Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στις 9.00 πμ

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση για τον πυροβολισμό του Κώστα Φραγκούλη

οι ζωές των ρομά έχουν σημασία

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!

Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του 18 χρόνου Ρομ, Νίκου Σάμπάνη από την αστυνομία στο Περάμα, οι μπάτσοι καταδιώκουν και πάλι. Αυτή τη φορά τον 16 χρόνο Ρομ, Κώστα (Κάλο) Φραγκούλη και τον πυροβολούν στο κεφάλι με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στην εντατική. Το δόγμα "τάξη και ασφάλεια¨και η ιδιοκτησία δολοφονούν με τους μπάτσους να τραβάνε τη σκανδάλη. Μόνο κατεβαίνοντας στον δρόμο μπορούμε να σταματήσουμε τη δολοφονική μηχανή που ονομάζεται ελληνική αστυνομία που συνεχίζει να τιμωρεί όσους και όσες περισσεύουν εξαιτίας του χρώματος τους, της καταγωγής τους, του φύλου τους, της σεξουαλικότητας, της ταξικής τους θέσης.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

9.00, 9.12 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

(Θεσσαλονίκη)

κάλεσμα : κοινότητα κατάληψης φάμπρικα υφανέτ


1 2 3 4 5 6 7 8 9

5 Δεκέμβρη 2022. Tα ένστολα σκουπίδια της ΕΛ.ΑΣ αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον 16χρονο Ρομ αδερφό Κώστα - Κάλο - Φραγκούλη.

Στο τελος της καταδίωξης που ακολούθησε την απόπειρα του να βάλει 20 ευρώ βενζίνη δίχως να πληρώσει, ο 16χρονος ο Κάλο πυροβολήθηκε στο κεφάλι από σκουπίδι της ομάδας ΔΙΑΣ κοντά στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Οι μπάτσοι που βρίσκονταν εντός του βενζινάδικου, γνώριζαν εξ'αρχής την ταυτότητα(ενδεχομένως και το νεαρό της ηλικίας) του θύματος και δεν αιφνιδιάζει ούτε ελάχιστα το γεγονός ότι πυροβόλησαν, όντας σώμα πληρωμένων δολοφόνων με συγκεκριμένες πρακτικές. Έπειτα, ξεκίνησε η συστημική παραπληροφόρηση και η ομερτά από την πλευρά της διοίκησης του Ιπποκρατείου ως προς τη κατάσταση της υγείας του Κώστα Φραγκούλη, δημιουργώντας τις συνθήκες για τη μετέπειτα συγκάλυψη των ένστολων καθικιών και των πολιτικών προισταμένων τους.Τα αδυσώπητα ρατσιστικά αντανακλαστικά της αστυνομίας είναι έμφυτα και θεμελειώδη και δε χρειάζεται να γραφτεί ούτε σπιθαμή παραπάνω περί του πως λειτουργεί το συγκεκριμένο σώμα, στην ελλαδα και παγκοσμίως. Τα παραδείγματα αναρίθμητα. Από τις μαζικές δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα μέχρι τη φρικαλέα εκτέλεση του Ρομ Νίκου Σαμπάνη. Από τη συγκάλυψη των δολοφόνων μπάτσων της ΔΙΑΣ μέσω τους σύμπλεγματος διαιώνισης της κρατικής κυριαρχίας(ΜΜΕ, υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ, δικαστική εξουσία), έχει περάσει ένας χρόνος. Το καθεστώς εξαίρεσης που ζουν οι Ρομά όντας(για το ελληνικό κράτος) πλεονάζοντες πληθυσμοί παραμένει αδιάλλακτο καθώς ο αντιτσιγγανισμός αποτελεί διαχρονικό κομμάτι της εθνικής ιδεολογίας και ανατροφοδοτείται σε λούπα ανά τις δεκαετίες.

Το τι επίπεδα βίας αποφασίζει ο κάθε μπάτσος ότι αντιστοιχούν στην εκάστoτε περίσταση, λίγο μας αφορά. Αυτά που μας αφορούν είναι ότι καμία κρατική δολοφονική απόπειρα σε βάρος καταπιεσμένου δε θα μείνει αναπάντητη και η δέσμευση μας ότι η οργή θα διοχετευτεί Όπως επίσης και οι παραπάνω περιγραφές της δολοφονικής μανίας των σκουπιδιών δεν μας αφορούν στις λεπτομέρειές τους.

Από την Δευτέρα το κράτος έχει λάβει μια μικρή γεύση της εξεγερσιακής προοπτικής αυτών που δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Φλεγόμενα οδοφράγματα στέκουν κάθε νύχτα σε διάφορους δρομους των πόλεων, στη Θεσσαλονίκη δε, από τα ανατολικά ως το κέντρο και τα δυτικά προοάστια ξεσπάσανε συγκρούσεις μικρής ή μεγάλης έκτασης το τελευταίο τριήμερο.

Αυτό που ποτέ οι εχθροί της ελευθερίας, αυτό που ποτέ η εξουσία δεν περίμενε, να ενωθούν τα κομμάτια των καταπιεσμένων, σχετικά προνομιούχοι εώς και αποκλεισμένοι, θα γίνει ο εφιάλτης τους. Θα εκδικηθούμε, για τον Κάλο, για τον Νίκο, για την καταστολή των κοινοτήτων, για μια ζωή ελεύθερη, χωρίς χρήμα, ιδιοκτησία, εξουσία και εκμετάλευση.

Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός
Για τον Κάλο, για τους Ρομά, για τους μετανάστες, για όλους και όλες εμάς
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στους ΔΡΟΜΟΥΣ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗΣ
ΠΕΜΠΤΗ 17.00 ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (Είσοδος από Κωνσταντινουπόλεως - Κάτω Μεριά)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09.00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

κάλεσμα : Ανοιχτή Συνέλευση για την δολοφονική επίθεση ενάντια στον Κώστα -Κάλο- Φραγκούλη


1 2 3 4 5 6 7 8 9

κάλεσμα στήριξης της οικογένειας του Κάλο(Κώστα Φραγκούλη) στις 9/12 9:00 στα δικαστήρια

ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝΕ ΡΟΜΑ

κάλεσμα : Ανοιχτή συνέλευση Stop War on Migrants


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Καλέσματα για συγκέντρωση αλληλεγγύης και οργής:

-Πέμπτη 08/12 στις 17:00 στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο για τον Κώστα Φραγκούλη
-Παρασκευή 09/12 στις 09:00, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Κάτω τα χέρια από τις κοινότητες των Ρομά

Καμία ανοχή στους κρατικούς δολοφόνους

Όλοι/ες/α στους δρόμους, να μπορέσουμε να ανασάνουμε ξανά.

κάλεσμα : Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - 09/12
Συγκέντρωση 09:00 στα δικαστήρια

Την Παρασκευή 09/12 περνάει ανακριτή ο μπάτσος που αποπηράθηκε να δολοφονήσει με το όπλο του τον Κ. Φραγκούλη.

Στην αντανακλαστική πορεία που πραγματοποιήθηκε στις 05/12, η αστυνομία δε δίστασε να χρησιμοποιήσει αμέτρητα χημικά, σε άλλη μια επιχείρηση της να καταστείλει και να εκφοβίσει τον κόσμο που μαζικά διαδήλωνε.

Η ΕΛ.ΑΣ. ρίχνει στο ψαχνό, για είκοσι ευρώ.
Τα ξημερώματα της 5ης Δεκεμβρίου προστίθεται στη λίστα άλλο ένα "μεμονωμένο περιστατικό" αστυνομικής αυθαιρεσίας.Ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης, δέχεται σφαίρα στο κεφάλι, μετά από καταδίωξη της αστυνομίας, επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνης. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου μετά από πολύωρη επέμβαση, παλεύει για τη ζωή του.

Μια ημέρα πριν την 14η επέτειο απο τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου απο σφαίρα μπάτσου και λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του Σαμπάνη η αστυνομία δείχνει για άλλη μια φορά το πρόσωπο της. Οι δολοφόνοι του Σαμπάνη κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Κράτος και αστυνομία μας (υπεν)θυμίζουν πως κρατούν τις ζωές μας στα χέρια τους, πως το παιχνίδι το θέλουν άνισο, πως αυτοί έχουν τα όπλα και εμείς το άδικο.

Πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε ένα κράτος που οπλίζει τα χέρια των ένστολων μπράβων του, έναν θεσμό που στόχο έχει την καταστολή, τον πλήρη έλεγχο και την υποβάθμιση των ζώων μας;

Η "δηκεοσινη" διεκδικείται στο δρόμο, σήμερα, αύριο και πάντα, μέχρι να μην ταξιδέψει ξανά καμία σφαίρα, μέχρι ο φόβος να αλλάξει πλευρά.

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ

Δύναμη και συμπαράσταση στην οικογένεια του Κ. Φραγκούλη

Όλοι/ες/α στα δικαστήρια στις 09:00

κάλεσμα : Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο

Βασιλέως Γεωργίου και Μπιζανίου γωνία

Ανοιχτή πολιτική συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 19:30


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ομάδα Δράσης & Αλληλεγύης Ανάρες


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 09/12, στις 09:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Όπως στην περίπτωση του Σαμπάνη, Μάγγου, Γρηγορόπουλου, η ελληνική αστυνομία, για ακόμη μια φορά, αποδεικνύει την αδιάφορη στάση της απέναντι στην ανθρώπινη ζωή.

Τα ξημερώματα της 5ης Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη οι μπάτσοι καταδιώκουν αυτοκίνητο αφοτου ο 16χρονος Ρομά που το οδηγούσε έφυγε από το βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει τα 20 ευρώ των καυσίμων. Η καταδίωξη από το περιπολικό και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. σταματάει όταν η σφαίρα ενός βρίσκει το κεφάλι του ανήλικου. Αυτή τη στιγμή το παιδί βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στα επείγοντα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, ενώ γίνεται λόγος για μηδαμινες πιθανότητες ζωής.

Την ίδια στιγμή, ένα παιδί δημοτικού, στις Σέρρες, βρίσκεται νεκρό εξαιτίας μιας έκρηξης στο λεβητοστάσιο του σχολείου του. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, με αποτέλεσμα να ξηλωθεί η πόρτα, να πεταχτεί επάνω στο παιδί και να τον τραυματίσει σοβαρά.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, το κράτος και τα αφεντικά συνεχίζουν ακάθεκτοι την εγκληματική πολιτική τους εις βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας· συνεχίζουν ένα μοτίβο αμείλικτης βίας, καταστολής, σπέρνοντας το θάνατο, χωρίς την παραμικρή κύρωση. Η συστηματική υποβάθμιση της ζωής των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων συνεχίζει να εντείνεται μέσω της διάχυσης της κρατικής θανατοπολιτικής μέσα στις φλέβες του κοινωνικού σώματος. Είναι ζήτημα να μη συνηθίσουμε το θάνατο τώρα, πιο πολυ απο ποτέ. Όταν πνίγουν μετανάστες, οι γυναικοκτονίες και οι υποθέσεις βιασμένων γυναικών ολοένα και αυξάνονται, εργάτες σε άθλιες εργασιακές συνθήκες αφήνουν τη τελευταία τους πνοή σε εργοτάξια και σκαλωσιές, καταλήψεις εκκενώνονται, το υποκείμενο πίσω από όλες αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες δεν είναι άλλο παρά ένα ολόκληρο σύστημα που λέγεται κράτος, καπιταλισμος, πατριαρχία.

Δεν ξεχνάμε - Δε συγχωρούμε

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Για τον Χρήστο, τη Σταματίνα, τον Ιάκωβο, τον Μιχάλη, τον Χριστόφορο, τον Αλέξανδρο, τον Λάμπρο, τον Παύλο, τη Zackie, τον Νίκο… Ο αγώνας μας συνεχίζεται!

Για το πέρασμα από την αυθόρμητη εξέγερση στον συνεχή και οργανωμένο αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

κάλεσμα : Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό, "Μαύρο & Κόκκινο"

μέλος Α.Π.Ο.-Ο.Σ.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Το βράδυ στις 5/12 ο 16χρονος Ρομά Κώστα-Κάλο-Φραγκούλης δέχεται σφαίρα στο κεφάλι από τους ένστολους δολοφόνους τη ΕΛ.ΑΣ κατά την διάρκεια καταδίωξης, ενώ νωρίτερα είχε φύγει από πρατήριο καυσίμων χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο των 20Ε για την βενζίνη που είχε βάλει.

Ταυτόχρονα το κράτος γνωρίζοντας την δυναμική του γεγονότος ανήμερα της 6 Δεκέμβρη, ημέρα της κρατικής δολοφονίας του 15χρονου αναρχικού μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, ξεκινά την παραποίηση των γεγονότων μέσω των καθεστωτικών ΜΜE. Η απατηλή ανακοίνωση τη ΕΛ.ΑΣ οπλίζει τα ΜΜΕ, τα οποία αρχίζουν να μιλούν για προσπάθεια εμβολισμού του οχήματος της αστυνομίας από τον 16χρονο, πράγμα που καθίσταται αδύνατο αφού η σφαίρα χτυπά τον νεαρό από την πίσω πλευρά του οχήματός του, μέχρι και για ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η ανεδαφικότητα και οι αντιφάσεις στις οποίες υποκύπτουν ΜΜΕ και αρχές οδηγούν τον δολοφόνο-αστυνομικό να δηλώσει πως οι δύο βολές που έριξε, η πρώτη προειδοποιητική και συνεπώς στον αέρα και η δεύτερη ότι στόχευε τα λάστιχα του οχήματος την στιγμή που η «προειδοποιητική» βολή εντοπίζεται στην πόρτα ενός ξενοδοχείου. Αυτή η ανέλπιδη προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας και του ξεκάθαρου χαρακτήρα της κρατικής δολοφονίας του ανήλικου οδηγού ως ένα ατύχημα περνά μέσα από το «πλυντήριο» των ΜΜΕ που καθ' όλη την διάρκεια εξέλιξης των γεγονότων σπέρνουν το μίσος και τον ρατσισμό που τα διακατέχει απέναντι στους Ρομά παρουσιάζοντας τους ως εκ φύσεως εγκληματίες.

Ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης βρίσκεται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Γ.Ν. Ιπποκράτειο. Παρόλο που μετά από εγχείρηση η σφαίρα έχει αφαιρεθεί από το κεφάλι του 16χρονου, ο ίδιος παραμένει σε μία παραπάνω από δύσκολη κατάσταση. Από την πρώτη στιγμή οι γονείς του έχουν αιτηθεί την συνεχή πληροφόρησή τους, ενώ η διεύθυνση του νοσοκομείου όχι μόνο το αρνείται αλλά αναφέρει πως οι ιατροί αποφασίζουν ποιες πληροφορίες και σε ποιον θα τις δώσουν. Η τακτική μεταφοράς της ευθύνης είναι πάγια τόσο για την εξοικονόμηση χρόνου αλλά και για την αποκοπή της δημιουργίας κυμάτων αντίστασης. Κατά την διάρκεια έλλειψης ιατρικής ενημέρωση τόσο Ρομά όσο και αλληλέγγυοι/ες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Γ.Ν. Ιπποκράτειο δημιούργησαν ένταση και συγκρούσεις με τις παρούσες στον χώρο αστυνομικές δυνάμεις.

Η ανάγκη ανασυγκρότησης της οργάνωσης της κοινωνικής βάσης γίνεται συνεχώς όλο και πιο επιτακτική, μπροστά στην διόγκωση του κοινωνικού κανιβαλισμού και της προσπάθειας από την πλευρά της εξουσίας να της «συνηθίσει» τον θάνατο. Το κράτος δεν σταματά να δολοφονεί, αφού λίγο πριν την συμπλήρωση ενός χρόνου από την κρατική δολοφονία του Ρομά Νίκου Σαμπάνη στην περιοχή του Περάματος, πυροβολόντας ξανά τον ανήλικο αυτή την φορά, Κώστα Φραγκούλη.Το κράτος ως μέσω καταπίεσης της κοινωνικής βάσης αυτό-αναπαράγεται με την χρήση της βίας ,για τον λόγο αυτό, μόνο η κοινωνική βάση βιώνοντας της σκληρότητα του μπορεί να το σταματήσει-ανατρέψει με την εξ ολοκλήρου αυτοτελή οργάνωση της αντεπίθεσής της. Καμία κρατική δολοφονία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Παρασκευή, 9/12 όλοι/ες στην ανακριτική εξέταση του μπάτσου-δολοφόνου, Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

κάλεσμα : Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών «Quieta Movere»


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Στηρίζουμε και καλούμε όλους/ες/@ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗΣ της Ανοιχτής Συνέλευσης για την δολοφονική επίθεση ενάντια στον Κώστα -Κάλο- Φραγκούλη την Παρασκευή 09.00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

ΑΝ.ΟΜΑ (ΑΝτιφασιστική ΟΜΑδα) Θεσσαλονίκης

πηγή : https://twitter.com/anoma_thess