Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 στις 23.00

2η Νυχτεριδοπροβολή και techno party

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 23:00! Ετοιμάσαμε δύο πολύ ιδιαίτερες ταινίες σημαντικών δημιουργών. Μετά (εννοείται) ακολουθεί techno πάρτι με μελομακάρονα κι άλλα πολλά!!
Για να μην ξεχνιόμαστε … Ικονίου 1 Σταυρούπολη, στο καπνομάγαζο μας. Ωστόσο, επειδή στην προηγούμενη μας προβολή ήρθατε πάρα πολλά άτομα (και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ γι' αυτό!), αυτή την φορά θα μαζευτούμε στο πλατώ σκηνοθεσίας.

Nimic (Λάνθιμος, 2019) 12'
Έχετε ώρα να σας κλέψω τη ζωή;
Ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει στο δικό του μοναδικό ύφος με την τελευταία μικρού μήκους ταινία του, κρατώντας μόνο τους ευρυγώνιους φακούς από την Ευνοούμενη. Ένας επαγγελματίας Τσελίστας (Ματ Ντίλον) επιστρέφει με το μετρό στο σπίτι του. Η αθώα του ερώτηση <<Συγγνώμη, μήπως έχετε ώρα;>> προς μια άγνωστη φτάνει για να διαταράξει ολοκληρωτικά την ταυτότητά του.

  • Ο ηδονοβλεψίας (Μάικλ Πάουελ, 1960) 100'
    Τι έκανε την κάμερα το πιο διαβολικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε ποτέ;
    Ο σπουδαίος Μάικλ Πάουελ μας χάρισε μία μοναδική ταινία τρόμου, πρωτοποριακή για την εποχή της, περιλαμβάνοντας από slasher μέχρι γυναικείο γυμνό. Ο Φωτογράφος Μαρκ Λιούις, σε κινηματογραφικά πλατό το πρωί και για λογαριασμό της πορνοβιομηχανίας το βράδυ, είναι επίσης και κατά συρροή δολοφόνος. Φτιάχνει ένα ντοκιμαντέρ με σκηνές που καταγράφουν το πρόσωπο των δολοφονημένων την στιγμή που τους σκοτώνει.

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Δεκεμβρίου 11h