Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 στις 20.30

Προβολή της ταινίας «Mother» του Bong Joon-ho στον Μπερντέ

Το Mother είναι μια νοτιοκορεατική ταινία θρίλερ του 2009, σε σκηνοθεσία του Bon Joon-ho, η πέμπτη μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη.
Το σενάριο γράφτηκε από τον σκηνοθέτη, σε συνεργασία με την Park Eun-Kyo.
Η πλοκή επικεντρώνεται σε μια χήρα μάνα (ποτέ δεν αναφέρεται το όνομα της) και τον γιο της, Yoon Do-joon, ο οποίος είναι πνευματικά άρρωστος και κατηγορείται για τη δολοφονία ενός κοριτσιού. Η μάνα προσπαθεί, να βρει τον πραγματικό δολοφόνο, ώστε να ελευθερώσει τον γιο της.

Στις μέρες της καραντίνας είδαμε πολλές ταινίες μόνα, τώρα ήρθε η ώρα να τις ξανά δούμε μαζί. Ως κινηματογραφική ομάδα Μπερντέ προτάσουμε την δημιουργία μιας συλλογικής εμπειρίας θέασης κόντρα στην απομόνωση και την αποξένωση στην οποία μας μπορεί να μας οδηγήσουν οι μεγάλες streaming πλατφορμες. Βλέπουμε και βιώνουμε τις ταινίες συλλογικά, τις κουβεντιάζουμε ,πίνουμε ένα ποτό από το μπαρ στηρίζοντας τον αυτοοργανωμένο χώρο κόντρα σε λογικές κέρδους. Τέλος συναποφασίζουμε μαζί την επόμενη προβολή.

Γιατί όταν μοιραζόμαστε τα συναισθήματα που μας γέννησε η κάθε ταινία, δεν την ξεχνάμε ποτέ. Βλέπουμε μαζι τις ταινίες για να μην τις ξεχάσουμε. Κάθε δεύτερη Πέμπτη στις 9.

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Δεκεμβρίου 17h