

από Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας

Καλούμε σε μικροφωνική συγκέντρωση αλλυλεγγύης στις καταλήψεις την Δευτέρα 19/12,στις 11:00,στην Kεντρική Πλατεία Πολυτεχνειούπολης και σε πορεία αλληλεγγύης στον Ε.Κ.Χ Βοτανικό Κήπο, στις 18:00,στην Στρογγυλή Πλατεία Πετρούπολης

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1622639/


1 2 3 4 5 6 7

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΧ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 19/12/22

από Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών(ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)

Οι βρικόλακες του κράτους και του καπιταλισμού ονειρεύονται να χτίσουν στα ερείπια της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης το νέο τους δημαρχείο. Με τον ίδιο τρόπο που ονειρεύονται να χτίσουν στα ερείπια των εκκενωμένων προσφύγων της γειτονιάς των Προσφυγικών το δικό τους μουσείο για τους πρόσφυγες. Με τον ίδιο τρόπο που πάνω στα ερείπια των αγώνων μας ονειρεύονται να χτίσουν το μνημείο της δικής μας τυραννίας και εκμετάλλευσης.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΧ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 19/12/22

Οι σχεδιασμοί εξευγενισμού και ανάπλασης σημαίνουν καταστολή των καταλήψεων και των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων αγώνα, ταυτόχρονα με την λεηλασία κάθε πολιτικού, κοινωνικού και δημόσιου χώρου. Είναι συνολικά ο πόλεμος κράτους και καπιταλισμού ενάντια στους από τα κάτω.

Οι αντιστάσεις μας, μερικές και διασκορπισμένες στα δεκάδες μέτωπα που έχουν ανοίξει κρατικοί, κυβερνητικοί, περιφερειακοί και δημοτικοί μηχανισμοί, οφείλουν να ενοποιηθούν στις κοινές συγκεντρώσεις και αγώνες που παίρνουν έδαφος καθημερινά.

Οι βρικόλακες του κράτους και του καπιταλισμού ονειρεύονται να χτίσουν στα ερείπια της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης το νέο τους δημαρχείο. Με τον ίδιο τρόπο που ονειρεύονται να χτίσουν στα ερείπια των εκκενωμένων προσφύγων της γειτονιάς των Προσφυγικών το δικό τους μουσείο για τους πρόσφυγες. Με τον ίδιο τρόπο που πάνω στα ερείπια των αγώνων μας ονειρεύονται να χτίσουν το μνημείο της δικής μας τυραννίας και εκμετάλλευσης.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΧ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δευτέρα 19/12

18:00

Πλατεία Πετρούπολης (Στρογγυλή)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1622649/


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Βοτανικό Κήπο

Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Βοτανικό Κήπο

Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Βοτανικό Κήπο στην Στρογγυλή Πλατεία Πετρούπολης, Δευτέρα 19 Δεκέμβρη 18:00.

Η κυβέρνηση καθώς πλησιάζει στις επερχόμενες εκλογές επαναφέρει το δόγμα του νόμος - τάξη - ασφάλεια και οργανώνει νέες κατασταλτικές εκστρατείες ενάντια στους χώρους αγώνα. Αυτή τη φορά το κράτος σε συνεργασία με το δήμο Πετρούπολης βάζουν στο στόχαστρο τον κατειλημμένο Βοτανικό Κήπο στην Πετρούπολη. Σε ένα χώρο που ήταν παραμελημένος και απαξιωμένος από τις δημοτικές αρχές, κάτοικοι της γειτονιάς τον μετέτρεψαν σε χώρο αλληλεγγύης, ελεύθερο και προσβάσιμο για όλες και όλους. Από το 2009 μέχρι και σήμερα έχει φιλοξενήσει πάμπολλες εκδηλώσεις, συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, συναυλίες, συλλογικές κουζίνες, αυτoοργανωμένα μαθήματα και πλήθος ακόμα δραστηριοτήτων. Στο χώρο της κατάληψης υπάρχει επίσης και το γυάλινο θερμοκήπιο, όπου εντός αστικού ιστού καλλιεργούνται λαχανικά και φρούτα που προμηθεύουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των κοινωνικών κουζινών.

Ο χαρακτηρισμένος ως δασική έκταση χώρος στον οποίο βρίσκεται ο Βοτανικός, η ύπαρξη εναλλακτικής για ανέγερση νέου Δημαρχείου στην Πετρούπολη, οι ήδη ελάχιστοι ελεύθεροι χώροι πρασίνου στην πόλη, δεν φαίνεται να ανατρέπουν τους από κοινού σχεδιασμούς του δημάρχου Βλάχου με την κυβέρνηση της ΝΔ. Με τους απαραίτητους αποχαρακτηρισμούς που πέρασαν από τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για την τσιμεντοποίηση της δασικής έκτασης του Βοτανικού και την περαιτέρω εκμετάλλευση του άλσους Αγίου Δημητρίου. Το κράτος και το κεφάλαιο επιτίθενται σε κάθε πεδίο όπου υπάρχουν αντιστάσεις, προσπαθώντας να δώσουν και ένα κοινωνικό πρόσημο σε αυτές τις επιθέσεις, για δήθεν απόδοση των κατειλημμένων χώρων στην κοινωνία, χωρίς όμως να είναι εμφανές σε όλους πως είναι απλά η συνέχεια στην πολιτική της καταστολής και της πειθαρχίας που θέλουν να επιβάλλουν.

Στεκόμαστε δίπλα στις καταλήψεις και τους ελεύθερους χώρους αγώνων που έχουν δεχτεί ή απειλούνται με καταστολή από το κράτος. Ο αγώνας για την υπεράσπιση των καταλήψεων δεν είναι και δε μπορεί να είναι ξεκομμένος από τους αγώνες που δίνει η κοινωνική βάση σε όλα τα πεδία που συγκρούεται ανοιχτά με κρατικούς παράγοντες της τοπικής και μη αυτοδιοίκησης.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Βοτανικό Κήπο στην Στρογγυλή Πλατεία Πετρούπολης, Δευτέρα 19 Δεκέμβρη 18:00.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Ρουβίκωνας

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/6092


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα στήριξης της πορείας αλληλεγγύης στην κατάληψη ΕΚΧ Βοτανικός κήπος

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΚΧ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Τον Οκτώβρη του 2022, στο πλαίσιο της όξυνσης της κατασταλτικής εκστρατείας του κράτους απέναντι στις καταλήψεις αγώνα, δημοσιεύτηκε προκήρυξη για διαγωνισμό εργολάβων από τον Δήμο Πετρούπολης για την «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΡΩΗΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ» που στοχοποιεί ευθέως την κατάληψη του ΕΚΧ Βοτανικός κήπος. Εδώ και 13 χρόνια που δημιουργήθηκε αποτελεί μία αυτοοργανωμένη δομή αντίστασης και αυτοοργάνωσης στην Πετρούπολη κόντρα στα αντικοινωνικά σχέδια που προωθεί κράτος, δήμος και ιδιωτικές εταιρίες. Γιατί εκτός του ότι αποτελεί κατάληψη, άρα τίθεται de facto στο στόχαστρο των κατασταλτικών μηχανισμών ως πεδίο αμφισβήτησης της κυριαρχίας, ο Βοτανικός κήπος αποτελεί και δασική έκταση. Αυτό σημαίνει ότι εντάσσεται και στους σχεδιασμούς κράτους, δήμου και επενδυτών για τη μετατροπή των δημόσιων χώρων αστικού πρασίνου σε χώρους κερδοσκοπίας και κατανάλωσης, και αυτό που άνοιξε τον δρόμο για την υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών ήταν ο αντι-περιβαλλοντικός νόμος του Χατζιδάκη για τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων σε όλη την επικράτεια (κάτι που αφορά και το άλσος του Αγ. Δημητρίου στον ίδιο δήμο) και την παραχώρησή τους σε ιδιώτες που θα φτιάξουν μαγαζιά για να χορτάσουν την αδηφάγα όρεξη του κεφαλαίου και όχι για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της ίδιας της κοινωνίας.Η ανέγερση κτιρίων του Δημαρχείου (τα οποία μάλιστα το 2017 είχε δρομολογηθεί να φτιαχτούν σε άλλη περιοχή!) δεν αποτελεί παρά το πρόσχημα για την καταστολή ακόμα ενός κατειλημμένου χώρου αγώνα.

Η επίθεση στις καταλήψεις αποτελεί διαχρονικό στόχο των κατασταλτικών μηχανισμών, ανεξαρτήτως πολιτικής διαχείρισης, με πιο πρόσφατες την εκκένωση της κατάληψης Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη, της κατάληψης Μελιδώνη στα Χανιά, της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα, την αστυνομική εισβολή στα Κατειλημμένα Προσφυγικά της Λ.Αλεξάνδρας στην Αθήνα. Καθώς αποτελεί και κομμάτι της αντιεξεγερτικής στρατηγικής του κράτους που αναπτύχθηκε μετά την κοινωνική εξέγερση του 2008 στοχεύοντας το σύνολο των αυτοοργανωμένων, αδιαμεσολάβητων κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων.

Όσο ο κόσμος της Εξουσίας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης επιχειρεί να σπείρει το φόβο και την υποταγή, όσο επιχειρεί να σβήσει αγωνιστικά αποτυπώματα δεκαετιών επιτιθέμενο στις καταλήψεις αγώνα, στις αυτοοργανωμένες δομές του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού κίνηματος, καταργώντας το πανεπιστημιακό άσυλο με την είσοδο της αστυνομίας στις σχολές, ψηφίζοντας νομοσχέδια για την περιστολή των διαδηλώσεων, για την υποβάθμιση της εκπαίδευσης και της υγείας, για τη λεηλασία της φύσης, βασανίζοντας και βιάζοντας στα αστυνομικά τμήματα, ξυλοκοπώντας διαδηλωτές/τριες, δολοφονώντας στα σύνορα πρόσφυγες και μετανάστες και στους δρόμους των πόλεων ως σύγχρονοι καουμπόηδες όσους θεωρεί πως περισσεύουν-όπως στην περίπτωση της δολοφονίας του Ρομά Ν.Σαμπάνη το 2021 στο Πέραμα και την πολύ πρόσφατη δολοφονία του Ρομά Κώστα Φραγκούλη από μπάτσους στην Θεσσαλονίκη- τόσο εμείς θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τη συντριβή του σάπιου κρατικού-καπιταλιστικού-πατριαρχικού συστήματος.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ - ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

Κάλεσμα στήριξης της πορείας αλληλεγγύης στην κατάληψη ΕΚΧ Βοτανικό Κήπος

Δευτέρα 19 Δεκέμβρη, 18.00, Πλ.Πετρούπολης (Στρογγυλή)

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου&Πυλάδου,Κ.Πετράλωνα

πηγή : https://landandfreedom.gr/el/agones/1058-stek…