Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στις 19.00

Ανοιχτή Συνέλευση Ταξικής Αλληλεγγύης για τη Νίκη στην Απεργία της Μαλαματίνα

Για να έρθει η στιγμή που θα τραγουδάμε πως υπήρξε μια θλιβερή εποχή που τ' αφεντικά μας γελούσανε με τα όνειρά μας. Να το θυμάστε παιδιά και αδέρφια μας, να το θυμόμαστε όλοι: «Μια μέρα θα γίνουνε όλα δικά μας».

post image

Από τα τέλη του περασμένου καλοκαιριού μέχρι και σήμερα, εδώ και τέσσερις μήνες, οι εργαζόμενοι στη "Μαλαματίνα" στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης δίνουν έναν μαζικό, μαχητικό και ανυποχώρητο απεργιακό Αγώνα.

Ένας απεργιακός Αγώνας ενάντια στις απολύσεις, την εργοδοτική αυθαιρεσία και την κρατική τρομοκρατία, που δίνεται στις πύλες του εργοστασίου και τους δρόμους, μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και την υπογραφή ισχυρής συλλογικής συμβασης εργασίας, με την Ταξική Αλληλεγγύη να εκφράζεται, στην πόλη και όλη τη χώρα, πλατιά και πολύμορφα.

Εδώ και ένα μήνα, στο πλαίσιο του Πανελλαδικού Συντονισμού ταξικής αλληλεγγύης στους απεργούς της "Μαλαματίνα" που συγκροτήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία συντρόφων - συντροφισσών από τη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή πολιτικών ομάδων, συλλογικοτήτων και συντρόφων - συντροφισσών από πολλές πόλεις, πραγματοποιήθηκαν αφισοκολλήσεις, μοιράσματα κειμένων, συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις και εκδηλώσεις σε Αθήνα, Πειραιά, Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λειβαδιά, Λάρισα, Βόλο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη κ.α.

Ο Πανελλαδικός Συντονισμός ταξικής αλληλεγγύης στους απεργούς της "Μαλαματίνα" σε Αθήνα & Πειραιά πραγματοποίησε αφισοκολλήσεις στο κέντρο και σε συνοικίες (Εξάρχεια, Κυψέλη, Πετράλωνα, Κουκάκι, Καλλιθέα, Κορυδαλλός, Περιστέρι, Ελευσίνα κ.α). Το Σάββατο 5 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε Μικροφωνική Συγκέντρωση Αντιπληροφόρησης & Αλληλεγγύης στο Μοναστηράκι, με τη συμμετοχή δεκάδων συντρόφων - συντροφισσών. Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Ταξικής Αλληλεγγύης στην Απεργία στη "Μαλαματίνα" πραγματοποιίηθηκαν επίσης συγκεντρώσεις σε Θεσαλλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Καβάλα.

Την Τετάρτη 9 Νοέμβρη, κατά τη διάρκεια της Γενικής Απεργίας και μετά την ολοκλήρωση της μαζικής και μαχητικής απεργιακής διαδήλωσης στο Σύνταγμα, πραγματοποίησαμε μαζί με άλλους συντρόφους και συντρόφισσες, Παρέμβαση Αντιπληροφόρησης & Αλληλεγγύης, έξω από την κεντρική είσοδο της "Τεχνόπολης" του Δήμου Αθηναιών στο Γκάζι, κατά τη διάρκεια του "Athens Bar Show", στο οποίο και συμμετείχε με περίπτερο της η εταιρία της Μαλαματίνας, όπου ανοίχτηκαν πανό και φωνάχτηκαν συνθήματα, ρίχτηκαν τρικάκια και μοιράστηκαν κείμενα για τη Νίκη στην Απεργία στη "Μαλαματίνα".

Με όπλο μας την Ταξική Αλληλεγγύη, για ν' απλώσουμε τη φλόγα που άναψε στη Μαλαματίνα σε κάθε χώρο δουλειάς, ο Πανελλαδικός Συντονισμός ταξικής αλληλεγγύης στους απεργούς της "Μαλαματίνα" σε Αθήνα & Πειραιά, καλεί πολιτικές ομάδες και συλλογικότητες, εργατικά σωματεία βάσης και φοιτητικά σχήματα, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και συντρόφους - συντρόφισσες σε Ανοιχτή Συνέλευση την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη στην ΑΣΟΕΕ στις 19.00 για τη συζήτηση, συνδιαμόρφωση και συνδιοργάνωση κινήσεων και δράσεων (συγκέντρωση - πορεία αλληλεγγύης, συναυλία οικονομικής ενίσχυσης κ.α)

Ακολουθεί το Κείμενο των Απεργών της "Μαλαματίνα" που μοιράστηκε κατά τη διάρκεια της Μικροφωνικής Συγκέντρωσης στο Μοναστηράκι στις 5/11 και της Παρέμβασης στο Γκάζι στις 9/11.

Από το Καλοχώρι των εργοστασίων, των διυλιστηρίων, των αποθηκών, από το απεργιακό μπλόκο των εργαζομένων στη Μαλαματίνα, από το εργοστάσιο που έχουμε λιώσει τις ζωές μας και που τους τελευταίους μήνες έχουν διώξει 17 από εμάς, από εκεί που μερικές δεκάδες εργαζομένων έχουν να πληρωθούν εδώ και τρεις μήνες διεκδικώντας την επιστροφή των συναδέλφων τους στη δουλειά για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Από το μέρος που η αστυνομία έχει κατασκηνώσει για να βάζει μέσα απεργοσπάστες λειτουργώντας σαν ιδιωτική σεκιούριτι, από το μέρος που έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ματωμένο τεραίν με ανθρώπους πεταμένους στο δρόμο κυριολεκτικά και μεταφορικά, από το μέρος που μαθαίνουμε να μην σπάμε μέσα μας ακόμα κι όταν σπάσουν τις αλυσίδες μας.

Δε θα σας περιγράψουμε τίποτα άλλο, τα ίδια ζούμε, στο ίδιο καζάνι βράζουμε: Η ανεργία, η αφραγκία, η αστυνομοκρατία, τα μεροκάματα του τρόμου, η Χρυσή Αυγή, οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί, έχουν γίνει ήδη στίχοι που τραγουδιούνται από τα χείλη εκατομμυρίων νέων ανθρώπων.

Με τα ΜΜΕ όμως να θάβουν ή να παραποιούν τον αγώνα μας, είναι για εμάς πολύ σημαντικό να ακουστεί και η δικιά μας φωνή σε αυτούς και αυτές που θέλουμε και πρέπει να συναντηθούμε, σε αυτούς και αυτές που έρχονται να αντιμετωπίσουν συνθήκες εργασίας ακόμα πιο εντατικοποιημένες, ακόμα πιο επισφαλείς, με ακόμα πιο χαμηλά μεροκάματα.

Θέλουμε να τονίσουμε μονάχα το εξής: Χωρίς την αλληλεγγύη πολλών από εσάς, δεν θα αντέχαμε τόσο καιρό, δεν θα ήμασταν απολύτως σίγουροι πως θα αντέξουμε κι άλλο. Για όσο χρειαστεί, ως το τέλος, ως την δικαίωσή μας, όσα δακρυγόνα κι αν μας ρίξουν, όσες φορές κι αν μας συλλάβουν.

Για αυτό σας λέμε κάθε φορά που πάει να σας πάρει από κάτω, να θυμάστε πως η αλληλεγγύη είναι το πρώτο και το τελευταίο μας καταφύγιο, μία ανεξάντλητη πηγή δύναμης. Να θυμάστε πάντα πως ότι έχουμε είναι ο ένας τον άλλον, πως ότι έχουμε είμαστε εμείς. Και για αυτό μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε έτσι ώστε να σταματήσει ο πόνος των φτωχών να γίνεται η τέχνη των αστών. Μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε έτσι ώστε ο πόνος μας να γίνει η δύναμή μας, να γίνει ο φόβος τους.

Αδέρφια και παιδιά μας: Να γίνει κοινό μας στοίχημα, η συνάντησή μας στους δρόμους, στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο που δε θα δουλεύουμε για ψίχουλα, που δε θα βρισκόμαστε στις ουρές της ανεργίας όποτε καπνίσει στα αφεντικά μας, που θα πηγαίνουμε στη δουλειά με ψηλά το κεφάλι.

Για να έρθει η στιγμή που θα τραγουδάμε πως υπήρξε μια θλιβερή εποχή που τ' αφεντικά μας γελούσανε με τα όνειρά μας. Να το θυμάστε παιδιά και αδέρφια μας, να το θυμόμαστε όλοι: «Μια μέρα θα γίνουνε όλα δικά μας».

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1622340/