Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στις 9.00 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Mundo Nuevo

Κουβαλάμε έναν καινούργιο κόσμο στις καρδιές μας, αλλά όχι μόνον εκεί!
Ανακοίνωση για την εκκένωση της κατάληψης Mundo Nuevo

Η εξέγερση του Δεκέμβρη σήμανε συναγερμό στα επιτελεία της εξουσίας. Η προσαρμογή της κρατικής στρατηγικής σε συνθήκες κρίσης αλλά και μαχητικής λαϊκής αντίστασης διαμόρφωσε το δόγμα του ολοκληρωτικού ελέγχου και της προληπτικής αντιεξέγερσης. Η κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας συμπεριέλαβε μια σειρά από διαδικασίες: την άνοδο του φασισμού/ναζισμού, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και τις δολοφονίες τους στα σύνορα, την ολοκληρωτική υποτίμηση των ζωών των εργαζομένων, τη διάλυση της δημόσιας υγείας, τους νόμους περιστολής των διαδηλώσεων και των απεργιών, τον έλεγχο της ζωής στα πανεπιστήμια και πολλά ακόμη. Αιχμή της κατασταλτικής δράσης του κράτους αποτελεί και η επίθεση στους κατειλημμένους χώρους και το αναρχικό κίνημα. Η τωρινή κυβέρνηση συνεχίζοντας και αναβαθμίζοντας το έργο όλων των προηγούμενων εξέθεσε τις προθέσεις της αρχικά με το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για την επίθεση στο σύνολο των κατειλλημένων χώρων. Όταν κατάλαβε ότι η στρατηγική της ενιαίας επίθεσης παρήγαγε πολύ περισσότερη συσπείρωση απ' ότι φόβο την εγκατέλειψε, άλλαξε προϊστάμενο στο υπουργείο καταστολής και επιδόθηκε σε σταδιακά χτυπήματα ανά την επικράτεια.

Η πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι προφανής και γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρη όταν αντιλαμβάνεται κανείς σε ποιόν απευθύνεται εν όψει εκλογών - αποκλειστικά στην άκρα δεξιά και στα πιο οπισθοδρομικά τμήματα της κοινωνίας αυτά που βρίσκονται μακριά από οποιαδήποτε διαδικασία κοινωνικής κινητοποίησης και ενημερώνονται αποκλειστικά από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ. Κομμάτι αυτής της επίθεσης αποτέλεσε και η εκκένωση της κατάληψης μας «Mundo Nuevo» τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Νοέμβρη, λίγες μέρες μετά το πέρασμα των 7 χρόνων που δημιουργήθηκε και λίγες μέρες επίσης πριν την επέτειο της 6ης Δεκέμβρη.

Λέγεται πολλές φορές ότι αυτά τα χτυπήματα γίνονται αποκλειστικά για να χαϊδευτούν τα αυτιά των ακροδεξιών ή για να αλλάξει η ατζέντα της πολιτικής επικαιρότητας και να τραβηχτούν τα βλέμματα μακριά από τις υποκλοπές, τα σκάνδαλα, τις εξώσεις, τις εταιρείες off shore των βουλευτών, την εμπλοκή τους σε δίκτυα παιδεραστίας και πολλά άλλα θαυμαστά που έχουν έρθει στην επιφάνεια ξανά το τελευταίο διάστημα. Ακόμη κι αν κάτι τέτοιο ισχύει σε μερικό βαθμό κατά την άποψή μας αυτά αποτελούν μόνο δευτερεύουσες συνέπειες και καθόλου την αιτία που εξηγεί το μένος των διωκτών. Το κράτος επιτίθεται στις καταλήψεις γιατί αυτές είναι δομές αγώνα που υποστηρίζουν έμπρακτα και δυναμικά τις ταξικές και κοινωνικές αντιστάσεις, διαμορφώνουν συνειδήσεις, δίνουν χώρο και τρόπο σε τμήματα της νεολαίας και άλλων κοινωνικών ομάδων να εκφραστούν, να κοινωνικοποιηθούν, να αγωνιστούν. Αποτελούν πολύ μεγάλο πολιτικό πρόβλημα για την κάθε κυβέρνηση, μια ανοιχτή πληγή στον θεσμό της ιδιοκτησίας πάνω στον οποίο βασίζεται το κράτος και ο σημερινός καπιταλιστικός κόσμος.

Γράφουμε πολύ συχνά για το τι είναι οι καταλήψεις και αναφερόμαστε στις βιβλιοθήκες, το θέατρο, το σινεμά, τις εκδηλώσεις, τις συναυλίες και άλλα πολλά. Και όντως φυσικά είναι και όλα αυτά. Πως άλλωστε θα μπορούσαν να υπάρχουν κοινωνικοί αγωνιστές χωρίς τα τραγούδια, τις παραστάσεις, τις ομιλίες και τα βιβλία τους; Όσο έχουμε ταυτίσει την καθημερινή μας ζωή με τον ίδιο τον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο όλα τα παραπάνω είναι αυτονόητα. Όπως και το γεγονός ότι η Mundo Nuevo υπήρξε και κυριολεκτικά το σπίτι αρκετών από εμάς που ζούσαμε μέσα στο σπίτι. Ωστόσο πέραν τούτων η Mundo Nuevo είναι το μεγάλο σπίτι του Οργανωμένου Αναρχισμού, είναι η πολιτική στέγη των σχεδιασμών μας για την οργάνωση της αντίστασης, για την αποτελεσματικότερη παρέμβαση μας με σκοπό την ανατροπή του υφιστάμενου σχηματισμού εξουσίας. Μέσα στον κατειλημμένο χώρο διαμορφώσαμε την αντίληψή μας για την πάλη μας, την παρέμβαση στα κοινωνικά πεδία, οργανώσαμε τη δράση μας στα πανεπιστήμια, προωθήσαμε τις μαθητικές πρωτοβουλίες, υποστηρίξαμε τις εργατικές αντιστάσεις, αποφασίσαμε την εξάπλωση μας στις γειτονιές. Έτσι συμβάλαμε στα μεγάλα ξεσπάσματα όπως των φοιτητών στην κατειλημμένη πρυτανεία, έτσι διοργανώσαμε το 3ο ελευθεριακό φεστιβάλ που αποτέλεσε τόσο μεγάλο μπελά για την κυβέρνηση που αποφάσισε να το διαλύσει με κίνδυνο να σκοτώσει ανθρώπους που παρακολουθούσαν τις συναυλίες του. Από τις ζυμώσεις με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες έγινε κατορθωτό οι μαυροκόκκινες σημαίες της Αναρχίας να μη λείπουν ποτέ από καμιά κινητοποίηση τα τελευταία χρόνια, ενόσω τα ελευθεριακά μπλοκ πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο, τόσο που οι ευάριθμες και ενισχυμένες δυνάμεις καταστολής να μην μπορούν να τα περικυκλώσουν, να τα εξοντώσουν.

Όπως δεν μπορούν να εξοντώσουν κι εμάς. Ό,τι σπείραμε τόσα χρόνια μέσα στη Mundo Nuevo έχει ήδη καρπίσει. Το λένε όλες οι διαδηλώσεις, για τον Παύλο και τον Αλέξη, για τη 17 Νοέμβρη και τη γυναικεία απελευθέρωση, για την ακρίβεια, τις απεργίες που μάχονται, τους φοιτητές που παλεύουν. Αυτά τα ξέρουν πολύ καλά οι κρατικοί ταγοί και οι κυβερνητικοί απολογητές, γνωρίζουν ότι είναι το ριζοσπαστικό και το αναρχικό κίνημα, οι από τα κάτω αντιστάσεις που τους έθεσαν σοβαρά εμπόδια στη διαδικασία καταστροφής και λεηλασία των ζωών μας, όσο δεν το έπραξε κανένα κόμμα, καμιά αξιωματική ή άλλη αντιπολίτευση. Η Νέα Σμύρνη, η κατειλημμένη Πρυτανεία του ΑΠΘ, οι μεγάλες διαδηλώσεις και η επαφή χιλιάδων ανθρώπων με ριζοσπαστικές πολιτικές και δράσεις τους ταρακούνησε και τους τρόμαξε ξανά. Και είναι πάλι το φάντασμα του Δεκέμβρη που πρέπει να ξορκίσουν. Γι' αυτό μας χτυπάνε.

Ναι, ασφαλώς είχαμε και έχουμε πάντα έναν καινούργιο κόσμο στις καρδιές μας, αλλά δεν βρίσκεται μονάχα εκεί. Αλλά σε όσα έχουμε φτιάξει ήδη, σε όσα έχουν ήδη δημιουργηθεί και πάρει τον δρόμο τους μέσα στο απέραντο ποτάμι της ορμητικής ελευθερίας που ονομάζουμε Αναρχία. Νέοι και παλιοί σύντροφοι και συντρόφισσες συνεχίζουν αδιάκοπα την πάλη και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε κι εμείς ασφαλώς. Πρώτα και κύρια διεκδικώντας πίσω τη Mundo Nuevo. Ο αγώνας για την ανάκτηση μόλις έχει αρχίσει και καλούμε όλο το κίνημα πανελλαδικά αλλά και στο εξωτερικό να στηρίξει αυτήν την υπόθεση, γιατί δεν αφορά μόνο εμάς αλλά ολόκληρο το ριζοσπαστικό, αναρχικό και καταληψιακό κίνημα. Προειδοποιούμε ταυτόχρονα τον Δήμο Θέρμης να μην συντρέξει, να μην γίνει ο κουβαλητής της κυβέρνησης της βίας και του αυταρχισμού και να βγάλει από το μυαλό του σκέψεις περί δήθεν «αξιοποίησης», οι οποίες πέραν των υπολοίπων αποτελούν και προφανή ψεύδη, όταν οι ίδιες οι αστυνομικές αρχές έχουν προβεί ήδη σε σοβαρές ζημιές στο κτήριο, ενώ το έχουν απομονώσει πλήρως με τόνους λαμαρίνας.

Καλούμε όλες τις ριζοσπαστικές οργανώσεις, τις ομάδες και συλλογικότητες, γυναικείες πρωτοβουλίες, εργατικά σωματεία, φοιτητικά σχήματα και συλλόγους, μαθητικές συσπειρώσεις να βγάλουν ανακοινώσεις καταδίκης της εισβολής και της εκκένωσης, καλούμε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους της πόλης να σταθούν στο πλευρό μας, ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και επιβολή. Δεν υποχωρούμε ποτέ - Η νίκη θα είναι δική μας.

Υ.γ. Σαράντα τέσσερα (44) πανό είπαν οι μπάτσοι βρήκανε μέσα στη Mundo Nuevo. Τίποτε δηλαδή, ούτε το 1 χιλιοστό από όσα έχουμε κάνει για να βρεθούμε δίπλα στους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ΠΕΜΤΗ 1/12 19:00 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ MUNDO NUEVO: ΣΑΒΒΑΤΟ 3/12 12:00 Ε.Κ.Θ.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ: ΤΡΙΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 7/12 19:00 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/12 09:00

Κατάληψη Mundo Nuevo |
Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»

(μέλος της ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ)


1 2 3 4 5

Παρασκευή 09/12 στις 9:00 στα Δικαστήρια, συγκέντρωση για τους/ις 4 συλληφθέντες/είσες της κατάληψης Mundo Nuevo

Αλληλεγγύη με την κατάληψη Mundo Nuevo

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28/11, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εισβολή και εκκένωση της κατάληψης Mundo Nuevo, πραγματοποιώντας συλλήψεις ατόμων που βρίσκονταν εντός καθώς και σε προσαγωγές όσων επιχείρησαν να την προσεγγίσουν.

Σήμερα η κατάληψη Mundo Nuevo μετράει 7 χρόνια παρουσίας στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, αποτελώντας μια από τις δομές του κινήματος, κληρονομιά και κληροδότημα της ελευθεριακής κουλτούρας, όπου γεννιέται η αντίσταση ενάντια στον κόσμο της εξουσίας και οι πολιτισμικές αντι-προτάσεις απέναντι στην εξατομίκευση, την ιδιώτευση και τον τεμαχισμό.

Και για αυτό επιλέγουμε να υπερασπιζόμαστε τις καταλήψεις και τους κοινωνικούς χώρους ως μέσα αγώνα και αντίστασης, ως πεδία συνάντησης των από τα κάτω. Τα κτίρια αυτά δεν ήταν ποτέ απλώς ντουβάρια, δεν ήταν ποτέ η εύκολη λύση. Είναι χώροι αλληλεγγύης προς τους αδύναμους και τις καταπιεσμένες, χώροι αγώνα ενάντια στο υπάρχον σύστημα και τις αφηγήσεις του (οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές). Είναι μια προσπάθεια και ένα πάντοτε ανοιχτό στοίχημα δημιουργίας κοινοτήτων δίχως οικονομικούς, έμφυλους, φυλετικούς και άλλους κοινωνικούς διαχωρισμούς, απελευθερωμένη από την εξουσία των λίγων και τις ηγεμονικές λογικές κράτους και καπιταλισμού, χώροι διάχυσης γνώσης και εμπειρίας. Ήταν και είναι οι απόπειρές μας για να ατενίσουμε έναν κόσμο ισότητας, σεβασμού και αλληλεγγύης.

Γι' αυτό και δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση η στοχοποίηση των καταλήψεων από το κράτος. Μέσα στον προεκλογικό πυρετό μίας κυβέρνησης που έχει να επιδείξει μόνο φτωχοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας, η καταστολή και η αστυνομική βία είναι σταθερά το μόνο "έργο" για το οποίο μπορεί να καυχηθεί, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διατηρήσει το συντηρητικό/(ακρο-)δεξιό ακροατήριο της με την εφεύρεση μιας ανύπαρκτης ασφάλειας.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις, στα αυτο-οργανωμένα πολιτικά & πολιτιστικά εγχειρήματα, στις αδιαμεσολάβητες κοινότητες αγώνα και δημιουργίας, στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους.

Αλληλεγγύη σε όσα άτομα και όσους χώρους δοκιμάζονται από τις κρατικο-καπιταλιστικές μεθοδεύσεις και την καταστολή.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

κάλεσμα : Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο

Βασιλέως Γεωργίου και Μπιζανίου γωνία

Ανοιχτή πολιτική συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 19:30


1 2 3 4 5

Τη Δευτέρα 5/12 οι μπάτσοι πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη έπειτα από καταδίωξη, αφότου εκείνος έβαλε βενζίνη αξίας 20 ευρώ σε πρατήριο καυσίμων της δυτικής Θεσσαλονίκης και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Στο πρατήριο την ώρα εκείνη στάθμευαν δύο μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με τους αστυνομικούς να βρίσκονται εντός του πρατηρίου, αράζοντας… Όταν ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου ενημέρωσε τους μπάτσους, εκείνοι σηκώθηκαν και ξεκίνησαν να καταδιώκουν τον ανήλικο Κώστα Φραγκούλη.

Ήδη από την αρχή της γνωστοποίησης του συμβάντος το κράτος επιχείρησε να παραποιήσει τα γεγονότα, τόσο μέσω της επίσημης ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ., όσο και μέσω των ελεγχόμενων, καθεστωτικών ΜΜΕ. Ξέρουμε ότι τα ΜΜΕ αναπαράγουν εντεταλμένες ειδήσεις, υιοθετώντας στο ακέραιο την επίσημη κρατική γραμμή που υπαγορεύεται στη διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ.. Το έχουμε συνηθίσει, δεν παύει όμως να μας γεμίζει οργή και αηδία η αθλιότητα που είναι διατεθειμένα να φτάσουν ακόμα και όταν η ζωή ενός ανήλικου παιδιού έχει χαθεί με τρόπο τόσο εξοργιστικό. Ακούσαμε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ να λένε για απόπειρα εμβολισμού των μηχανών της αστυνομίας από τον νεαρό οδηγό, όπως ακριβώς υποστηρίζει και η ΕΛ.ΑΣ., παρότι το αφήγημα αυτό μόνο γελοίο μπορεί να θεωρηθεί, αφού οι μηχανές κατεδίωξαν το όχημα, άρα βρίσκονταν ΠΙΣΩ από αυτό, κάτι που επιβεβαιώνεται και από κάμερες την ώρα της καταδίωξης. Ακούσαμε από καθεστωτικά ΜΜΕ να μιλούν για την πιθανότητα οπλοφορίας του 16χρονου και για ανταλλαγή πυροβολισμών, παρότι φυσικά τίποτα τέτοιο δε συνέβη. Ακούσαμε ρουφιάνους δημοσιογράφους να ξεπλένουν την επιχειρούμενη κρατική δολοφονία και τους αστυνομικούς, να μιλούν για αυτοάμυνα των αστυνομικών, να σπιλώνουν τον χαρακτήρα του 16χρονου με βωμολοχίες, να ξερνούν ρατσιστικό δηλητήριο για τους Ρομά. Όταν κατέστη σαφές ότι οι μπάτσοι κατεδίωξαν τον νεαρό Ρομά και τον πυροβόλησαν από πίσω στο κεφάλι, η υπερασπιστική γραμμή των μπάτσων άλλαξε και η "απόπειρα εμβολισμού τους" από τον ανήλικο οδηγό εμπλουτίστηκε με ανοησίες για λακκούβες στο οδόστρωμα… Το νέο αφήγημα είναι ότι ο μπάτσος πυροβόλησε δις, με μία πρώτη προειδοποιητική βολή στον αέρα (που εν τέλει αποδείχθηκε ότι καρφώθηκε σε πόρτα ξενοδοχείου, άρα στόχευε τον νεαρό) και μία δεύτερη με στόχο τα λάστιχα, η οποία όμως βρήκε το κεφάλι του οδηγού λόγω ανεπτυγμένης ταχύτητας της μηχανής και ανωμαλίας του οδοστρώματος! Κοινώς, "δεν φταίω εγώ κυρία πρόεδρε, ήθελα να πετύχω λάστιχο αλλά έπεσα σε λακκούβα". Και σε όλες αυτές τις ανοησίες εννοείται σιγοντάρουν οι αθλιότεροι των αθλιοτέρων δημοσιογράφοι όπως ο Καμπουράκης, που εμφατικά δηλώνουν ότι "εδώ δεν είναι ταινία, το να πετύχεις τα λάστιχα δεν είναι απλό". Και όχι, δεν είναι! Για αυτό οι μπάτσοι καλό θα ήταν να μην πυροβολούν εν κινήσει για το τρομερό και φοβερό αδίκημα της μικροκλοπής καυσίμων κι ενώ δε διατρέχουν απολύτως κανένα κίνδυνο, επειδή την έχουν δει σερίφηδες στην άγρια Δύση.

Η κυρίαρχη αφήγηση κυμαίνεται στα εξής: Η "επίσημη" συνεχίζει εμμονικά να μιλάει για "αυτο-άμυνα" και την κακή την ώρα του "καθήκοντος", αγνοώντας πλήρως τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο μπάτσος-σερίφης απλά σήκωσε το όπλο και επέβαλε την θανατική καταδίκη σε ένα ανήλικο παιδί για ένα ασήμαντο πλημμέλημα, απλά και μόνο επειδή ήξερε ότι είναι Ρομά. Η πιο "δημοκρατική" διατείνεται πως πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, για μια αστοχία ενός μεμονωμένου αστυνομικού, ζητά αρτιότερη εκπαίδευση της αστυνομίας, καταδικάζει με ρατσιστικές προεκτάσεις τη μικροπαραβατικότητα (χωρίς φυσικά να αναγνωρίζει τους ταξικούς λόγους που τη γεννούν), προσπαθεί να χειραγωγήσει μέσω του αστικού τύπου και των καθεστωτικών ΜΜΕ την κοινή γνώμη, προκειμένου να ξεπλύνει την αγριότητα της κρατικής εξουσίας και τις αυθαιρεσίες των πραιτοριανών της. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται η συγκάλυψη μιας ακόμα κρατικής δολοφονίας και χτίζεται βήμα-βήμα η μελλοντική αθώωση του αστυνομικού που πυροβόλησε. Η πιο ακροδεξιά (ή πιο απροσχημάτιστη θα έλεγε κανείς) δε διστάζει να επιρρίπτει την ευθύνη όσων έγιναν στο ίδιο το θύμα, καθώς μάλλον η κλοπή ή το να μη σταματάς σε έλεγχο τιμωρούνται στην Ελλάδα με θανατική ποινή, την οποία μπορεί να αποφασίσει ο κάθε μπάτσος στον δρόμο. Μιλούν, πριν το ανήλικο παιδί ακόμα καταλήξει, για τη "μάστιγα των Ρομά", για την παραβατικότητα της συγκεκριμένης ομάδας και ανοιχτά υπονοούν ότι καλά έπραξαν οι μπάτσοι, "για να μαζευτούν". Μία φρικώδης σκηνή εκτυλίσσεται στις οθόνες μας και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με τους κανιβάλους αυτού του κόσμου να πλειοδοτούν σε αθλιότητα. Όλες οι αφηγήσεις έχουν ένα κοινό: κανείς τους δεν παραδέχεται ότι το κράτος, ως μηχανισμός εξουσίας που επιβάλλει την καταπίεση και την εκμετάλλευση των πολλών μέσω του θεσμικού μονοπωλίου της βίας, είναι προορισμένο να δολοφονεί όσους/όσες αντιστέκονται και όσους/όσες περισσεύουν από τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Ο Κώστας Φραγκούλης νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο. Χαροπαλεύει από την πρώτη στιγμή. Οι γονείς του ζήτησαν να παραβρεθούν στην ιατρική ενημέρωση. Το αίτημά τους όμως απορρίφθηκε από τη διευθύντρια της Μονάδας σε συνεννόηση με τον διοικητή του νοσοκομείου, Νικόλαο Αντωνάκη. Ο τελευταίος, μάλιστα, δήλωσε κυνικά ότι «είναι απόφαση των γιατρών ποιους θα ενημερώσουν και ποιες πληροφορίες θα μεταφέρουν», λέγοντας ότι «δεν εκδίδονται ιατρικά ανακοινωθέντα για όλα τα περιστατικά», χωρίς να εξηγεί για ποιους λόγους δεν υπήρξε ιατρική ενημέρωση για το συγκεκριμένο περιστατικό. Και φυσικά τίποτα δε θα μπορούσε να δικαιολογήσει την άρνηση παροχής πληροφοριών στους γονείς ενός ανήλικου παιδιού.

Ρομά και αλληλέγγυοι/αλληλέγγυες βρέθηκαν έξω από το Ιπποκράτειο, όπου ήταν παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έστησαν οδοφράγματα και πραγματοποίησαν συγκρούσεις με την αστυνομία. Όλα αυτά συνέβαιναν απουσία ιατρικής ενημέρωσης.

Η κρατική εξουσία βασίζεται στη βία. Γι' αυτό, λοιπόν, το κράτος συνεχίζει να δολοφονεί, όπως μαρτυρά η δολοφονική απόπειρα μπάτσων κατά του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, ένα χρόνο μετά την κρατική δολοφονία του 21χρονου Ρομά, Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα. Το κράτος, ενώ επιβάλλει τη φτώχεια και την ανέχεια, εντείνοντας παράλληλα την εκμετάλλευση και το ξήλωμα των δικαιωμάτων των από τα κάτω, ταυτόχρονα εντείνει την καταστολή και παρέχει πολιτική και επικοινωνιακή κάλυψη στον κατασταλτικό του βραχίονα, με αποτέλεσμα την αποθράσυνση των αστυνομικών δυνάμεων και τα συνεχή περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας. Το κράτος αντιλαμβάνεται ότι η όξυνση των ταξικών αντιθέσεων επιτάσσει την αναβάθμιση της καταστολής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η γενικευμένη κοινωνική δυσαρέσκεια και οργή. Γι' αυτό, ενώ συνέβη ο πυροβολισμός στο κεφάλι του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, μία μέρα πριν την επέτειο της κρατικής δολοφονίας του 15χρονου αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ψηφίστηκε στη Βουλή εφάπαξ 600 ευρώ για τους αστυνομικούς εν είδει ευχαριστίας για τις «προσφερόμενες υπηρεσίες» τους. Αυτός είναι ο κρετινισμός της εξουσίας. Αυτό το σύστημα της καταπίεσης, της εκμετάλλευσης και της αδικίας μπορεί να αναπαραχθεί μόνο μέσω της βίας. Και μέσω της βίας θα ανατραπεί, γιατί οι κυρίαρχοι δεν πρόκειται να δεχτούν να απολέσουν τα προνόμια και την εξουσία τους με ειρηνικό τρόπο.

Στον αντίποδα, η κοινωνική βάση οφείλει να απαντήσει στην εντεινόμενη βαρβαρότητα του κράτους και του κεφαλαίου. Να ανασυνταχθεί οργανωτικά, να συσπειρωθεί με άξονα την ταξική αλληλεγγύη και να αντεπιτεθεί, απαντώντας στη βία της εξουσίας. Οι μαζικές, δυναμικές και συγκρουσιακές συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν πως η κοινωνική βάση δεν θα κάτσει άλλο αμέτοχη να συνηθίζει το θάνατο όλο και πιο πολύ κάθε μέρα, ότι με τις πράξει τις θα βάλει ένα φρένο στη βαρβαρότητα της εξουσίας. Ας λάβει και η αντίπαλη πλευρά το μήνυμα, γιατί όσο συνεχίζει να τεντώνει το σκοινί, οι συνέπειες που θα υποστεί από την έκρηξη της κοινωνικής οργής σίγουρα θα είναι ανυπολόγιστες…

Ο μπάτσος που πυροβόλησε συνελήφθη και κατηγορείται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Εις βάρος του διατάχθηκε ΕΔΕ… Την υπεράσπισή του ανέλαβε (ποιος άλλος;!) ο γνωστός διαπλεκόμενος μεγαλοδικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος σταθερά αναλαμβάνει την υπεράσπιση μπάτσων-δολοφόνων, μπάτσων-βιαστών και (παιδο)βιαστών.

Καμία κρατική δολοφονία να μη μείνει αναπάντητη.
Την Παρασκευή, 9/12, ο μπάτσος που πυροβόλησε τον 16χρονο Κ. Φραγκούλη περνάει από ανακριτή. Να είμαστε όλες/όλοι εκεί.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

SS-SS, ΜΠΑΣΤΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ

Υ.Γ.
Τη Δευτέρα 28/11/2022 αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη. Προχώρησαν σε συλλήψεις 4 συντρόφων/συντροφισσών που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο.

Η εκκένωση της κατάληψης Mundo Nuevo συνέβη σε μια περίοδο κατά την οποία το κράτος ανακινεί τις επιθέσεις κατά των κατειλημμένων χώρων αγώνα, καθώς μέσα σε λίγες μόνο μέρες εκκενώθηκε η κατάληψη Ντουγρού στη Λάρισα και έγινε επιχείρηση εκκένωσης της Κοινότητας Κατειλημμένων Προσφυγικών στην Αθήνα. Εν όψει των επικείμενων εκλογών, αλλά και σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα ζητήματα της ακρίβειας και της εντεινόμενης ταξικής υποτίμησης των καταπιεσμένων, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να επιτεθείξανά κατά του εσωτερικού εχθρού, κατά των αναρχικών, προκειμένου να συσπειρώσει το συντηρητικό και ακροδεξιό της ακροατήριο. Η εκκένωση της κατάληψης Mundo Nuevo αποτέλεσε μεταξύ άλλων κρατική απάντηση στην πρόσφατη μαζική διαδήλωση και τις συγκρούσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου και ένα προειδοποιητικό μήνυμα εν όψει της 6ης Δεκέμβρη.

Η επίθεση κατά των καταλήψεων αποτελεί επίθεση κατά του κόσμου του αγώνα συλλήβδην. Οι εκκενώσεις καταλήψεων αποτελούν κομμάτι του κρατικού σχεδιασμού για το τσάκισμα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Γι' αυτό, υπερασπιζόμαστε τις καταλήψεις, καθώς αποτελούν κέντρα αγώνα που στεγάζουν πολιτικές και πολιτιστικές διαδικασίες και εκδηλώσεις με όρους αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και άμεσης δράσης, γιατί αποτελούν ριζοσπαστικά εγχειρήματα που αντιμάχονται από τα κάτω το κυρίαρχο σύστημα καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Την Παρασκευή 9/12, περνάνε από ανακριτή και οι 4 σύντροφοι/ισσες που συνελήφθησαν κατά την διάρκεια της εκκένωσης. Οι θέση μας είναι προφανώς να βρισκόμαστε στο πλευρό τους, δείχνοντας την αλληλεγγύη μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ & ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Συγκέντρωση οργής και αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης:
Παρασκευή 9/12, 09:00

κάλεσμα : Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
blog: libertasalonica.wordpress.com
e-mail: lib_exthess@hoextmail.coexm


1 2 3 4 5

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/12 ΣΤΙΣ 09:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ
7 ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Η MUNDO NUEVO ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Mundo Nuevo.

Στις 28/11 καθάρματα της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Mundo Nuevo συνοδευόμενοι από καθεστωτικούς δημοσιογράφους. Κατά την επιχείρηση προέβησαν στη σύλληψη 4 συντρόφων και συντροφισσών που βρίσκονταν εντός του κτηρίου με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και σε άλλες 3 προσαγωγές πέριξ της κατάληψης (οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι) . Αμέσως οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες κάλεσαν συγκέντρωση υπεράσπισης η οποία πλαισιώθηκε από έναν ικανό αριθμό ατόμων κι εν συνεχεία συγκροτήθηκε μπλοκ το οποίο κατευθύνθηκε προς το κτήριο και στάθηκε εκεί για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα, δηλώνοντας με έτσι πως με κανέναν τρόπο δεν θα κάνουμε πίσω και δεν υποτασσόμαστε.
Η Mundo Nuevo είναι μια πολιτική κατάληψη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που εδώ και 7 χρόνια στεγάζει ένα κομμάτι του διαρκούς και ανυποχώρητου αγώνα του οργανωμένου αναρχικού κινήματος, μέσω της συλλογικότητας για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο & Κόκκινο", μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδίας Συλλογικοτήτων. Η κατάληψη αποτελούσε επίσης έναν κοινωνικό χώρο συνάντησης και ζύμωσης των ελευθεριακών ιδεών. Προσφάτως πραγματοποιήθηκε μία σειρά πολιτικών καφενείων τα οποία διοργάνωναν οι "Ελεύθερες Γυναίκες" της συλλογικότητας "Μαύρο & Κόκκινο", ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στον χώρο της κατάληψης λειτουργούσε και το κινηματικό βιβλιοπωλείο "ενδοχώρα" μέσα από το οποίο καλλιεργούνταν η ελευθεριακή κουλτούρα. Τέλος να προσθέσουμε πως προέκυψαν και διάφορα εγχειρήματα όπως για παράδειγμα οι ελευθεριακές εκδόσεις "Ναυτίλος". Ακόμη, στο χώρο έχουν πραγματοποιηθεί πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, ενώ συχνά πραγματοποιούνταν συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης και στήριξης άλλων αγώνων, φοιτητικών, εργατικών κλπ. Με πρόσφατο παράδειγμα το προηγούμενο βράδυ πριν την εκκένωση, όπου διοργανώθηκε από τα μέλη της κατάληψης βραδιά για την ενίσχυση των απεργών στο εργοστάσιο της Μαλαματίνα. Ταυτόχρονα, η κατάληψη λειτουργούσε ως στεγαστική από την αρχή της δημιουργίας της. Όλη αυτή η δομή ελευθερίας και οι κινήσεις αλληλεγγύης μέσα σε αυτή σαφώς και ενόχλησαν το κράτος το οποίο δεν έχει να επιδείξει τίποτα κοινωνικό πάρα μόνο έναν κατασταλτικό χαρακτήρα.
Γνωρίζουμε καλά πως το κράτος διαχρονικά αναγκαζόμενο να αποκαταστήσει το ρήγμα που δημιουργούν οι από τα κάτω αντιστάσεις προβαίνει στην απέλπιδα προσπάθεια να αποδυναμώσει τον αγώνα, μέσα από την ολομέτωπη επίθεση στους ζωτικούς μας χώρους αλλά και σε εμάς τους ίδιους.
Η κυβέρνηση επιδιώκοντας να διατηρήσει την εκλογική της βάση, μέσα στο κλίμα κοινωνικής δυσαρέσκειας που η ίδια έχει προκαλέσει, παλεύει να στρέψει τα βλέμματα στο γραφικό αφήγημα περί εξόντωσης του εσωτερικού εχθρού. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια προχωρά σε ένα μπαράζ επιθέσεων σε κατειλημμένους χώρους. Από την εκκένωση του Στεκιού του Βιολογικού και της Κατάληψης 111 (Θεσ/νίκη), της Κατάληψης του Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξ/πολη), την Κατάληψη της Ντουγρού (Λάρισα) και των Κατειλημμένων Προσφυγικών (Αθήνα) έρχεται σήμερα να κορυφώσει την θεαματική κατασταλτική της εκστρατεία με την επιτακτική εκκένωση της Κατάληψης Mundo Nuevo.
Από την πλευρά μας ως καταληψίες, με πείσμα στον αγώνα και υψωμένες τις γροθιές μας υπερασπιζόμαστε τους χώρους που εδαφικοποιούν τις αντιστάσεις μας και στεγάζουν τις ελευθεριακές ιδέες. Γιατί οι καταλήψεις είναι ανάσα στην ασφυκτική συνθήκη που προσπαθεί να επιβάλλει ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός και αγκάθι στον σάπιο κόσμο της εξουσίας. Μέσα στις καταλήψεις οραματιζόμαστε έναν κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας. Έναν κόσμο που θα χωράει πολλούς κόσμους.

Όλοι/όλες στην διαδήλωση στις 18.00 στην Καμάρα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
Η MUNDO NUEVO ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO-
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΣΕΣ
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

κάλεσμα : Κατάληψη Libertatia


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/συλληφθεισες της εκκένωσης της MUNDO NUEVO Παρασκευή 9/12 9:00πμ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 28/11 πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Mundo Nuevo, όπου δεκάδες αστυνομικές δυνάμεις και άτομα της ασφάλειας εισέβαλλαν στον κατειλημμένο χώρο. Κατά την διάρκεια της εκκένωσης συνελήφθησαν 4 άτομα που βρισκόντουσαν στον χώρο της κατάληψης, ενώ παράλληλα προσάχθηκαν 4 αλληλέγγυοι σύντροφοι και συντρόφισσες που επιχείρησαν να πλαισιώσουν την αντανακλαστική συγκέντρωση στα πέριξ της Mundo Nuevo. Εκ τότε, η περιοχή της ρωμαϊκής αγοράς έχει μετατραπεί σε μια αστυνομοκρατούμενη ζώνη, αποκλείοντας την κοινότητα αγώνα να προσεγγίσει την κατάληψη, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται καθημερινές εργασίες ανακατασκευής, προκειμένου ο χώρος να γίνει μη λειτουργικός για οποιαδήποτε μεταγενέστερη χρήση.

Το κράτος επιχειρεί για ακόμη μια φορά να καταστήσει σαφή τα μακρόπνοα σχέδια και ελπίδες του να καταστείλει το αναρχικό κίνημα, χτυπώντας αδιάκοπα δομές αγώνες και στέγες πολιτικής αλληλοτροφοδήτησης. Δεν είναι τυχαίο, που εν όψη της επετείου της 6η Δεκέμβρη και σε ένα προεκλογικό πλαίσιο, οι κυβερνητικοί ταγοί και επαΐοντες της κατασταλτικής διαχείρισης επιχειρούν να αμαυρώσουν τις μέρες του Αλέξη, βάζοντας στο στόχαστρο την Mundo Nuevo, μια κατάληψη που για 7 χρόνια αποτελούσε κομβικό σημείο αναφοράς του οργανωμένου αναρχικού αγώνα. Η κυβέρνηση αδιαμφησβήτητα καταβάλλει μια αδηφάγο προσπάθεια να προσελκύσει εκείνα τα οπισθοδρομικά κοινωνικά τμήματα, εκείνους που απέχουν και παραμένουν αμέτοχοι απέναντι στις κοινωνικό-πολιτικές εξελίξεις, ενώ παράλληλα επιθυμεί -με μεγαλεπήβολες διαθέσεις- την πλήρη αποσάθρωση του αναρχικού αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η καταστολή δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα πεδία. Χτυπάει και πλήττει κέντρα αγώνα από την Mundo Nuevo μέχρι το ΑΠΘ. Οι αλλεπάλληλες εκκενώσεις, με πιο χαρακτηριστικές εκείνη στο ''Στέκι του Βιολογικού'' και την επιχείρηση εκκένωσης στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Ιατρικής υποδεικνύουν τις επιδιώξεις του κρατικού μηχανισμού να θεμελιώσει ένα κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής, ναρκοθετώντας πεδία αγώνα σε όλη την περιφέρεια και υψώνοντας λαμαρίνες μπροστά στα σημεία αναφοράς της κοινότητας αγώνα. Ο αποστειρωμένος πανεπιστημιακός χώρος που ευαγγελίζονται είναι τμήμα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, που τον βλέπουμε μέρα με τη μέρα να υλοποιείται και να πασχίζει να πάρει σάρκα και οστά. Σε κάθε πεδίο της σημερινής κοινωνίας (από το πανεπιστήμιο και την Μαλαματίνα μέχρι την Mundo Nuevo) που υπάρχει αγωνιστική συγκρότηση, μια ανυποχώρητη, ζωντανή και επικίνδυνη μάχη, ο φόβος του κράτους μεταφράζεται σε στρατοπέδευση μπάτσων και διαρκή καταστολή.

7 ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, Η MUNDO NUEVO ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καταλήψεις αποτελούν θεμελιώδη εργαλεία του αγώνα μας και μέσα αντίστασης ενάντια στον κόσμο των αφεντικών. Η Mundo Nuevo για 7 ολόκληρα χρόνια συνιστούσε πυρήνα πολιτικής ζύμωσης, θεμέλιο ελευθεριακής δράσης και κινητήριο μοχλό του αναρχικού αγώνα. Όλα αυτά τα χρόνια, η κατάληψη Mundo Nuevo, στάθηκε στο πλευρό όλων των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου, όλων εκείνων που ταλανίζονται από την σύγχρονη νεοφιλελεύθερη αφήγηση. Η κατάληψη αναμφίβολα αποτελεί έναν εκκωφαντικό θόρυβο στα αυτιά των αστών, καθώς δεν έπαψε ποτέ να αντιμάχεται και να θέτει υπό αμφισβήτηση τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα. Η πολιτική κατεύθυνση της Mundo Nuevo ενάντια στον ιεραρχικό κορμό, ανέκαθεν συνιστούσε τραύμα στα πλάνα της κυβερνητικής στρατηγικής και της κρατικής ηγεμονίας, η οποία με την πρώτη ευκαιρία έσπευσε να το επουλώσει, προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητη το έργο της τρομοκρατικής πολιτικής της.

Ως αναρχικοί/ες, καταπιεσμένοι/ες αυτού του κόσμου αντιλαμβανόμαστε την αξία των καταλήψεων ως σημεία πολιτικής συσπείρωσης και κοινωνικής δράσης. Με έρεισμα μας την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα κέντρα αγώνα και παλεύουμε να καταστήσουμε σαφές πως η εξέγερση του '08 δεν αποτελεί ένα πλανόδιο φάντασμα πάνω από την σύγχρονη ολέθρια πραγματικότητα, αλλά ένα ιστορικό γεγονός που δεν θα σταματήσει ποτέ να συνιστά σημείο εκκίνησης του αγώνα μας ενάντια στον κρατικό κορμό. Αν κάτι δεν εκκενώνεται, αυτό είναι οι ιδέες μας, που θα βρίσκουν διαρκώς καρπούς και θα ανθίζουν ακόμη και πάνω στα συντρίμμια των αστών.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ

κάλεσμα : Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere